Braziliƫ wil homofoob als president

26-10-2018 | Ruim 147 miljoen Brazilianen kunnen zondag een nieuwe president kiezen en peilingen wijzen op een grote overwinning van de rechtse populist en homofoob Jair Bolsonaro. In de Braziliaanse media wordt komende zondag omschreven als "de verkiezing met de grootste gevolgen in de geschiedenis van Brazilië". Er wordt vooral verwezen naar de vijandige taal die de 63-jarige Bolsonaro bezigt tijdens zijn verkiezingscampagne. Zijn tirades tegen criminelen, maar ook tegen de LHBT-gemeenschap zijn voor veel tegenstanders reden om zich ernstig zorgen te maken. Toch zal zondag naar verwachting een meerderheid voor Bolsonaro kiezen omdat het land al jaren een uitweg zoekt uit de impasse van stijgende staatsschuld, economische neergang, dure en falende overheidsdiensten en de criminaliteit.

Toch roept een deel van de Braziliaanse bevolking de kiezers op om niet op Bolsonaro te stemmen. Homo-organisaties wijzen vooral op de homofobe denkbeelden van de presidentskandidaat. Zo wil Bolsonaro een nieuw lesprogramma introduceren omdat volgens hem op dit moment kinderen op school nog worden opgevoed tot "communisten, pedofielen en homoseksuelen". Bolsonaro (foto rechts) komt op voor familiewaarden en is tegen meer rechten voor homoseksuelen. Ook is hij tegen voorlichting over homoseksualiteit op scholen. "Als je zoontje homo is, geef hem dan een pak slaag. Dat corrigeert zijn gedrag," aldus Bolsonaro onlangs. Hij voegde hier aan toe dat hij liever een dode zoon heeft dan een zoon die homo is.

Ondanks dat in Brazilië in 2013 het huwelijk werd opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht en het land een groot aantal homorechten kent is het nog altijd slecht gesteld met de acceptatie van de LHBT-gemeenschap. Uit cijfers van een Braziliaanse homo-organisatie blijkt dat geweld tegen homoseksuelen nog altijd aan de orde van de dag is. Er worden zelfs honderden LHBT's per jaar vermoord om hun geaardheid. In 2013 waren dat er maar liefst 312. Een woordvoerder laten weten dat het geweld zal toenemen en de acceptatie juist zal afnemen als de homofobe presidentskandidaat Bolsonaro zondag de macht grijpt.

GaySite.nl berichtte ook:
14-12-2018 | Brazilianen vrezen afschaffen homohuwelijk

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 26-10-2018

Eerlijk? Ik ga me er niet meer druk om maken. Elke dag weer dit soort berichten. Dat negatieve gezeik. Die haat.
Ik ga gewoon mijn leven leiden wat prima is. De barricades is voor anderen. Dat van mij is een prettig leven.
Want veranderen doet er toch weinig, dus waarom me bezig houden met al dat negatieve gedoe?
Dus niet.
Kusje


Zum Kotzen | 26-10-2018

@Peter domme zeer domme opmerking, geen kusje terug maar een emmer kots.


Ronald | 26-10-2018

@Peter, inderdaad hebben wij in Nederland nog steeds een prima leven. Maar dat is alleen te danken aan de generaties voor ons die zich daarvoor hebben ingezet.


Joop | 26-10-2018

Ik zie de volgende vluchtelingenstroom al weer op gang komen. Van mij mogen ze, wie door een gestoorde dictator niet een normaal leven kan krijgen, is hier welkom. En kunnen we dan misschien even plaats maken door al die veilige landenprofiteurs sneller er uit te knikkeren?


Marc | 26-10-2018

Zeker Ronald de oudere generatie heeft een leven van discriminatie achter zich, en ondank dat door gevochten voor de rechten welke wij nu hebben.
Duis die ondankbare Peter, en zo zijn er tienduizenden gays, is een ondankbare gay men, die de kolen uit het vuur laat halen door andere zodat hij zich rond kan laten wippen.
Vrouwens vechten over de gehel wereld voor hun emancipatie en onderdrukking, en dat dienen de gay's ook te doen voor andere jongens die van hoge flats worden gegooid of vermoord door doods eskaders in Irak.
Trouwens die gasten zitten nu al tussen ons , en wachten op opdrachten van hun leiders, en wij zijn het verplicht ook andere gays welke in gevaar zijn een helpende politieke steun te geven.


korhil | 27-10-2018

weer een land straks met een gestoorde rechtse gek aan de macht. rutte , trump. waar gaat het heen met de wereld. homofobie gaat groeien, steeds meer armoede en de rijke maar rijken worden. het egoĆÆsme gaat steeds meer groeien. deze vent bolsonaro is een haat zaaier met zijn zwaar gestoorde ideeĆ«n.


Copacabana | 27-10-2018

Zal Rome toejuichen in 't talrijkste R-K land ter wereld. Over 'n paar jaar is Bolsonaro weer foetsie, gesneuveld door corruptie of vermoord door macho geweld. Een land krijgt 'n leider die 't verdient. Er zal niets veranderen.


Nico | 27-10-2018

En waar komt al deze haat tegen LHBTI'ers weer vandaan? Inderdaad die zogenaamd "liefhebbende" kut gelovigen met hun vriendjes de Nazi's.! Die verzieken de hele wereld.


JAN2 | 27-10-2018

Zo hebben wij ook massaal gestemd op de homofobe GristenUnie partij.


JAN2 | 27-10-2018

@ Joop...ā€¦.die profiteurs gaan dus niet weg want die moeten kosten wat kost blijven van GroenLinks, ChristenUnie, PvdA. Als we nu eerst eens beginnen niet meer op deze drie partijen te stemmen, komen we hoop ik nog ergens.


OlƩ | 27-10-2018

Bolsonaro heeft letterlijk gezegd dat hij een homoseksuele zoon graag ziet verongelukken en dat je met een zweep over je KLEINE homoseksuele kind kan. Hij bevordert dus geweld ook tegen kleine homoseksuele kinderen. Hij heeft de kwaadaardige uitstraling van de voormalige Duitse paus Ratzinger. Ratzinger trouwens leeft helaas nog maar hij is al 91 dus hij kan zomaar stoppen met zuurstof verspillen.


harrie | 27-10-2018

Als je zo Zuid Amerika bekijkt,heeft Hitler daar veel volgers.Na dat ze gekozen zijn blijken ze gewoon ordinaire dictators te zijn,die wat zij niet dulden gelijk om zeep helpen.Nep democratie.


Jan2@@ | 27-10-2018

bijna goed gezecht Jan@ ook niet meer stemmen op de gestoorde partij de VVD weg met de VVD en die gestoorde rutte. en ook niet meer op de CDA .


Niet vergeten ! | 27-10-2018

Tijd voor een revolutie ! Omverwerping van het totale systeem zoals in Braziliƫ, dat gebeurde ook in Argentiniƫ Maxima haar vader ook aangehanger en haar moeder heeft Videla zelfs bedankt voor zijn steun dat hij er 30.000 leven in zee geworpen heeft.

Niet vergeten hoor !! het stinkt vreselijk .


Ach | 28-10-2018

Het lastigste punt voor gekozen leiders op dit moment is dat het zeer bedenkelijk is of ze redelijk eerlijk gekozen zijn. Een beetje de boel opstoken is van alle tijden. Maar zoals het nu gebeurt via sites en apps zoals facebook of whatsapp, zet de facto een groot vraagteken. Bij het Brexit refrendum. Bij de verkiezing van Trump. Je zou zelfs kunne twijfelen of Rutte er wel terecht zit. Want het truukje is ouder dan het eerste schandaal. Dat geldt ook voor die Braziliaan. Je leest ook dat Whatsapp heel veel geblokkeerd heeft daar, rond de verkiezingen. Blokkeren is hetzelfde als opstoken. Het maakt de uitslag dubieus.

Dus zelfs als hij wint, dan blijft de rechtmatigheid van zijn medaille en kroontje bedenkelijk. Dat weet hij zelf ook. Aan het ge-zig-zag van Trump merk je het zelfde. Hij weet dat hij mogelijk op een stoel zit die hem niet toekomt. Doorbluffen dus.


New's | 28-10-2018

Braziliƫ kiest rechtsextremistische Bolsonaro als president

De rechtsextremistische populist Jair Bolsonaro (63) wordt de nieuwe president van Braziliƫ. Hij kreeg bij de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van zondag 55,54 procent van de stemmen, ruim voldoende om zijn socialistische opponent Fernando Haddad (Arbeiderspartij) voor te blijven.
Joost de Jong 28-10-18, 23:25 Laatste update: 23:32


Nah | 29-10-2018

Nog even en whatsapp wint alle verkiezingen. Zelfs Miss World moet zich zorgen maken.


Roy020 | 30-10-2018

Braziliƫ, haar bevolking en de problemen daar kennende kan ik niet anders dan vaststellen dat een rechtse president een aanwinst is voor het land.


@Roy020 | 30-10-2018

Oh, en daarom mag hij 30.000 linkse stemmers afschieten en daarna de aanval openen op de gays, lekkere fris ideeƫn hou jij erop na.
Waarschijnlijk ook een aanhanger van Videla die er ook 30.000 levend in zee gooide, pas maar op dat ze jouw binnenkort niet te pakken nemen want inmiddels is geheel Europa overspoelt met IS aanhangers en je weet wat die m,et gays doen en er zijn in Amsterdam Zuidas heel wat hoge flats.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven