Homofobe gamers verbannen

03-12-2018 | Een Amerikaans computerspeluitgever en -ontwikkelaar heeft afgelopen week een groep homofobe spelers van het nieuwe spel Fallout 76 voor altijd verbannen van het spel. Volgens een woordvoerder van Bethesda Softworks maakte de groep mannen in het spel jacht op homo's om hen te elimineren en wilden zij de wereld beschermen tegen aids.

In eerste instantie waren het twee spelers van de online game die zich schuldig maakten aan homofoob gedrag. "We are here to eliminate all gays," riepen de twee, en begonnen enkele slachtoffers virtueel te omcirkelen en aan te vallen. Toen de actie niet naar wens verliep werden enkele vrienden opgeroepen. De grote groep homohaters moordde vervolgens alle spelers in de virtuele wereld uit onder constante toevoeging van homofobe en kwetsende toewensingen. Na een klacht van andere spelers werd de groep van het platform verbannen. "Dit gedrag wordt niet getolereerd," aldus ontwikkelaar Bethesda Softworks. Daarnaast meldde het Amerikaanse bedrijf te onderzoeken hoe dit gedrag beter kan worden aangepakt. Samen met onder meer Sony en Microsoft gaan de ontwikkelaars homofobie in computergames beter bestrijden.

De groep mannen heeft inmiddels laten weten dat het om "speelse onvolwassenheid" ging en zeggen tevens niet homofoob te zijn.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tja | 03-12-2018

Als meespelen in dat spel geld kost, dan zal er wel een Nederlandse rechter moeten opstaan die dat uit die game verbannen wanprestatie gaat noemen. Want er is niks abnormaals aan. Volgens de rechterlijke macht. Er vallen immers geen gewonden bij en alle homo's doodmaken is gewoon iets grappigs. Wat op alle scholen leeft.

Ben jij geband? Schadevergoeding eisen bij een Nederlandse rechter. Je mag best voor je eigen mening opkomen, dus niemand heeft het recht om je van dat spelletje te kegelen.


Gamer | 15-12-2018

Wat een amateuristisch flutspel. Die graphics komen zo uit de jaren 70 gelopen. Je ziet gedurende het hele spel alleen maar de cameraopname vanuit één gezichtspunt en de actie in op het nivo van aan oude Atari spelcomputer.


@Tja | 15-12-2018

Er wordt toch niemand ècht gedood? Het is maar een spelletje. Hoe kan dat nou strafbaar zijn?


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven