Poll 2018 | Naar een homofoob land op vakantie?

27-12-2018 | Rond de jaarwisseling is het traditiegetrouw de tijd van de 'lijstjes'. Op GaySite.nl hebben wij in 2018 in diverse polls bezoekers gevraagd naar hun mening, gewoonten of voorkeuren. Tijd om de, soms verrassende, uitslagen te publiceren.

Het afgelopen jaar onderzocht het Williams Institute van de Universiteit van Californië hoe homovriendelijk of homofoob landen zijn. Ook de Spartacus Gay Travel Index laat zien waar lhbt's veilig op vakantie kunnen gaan of welke bestemmingen beter gemeden kunnen worden. Eerder dit jaar legden wij de vraag voor in hoeverre de lhbt-vriendelijkheid van een land de keuze van de vakantiebestemming van GaySite.nl-bezoekers bepaald. Precies de helft laat weten niet naar homofobe bestemmingen op vakantie te gaan. Bijna een kwart (24 procent) zegt dat de lhbt-vriendelijkheid van een vakantieland veel invloed in de keuze om er wel of juist niet heen te gaan. 15 procent zegt zich weinig te laten beïnvloeden en 11 procent zegt zich zelfs helemaal niet te laten beïnvloeden door de mate van lhbt-vriendelijkheid van een vakantiebestemming.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kees | 27-12-2018

Wat meer weer eens aangeeft hoeveel homoseksuelen er rondlopen zonder principes. Gewoon je geld besteden aan een land (en regime) dat homo's trakteert op de doodstraf of lange gevangenisstraffen. Zolang jij maar lekker, voor niet al teveel geld, in je all-inclusive hotel aan het strand kan liggen.


Jan | 27-12-2018

@Kees. Wat een gelul. Als je homofobie wil ervaren ga dan fijn op vakantie en hand-in-hand lopen ergens in Rotterdam-Zuid, Amsterdam-Oost of desnoods Berlijn Moabit of Neuköln. Moet je eens kijken wat een "vakantiegevoel" je dan nog hebt.


Joop | 27-12-2018

Kees heeft gelijk. Ik ken zelf ook homo's die rustig naar Turkije gaan, en zelfs naar Oman en Dubai. Hoe gestoord ben je dan als je als homo je geld uitgeeft in een land waar het regime bepaalt dat jouw geaardheid strafbaar is en je er de bak voor in kan draaien. Of erger nog, de doodstraf kan krijgen.
Maar nee hoor, typetjes zoals Jan lullen er liever overheen. Het klopt Jan dat je in heel Nederland, of Duitsland, te maken kunt krijgen met homofobie. Eigenlijk overal ter wereld. Alleen het verschil is dat ons regime het toestaat dat homo's gewoon mogen leven zoals ze zijn, in alle vrijheid, en je geen angst hoeft te hebben dat je hier in de bak belandt vanwege je geaardheid.
Als je ergens op reageert verdiep je dan eerst even in waar het over gaat ipv als een kip zonder kop wat loze kreten te roepen.


Marieke | 27-12-2018

Tweestrijd in mijn mening.
Ik snap Kees en ik ga er zelf ook niet op vakantie. Ik hou bewust rekening met mijn keuze..
Anderzijds vind ik het knap en mooi dat mensen die keuze maken om wel te gaan en zich niet laten afschrikken door het geweld...


Kees@Jan | 27-12-2018

Vind je het heel erg als ik op zo'n ongelofelijk domme reactie niet inga?


WillenJ | 27-12-2018

Nou erg vreed ik heb jaren in de Emiraten/Bahrain en Dubai gewoond en gewerkt, en kom er nu nog steeds twee keer per jaar voor vakantie, en voel mij daar veiliger dan hier zoals Jan zegt in Rotterdam Zuid.Amsterdam-Oost of desnoods Berlijn Moabit of Neuköln.
En in geheel Europa komen die agressieve moslims die zich juist in de moderne Emiraten niet meer thuis voelen.
Gelukkig denken er meer nichten zo over, want alle airlines stewards die er wonen vinden het er ook super fijn, als je maar gewoon doet en daar bedoel ik meer niet als een Drag Queens gaat lopen provoceren. Ook alle TV nichten komen er wel twee keer per jaar, maar misschien jaloezie omdat het er erg duur heengaan is, ben er nog nooit lastig gevallen, hier durf ik zelfs na 21.00 niet meer op een NS station op de trein te wachten.


vervl | 27-12-2018

En wonen meer dan 8000 nichten die als steward vliegen, die liggen dubbel van het lachen om de negatieve inzendingen, en hebben heerlijk plezier, blijven jullie maar in het homo onvriendelijke Rotterdam Den Haag of Amsterdam zitten.


@Joop | 27-12-2018

De sultan van Oman is zelf een mannen liefhebber , dus lul niet zo dom ! Mooiste land ever.


Joop | 27-12-2018

In Oman wordt homoseksualiteit bestraft met 3 maanden tot 3 jaar gevangenis. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is homoseksualiteit ook voor buitenlanders strafbaar.
Do I need to say more?


Peter | 27-12-2018

Voor mij is de keuze simpel. Ik ga niet naar een land waar de islam de overhand heeft. Wat en ander doet moet hij/zij weten, ik verdom het om een land economisch te helpen wat mijn in de grond haat. En mooie verhalen over Oman hoor.... maar het is letterlijk en figuurlijk je kop in het zand steken.


Jan | 27-12-2018

Nee Joop, nee Peter, Peter= Ik ga niet naar landen waar de islam de overhand heeft, nou dan ben je erg blind geworden want de islam is in Nederland al in de overhand. Dus ook hier meer dan 1 miljoen moslims die jou graag de kop willen afhakken.
You don't to have say more, because its Bull shit. Dat zijn wetten van heel lang geleden en die zijn niet van toepassing meer in het dagelijkse openbare leven althans niet in de strenge vorm omdat de Emiraten 68 procent Europese inwoners (werknemers ) heeft en zich dus moet aanpassen.
Wij in nederland zullen eerder onder de strenge wetten van de Sharia komen te vallen dan hun daar onder het hakmes, Emirates heeft duizenden gays stewards doe normaal zeg. Qatar moet wel oppassen dus niet half naakt door de vijvers varen, daar houden ze niet van.


Ruud | 27-12-2018

Homohatende gamers voor altijd
verbannen van nieuwe Fallout-game

Een groep homohatende spelers van het nieuwe spel Fallout 76 is voor altijd verbannen van het spel. Dat heeft ontwikkelaar Bethesda Softworks gezegd. De groep maakte naar eigen zeggen jacht op homo's en wilde de wereld beschermen tegen het verspreiden van de ziekte aids.
Christian Born 03-12-18, 10:00 Laatste update: 11:37


@Stupid Peter | 27-12-2018

Ohhhh dit geloof je toch niet meer, de heren willen niet in homo hatende landen op vakantie, maar zitten inmiddels onder het juk van 1 miljoen moslims die hun uit de grond van hun geloof haten en willen ombrengen. Hebben per gezin 5 kinderen welke ook weer worden geĂŻndoctrineerd met homohaat dus word het aantal met een paar miljoen vermenigvuldigd.


Joop | 27-12-2018

Jan, waarom woon je er nog niet als het toch zo geweldig is...goede vlucht!


Willem | 27-12-2018

Kent iemand hierboven persoonlijk mensen die moslim zijn? Het zijn net gewone mensen, echt waar... Daarom ga ik met plezier naar Egypte, zonder mijn kop in het zand te (hoeven) steken!!


Jan | 27-12-2018

Ik ga er twee keer per jaar naar toe om mijn broer te bezoeken die er ook woont en werkt,en gelukkig zijn ze moslims daar stukken normaler dan hier en heel erg netjes en schoon. kan ik van dat soort hier niet zeggen.
Heb er ook vrienden wonen ook gay welke steward zijn bij Emirates en het waanzinnig naar hun zin hebben en er zelf 20 jaar blijven zitten.

Niet zo negatief Joop, hier wonen moslims welke Europa gaan overnemen en aanslag na aanslag gaan plegen, dus maak je borst maar nat.


Tja | 27-12-2018

Zo ga ik niet meer naar Nederland met vakantie. Voor het zelfde geld moet ik dan drie uur in een vliegtuig zitten met een rechter met Jules de la Tourette naast me.


Joost | 28-12-2018

Probleem in Nederland zijn Marokkanen waar links dol op is, daardoor is Nederland inmiddels
veel gevaarlijker dan welk moslimland dan ook, Ik reis over de hele wereld en alleen in Europa voel
ik me onveilig en de haat op plekken waar Marokkanen zijn


@Joop | 28-12-2018

Door Wierd Duk
1 uur geleden in BINNENLAND

Brussel - Ze wordt de Ayaan van België genoemd. Assita Kanko werd in haar geboorteland Burkina Faso slachtoffer van genitale verminking. Zij zet zich nu in voor vrouwen die hetzelfde lot ondergingen. Dat Kanko recent overstapte naar de Vlaams-nationalistische N-VA schiet bij ’links’ in het verkeerde keelgat.


WillemJ@Joost | 28-12-2018

Nou helemaal mee eens, ook ik reis over de gehele wereld maar durf in Nederland en anders Europese landen zelf s ávond's niet meer uit te gaan, voor je het weet loop je een stel van die Syrische idioten tegen het lijf, die hun beulen werk welke ze in Syria uitoefende( gays van flats afgooien) hier verder gaan praktiseren .


Joop | 28-12-2018

@ Joost | vandaag | 02:12
O, dat was dan zeker Nederland waar 2 onschuldige backpackers op gruwelijke wijze zijn vermoord? Wist niet dat het Atlasgebergte in Nederland lag.


Kees@Joop | 28-12-2018

Nee in Nederland zijn het afgelopen jaar over de honderd zesendertig moorden gepleegd meestal door jouw geliefde nieuwe Nederlanders, in Dubai gebeurt dat niet omdat ze gelijk worden weggestopt of afgeschoten. Moeten ze hier ook gaan doen, wij kunnen hun beter gaan afschieten dan zij ons zoals wekelijks in Londen waar ze overal al met grote messen burgers aanvallen.
Opsporing verzocht ! je gelooft je ogen niet meer wat er van dit land terecht gekomen is. In Dubai en ander emiraten en Oman kun je geheel veilig om 3 uur s';nacht over straat lopen zonder in elkaar geramd te worden of slachtoffer te worden van een manchette aanval.


Karel | 29-12-2018

Het kan aan mij liggen hoor maar kan 1 van die dombo’s hierboven mij even aangeven waar in onze wetten staat dat op sex tussen mensen van hetzelfde geslacht de doodstraf of zware gevangenisstraffen staan?


@Joop | 29-12-2018

Aangehouden terreurverdachte in Rotterdam is Syrische vluchteling

UpdateEen van de terreurverdachten die vanmorgen is aangehouden is een Syrische vluchteling. De man werd opgepakt na een inval in een woning aan de Stresemannplaats in Rotterdam-Ommoord.
Adrianne de Koning en Maren Verbunt 29-12-18, 13:41 Laatste update: 14:38

Lekker veilig land hé Joop !


Iemand? | 29-12-2018

Al geboekt voor de komende zomer naar Marokko of Egypte? Wat gaat het worden, camperen in de bergen of een excursie met de bus?

Ik voel me duizend keer veiliger in Europa. Daarom is de rest ook hierheen komen zwemmen. Die vinden dat nog veel meer.


Joop | 29-12-2018

@ @Joop | vandaag | 14:44
Ja best wel. Rotterdam is geen Nederland he, laten we die stinkrandstad aub een beetje buiten beschouwing laten. Dat zijn al jaren steden waar het een bende is.


Kees | 30-12-2018

Je had het over Dubai beste vriend en ander Emiraten, nu niet gauw afwijken en er ineens een Rotterdams probleem van maken, en die z.g.n. vluchtelingen komen alleen op de uitkeringen af en gratis zorg verzekering. Die jij mag betaling met je jaarlijkse verhoging en hogere belastingen.

En bij ons zijn pas twee studenten vermoord ook door dat soort, zeker al vergeten,
misschien waren die andere bezig een aanslag voor te bereiden op de gay disco.
Moet kunnen toch Joopie.


Joop | 30-12-2018

Misschien, misschien, misschien Keesie, heb liever feiten.
Beetje hypocriet om te zeggen dat al die vluchtelingen voor uitkeringen komen. Ja, het klopt dat veilige landers dat doen. En ik snap ook niet dat Nederland hier nog steeds geen manier op heeft gevonden om deze lui er meteen weer uit te trappen. Vergeet echter niet dat er ook echte vluchtelingen zijn.
Het klopt zeker dat er minder criminaliteit is in een aantal van deze landen. Het artikel gaat echter over op vakantie gaan naar een homofoob land. In Dubai mag je dan als toerist vast iets meer dan de eigen inwoners, de wetgeving t.a.v. homoseksuelen liegt er niet om. Als hetero kun je daar dus prima leven al lever je wel wat vrijheden in. Als homo moet je in die landen vooral niet teveel opvallen en zo hetero mogelijk zijn. Overigens zijn er wel gevallen van veroordelingen van homo's die homoseksuele activiteiten deden bekend. Het is maar waar je zin in hebt. En over Rotterdam, traditioneel vinden er nu eenmaal veel moorden in de Randstad en Brabant plaats. met een inwoneraantal van 17 miljoen is het aantal moorden (108 in 2018) erg laag. Vrouwen worden bijna altijd door bekenden vermoord, bijna altijd gefrustreerde ex-partners.


Kees | 30-12-2018

Nou ik ga April lekker weer drie weken dan Abu Dhabi en lekker genieten en gewoon s'nachts langs de boulevard lopen naar het hotel terug , zonder door homo hatende Marokkaanse of Syrische potenrammers te worden geramd.
En Dubai heeft vele gay uitgaans gelegenheden, maar geen idiote pride optochten met nichten in sm leer outfits om te choqueren. Godzijdank.


Ruud | 30-12-2018

Ach Ja, 108 moorden is redelijk laag ( 138 ), wat zeik je dan wanneer er 2 homo's op een brug in elkaar worden geramd, dat ik ook relatief erg laag op een bevolking van 17 miljoen of een paar gays in het centrum van Amsterdam worden geramd moet je dus bij mij ook niet meer aankomen.


@Iemand? | 30-12-2018

Voor mij geen excursies met de bus in Egypte en ook geen all-inclusive vakanties. Ik ga dagelijks om met de zeer vriendelijke en gastvrije Egyptenaren die ik daar ken...


Joop | 31-12-2018

@Joop | vandaag | 01:29
Beetje vroeger naar bed gaan joh, hoe later het wordt hoe meer onzin je uitkraamt. O, morgen gaat er nog een vliegtuig naar jalalalalabad, gewoon doen zeg ik!


Willem | 04-01-2019

Natuurlijk gaan we naar de Emiraten Oman , want het is daar veilige dan hier in Nederland, alle orthodoxe moslims voelen zich niet meet thuis in hun home landen omdat het daar te modern word.
Daarom gaan ze naar Europa om ons te bedreigen voor bedreigingen waarvoor ze zelf gevlucht zijn, en bouwen moskee na moskee. Alleen een stumper die dit niet kan zien wat in Europa gaande is.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven