Brazilianen vrezen afschaffen homohuwelijk

14-12-2018 | Braziliaanse homo's en lesbiennes die willen trouwen maken haast om nog deze maand in het huwelijk te treden. Reden is dat de nieuwe president Jaïr Bolsonaro op 1 januari wordt beëdigd en hij zich de afgelopen tijd heeft uitgesproken tegen lhbt-rechten. Braziliaanse homo-organisaties zijn er daarom niet gerust op dat het homohuwelijk dat in 2013 werd opengesteld zal blijven bestaan na het aantreden van Bolsonaro.

Bolsonaro werd ruim een maand geleden gekozen als nieuwe president van Brazilië en hij maakt er geen geheim van dat hij een verstokte homofoob is. Hij noemde zichzelf onlangs zelfs een "trotse homofoob". Zo wil hij een nieuw lesprogramma introduceren omdat volgens hem op dit moment kinderen op school nog worden opgevoed tot "communisten, pedofielen en homoseksuelen". Bolsonaro komt op voor familiewaarden en is tegen meer rechten voor homoseksuelen. Ook is hij tegen voorlichting over homoseksualiteit op scholen. "Als je zoontje homo is, geef hem dan een pak slaag. Dat corrigeert zijn gedrag," aldus Bolsonaro onlangs. Hij voegde hier aan toe dat hij liever een dode zoon heeft dan een zoon die homo is. Daarnaast tekende Bolsonaro vlak voor zijn uitverkiezing een overeenkomst met de katholieke kerk waarin hij beloofde om de "echte betekenis van het huwelijk als een unie tussen man en vrouw" te verdedigen.

Homostellen die in het huwelijk willen treden doen dat op dit moment uit angst dat het homohuwelijk na 1 januari weer wordt verboden, massaal. Volgens Braziliaanse media zijn de afgelopen periode maar liefst 40 procent meer huwelijken tussen paren van hetzelfde geslacht gesloten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Homoactivisten melden tevens dat het geweld tegen de lhbt-gemeenschap toeneemt. Uit cijfers van Braziliaanse homo-organisaties blijkt dat geweld tegen homoseksuelen nog altijd aan de orde van de dag is en sinds Bolsonaro is verkozen flink toeneemt.

Toch laat aankomend vicepresident Hamilton Mourão deze week weten dat er niet getornd zal worden aan de verworven rechten van lhbt's. Ook de legalisering van het homohuwelijk zal volgens hem niet worden teruggedraaid.

GaySite.nl berichtte ook:
26-10-2018 | Brazilië wil homofoob als president

Deel dit artikel:  

Reacties:

Afsc-huwelijk | 14-12-2018

Homohuwelijk heeft ook niemand nodig.


Nico | 14-12-2018

Weer een land waar christenen en nazi's elkaar prima weten te vinden.


Joop | 14-12-2018

Weer een land met een rechtse gek. Wat me dan wel verbaasd, mocht hij wel scheiden van zijn kerk? Beetje hypocriet nietwaar?


J.D. | 14-12-2018

@Afsc-huwelijk: jij hoeft niet te trouwen maar ga dat niet voor anderen bepalen want dan ben je geen haar beter dan die gek die president wordt in Brazilië.
Vrijheid van keuze moet gelden voor iedereen. Dictators en meelopers zoals jij kunnen gemist worden als kiespijn.


Ruud | 14-12-2018

Vergeet niet dat onze koningin uit een zeer rechts milieu afkomstig is, waar allen aanhangers waren van Videla , die 30.000 onschuldige mensen in zee wierp ,en haar moeder hem een bedank brief stuurde dat het zo'n fanatische man was.

Nog gekker, die moeder komt hier op het paleis wonen, dus zo ver is dit land reeds
gezakt. Een Videla aanhangester op onze kosten ten Paleizen.


Roy020 | 14-12-2018

Mij heb je niet blij gemaakt met het homohuwelijk. Momenteel scheiding verder.


@Roy020 | 14-12-2018

Nou tien duizenden jongens en mannen zijn wel gelukkig, jammer voor jou dan. 4 op de tien hetero's scheiden ook, dus niets speciaals. Sommige blijven gelukkig in hun huwelijk en andere niet , misschien verwachten zij dat de rest van het leven roze zal blijven en dat gebeurt niet.


Sebastiaan | 15-12-2018

ja joop weer een land met een rechtse gek. de hele wereld verrechtst helemaal. gaat de verkeerde kant op. overal komen gekken aan de macht. rutte, trump, poetin enz...
de wereld word steeds meer egoistiesche .


Ruud@Sebastiaan | 15-12-2018

Nou"wil je dan nu zeggen dat hier geen gekken aan de macht zitten, juist door deze idioten in Den Haag en geheel Europa stroomt dit land en Europa vol met ultra rechtse moslims die gay's koud willen maken. Dus kijk nu eerst eens in ons eigen straatje voordat je andere landen aanvalt vanwege een rechtse dictatuur.
Trouwens nog even en dit land vervalt echt in Sharia geloofs idioten, want ze willen de boel overnemen, hebben minsten 5 kinderen per gezin, en die worden allemaal met homo haat geïndoctrineerd en krijgen allemaal stemrechten.
Europa stevent af op een grote burger oorlog.


Sebastiaan | 15-12-2018

@ruud, hier is wel een gek aan de macht rutte en de klote VVD. die doen echt niks aan de moslims laat ze gewoon binnenkomen. dus hou op met die onzin. rutte regeert nu al een aantal jaren. hij maakt het land flink kapot. de ziekenfonds is onnatuurlijk 150 euro per maand . veel mensen kunnen het niet meer betalen. dan die belachelijke eigen bijdrage van 400 euro. dit land spoort niet. in dit land ben je de ziekenfonds aan het onderhouden. ze kunnen het beter de profiteer verzekering noemen. veel mensen zitten aan de voedselpakket . hard werkenden mensen kunnen de ziekenfonds en rekening haast niet meer betalen. de BTW rijst de pan uit, die klote rutte en de VVD maakt alles duur. werken tot je dood. uitkeringen zijn kapot gemaakt. de huren worden schofterig duur. rutte zit zijn eigen volk uit te melken en laat ze liever creperen. is alleen voor de allerrijksten. dus flikker op met rutte en zijn boeven bende . het gaat niet de goede kant op de hele wereld verrechtst.


Ruud@Sebastiaan | 15-12-2018

Je leest niet goed beste man, ik had het juist over de Rutten en al die ander idioten in Den Haag. Eerst goed lezen voordat je commentaar op mijn inzending levert.


Sebastiaan | 16-12-2018

Ruud@ sorry beste man ,had jou berichtje niet goed begrepen dan.goed gezegd , rutte en de andere idioten in den haag.


Ach | 17-12-2018

Moderne despoten zullen voor de straat alle vormen van "losbollerij" veroordelen. En dan zijn homo's een gemakkelijk onderwerp. Altijd al geweest. Maar voor de boekhouding zal het anders liggen. Want met een huwelijk ga je ook wederzijdse verplichtingen aan met je partner. Dus minder zorgen voor de staatskas.

Doe maar gratis bier voor populisten. Dat boert lekkerder in de microfoon. En het zeikt beter ook. Er is er nog niet eentje opgestaan die homo's verplicht om te trouwen. Dus kun je nagaan hoe stom ze zijn. Allemaal rijp om te eindigen als Frank Masmeijer. Geef ze maar veel bier.


Tim | 18-12-2018

Helemaal eens met Sebastiaan! Rutte en consorten zijn er alleen voor de multinationals en de echte rijken, de rest van de bevolking die het minder heeft, kan stikken en wordt vergeten!!! Bananenrepubliek Nederland anno 2018.


harrie | 18-12-2018

Rutte,zou weer voor de klas moeten gaan staan, daar heeft hij een opleiding voor gehad in plaats van het volk lesjes te geven.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven