Rechter Singapore staat homoadoptie toe

17-12-2018 | Een homoseksuele man in Singapore heeft maandag van het hooggerechtshof te horen gekregen dat hij zijn biologische zoon mag adopteren. Het kind werd vijf jaar geleden geboren met behulp van ivf en een draagmoeder in de Verenigde Staten. In december vorig jaar verbood een lagere rechtbank de adoptie omdat alleen getrouwde koppels gebruik mogen maken van ivf. Daarnaast is commercieel draagmoederschap niet toegestaan. Omdat het voor homostellen in Singapore niet is toegestaan om te trouwen leek adoptie uitgesloten. Dat de hoogste rechter daar nu toch mee heeft ingestemd is uniek in het land waar homoseksualiteit nog altijd wettelijk verboden is. Een wet die stamt uit de tijd dat het staatje een Britse kolonie was stelt homo's een celstraf van maximaal twee jaar in het vooruitzicht. De wet wordt overigens zelden toegepast, maar orthodoxe christenen en moslims willen niet dat hij wordt gewijzigd.

De Singaporees die de rechtszaak had aangespannen, besloot vanwege de situatie in zijn eigen land een draagmoeder in de Verenigde Staten te zoeken. De 46-jarige arts, die al geruime tijd samen leeft met een man, betaalde de vrouw 200.000 dollar (ongeveer 176.000 euro) voor het draagmoederschap. Na de geboorte probeerde hij zijn kind te adopteren en het staatsburgerschap van Singapore voor zijn zoon te verwerven. Op dit moment heeft zijn zoon alleen de Amerikaanse nationaliteit. Dit lukte niet omdat de autoriteiten, inclusief een lagere rechtbank, dit niet toestonden. Het hooggerechtshof van Singapore vernietigde deze eerdere uitspraak en oordeelde maandag dat adoptie in het voordeel is van het welzijn van het kind. "Het was niet makkelijk om tot deze uitspraak te komen omdat het vormen van een gezin met personen die op het zelfde geslacht vallen niet is toegestaan. Toch hebben wij besloten dat dit het beste is voor het gezin maar vooral voor de toekomst van het kind," aldus de rechter in een toelichting.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Arno Wender | 19-12-2018

Heel apart, dat je nu ook al je eigen biologische kinderen kunt adopteren... ????


Arno Wender | 19-12-2018

(bij die vraagtekens stond dus een smiley maar die ging mis).


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven