'Mystery guests' tegen homointimidatie

21-12-2018 | De gemeente Rotterdam heeft aangekondigd het zogenoemde sisverbod, dat sinds dit jaar van kracht is en straatintimidatie van vrouwen moet tegengaan, uit te bereiden. Het intimideren van onder meer lhbt's zal ook onder dit verbod gaan vallen. De uitbreiding komt er nadat afgelopen woensdag de eerste Rotterdammer met succes werd vervolgd voor het intimideren van acht vrouwen. Hij kreeg een voorwaardelijke boete van 200 euro.

Met het programma 'Relax. Dit is Rotterdam' wil de havenstad de acceptatie van minderheden, en de sociale veiligheid op straat verbeteren. Onder het verbod op straatintimidatie valt onder meer sissen, naroepen, achternalopen en in het nauw drijven van personen. Volgens de gemeente moeten sommige groepen geholpen worden en lhbt's is daar één van. Om daders op heterdaad te kunnen betrappen gaat Rotterdam mystery guests in en rond de horeca inzetten. Naast het verbeteren van de sociale veiligheid op straat wil Rotterdam ook dat scholen voorlichting gaan geven over seksuele voorkeuren. Samen met het sneller inburgeren van nieuwe Rotterdammers hoopt de gemeente de huidige overlast door intimidatie snel terug te dringen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Amsterdam hopeli | 21-12-2018

Amsterdam moet dit goede voorbeeld opvolgen , helaas heeft GroenLinks en D’66 in amsterdam de macht en die willen de allochtone jeugd niet voor het hoofd stoten, geweld tegen joden en homo’s hoort bij Amsterdam aldus Femke


Marko | 21-12-2018

Goed plan.
Hard nodig.


Heeeee | 21-12-2018

Pssssssssssss


Cees | 21-12-2018

Om maar meteen met de bovenste reactie hier te beginnen: wat een debiele opmerking weer. Alsof Halsema geen problemen zou hebben met geweld tegen joden en homo's. Laat je een keer nakijken of let gewoon wat beter op. Dat gezegd hebbende: Rotterdam is goed bezig en het zou zeker positief zijn als deze werkwijze landelijk navolging krijt. Dus ook in Amsterdam.


Sandra | 21-12-2018

Een voorwaardelijke geldboete?
Ik zou de rechter gewoon uitlachen.


Suus | 21-12-2018

8 vrouwen een rotgevoel geven,
kost precies 0 euro.
Fc Knudde regeert.


Harry Potter | 21-12-2018

In Amsterdam hebben ze de onzichtbaarheids mantel al. De burgemeester heeft er eentje, de voorzitster van het COC, en nog zo een paar.


Joop | 21-12-2018

Lijkt me prima, wat is dat toch dat sommige heteromannen maar altijd aandacht moeten hebben van vrouwen die ze niet eens kennen. Deze verdachte hield er wel een hele onnozele redenering aan over, hij zocht een vriendin. Hoe dom wil je ze hebben. En dan 36 jaar oud. Dus prima Rotterdam, aanpakken dat vervelende hopeloze volk.


Rotterdammer ! | 22-12-2018

Met een moslim burgemeester die niet wilde hebben dat zijn dochters met niet moslim mannen mochten trouwen, nou zo pro homo is de gemeente niet hoor, de discriminatie is hoger dan in de zestige jaren. Meer frontaal geweld welke door de groet moslim gemeenschap al heel gewoon word beschouwt, ieder kind word thuis met homo fobie opgevoed ( lees geĂŻndoctrineerd).


@Rotterdammer | 23-12-2018

Het probleem zit ook weer niet helemaal bij moslims denk ik. Het haalt wel het rotste van de Nederlander weer naar boven. Waarvan we in de jaren '70 en '80 hadden gehoopt dat we daar overheen gegroeid waren. Of is de Dordtse jeugd ook allemaal moslim geworden? Ik ben er al een tijd niet meer geweest, dus het zou kunnen.


Zelfs... | 23-12-2018

Zelfs die blootfoto van Baudet vond ik deze zomer ook spotten met homo's. Op een bepaalde manier. Het was uitlachen. Geen opvoeding gehad.


Elk nadeel heb z | 02-01-2019

Ze kunnen beter naar homo's lopen te fluiten dan dat ze ze uitschelden of in elkaar slaan.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven