Christelijk Katwijk gaat regenboogvlag hijsen

11-11-2018 | Voor het eerst in de historie zal volgend jaar tijdens Coming Out Day ook op het gemeentehuis van het zeer christelijke Katwijk een regenboogvlag wapperen. Omdat vele tientallen gemeenten in Nederland op 11 oktober al een regenboogvlag uithingen lijkt het nieuws dat Katwijk zich hierbij aansluit niet bijzonder maar volgens veel inwoners van de zeer christelijke gemeente is het een baanbrekend besluit van de gemeenteraad.

De gemeente Katwijk is van oudsher een zeer conservatieve, christelijke gemeente en alhoewel niet gelegen binnen de zogenoemde Biblebelt wordt het wel gezien als een gemeente die behoort tot deze Nederlandse Bijbelgordel. Het gemeentebestuur bestaat al sinds mensenheugenis uit christelijke partijen en mede om die reden is homoseksualiteit altijd een taboe geweest. Toch lijkt daar nu verandering in te komen. De gemeenteraad heeft afgelopen week besloten dat tijdens Coming Out Day op 11 oktober 2019 de burgemeester of een wethouder de regenboogvlag zal hijsen op het gemeentehuis. Tijdens een raadsvergadering afgelopen week stemde alleen de SGP-fractie tegen de motie van D66 om het vlaggenprotocol aanpassen.

Afgelopen jaar werd de regenboogvlag gehesen in de nabijheid van het gemeentehuis. Maar toen het online jongerenkanaal PodKat de regenboogvlag liet wapperen in de tuin van het gemeentehuis werd deze snel door de gemeente verwijderd. "Bekrompen en niet meer van deze tijd" vonden enkele politieke partijen. Wethouder Corien van Starkenburg is blij dat de motie is aangenomen en dat de regenboogvlag tijdens Coming Out Day voortaan prominent op het gemeentehuis zal wapperen. "Het is belangrijk dat inwoners vrijheid ervaren en zich kunnen uiten. We erkennen dat dat nu onvoldoende het geval is," aldus de wethouder in de plaatselijke media.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 11-11-2018

Hoewel ik altijd zeer negatief ben over alles wat religie ten opzichte van "ons" vindt, meen ik oprecht dit een positief signaal te vinden. Het is een christelijke stap voorwaarts, zie ik de islam nog niet doen. Integendeel.


Onzin | 11-11-2018

Politici maken geen cultuur. Ze slijmen ermee want anders worden ze niet gekozen. Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen.


Zum kotzen | 11-11-2018

Zit na jaren van discriminatie niet te achten op christelijk goedkeuring omdat die christelijke troep heel wat levens hebben kapot gemaakt hebben en nog steeds kapot maken.
Geloof welk dan ook, zijn grote groepen mensen die zich zelf boven andere aardbewoners plaatsen en ook beter dan ander voelen. Vooral moslims en joden voelen zich autoritair boven anderen en kijken neer om andere mensen en voelen zich door hun god verheven boven niet gelovigen.


Kristen | 12-11-2018

Wie het christendom echt begrijpt zou als eerste opstaan om de godsdienst vrijheden af te schaffen en te behandelen als elke andere vorm van vrijheid van vereniging.

Nadat alle blinden weer konden zien en alle manken weer konden lopen, stonden ze immers allemaal in de straat te roepen dat hij beter gekruisigd werd. Zonder uitzondering.

Daarom is iedereen die meent een gelovig christen te zijn en om die reden boven de menselijkheid te staan een moordenaar. Of een ondankbare hooligan.

Wie het verhaal snapt zou uit zichzelf al niet boven anderen willen staan. Maar liefhebben.


Sjaak | 12-11-2018

En ondertussen kniipen die hypercriete lui daar de katwijkers in het donker want ze zitten der allemaal in de kast en ze zijn der niet vies van.


aanKristen | 14-11-2018

@Kristen
worden godsdiensten dan niet net zo behandeld? in welk opzicht worden ze dan anders behandeld als een korfbal vereniging of een kaartenclub?


@aanKristen | 16-11-2018

Dat ze geen belasting betalen of vrij parkeren voor de deur hebben is wat mij betreft nog mazzel. Elke ambassademedewerker van welk ongecultiveerd land dan ook heeft het zelfde voordeel.

Waar ze wel last van hebben, vrijwel bij uitzondering: Hoogmoed.

Wijs mij degene aan die, als ik zeg, ik geloof gene ene moer van dat sprookjesboek en dat hele jezusverhaal erbij, mij eerder liefheeft dan zijn naaste meest devote christenbroeder. Al is het maar omdat ik eerlijk ben in mijn gedachten? En ook niet vraag om omgepraat te worden, maar enkel respect vraag om mijn vrijheid?

Hoogmoed. Een grote zonde.
Al een christelijke uitleg gelezen in het Reformatorisch Dagblad, over het waarom van die posten met die krassen over die foto van twee zoenende mannen? Ja, ze gaan de dialoog zoeken. Es een keertje. Hoogmoed. De balk in uw eigen oog. U verkettert ons zoals gij uw messias gedaan heeft. Nadat hij u bevrijd had van al uw ongemakken. Stank voor dank.

Doe nog maar eens een poster in dat miezerige krantje. Want de zienden zijn nog steeds blind. En ondankbaar. En dan nog pretenderen dat ze zelf het slachtoffer zijn van demagogie en verdrukking. Hoe schaamteloos is dat niet.


@aanKristen | 16-11-2018

Van de balk in UW oog kunnen ze de hele Russische Spoorwegen opnieuw aanleggen. Tot aan Shanghai en dan door tot naar midden beneden in Centraal India.
Daarna pas komt er hout tekort.


@aanKristen | 16-11-2018

Over de laatste twee bielsen kunnen we nog praten. Maar ik wens U er niet tegen gespijkerd. Andersom weet ik nog niet zeker wat U wenst. De ervaring van de geschiedenis belooft mij alleszins weinig goede hoop. Op Uw strooptocht naar de schuldigen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven