Geen excuses voor homofobe tweets

07-12-2018 | Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de 91e Oscarceremonie, die zal plaatsvinden op 24 februari 2019, gepresenteerd zou worden door comedian Kevin Hart. Maar niet veel later kreeg de keuze voor de 39-jarige Hart felle kritiek, onder meer omdat hij in het verleden diverse malen homofobe tweets had verstuurd. Zo kreeg hij van de lhbt-gemeenschap de Oscar voor meest homofobe gastheer. Inmiddels heeft de Amerikaanse komiek zich teruggetrokken als presentator van de Oscaruitreiking.

Hart raakte al in 2010 in opspraak door een homofobe tweet. "Een van mijn grootste angsten is dat mijn zoon zal opgroeien en homo blijkt te zijn," liet hij toen optekenen. "Die angst is er. Niet dat ik homofoob ben, iedereen mag doen wat hij wil. Maar als een heteroseksuele man: als ik dat zou kunnen tegenhouden, zou ik dat doen." Hij bood achteraf zijn verontschuldigingen aan tegenover de Amerikaanse lhbt-gemeenschap, maar veel homo-organisaties plaatsten Hart op een 'zwarte lijst'. In totaal zou Hart enkele honderden homofobe Tweets hebben geplaatst en gebruikte hij het woord 'homo' vaak als scheldwoord. Een aantal van deze postings heeft hij de afgelopen dagen verwijderd, maar sommige zijn bewaard gebleven. De organisatie had Hart dringend verzocht excuses aan te bieden voor zijn homofobe verleden maar dat heeft hij geweigerd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

J.D. | 07-12-2018

De organisatie voor de Oscars had dat toch al kunnen zien aankomen. Ze willen politiek correct zijn met een donkere presentator maar helaas houdt hij er van om zelf flink te discrimineren. Weg met zo'n hufter!


Ruud | 07-12-2018

Dit soort roept iedere dag het woord discriminatie, maar ze hebben het uitgevonden,
vooral op het mooie eiland Jamaica worden gays zelf vermoord met hulp van de politie.
Verene Shepherd, van de VN welke hier kwam klagen over Zwarte Piet komt zelf uit Jamaica, nou het is om spontaan van te gaan kotsen.

Hoofd VN-onderzoek: Zwarte Piet is terugkeer slavernij

Volgens professor Verene Shepherd, mensenrechtenonderzoeker bij de Verenigde Naties en hoofd van de VN-werkgroep die onderzoek doet naar Zwarte Piet, moet Nederland stoppen met het Sinterklaasfeest omdat Zwarte Piet 'racistisch is' en 'een terugkeer van de slavernij'.


Kees | 07-12-2018

Sylvana! Het is discriminatie! Sylvana het is racisme! Hallo Sylvana waar ben je? Doe je al aangifte? Syl????


Typisch | 07-12-2018

Nu hoor je niets van Silvana of de anti- zwarte piet aanhangers . De mond vol over racisme maar zelf zo homofoob zoals ook heel donker Afrika ( linkse mensen vinden Afrikanen zielig )


Joop | 07-12-2018

Bijzonder toch dat mensen die vaak zo hard roepen dat ze gediscrimineerd worden zelf 2 x zo hard discrimineren.


Willem | 07-12-2018

Maarre.... zijn excuses niet meer geldig tegenwoordig?


Joop | 07-12-2018

Jawel Willem, alleen als het er zo dik bovenop ligt dat het nep excuses zijn omdat hij nu negatief in het nieuws komt, niet goed voor zijn carrière, inkomstenverlies etc zeg ik, helaas, had je eerder moeten bedenken.


Dilemma | 07-12-2018

We zijn het er over eens dat het woord neger discriminerend is. Maar lelijke neger moet je toch kunnen zeggen? Of domme neger? Dat heb je toch bij witten ook? Of gelen? Dat al die andere verdrukten dan ook allemaal aardig, lief, wijs en verstandig zijn, dat kun je toch van niet een kleur verlangen? Dat zou nou eens echt onmenselijk zijn!


Olé | 08-12-2018

Kevin Hart ziet er enorm verwijfd uit als hij lacht. Dan straalt hij als een vrouw. Je moet niet in stereotypen denken maar gay spat gewoon af van hem.


Nico | 08-12-2018

En maar janken als er lelijk gedaan wordt tegen zwarten! Domme schijnheilige figuur.


Willem | 08-12-2018

En toch zou ik hem wel willen doen,haha. Heel mooi kleurtje...


@Willem | 08-12-2018

Ja hoor, maak er maar een geil grapje over, maar hij zei als zijn zoontje met een poppenhuis zou spelen hij dat poppenhuis op zijn hoofd zou kapot zou slaan.
Ik maak toch geen homo van hem !
En met dat soort kerels wil jij nog het bed delen, maar ja er waren ook veel nichten die met nazi officieren het bed deelde in 1940/45 . net zo verkeerd als moffen hoeren.


qw | 08-12-2018

Hij moet als vader onbekwaam worden verklaard en gedwongen van vaderschap worden ontheven. Totaal toxisch.


Ach gut | 09-12-2018

Die Kevin Hart is gewoon een pas achteraf nadenkende domme zwarte doos. Een ringbaard met in het midden een blatend gat. Die domme uitspraken doet. En zich vervolgens in allerlei bochten wringt om het weer goed te maken. Heb het niet zo bedoeld. I'm evolving enz. Maar dan is het kwaad al geschied. Als presentator van de Oscar-uitreiking heb je een voorbeeldfunctie. Homofobie past daar absoluut niet in. De tijd heeft hem dus ingehaald en veroordeeld. Terecht. En dat moet dan een comédian zijn! Sommige hetero's kunnen zoooo dom zijn!


Ach | 09-12-2018

De meesten hier maken ook nooit excuses als hun reactie verwijderd is. Wat dat betreft wordt er toch nog wel vaak met twee maten gemeten.


BertJan | 10-12-2018

Homohaat is altijd tegen het kast-zelf van de haters gericht. Homohaters haten enkel hun eigen verdoken verlangens. Zo simpel is dat. Al de rest is maar bladvulsel, hoor.
Een beetje gelukkige hetero kan het volstrekt niets schelen dat er anderen homo zijn.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven