Voorleesmiddag drag queens afgelast

24-12-2018 | De voorleesmiddag van drag queens in een bibliotheek in Nijmegen die voor afgelopen weekend gepland stond is op het laatste moment afgelast. Dat meldt Omroep Gelderland op haar website. Volgens een woordvoerder van bibliotheek Mariënburg liepen er rechts-extremistische jongeren rond in de bieb die voor een onveilige situatie zorgden.

Zaterdagmiddag zouden diverse drag queens in de bibliotheek voorlezen als onderdeel van een speciaal project om kinderen te laten kennis maken met onze diverse maatschappij. Een woordvoerder van de bibliotheek zegt tegen Omroep Gelderland dat de voorleesmiddag op het laatste moment is afgelast vanwege de veiligheid van de kinderen. De rechts-extremistische jongeren zijn lid van Identitair Verzet West-Brabant (foto) en zijn tegen "de indoctrinatie van kleine kinderen door hen bloot te stellen aan transgenders die het abnormale tot normaal proberen te verheffen", aldus een woordvoerder. De bibliotheek onderzoekt inmiddels hoe in de toekomst dit soort evenementen wel doorgang kunnen vinden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 24-12-2018

weer rechtse klootzakken die de boel verzieken. Onvoorstelbaar dat dit soort neonazi's nog steeds vrij rond lopen in dit land.


Nico | 24-12-2018

Waar was de politie in godsnaam? Of laten we nazi's en (streng)gelovigen in dit land de dienst uitmaken. Belachelijk dit.


Poliolitie!!!! | 24-12-2018

Jullie hebben nog een halve dag om die idioten hun kerst op te leuken met vastzetten voor verhoor.


Fifi Radicci | 24-12-2018

Identitair Verzet West-Brabant zijn niet echt goed in hun hoofd. Ik zie dan geen enkel maatschappelijk of sociaal baat van dragqueens die in een bieb voorlezen, maar, een drag-queen is lichtjaren verschillend van een trans-gender, netzoals een Brabander lichtjaren verschillend is van een geciviliseerd mens. Kunnen die sukkels zich 1: niet met hun eigen zaken bemoeien, ipv wat ze in Gelderland doen, en 2: kunnen ze ipv normale mensen lastig te vallen, niet naar hun sukkeligge kerkjes gaan en jesus van het heilig kruis bidden (aan mijn keuis komen ze niet!), 3: De “nationale” sport van Brabos is toch alles wat anders is of anders denkt, met de hooivork uit het gehucht jagen, dus, waarom laat met hun überhaupt uit hun gehucht en op de snelwegen/in treinen/steden in? Bouw een grote muur om iedereen die angst heeft. Zo blijven ze lekker “veilig” en hebben ze niets meer t enaken met die geweldige, grote, interessante wereld daarbuiten.


Jan | 25-12-2018

Nou Nou Joop, wat spreek je ondemocratisch uit , rechtse klootzakken , misschien kun je je zelf eens af gaan vragen waarom ultra rechts zich overal steeds meer gemanifesteerd.
Door de drammerige manier van ultra linkse groeperingen Ultra Linkse klootzakken in jouw taal gebruik te blijven stoomt het land vol met andere groeperingen welke de gay ter dood willen brengen willen brengen.
Daar kun je je beter druk om maken, trouwens je taal gebruik is ver beneden pijl.


Achterlijk | 25-12-2018

Die IVW is ook abnormaal en zou in NL verboden moeten worden. Oh nee, wordt stilzwijgend getolereerd door Den Haag, is immers vrijheid van meningsuiting. Sowieso raar dat dit bericht de landelijke pers niet haalt!!!
Ach, het zijn toch maar homo's!


Teruguiten | 25-12-2018

Dat kan, die club heeft een site. En wat van die standaard pagina's. Ik ga hem hier niet noemen, maar gemakkelijk te vinden.


Joop | 25-12-2018

Kom kom Jan, ga je nu mensen verdedigen die het niet op hebben met homo's? Je eigen graf graven door te sympathiseren met dit soort neonazi's? Beste Jan, in de jaren 30 waren er geen asielzoekers, en kijk wat er gebeurde? Het neonazisme veroverde de wereld. Toen kregen de joden de schuld, maar werden homo's ook niet ontzien. Ach en taalgebruik, klootzak is nog een vriendelijk woord voor deze neonazi's.
Prettige feestdagen verder!


Smakeloos | 26-12-2018

Om met een overledene aan een kruis te gaan staan zwaaien voor een Openbare Bibliotheek. Vooral als je weet wat er in die kerken allemaal met kinderen is gebeurd. Dat zal bij sommige van die jongelui wel tot wat identiteitsstoornissen hebben geleid. Maar dat moeten ze dan maar thuis uitzieken. Openbare Bibliotheken zouden daar beter tegen beschermd moeten worden.


Peter | 26-12-2018

Iemand had die lullo met die rare vlag in zijn hand met daarbovenop nog een kruis een lel voor zijn bek moeten geven.....
Vrijheid van meningsuiting is prima, maar je blijft met je enge gelovige poten af van kinderen, kinderzieltjes en vooral Drag Queens.
Het moet es afgelopen zijn met dat politiek correcte geneuzel. Advies voor de bieb: volgende keer 20 honkbalknuppeltjes uitdelen voor de kids en laat ze maar rammen.
Vredig Kerstfeest nog verder.


@Peter | 26-12-2018

Dit is natuurlijk geen vrijheid van menings uiting. Ook geen vrijheid van religie. Vrijheid van expressie had wellicht nog gekund als er aansluiting was gezocht bij het cultureel gebeuren. Dan had het misschien nog gekund maar daar moet je dan als neo-katholi-nazi opvoeding voor hebben gehad, over wat educatie beschikken en veel improvisatievermogen. Want als er nou Ă©Ă©n doelgroep is die scherpe vragen kan stellen, dan zijn het wel kinderen. Wat dat betreft hadden de voorleestravos veel meer moed!

Wat ik zie heeft niks met vrijheden te maken. Ik zie opruiing. Stalking. Bedreiging. Ernstige verstoring van de openbare orde. Zeker ook omdat het hier om kinderen ging. Ik zie een rijtje strafbare feiten.

Maar ja. Geen bisschop die de link legt met gevolgschade van alle misbruik zaken in hun huis. Of zelfs maar oproept dat "we zo de dialoog niet aangaan". Die houden de kaken stijf op elkaar. Want ze hebben toch geld gegeven aan al die jongentjes van het knapenkoor en al die andere misdienaartjes die zelf de boel uitdaagden? Al die geile jonge dondersteentjes die het al die decennia het kuise priesterleven zo moeilijk hebben gemaakt?

Je hoort ze niet. En de poliolitie doet ook niks. Want zelfs de rechter vindt zulje dingen normaal tegenwoordig.

Iemand de kersttoespraak van de koning nog gezien? Mogen ze nogeens uitzenden in braille dan.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven