Nieuwe sites voor en tegen homorelaties

19-12-2018 | De afgelopen week zagen twee nieuwe websites, gericht op de lhbt-gemeenschap, het levenslicht. De site van HvA Pride is een communitysite van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) waar zowel studenten als medewerkers van de HvA welkom zijn. De tweede site heet Vernieuwd.com en wil jonge christenhomo's terzijde staan, naar eigen zeggen "in de zoektocht naar een begaanbaar pad bij de navolging van Jezus Christus". Onder meer het Nederlands Dagblad schrijft over deze website dat het zich "keert tegen homorelaties".

Het nieuwe initiatief HvA Pride wil lhbt's van de Hogeschool van Amsterdam op een laagdrempelige manier samenbrengen en het wederzijds begrip vergroten tussen de verschillende culturen en achtergronden. De HvA wil met de site ook zichtbaar ondersteuning en erkenning bieden aan de lhbt-gemeenschap binnen het opleidingsinstituut. "Studenten die in de kast zitten moeten kunnen zien dat ze op de HvA zichzelf kunnen zijn, ook als dat thuis niet kan," aldus één van de initiatiefnemers op de site. Openlijke kunnen uit komen voor je geaardheid en je homorelatie is dan ook één van de acceptatiedoelen van het nieuwe initiatief. HvA Pride zal naast een actieve website ook enkele keren per jaar activiteiten, zoals een 'borrel', organiseren.

De website Vernieuwd.com werd ook deze week gelanceerd en is voor en door christenhomo's. De vier initiatiefnemers dragen op de site uit dat het ook voor homoseksuelen mogelijk is om "Jezus te volgen".De website bevat ervaringsverhalen van homoseksuele christenen, gaat in op wat de Bijbel zegt over homoseksualiteit en wil homo's die worstelen met hun geaardheid ter zijde staan. Centrale boodschap van de website is evenwel dat homoseksuelen in strikte onthouding dienen te leven. Zo staat onder meer te lezen dat "seksualiteit slechts plaats mag vinden tussen een man en een vrouw in een huwelijk", en dat homoseksualiteit het gevolg is van de zondeval. De makers van de site stellen vast dat een veranderende seksuele voorkeur gedurende een mensenleven "aan populariteit toeneemt" en dat er homochristenen zijn die "een dusdanige verandering van oriëntatie hebben ervaren dat ze uiteindelijk in staat waren op iemand van de andere sekse verliefd te worden". Hiermee wordt geïnsinueerd dat 'genezen' van homoseksuele gevoelens mogelijk is. Er wordt niet letterlijk gesproken over homoseksualiteit als een ziekte, maar volgens Vernieuwd.com "beschouwen slechts weinigen homoseksualiteit tegenwoordig nog als een (psychiatrische) ziekte".

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ayran | 19-12-2018

Helaas is wereldwijd de invloed van Pinksterbewegingen (sektarische christenen) aan het toenemen.


Willem | 19-12-2018

Heeft Jezus ook maar iets negatiefs gezegd over LGBT+ volgens de Bijbel? In mijn beleving was Jezus een revolutionair, maar ja wie ben ik...
Het is overigens verbazingwekkend waarom voor een groep christenen homoseksualiteit zo'n groot item is en waar zij niet mee kunnen dealen...


@Willem | 19-12-2018

De ultieme griezelvraag aan christenen: "Als jij Jezus liefhebt, zou je hem aanraken, zou je hem knuffelen en vasthouden, zou hij veilig naast je kunnen slapen? En hoe ver zou je gaan. Als je echt van hem zou houden?"

De rest allemaal een zalige kerst. Want van de meeste christenen weet ik het antwoord al. Dat je zoiets niet mag zeggen. Zo vlak voor de kerst.


Peter | 19-12-2018

Ik ga niet eens meer reageren op wat religieuzen vinden, denken, moeten enzovoort. Of het nou christenen, moslims, joden of welk sprookjesboekaanhanger dan ook. Het is zinloos, nutteloos, eindeloos. Ze (die gelovigen) zoeken het maar uit. Het zal aan me reet roesten. Boeien. Doei. Zo en nu een baco.....


qw | 20-12-2018

Voor mij is strikte onthouding 'n kuisheidsfetisch (Keuschhaltung). Zie Lockedm4m, Chastity Mansion en dies meer. Als 'n kuisheidsfetischist dit bericht leest, wipt z'n lul tien centimeter hoog in z'n kuisheidsgordel.


Joop | 20-12-2018

Het blijft toch een vervelend aandachtvragend groepje die kneuzen. Vooral de jongeren in het geloof worden steeds fanatieker, op zich wel logisch want ze zoeken allemaal naar hun eigen identiteit in een grote boze wereld, en sluiten zich dan maar aan bij clubjes zodat ze toch ergens bij horen.


Maar Joop.... | 20-12-2018

Kneuzen... Je mag vinden wat je vindt, maar waarom niet een klein beetje respect? Wil jij toch ook graag?


Hihi | 20-12-2018

Wat je zegt ben je zelf. Met je kop door de helft. Vaak klopt dat ook.
De kunst is om tegen kritiek te kunnen, en met alles wat je dwars zit over de wereld om je heen, je eventjes af te vragen of je het inderdaad over jezelf hebt in plaats vsn overde wereld. Waarom erger je je er eigenlijk zo aan. Of iets dieper, waarom probeer je altijd te vergoeilijken? Ben je bang voor hun of eigenlijk gewoon bang voor jezelf?
Wie met één vinger naar een ander wijst, wijst doorgaans met drie naar zichzelf. Die drie vingers naar jezelf zijn vaak veel interessanter want die hond van de buren blijft voorlopig nog wel even tegen je nieuwe velgen pissen. Die is dat inmiddels gewend dus dat krijg je er niet zo snel meer uit. Kan het beestje eigenlijk ook niks aan doen.

Maar vloeken mag. Anders verandert er nooit wat.


Joop | 20-12-2018

@ Maar Joop.... | 3 uur geleden
voor sommige mensen heb ik geen respect. Daarbij gaat het niet om wat je bent maar om wat je doet. Mensen die nog steeds verkondigen dat er zoiets als homogenezing bestaat hoeven op geen respect te rekenen van mij. Malta, wellicht iets vooruitstrevender dan menig ander Europees land, heeft homogenezing inmiddels strafbaar gesteld. En zo moet dat ook zijn. Als jij dit normaal vindt en dit accepteert is jouw recht, maar ik niet. Respect krijg je door dingen te doen die humaan zijn en voor iedereen ok. Deze lui hebben niks beters te doen dan haat zaaien.


@Joop | 20-12-2018

Respect is een straat met tweerichtingsverkeer. Als je ook de mieren altijd maar voorrang blijft verlenen kom je nooit ergens.


@maar joop | 21-12-2018

Zouden de joden ook een beetje respect hebben moeten tonen tegenover de nazi,s?


Joop | 21-12-2018

@ @maar joop | vandaag | 15:25
Jij zegt het, ik dacht het. gelukkig bestaan er ook straten met eenrichtingsverkeer. Die zijn soms nodig, omdat niet alles kan en er anders problemen ontstaan.


@Joop | 23-12-2018

Straten met eenrichtingsverkeer ontnemen je het zich op tegemoetkomend verkeer. Ze brengen je in de waan dat je de enige bent. Je hoeft niet meer binnen de lijntjes te rijden omdat er iemand van de andere kant kan komen die er ook door wil. Je hoeft je van niemand meer wat aan te trekken. Zelfs niet van degene die achter je rijdt.

Dat probleem zie je ook veel met respect eisers. Die rijden liever eenrichtingsverkeer.

Bij tweerichtingsverkeer is het veel prettiger. Vooral op het smalle stukje waar de gemeente de vuilniscontainers heeft gezet. En dan met je lampen flitsen en zeggen kom jij maar eerst, ik heb geen haast.

Vooral voor degenen die dat genoegen niet begrijpen heb ik absoluut geen respect. Ongeacht leeftijd, kleur, geslacht, geloofsovertuiging of noem heel artikel 1 maar op. Zelfs niet voor sexuele voorkeur. Die kunnen allemaal de tiefus krijgen. En dat meen ik dan ook nog.


@Joop | 23-12-2018

Sites, organisaties, geloven, kerken, rechters (ook al fout tegenwoordig), die ons homo's eenrichtingsverkeer verketteren, afwijzen, haten, willen genezen, die wens ik dus met deze kerst hartgrondig de tiefus toe. Want als je geen respect krijgt dan hoef je dat ook niet terug te geven. Dat zou een beetje dom zijn.

Bedenk maar wat ergs, en het zit in mijn kerstwensje voor ze. Naast natuurlijk de vage hoop dat ze ooit mijn liefdevolle punt kunnen begrijpen. Wie weet.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven