Procedure tegen Rusland om homovervolging

05-09-2018 | 15 lidstaten van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zijn een procedure tegen Rusland gestart. De zwaarwegende procedure met de naam 'Vienna Mechanism' (genoemd naar het hoofdkwartier van de OVSE Wenen) biedt lidstaten de mogelijkheid om andere lidstaten aan te spreken op hun naleving van de mensenrechten. In dit geval wordt Rusland, ook lid van de OVSE, ter verantwoording geroepen met betrekking tot hun houding ten aanzien van de vervolging van homoseksuelen in Tsjetsjenië.

Al ruim een jaar komen er berichten uit de autonome Russische staat Tsjetsjenië dat er homoseksuelen worden vervolgd, gemarteld en vermoord. Russische homoactivisten lieten begin 2017 weten dat de politie in de Zuid-Russische republiek Tsjetsjenië tijdens een razzia meer dan honderd vermeende homoseksuelen had opgepakt. Volgens onbevestigde bronnen zijn vandaag de dag al enkele honderden mannen slachtoffer geworden. Er zouden ook enkele speciaal ingerichte concentratiekampen zijn waar homoseksuelen gevangen zitten.

Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Ierland, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië, de VS en Canada hebben 30 augustus j.l. allen een verklaring ondertekend waarin Rusland onder druk wordt gezet om te vertellen hoe zij de homovervolging en de schending van de mensenrechten in Tsjetsjenië aan gaan pakken. "Tot op heden heeft Rusland niets gedaan om de rechten van homoseksuelen te beschermen," aldus de lidstaten. Rusland heeft 10 dagen de tijd om te reageren.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Prima | 05-09-2018

Laat OVSE Ďt Vienna Mechanism inzetten tegen Vaticaanstad. Of is deze geen lid en zoals altijd uitsluitend assessor? Wat deze heeft uitgespookt en uitspookt, plaatst alle andere landen in de schaduw. Goede actie tegen Rusland/Tsjetsjenie. AI meldt de wantoestanden al jaren.Whoís next?


qw | 05-09-2018

Je vraagt je af wat landen bezielt om tegen homo's op te treden. Beseffen die niet dat ze zichzelf 'n kogel in de voet schieten?


Joop | 05-09-2018

Heel goed, je kunt wel stellen dat Putin mede verantwoordelijk is voor de moorden in dat land. Hij heeft immers de macht om dit een halt toe te roepen, maar doet dit niet. Wegkijken is ook medeplichtigheid.


Charlois | 05-09-2018

Laten ze dan ook de wijken Charlois, Feijenoord, Kanaaleiland, Schildersbuurt, Dianmantbuurt etc etc aanpakken.
Want daar zijn mensen die er als homo uitzien ook hun leven niet zeker.


Wim@Joop | 06-09-2018

De Nedrelandse regering kan wel twee kinderen weg sturen, maar die 231 IS aanhangers wonen hier nog steeds tussen ons en meer dan een half miljoen Erdogan aanhangers. Let daar maar eens op , niet alleen Putin aanvallen maar ook in je eigen smerige straatje kijken, en onze straten worden steeds smeriger en smeriger .

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapppppppppppppppppppppppppppppppppppp


WimSonneveld | 07-09-2018

De aanpak van Poetin is helemaal verkeerd. Sonneveld deed ooit eens een vader, wiens dochter met het ene na het andere mislukte vriendje thuiskwam. Zijn tip: "Regelrecht het graf in prijzen".
Gewoon massaal de straat op gaan met huldebetuigingen. Hoe knap de Russen zijn om burgervliegtuigen uit de lucht te schieten, zenuwgas aan deurknoppen te smeren, hard mee te schieten om miljoenen vluichtelingen onze kant op te drijven (met spoedig de nagift uit Idlib!), en hoe zeer wij dergelijke mannelijkheid bewonderen! Dat we echt zelf ook niet eens meer homo zouden willen zijn, als we bij zo een potente staat zouden behoren, maar alleen nog maar dronken kinderen bij domme tuthola's, die grootmoeders boersht-soep zo fantastisch maken, zouden willen verwekken. Dat moet je gewoon samen willen vieren. Europese Poetin Dag!

Dan gaat het vanzelf wel terug naar zijn moeder. (Of anders blijft ie het maar proberen...)


Oproep | 07-09-2018

Stuur Poetin een appeltaart!


Actie | 07-09-2018

Poetin pikt Krim in.Zou 't Westen moeten doen met Kaliningrad (Koningsbergen).In Oost-OekraÔne jut ie de boel op.Laat dat land zelf uitmaken tot welke invloedssfeer 't wil behoren.Homo's behandelen op dezelfde wijze als Nazi's met Russen deden. Waarom horen we Merkel niet: spreekt vloeiend Russisch (en Poetin vloeiend Duits). Schending v/d mensenrechten. Kan 't niet eveneens in Straatsburg bij 't EHRM aanhangig gemaakt worden? Rusland is mede ondertekenaar v/h EVRM.


Idlib | 08-09-2018

Het feest is begonnen. Hoe meer burgers de Russen (helpen) doden, hoe minder vluchtelingen. Het spel is niet SyriŽ bevrijden, het spel is Europa gek maken. Via Turkije. Want die zot is gewoon een speelbal. En daarna natuurlijk zeggen dat het terrorisme is uitgeroeid. Niemand moet niemand, en in de USA regeert een clown die zelfs in ons land een muppet als ambassadeur benoemd heeft.

Perfect storm.

En wat heeft dat met gays te maken? Nou, kijk maar naar de trend. Terug de kast in. En geen homopropaganda meer. Onze cultuur is zich hier al druk op aan het voorbereiden.


Nostradamus | 09-09-2018

Europa is de speelbal tussen het westen (VS), en het oosten (Rusland, Midden-Oosten en China). Dat hierbij de Europese bevolking het lijdend voorwerp is, hoeft geen betoog. De donkere Europese geschiedenis van de eerste helft van de vorige eeuw herhaald zich. De voortekenen zijn er al volop. De tijd zal het leren.


@Nostradamus | 14-09-2018

Het is niet dat het een clubje religieuzen ooit gelukt is om hun heilige kont op de troon van Rome te zetten, dat ze dan ook begrepen hebben op wat voor stoel ze zaten hŤ? Ze werden er gelijk hebberig van. En dwingend. Zoals elke erfgenaam van een miljonair. De angst komt van omdat ze weten dat ze het zelf niet waard zijn. Ze zitten op een gepikte stoel. Of omdat er even (zakdoekje leggen, niemand zeggen) een plekje vrij viel.

Ze zijn op een gestolen stoel gaan zitten. En de schepper is een halve debiel zeker? Er is maar ťťn uitweg: Eerlijk zijn als mens.

En dat staat niet op het lijstje zolang ze nog hun neus op kunnen halen omdat die gepikte/geerfde stoel van hun blijft.

De paus die weigert om te zitten en blijft staan ruimen ze zelf wel uit de weg. Want veel te dure stoel.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Gordon in Wonderland

20:30 | House Rules

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven