Homohuwelijk officieel verboden in Roemenië

12-09-2018 | Een ruime meerderheid van de Roemeense senaat nam dinsdag een grondwetswijziging aan die het huwelijk expliciet zal definiëren als een verbintenis tussen man en vrouw. Hierdoor wordt het in de toekomst onmogelijk om het huwelijk open te stellen voor paren van het zelfde geslacht. Om deze grondwetswijziging daadwerkelijk door te voeren moet de bevolking zich nog in een referendum positief uitspreken, maar nu al is duidelijk dat een ruime meerderheid dit zal doen. Er is al geruime tijd een discussie in Roemenië gaande over de legalisering van het homohuwelijk maar een meerderheid van de bevolking is tegen. Om een definitief einde te maken aan deze discussie hoopt de huidige regering binnenkort de grondwetswijziging te kunnen doorvoeren.

Homo-organisaties hebben woedend gereageerd op het besluit het homohuwelijk definitief onmogelijk te maken. "Het is een vreselijke dag voor Roemenië en de LHBT-gemeenschap. In plaats van ons te richten op de Europese waarden laten wij onze oren hangen naar de Orthodoxe Kerk," aldus een homoactivist. Roemenië is al sinds 2007 lid van de Europese Unie en is met het besluit het homohuwelijk te verbieden niet uniek. Landen als Polen, Kroatië, Bulgarije, Servië en Moldavië besloten eerder al dat het huwelijk een exclusieve aangelegenheid blijft tussen man en vrouw.

GaySite.nl berichtte ook:
29-09-2018 | Verbod op homohuwelijk lijkt van de baan

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 12-09-2018

G E L O O F =


Nico | 12-09-2018

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


JAN2 | 12-09-2018

Gewoon uit de EU gooien, praten ze wel anders. Dus D66, werk aan de winkel of hebben jullie het te druk met de escapades van Pechtold.


harrie | 12-09-2018

Zo het wordt nu legaal om Roemenen te discrimineren?


Egbert | 12-09-2018

Als de meerderheid van de bevolking tegen het homo huwelijk stemt tijdens dat referendum is het WEL een democratisch besluit! Hoe zuur het ook is. In NL is politiek en staat ook niet gescheiden, alleen wij zijn iets verder met onze waarden.


Egbert | 12-09-2018

Ik bedoel natuurlijk 'geloof en staat'.


Joop | 12-09-2018

En maar geld vangen van de westerse landen, de enige reden dat ze in de EU zitten. Wel bijzonder, als je de voorwaarden kent van de EU dan zou het helemaal niet mogelijk kunnen zijn dat deze landen lid zijn, Wassen neus dus die hele EU. @Egbert, Hitler werd ook democratish gekozen. En wat is daarvan terecht komen. Gelul achteraf wir haben es nicht gewusst is een dooddoener. Niet voor niets moet een land zich vast houden aan grondwettelijke normen die iedereen in dat land beschermen, Nu is de invloed van geloof nog steeds groter dan mensenrechten. Ik zeg, eruit flikkeren die oostbloklanden die niet mee willen in de vooruitgang. En alle polen, roemenen, bulgaren etc die hier niks anders doen dan op een trekzak spelen, de boel leeg roven, straatkrantjes verkopen ook lekker terug.


Huppelvagina | 12-09-2018

Haha, de idioot die denkt dat je om meningsverschil een heel land uit de EU kunt gooien, heeft niet eens in d egaten wat coor ene puinhoop het al is wanneer een land (ja, sorry, drie landen, een unie) vrijwillig uit de EU wilt. En wat het homohuwelijk betreft, het is nog lang geen maatstaaf voor ‘ontwikkeling’. Echt niet. Ik ben absoluut tegen het homohuwelijk, maar, voel me vooruistrevender dan menig aangepaste getrouwde burgertrut.


Egbert | 12-09-2018

@Joop: Zo werkt democratie nu eenmaal. En dat hoeft niet altijd jouw en mijn democratie te zijn! Maar als de meeste mensen het willen, dan telt niet de minderheid. Al leven we in Nederland momenteel in een tijd waarin blijkbaar de dictatuur van de minderheid geldt. Vindt je dat dan zo'n fijn vooruitzicht?

Een regime dat democratisch gekozen is en daarna de democratie uitholt (zoals in Hongarije) moet gewoon worden bestreden met alle politieke middelen die er zijn. De EU heeft vandaag daarin een belangrijke stap gezet.


AlleenPoen | 12-09-2018

Voordat ‘n land toetreedt tot de EU, dient ‘t diens waarden,w.o. ook die van minderheden, te respecteren.Doet ‘t dat niet, dan zou in beginsel toetreding niet openstaan. Er is dus iets fout gegaan toen in 2007 o.a. Roemenie en Bulgarije toetraden.Idem dreigt te gebeuren nu Juncker vandaag in z’n State of the Union heeft verklaard dat de Balkanlanden snel dienen toe te treden.Dat wordt nog wat met Servie, Bosnie-H,Macedonie, Albanie, Montenegro en Kosovo. En wat met de associatie verdragen met Oekraine, Moldavie, Georgie en Turkije? Wat is de positie van homo’s in deze 10 landen? Nada, niente!


Simon | 12-09-2018

Toen Roemenië aspirant-lid werd van de EU voerde het land de ene na het andere wetswijziging door om aan de EU-regels te voldoen. Nu het land lid is vangt het inderdaad wel geld ("hulp") en worden de wetten stukje bij beetje teruggedraaid.


Joop | 13-09-2018

@Egbert. Democratie is bedoeld voor de bevolking om over minder belangrijke zaken hun zegje te mogen doen. En niet om te tornen aan mensenrechten. Want als democratie betekent, alles inwilligen wat de meesten willen, dan hebben we snel geen democratie meer. Getuige Hitler zijn democratisch gekozen partij. Of wat te denken van al die moslimlanden. Geef me maar 1 voorbeeld van een moslimland die democratisch is. Bestaat niet. Dit moeten we in Europa niet willen. En sommige beslissingen moet je niet aan het volk overlaten, omdat het grootste gedeelte van het volk meelopers zijn en niet weten waar het over gaat of gewoon te dom zijn. Dat we te maken hebben met de dictatuur van de minderheid is te wijten aan de slappe hap die ons land zou moeten leiden. Even kijkend naar de 2 armeense kindertjes die toch mochten blijven, ga er maar van uit dat Harder gezwicht is voor de bedreigingen. Want andere redenen zijn er niet.


Kees | 13-09-2018

Zo zie je maar dat die "liefhebbende" kerkelijke organisaties nog te veel macht hebben in dit soort achterlijke landen.


Marc @Egbert | 13-09-2018

Helemaal met je eens, we hebben hier een nep democratie, en een niet gekozen monarchie , iedere keer alser verkiezingen s zijn gaat de minderheid nogmaals regeren door het cordon sanitair wat ze in stand houden.
En dat noemt men hier dus een democratie, in Zweden begint men het godzijdank eindelijk ook te begrijpen dat er geen democratie is, en inmiddels komen de nieuwe kiezers binnen ( welke uit emigranten bestaat en terroristen) en gaan ook stemmen tegen de democratie en willen de Sharia in voeren en gays afvoeren.


mark | 14-09-2018

ik hou van roemenie. en ik ben blij met de EU. ze mogen blijven.
Homosexualiteit is niet nodig om te neuken in een huwelijk. Homo kunnen wettelijk ook buiten het huwelijk neuken.

Mochten er werkelijk een liefdesverband zijn dan moet er wel wat geregeld kunnen worden bij overlijden bij de erfenis...en zo.....
al dat gezeik over het homohuwelijk.
weet je in darkrooms ontmoet ik mensen we vieren het homohuwelijk. Hou toch op.


mark | 14-09-2018

voor homosex is een homohuwelijk niet nodig.
die enkele lesbische stellen die een huwelijk willen.......

hoeveel homoparen zijn nu monogaan? en willen dat zijn?
Dat moet toch de intentie zijn van een huwelijk?
Of zijn het allemaal open huwelijken...


huwelijk | 14-09-2018

hoeveel hetero's hebben een niet monogane relatie......?

het huwelijk is om monogamie te bevorderen......en om kinderen in een stabiele relatie te krijgen.......was dat niet de bedoeling?


IkRadicaliseer! | 15-09-2018

Vanaf nu ga ik idereen die me maar probeert aan te lullen dat ze me accepteren, of gaan zitten begripvolwezen, of me gaan aanpraten dat ik er ook bij hoor, er best mag wezen, of dat ik ook een plekje verdien, genadeloos de grond in boren. En wel zo onfatsoenlijk als ik het op dat moment maar bedenken kan.

Want ik heb al die mensen helemaal niet nodig om gelukkig te zijn. En dat vind ik een hele goeie reden.


Karel@Mark | 17-09-2018

Wat zegt je psycholoog hier allemaal van?


PVV | 18-09-2018

Kees, Roemenie heeft tenminste nog de ballen om dit soort wijzigingen toe te voegen aan de wet. Als de meerderheid dit wil, gebeurt dat ook. Kan ik van Nederland niet zeggen. Jij bent toch nooit in Roemenië geweest. Ik wel, dus ik kan je vertellen dat ze hun zaken meer op orde hebben dat dit zogenaamde democratische land.


EU | 18-09-2018

PVV,natuurlijk hebben ze hun zaakjes op orde ,een behoorlijk groot deel plundert de rest van Europa,het zijn de grootste groep criminelen..


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven