Taxi weigert Jennifer Hopelezz na slotfeest

06-08-2018 | De bekende Amsterdamse dragqueen Jennifer Hopelezz is zondagavond na het slotfeest van de Pride op de Dam door een taxichauffeur geweigerd. Dat schrijft Hopelezz op haar Facebookpagina. De populaire dragqueen had net een optreden achter de rug en wilde terug naar Club Church waar ze mede eigenaar van is. Met twee anderen liep ze naar de taxistandplaats achter het Paleis op de Dam maar van de voorste taxi werden de deuren gesloten en Hopleezz werd te kennen gegeven dat ze niet mee mocht. Het voorval is extra schrijnend omdat Jennifer Hopelezz één van de officiële ambassadeurs is van Amsterdam Pride 2018. 

"Sta je net nog op het podium voor duizenden mensen voor zo'n hartstikke mooi evenement, en dan loop je vijftien meter van de Dam weer recht de realiteit in," aldus Hopelezz in de video. Op haar Facebookpagina laat ze weten dat dit soort incidenten aantonen dat de Pride in Amsterdam nog altijd nodig is. Ze laat tevens weten dat dit niet de eerste keer was en dat meer dragqueens afgelopen Pride-weekend last hebben gehad van weigerende chauffeurs.

Hopelezz heeft een klacht ingediend bij TCS (Taxi Centrale Schiphol) waar de chauffeur bij is aangesloten. Tegen de Amsterdamse zender AT5 heeft de directeur inmiddels gezegd "niet blij" te zijn met het incident. Als de chauffeur geen zeer zwaarwegende reden heeft waarom hij Hopleezz weigerde volgen er sancties, aldus de directeur.

GaySite.nl berichtte ook:
13-09-2018 | Amsterdamse taximarkt homovriendelijker
09-08-2018 | Weigerchauffeur biedt excuses aan

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ruud | 06-08-2018

Hij/Zij is niet de eerst gay/trans welke in de taxi geweigerd word, speelt al jaren en meestal moslim chauffeurs welke gay/trans weigeren omdat het tegen hun geloof is en ze gays nog erger als varkens vinden.
Sorry zo is het nu éénmaal, ook al gooi je er tien gay prides tegen aan, ze willen ons niet hebben/accepteren, is tegen de koran..Maar onze eigen rooie rakkers broeders/zusters halen ze met 10.000 per jaar binnen dus nu niet zeuren, dit speelt overal in Europa.


Typisch | 06-08-2018

Zelfs de Taxi Maffia Centrale houdt al gelijk een slag om de arm: "Als de chauffeur geen zeer zwaarwegende reden heeft"..... Kan de Taxi Maffia Brigade dan even vertellen wat wél en niet "zwaarwegende" redenen zijn? Is niet halal ook al "zwaarwegend" geworden?
Enneh, nee Ruud, dit gebeurt niet overal in Europa. Hou es op met dat pedanterig "wij zijn moderner"-denken. Het strookt al lang niet meer met de realiteit.
Altijd als er wat met gays aan de hand is, dan wordt er in de openbare berichten al een dubbele bodem, of uitvlucht, ingebakken. Er zit gelijk weer een "zal wel eigen schuld zijn" ingebakken. Wat een vaginaland.


Joep | 06-08-2018

Gebeurt wel in geheel Europa door moslim chauffeurs zowel in Frankrijk België Frankrijk etc etc. Overal waar de islam oprukt beste anoniem , komt dit steeds vaker voor dus nu niet zeuren en bij Groen Links en Femke Halsema gaan klagen niet hier komen klagen. Speelt al jarer dat ze ook homo mannen welke uit een club komen ook uit de taxi zetten., dus niet iets nieuws !


hahaha | 06-08-2018

Jennifer Hopleezz ziet er natuurlijk niet erg halal uit. Nee Truus het is hier niet Pluus in Nederland.


Pop | 06-08-2018

De taxichauffeur is een lichtgetinte machomoslim.
Je verwacht het niet, he.

Vraagje: waarom hebben die drie nichten die geweigerd werden niet van zich af geslagen? Ze konden toch makkelijk die chauffeur op zijn muil slaan en zijn auto vernielen?
Als je niet terugslaat, dan blijven ze je pesten en onderdrukken!

Ze hadden gewoon met een groep sportschoolnichten die hele taxi moeten verbouwen, met chauffeur en al.


G-LINKS | 06-08-2018

Die chauffeur vond die baard toch echt iets teveel van het goede, een verkleede vent okay, maar ook nog zwaar behaard is iets teveel voor mensen uit het midden oosten.
Daar worden gays en transgenders etc van de flats gegooid, en die zijn nu juist hier naar toe gekomen om ons om zeep te helpen.

Groen Links om uitl;eg vragen.


Joop | 06-08-2018

Ho ho Ruud. Het is al jaren lang rechts wat regeert he. En juist in die afgelopen tijd hebben we te maken gehad met massa's nieuwkomers. Mede dank zij rechtse mutti ' wie schaffen das (doch nicht).
Dus nu niet ineens links van deze onmacht betichten.


Peter | 06-08-2018

Lieve mensen, niemand die zich er ook maar 1 seconde druk om zal maken.
Ik zou kunnen voorstellen volgende keer een handgranaat mee te nemen om in de taxi te gooien, maar foei, dat is aanstichting tot geweld.
Ik zou kunnen zeggen "roep volgende keer: ik pis op je" tsja, ook weer discriminerend gedrag.
Je zou ook kunnen zeggen..... minder, minder minder...... maar tsja dan sta je weer voor een rechtbank.
Kortom.. Je kunt lullen wat je wilt..... we zijn nog steeds de lul


(ON)FATSOEN/ | 06-08-2018

DISCRIMINATIE STAAT LOS VAN POLITIEK LINKS OF RECHTS OF RELIGIEUS OF NIET-RELIGIEUS...


Wim@Joop | 06-08-2018

Oh Ja nou de Partij van de Arbeid was de grootste binnen haler en nu nog erger gevolgd door Groen Links met aan het hoofd Klaver en nu Halsema die haar eigen kinderen gauw van een gemende school afhaalde omdat ze met een mes gedreigd waren.


1940/45 | 06-08-2018

We hebben het hier over ons land en niet over die stomme Duitse Koe welke de grootste groep joden haters ooit heeft binnen gehaald, ze wil zeker afmaken wat ze ooit begonnen waren. Joden en Homo's ombrengen. Nou als ze de kans krijgen doen ze dat, het begint al goed dus GayPride is een verloren zaak, dat komt ook nog eens door dat slechte nieuws van 800 nieuwe gay besmettingen HIV, en dat stuk over gays die elkaar moedwillig willen besmetten waardoor andere gays een slechte naam krijgen. Pride welke Pride bedoel je.


Untergang | 06-08-2018

Zou CDU niet rechts betitelen,eerder links v/h midden.Christelijke naastenliefde is fnuikend;kent Islam niet.Europa is 't Mekka, niet Mekka zelf. Halalsema krijgt 'n zware dobber. Berlijn jaren '20 dringt zich op. De geschiedenis herhaalt zich.


1940/45 | 06-08-2018

Wat ik nooit begrepen heb is dat de gay scene niet zelf voor bescherming gaat zorgen zoals in San Francisco , in Amsterdam zitten de sportschoten/studio's vol met gespierde nichten welke het alleen doen om andere kerels op te geilen .

Waarom geen groep van zeer sterke kerels welke knokploegen gaan oprichten , gezien het feit vanavond in nieuwsuur nog overduidelijk bekend werd dat de Islam het gevaarlijkste gevaar is van deze eeuw. Dus aanvallen en onze eigen gemeenschap verdedigen alhoewel ik er weinig vertrouwen in heb, meest nichten kwamen niet eens opdagen voor de herdenking van die 50 in Orlando en wij stonden voor lul met maar 217 man op De Dam. De reacties hier waren ook nul komma nul (we kunnen toch niet voor elke homomoord gaan demonstreren, waarom dan de GayPride ) hypocriet volkje hoor.

Gaap gaap


Huib | 06-08-2018

Roze links gaat actie voeren tegen een non die een lesbische vrouw onheus heeft bejegend. Over de islam willen ze daarentegen geen kwaad woord horen. Dat zou racistisch en islamofoob zijn.


Femke | 07-08-2018

Maar de gemeente Amsterdam gaat een fototentoonstelling betalen, ergens in een loods.
Dat zal ze leren, die straatterroristen!


VVnee | 07-08-2018

En roze rechts stond er bij en keek ernaar. Deden een plas, en alles bleef zoals het was. KOTS


Pffffrrrt | 07-08-2018

Het is inmiddels wel duidelijk waar Femke de Witte Engel haar prioriteiten legt. Allemaal een leuk sociaal experiment, met de nadruk op grachtengordelroos van de elite. Hoe het ook afloopt, dat laatste boek gaat helemaal goed verkopen. Voor de rest kan het haar blijkbaar ook geen halve vagina schelen.


Femke | 07-08-2018

Ik ben geen aanhanger van Femke. Gaan velen misschien zo tegen haar te keer omdat ze een vrouw is? Zo ja, bah!!


Egomanie | 07-08-2018

GroenLinks is niks evenmin als BruinRechts. Kop in 't zand en dollen. Lekker jezelf zijn en veel eigenpijperij. Voor mensenrechten strijdt je, ga je de barricades op. Nee, liever als bodybuilder in 'n jurk met diep decolleté en metershoge plateauzolen. Men geilt op zichzelf en klaagt op FB. Vergelijken met heterofeest Carnaval.Hoe stupide!


Reactie - Femke | 07-08-2018

Je vergist je , mensen zijn woest omdat links ( Femke ) niet wil inzien dat het linkse beleid van binnenhalen van moslims en daarna wegkijken voor de problemen die hun beleid veroorzaken.


Joop | 07-08-2018

@Wim. O u heeft het over de 70er jaren. Dat klopt. Weet je ook waarom? Omdat de Nederlanders van toen te beroerd waren om vuil werk te doen dat wel moest gebeuren. Ik heb het over de afgelopen 6 jaren, met een rechts kabinet waarin bizar veel Afrikanen en Arabische mensen hier zijn gekomen. Rechts heeft blijkbaar niet geleerd uit het verleden. Immers de gastarbeiders gingen niet meer weg. Officieel is de oorlog in Syrië ten einde, je zou denken dat rechts Nederland dan zou zeggen net als Rusland dat men weer terug kan naar hun vaderland. Maar nee hoor, ze mogen allemaal blijven.


Pieter | 07-08-2018

Natuurlijk heeft poepbruin rechts niks geleerd van het verleden. Leren ze nooit. Voorbeeldje? Alweer is er bij de VVD een minister in opspraak geraakt vanwege frauduleuze praktijken. De zoveelste en het zal ook niet de laatste zijn. Lachebekje, nog steeds met yogareces, blijft ondertussen oorverdovend stil. Gevalletje doofpot, minister mag gewoon in het pluche blijven. In het bedrijfsleven was ie allang op staande voet ontslagen. Daar is rechts meester in, frauderen, om de hete brei heen draaien, verdraaien, konkelen, bekokstoven en vooral: liegen!
De homogemeenschap moet inderdaad veel weerbaarder worden. Dit kan alleen als iedereen binnen de homogemeenschap eens wat meer respect voor elkaar heeft in plaats van alleen maar op elkaar te schelden en zwartmaken! Alleen door samenwerking kunnen we weerbaarder worden tegen homohaat, niet door onze verschillen uit te vergroten. Dus: knokploegen organiseren die de homogemeeschap moet beschermen! Een ander doet dat niet.


Gelul hierboven | 07-08-2018

Groen Links haalt er 10.000 molims per jaar binnen, dus wat lul je dom . Ook zei die idioot van een Jesse Klaver dat er geen IS aanhangers binnen kwamen, 68 zijn reeds retour in Nederland , en die loeren op de gays die ze graag van de flats afgooien.. En kantoor en stations opblazen.

Ik wist niet dan Groen Links nu ineens wel dat soort mag binnen halen, terwijl rechts tegen was. Hij heeft het ook nooit over de gays, maar dat komt door zijn half Marokkanse Indo afkomst.


Rechts wil wel | 07-08-2018

Oh dat is lekker makkelijk , rechts de schuld geven terwijl links lagere straffen wil en bijveen terechte uitzetting alles in het werk zet om uitzetting tegen te gaan . Links is toch echt de oorzaak van alle ellende en nog geven ze anderen de schuld , wat dat betreft lijken ze op moslims


3x=Scheepsrecht | 07-08-2018

NL is mesjogge. 21/3/2017: 17 miljoen;nu ca 17.250.000, exclusief illegalen en niet-geregistreerden. 1/4 miljoen erbij in 16 mnd, meer dan 'n stad als Ehv. JK vindt dat de grenzen open moeten blijven;MR is 't schoothondje van Angela. Bijna allen Moslims, velen polygaam met hordes jong, die homo's hartgrondig haten. Contrair beleid. Europa vergist zich, zoals eerder in 732 en 1453. Kent JK geschiedenis?


Huib | 07-08-2018

Islam is haat. Wantrouw iedereen die dit ontkent.


JAN@Huib | 07-08-2018

Probeer dat maar eens aan types zoals Joop uit te leggen. !!!


Joop | 07-08-2018

Ik ontken niet hoor dat de islam een gevaarlijke stroming is. Net zoals christelijke en joodse stromingen. Ze hebben 1 ding gemeen, namelijk alles wat anders is verdelgen. Niet voor niets ben ik een atheïst. Zonder geloof in een boekje geschreven door mensen en nooit bewezen is de wereld een stuk beter af. Dus snap niet waarop jij dat baseert JAN@HUIB.


@Huib | 07-08-2018

Islam is haat. En.....ALLE homo's zijn gek op roze en kunnen zich ALLEMAAL identificeren met dragqueens. Niet dan!?


Pride | 07-08-2018

Een zwaarwegende reden kan zijn dat de chauffeur zich beroept op zijn geloof in combinatie met art.1 van de grondwet en daarom homo’s mag discrimineren.
We denken dat we gelijke rechten hebben in Nederland maar dat is dus niet zo.
Ik weet maar éen oplossing en dat is allemaal massaal overstappen op Uber, die de Gaypride steunt en op die mannier kan zeggen dat de chauffeur niet in het bedrijfsprofiel past.


@Pride | 07-08-2018

Ik denk dat homo's die vrij kunnen bewegen of ondernemend zijn, meer en meer gaan overstappen op Transavia. Kaartje enkele reis. En na ons de zondvloed.
Onze cultuur schijnt zich in zijn diepste gevoel toch niet meer te beseffen wat onze toegevoegde waarde is. Dus logisch gevolg is dat met name de meer toonaangevenden dan maar ergens anders waarde gaan toevoegen. Waar men het wel snapt.


@Pride | 07-08-2018

Ik heb meer een drijvende "applaus voor jezelf"-Jostiband gezien. Met veel "neutrale" aanwezigen en grote bedrijven die vrezen koopkrachtige klanten te verliezen.
Het is meer aanleiding voor hen die al die shit niet willen om praktischer te gaan denken. Want de puin die er ligt los je niet op door Uber te downloaden.


@Pride | 07-08-2018

De COC boot wint. De Amnesty boot wint. Organisaties die toch niet echt bekend staan als vrijheidsvechters voor homos. En er wordt een pont roze geschilderd. Terwijl er juist een metro onderdoor geopend is.

De juf van de stad verschijnt in het wit. En de excuuspot van de Amstel Hotel brigade doet het TV verslag.

Wie twee keer kijkt kan maar 1 conclusie trekken: Wegwezen.


@Aap 10:36 | 08-08-2018

Je betoog klopt niet. Dat is al veel langer aan de gang met drie kabinetten Rutte. Die zijn er juist mee begonnen. Maar dat zal door poepbruin rechts altijd wel ontkend worden. Eigenbelang gaat tenslotte eerst. Een groot ego (lees: arrogantie) ook. Dus je lult zelf uit je nek.


ShashlikIbrahim | 08-08-2018

Had Jennifer Fatma de geit of Aisha de kip bij zich gehad, dan had ze meegemogen, mits de geit of de kip voorin naast de chauffeur had mogen zitten. “Oh, mooie kip... oh, mooie geit... jij van mij houde? Jij net als mijn vrouw. Ik heb lekke pik met vitamientjes uit Marokkostan.”


Fred+Wilma | 08-08-2018

Een uitkering zonder te hoeven werken is 't Mekka voor hen. Komen er op af als sprinkhanen. Kennen ze thuis niet. 1maal hier gaan ze nooit meer weg; krijgen dan wel moeite met de Westerse vrijheden en rammen homo's in elkaar. Merkel+Rutte importeren 't Stenen Tijdperk, Arabische Flintstones. Klaver is groot voorstander.


Pride | 08-08-2018

Ja wegwezen is ook een optie. Maar voor die tijd nog wel proberen er wat van te maken. Maar het gaat niet bepaald snel de goede kant op. Het zijn alleen nog maar slappe woorden. Links mist inderdaad de daadkracht.
De chauffeur kan ook gewoon zeggen: “ik heb niks tegen travestieten. Ik ken haar, ze woont hier verderop. Ik wil liever een toerist in mijn taxi want die kan ik intimideren en oplichten.”
Dan is iedereen weer blij.


@Pride | 08-08-2018

Die chauffeur gaat gewoon door hoor. Beetje ophef in de krant voor een dag. De algemene teneur is dat homo's zich niet aan moeten stellen. Dat was zelfs de hele kern-teneur van de pride: "in het buitenland is het veel erger". Een totale media-leugen want inmiddels is het in menig buitenland ook veel beter. Wegmoffelen van de eigen trieste realiteit van vandaag.

Het lijstje hier onder de tag zal alleen maar groeien. De volksmond meent namelijk dat je best een paar tanden of ruggewervels kunt missen. Ik heb daarom al jaren geleden besloten mijn tanden en ruggewervels in een leuker buitenland onder te brengen. En inderdaad, alles is nog heel. Consequentie was wel dat ik met mijn tanden en ruggewervels mee moest vliegen. Elk voordeel heeft zijn nadeel.

Ook veel van geleerd. Bijvoorbeeld dat als de dop van het peperpotje los zit, mijn ensalada mixta echt niet meer te redden valt. Dan is het gewoon een nieuwe bestellen. Wat dat betreft, beste Pride, kun je nog positief hopen dat de Nederlandse ensalada mixta nog goed kan komen, maar ik zie gewoon een uitgeschoten peperbus. Je kan nog proberen het te eten, en zelfs de schijn ophouden dat het nog best te eten is. Dat moet jij weten. Elke tweede taxi in Amsterdam is al een uitgeschoten peperbus. En die wordt echt niet ontslagen hoor. Je went er maar aan dat dat vreten is wat de pot schaft. En verder niet aanstellen. Zonder tanden vreet je het ook maar.


@Pride | 08-08-2018

Naschrift: Het heeft de Nedelandse economie trouwens wel een paar meloentjes gekost, mijn "ik vertek". Jammer dan. Ik heb er zo 12 rugjes van aan uitgegeven voor een nog mooier gebit. Geheel pijnloos verlopen.


Hiero | 08-08-2018

Voorbeeld van lekker ge-integreerd. De (niemand minder dan) burgemeester van Arnhem. Loopt in Madrid en wordt gevraagd zich te identificeren. Begint gelijk over etnisch profileren te zeiken. Zijn pas wordt gefotografeerd. Zo hoort dat ook. Je hoeft je pas enkel desgevraagd te tonen. Netjes van de Spaanse juut. Daarnaast is veiligheid hier van de hoogste orde. Er zijn nog wat terrortiepes die hebben opgeroepen tot aanslagen in toeristische landen. In Spanje zijn ze de aanslag op de Ramblas nog niet vergeten. Dus dan kijken ze natuurlijk niet direct naar Eskimo's die met vakantie zijn. Daarnaast is de Spaanse politie erg gevoelig voor "verdacht gedrag". Veel wegkijken, of juist agressief aankijken. Dat werk. Dat is niet etnisch profileren maar gewoon even iemand eruit pikken die opvalt door zijn gedrag. Niks aan de hand ook, want na een kwartier mocht hij doorlopen.
Wel gaf hij aan dat hij niet wist bij wie hij kon klagen hierover. Dus beseft zich niet dat de Nederlandse ambassade drie straten verderop zit. En klaag dat de agent zijn nummer niet wou geven. Ik ken nogal wat Spaanse plietsies, vooral grote bekken die gelijk hun nummer eisen, ja, dat telt ook als verdacht gedrag. Dat had Markuch zichzelf misschien ook kunnen bedenken.
Conclusie (Markuch is zelf ex plietsie Amsterdam en heeft daar het etnies profileren bestreden) is dat ze in Spanje nog een hoop moeten leren. Dat is dan wel weer goed geintegreerd. Dat is echt op het gemiddeld Telegraaflezersniveau.

De realiteit is echter dat het in Spanje een heel stuk veiliger is. En ook dat er veel meer respect voor politie is. Die op zijn beurt weer erg goed is om opvallende of misschien rare types eruit te pikken.

Wat dan weer leidt tot een illustratief stukje in het AD. Over hoe onkundig en dom zelfs de burgemeester van Arnhem is in den vreemde. Het heeft de ketting nog niet om of weet al zeker dat alle buitenlanden debiel zijn. Daar kun je zo maar de winnende boot op de pride mee winnen.

Want.... zelfs moslims leven veiliger in Spanje. Iedereen laat iedereen lekker met rust. Alleen de opvallende of rare snijbonen halen ze even naar de kant. Dat werkt prima.

Zouden ze in Arnhem ook eens moeten proberen!


JAN2 | 09-08-2018

`@ hiero...Niet alleen in Arnhem maar in heel Nederland.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven