Russische tiener veroordeeld

14-08-2018 | In Rusland is een jongen veroordeeld omdat hij zich volgens de rechter schuldig heeft gemaakt aan het publiceren van homopropaganda. De 16-jarige Maxim Neverov kreeg een boete van 50.000 roebel (656 euro) omdat hij op zijn profielpagina op de Russische variant van Facebook enkele foto's had geplaatst van schaars geklede mannen. Volgens de commissie die toeziet op het naleven van de zogenoemde 'antihomowet' uit 2013 heeft de tiener zich schuldig gemaakt aan het promoten van de homoseksuele levensstijl. De strijdlustige Maxim is het hier niet mee eens en gaat in hoger beroep. Volgens Russische media is het de eerste keer dat een minderjarige wordt veroordeeld voor een dergelijk feit. De ouders van de jongen staan achter hun zoon en steunen hem in zijn strijd voor een rechtvaardig Rusland.

Maxim kwam begin dit jaar ook al in het nieuws toen hij een evenement wilde organiseren om aandacht te vragen voor de slechte positie van LHBT's in Rusland. Hij stuurde meerdere verzoeken in om in de stad Biysk, waar hij woont, een demonstratie te mogen houden. Het evenement met de titel 'Gays of Poetin' werd verboden en Maxim werd opgepakt en ondervraagd. Sindsdien probeert hij op diverse manieren aandacht te vragen voor de groeiende homohaat in Rusland.

Om het boetebedrag te kunnen betalen begon hij een crowdfundingsactie. In korte tijd leverde dat meer dan voldoende op om de boete te kunnen betalen. Met de rest van het geld wil hij in de toekomst meer acties organiseren om zo de LHBT-gemeenschap in Rusland te ondersteunen.

GaySite.nl berichtte ook:
26-10-2018 | Russische tiener vrijgesproken van homopropaganda

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 14-08-2018

G E L O O F = H A A T


Kees | 14-08-2018

Dit is een echte held !


Joop | 14-08-2018

Geweldig van deze jongen! En geweldige ouders!


Matroesjka | 15-08-2018

Laat ‘t COC deze knul ‘n hart onder de riem steken.Toont lef. Veel respectvoller dan op ‘n schuit “lekker jezelf zijn”.Wellicht kan Dolly Bellefleur nog wat betekenen? Ten oosten van Berlijn-Wenen is ‘t met de positie van homo’s droevig gesteld.Maxim is 1 roepende in de woestijn.


@Matroesjka | 17-08-2018

Het wordt tijd dat ze het COC uit de Verenigde Naties zetten. (Ja want daar hebben ze nog steeds een speciale adviesrol! Als enige homoclup in de wereld!) Daarom hoor je ook zo weinig van ze. Die zitten naast Melkert en Kok lekker belangrijk te wezen in New York!


Tjah | 21-08-2018

Als Ed Nijpels er al mee heeft geneukt, dan hoef ik hem niet meer.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Gordon in Wonderland

20:30 | House Rules

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven