Opvang in Amsterdam zet lesbienne op straat

07-08-2018 | GroenLinks organiseert woensdag 8 augustus een 'lesbische kiss-in' als protest tegen het op straat zetten van de lesbische Oegandese vluchteling uit de 24-uursopvang van de Missionaries of Charity in Amsterdam. Afgelopen vrijdag werd Justine op straat gezet door de nonnen van het opvanghuis omdat ze verteld had dat ze de volgende dag op de boot van GroenLinks mee zou varen tijdens de Canal Parade. Ze was per direct niet langer welkom in de 24-uurs opvang omdat de nonnen haar geaardheid zien als "een gevaar voor kinderen en de andere vrouwen", zo bevestigt een van hen aan de Amsterdamse zender AT5. "Ze willen hun leven niet veranderen, dan kan ik ze ook niet redden," zegt een non die bevestigt dat lesbiennes niet welkom zijn in de opvang.

Justine heeft van de IND nog geen verblijfsvergunning ontvangen en is afhankelijk van opvangplekken zoals die van de Missionaries of Charity. Ze is nu tijdelijk opgevangen bij een lid van RozeLinks, de tak van GroenLinks die zich speciaal inzet voor LHBT-rechten. GroenLinks Amsterdam is geschokt dat nota bene tijdens de Pride week een kwetsbare lesbische vrouw op deze manier gediscrimineerd wordt. "Wij willen met een zo groot mogelijke groep laten zien dat we in Amsterdam deze uitingen van discriminatie niet accepteren. Dat we een tolerante stad zijn, waarin iedereen vrij is om zichzelf te zijn. Daarom organiseren we op woensdag 8 augustus een lesbische kiss-in voor de deur van de Missionaires of Charity (Egelantiersstraat 147 Amsterdam - red.). We verzamelen ons om 18.45 en zullen om 19.00u met zoveel mogelijk vrouwen onze lesbische kiss-in starten," aldus de oproep op de facebookpagina van Rozelinks.

Er is inmiddels contact geweest met Roze in Blauw, maar omdat die het na Amsterdam Pride erg druk hebben, zal woensdag pas aangifte van het incident worden gedaan.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Huib | 07-08-2018

Ja, als het niet om de islam gaat schiet groenlinks plotseling wakker.


No Religie | 07-08-2018

Wordt het niet tijd dat we eens,deze verklede religieuze artiesten gaan discrimineren ,wie denken zij dat ze zijn?Nutteloze mensen zijn het.


Jaja | 07-08-2018

Ook roze in blauw heeft het veeeeeeels te druk. En moeilijke zaak want de grondwettelijke vrijheid van godsdienst blijft zelfs de ergste facisten die onder dat handelsmerk werken beschermen. Een "non" mag zoiets gewoon zeggen.

Het toont eens te meer aan wat voor "veilige haven" Amsterdam nog is. Niet alleen dat zoiets gebeurt, maar dat ook roze in blauw verraders er zelfs geen tijd meer voor hebben.


Joop | 07-08-2018

Ach Huib, ik zit al tijden op een reactie van redder Wilders te wachten...en ik blijf maar wachten...Gaap


Nontheless | 07-08-2018

Waarom zocht ze toevlucht tot 'n nonnen opvanghuis? Weet toch bij voorbaat dat dat gezeik geeft. Religies wijzen gelijkgeslachtelijke liefde af omdat deze -bijna altijd- minder zieltjes oplevert. Idem voorbehoedmiddelen, abortus, euthanasie etc. GL houdt 'n kiss-in. Ook ooit gedaan in A'dam-West bij de Mocro's? Of homo's laten tongen voor 'n moskee? Nee, wel nonnen pesten. Zum kotzen, die selectieve verontwaardiging. Protesteer bij de ATC, die drag queens met baard weigert.


@Nontheless | 07-08-2018

Dat is ook zelfdiscriminatie. Homos van "selectieve verontwaardiging" beschuldigen. Met de hechtingen nog in hun bek! HalaHalalbeffer.


Links | 07-08-2018

Oh wat is GroenLinks er snel bij als het om een niet-Nederlandse gaat . Bij het vele het mocro geweld tegen gays zijn ze opvallend stil


Nico | 07-08-2018

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


JAN2 | 07-08-2018

Gaat GroenLink(s) ook nog actie voeren voor de dragqueen Jennifer Lopezz die afgelopen zaterdag geweigerd is door een taxi-chauffeur in Amsterdam, of zijn we weer selectief bezig.


Burkanonnen | 08-08-2018

Nonnen, burkas, lange religieuze soepjurken, kpajes, hoofddoekjes, shit op hun kop: allemaal een pot nat. Allemaal huichelend achterbaks biddend uitschot. Weg ermee.


Bidden | 08-08-2018

Ik dacht dat nonnen toch zelf allemaal verkapte potten waren die achtr gesloten deuren allemaal elkaars bieflapjes uit elkaar trekken en dan jesus van het kruis bidden of likken.


JAN2 | 08-08-2018

Zou best kunnen @ Bidden, maar dat is een ander topic.


Pride@Jan2 | 08-08-2018

Niemand durft de taxiwereld aan te pakken. Daarom doet Uber het zo goed. Daar is gewoon geen alternatief voor.
Alleen argeloze toeristen stappen nog in zo’n vrije taxi. En worden vervolgens opgelicht natuurlijk.


JAN2 | 08-08-2018

Ik weigerde al een taxi te nemen waarvan de chauffeur een hater is, maar nu helemaal.


JAN2 | 08-08-2018

@Pride...Met actie bedoel ik een paar standplaatsen, zoals CS blokkeren voor een uurtje ofzo en dan duidelijk maken dat we dergelijke zaken niet wensen in Amsterdam of waar dan ook in dit land want nu komen we er wéér te makkelijk mee weg.


JAN2 | 08-08-2018

Ik ben bereid om deze actie te ondernemen, wie nog meer?


@JAN2 | 08-08-2018

Ach, de goeie ouwe tijd. Naar de zeedijk. Lekker de trein pakken, dan kunnen we wat drinken. En toen waren de parkings ook al zo duur. Queenshead. Bingo. En dan met de laatste trein terug. Amsterdam Centraal.

Ik spreek al over meer dan 15 jaar geleden. Op Amsterdam Centraal veel politie busjes. En maar één deur open waar een kudde zenuwachtig NS personeel stond. Als je daar langs was, nadat ze drie keer hadden gekeken of je retourtje wel echt was, de trein in. Alle WC's afgesloten. Als vee wat zijn zeik maar in moest houden, terug naar huis. Het leek wel oorlog.

Was het nog even gezellig nababbelen in de Queenshead, dan maar een taxi terug. Met een iek jaai mai niet begrijp. En toen al beter niet zeggen in welke kroeg je was geweest, laat staan dat je een setje was. Hij nam je wel mee, omdat het een lange rit was. Maar dat was ook alles.

Daarna is er nog eentje bij de politie gekomen die ook nog een anti-etnies-profileren-app heeft bedacht. En daarmee ook burgemeetlint van Arnhem kon worden.

Toen waren we al weg. Alles ingepakt en hond ook mee. Niks tegen moslims hoor, maar die oorlogssfeer op dat station, en daarna dat je toch ook gewoon opgelucht de taxi uit sprong, is het eigenlijk begonnen. Later we maar es verderop gaan kijken in Europa.

Hoe is dat nu eigenlijk, als je de laatste trein van Centraal neemt? Nog steeds zo? Want als je daar dan de deur uit protest wilt blokkeren, doe het dan als de laatste trein gaat. Dan heb je aan twee man genoeg. En vergeet niet te pissen voordat je de kroeg verlaat.

Het woord "homo" zijn ze vast ook vergeten in die anti-etnisch-profileren-app. Dat kan niet anders. Het is ook geen apart ras. Noord Afrikaans, "licht getint" ook niet trouwens. Die vallen onder het blanke ras. Caucasians noemen de politiek correcte Amerikanen dat al lang. Het ras van de Kaukasus.

Met zijn alleen de taxicentrale bellen en vragen of er een homo mee mag. Maar hij zit in een kooitje. En dan echt allemaal bellen. Dat had toen al niet meer geholpen. Want de Amsterdamse humor zat niet in de integratie cursus. Maar wél in die app!

Er zijn landen waar die app niet bestaat en ook niet gaat komen. Die Koning van Arnhem is een dik vet excuus aan de politie van Madrid verschuldigd.

Laatste keer dat ik naar Nederland vloog ging hier de pieper af in het poortje. Ja, metalen gespen in mijn schoenen. Vergeten. Dus er moest gefoullieerd. En ik zeg prima, maar hou het een beetje romantisch hè? En daar kon de veiligheidsman echt hartelijk om lachen. Zelfs de humor is al lang verhuisd. Want terug vanaf Schiphol, ene getikte mallotenzooi. Was dus echt voorlopig de laatste keer.

Veel sterkte daar! Ook met het Centraal Station blokkeren!


JAN2 | 09-08-2018

Nou het enthousiasme om een tegenactie te voeren voor Lopezz is weer dramatisch groot. Nog veel minder dan tijdens de schietpartij in Orlando.


Pride | 09-08-2018

Goeie ouwe tijd Zeedijk, dat waren zeker tijden! Door de mevrouw van de NV Zeedijk om zeep geholpen (citaat “ Het moet geen gaydijk worden”).
Nu zitten er alleen witwas-serettes in de vorm van vleesrestaurantjes waar nooit iemand komt en toeristen-zwendel.
Dat is wat men wil.


@Pride | 10-08-2018

Met name de knusheid die de Zeedijk toen had. Ver van het imperium van Kooistra. En open voor iedereen. De bingo zat altijd vol met allerlei mensen. Ook dat maakte het zo leuk. Geen ghetto. Dat kon toen nog gewoon.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven