Ophef over reacties mannenlingerie

27-08-2018 | De Engelse krant The Mirror heeft recentelijk een artikel over lingerie voor mannen geplaatst. HommeMystere is een in 2009 opgericht lingeriebedrijf en volgens de website maken ze "leuke, comfortabele en unieke lingerie voor mensen met een zaakje". Het bedrijf maakt niet alleen lingerie voor mannen maar ook bikini's, badpakken en slaapgewaden. Het bericht in The Mirror heeft een aantal mensen, waaronder Donald Trump jr., aangezet tot het plaatsen van reacties. En juist deze, vaak homofobe, reacties zijn de oorzaak van de rel.


Niet alleen Trump jr. voelde zich geroepen te reageren, ook de Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken liet van zich horen via Facebook. "Mannen die zich schminken, die lingerie dragen, die een sacoche dragen, die zwanger worden... Draait de wereld door of ligt het gewoon aan mij? Lang leve de gewone man die al die ongein niet nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen," postte hij op Facebook. De Belgische homo-organisatie Çavaria spreekt schande van de reactie. "Dit soort uitspraken zijn onaanvaardbaar," zegt woordvoerder Jeroen Borghs. "Iedereen die niet in het hokje past van de stereotiepe man of vrouw wordt beledigd en gemarginaliseerd. Je verdeelt de wereld hiermee in 'normale' en 'abnormale' mensen. Dat is niet het wereldbeeld waar wij voor staan."

Na alle commotie bewerkte Francken zijn oorspronkelijk bericht. "En voor diegenen die dit wel nodig hebben of leuk vinden, voel jullie vooral niet beledigd, het is niets persoonlijks. Be free", had hij aan de posting toegevoegd. Ook dat viel oplettende volgers op en daarop heeft de staatssecretaris zijn posting inmiddels geheel verwijderd. "Teveel misverstanden, geen prioriteit", aldus Francken via Twitter.

Deel dit artikel:  

Reacties:

delamordant | 27-08-2018

Ik sta volledig achter wat Theo Francken en Donald Trump Jr hierover vertelden.
En het is ook nodig dat dit gezegd wordt. Tegenwoordig gaat men zich abnormaal voelen als men zich, ik moet mijn woorden wikken natuurlijk - hoe ver is het gekomen ! - gedraagt op een manier die overeenstemt met het wereldbeeld van de man van pakweg 50 jaar geleden.
Mannen en vrouwen zijn verschillend, ze worden verschillend geboren en nee, die verschillen vind je niet alleen in hun broek. Net door die verschillen zijn mannen (gemiddeld) meer geschikt om fysiek zware arbeid te verrichten dan vrouwen (gemiddeld). De meeste mannen zijn ook meer geschikt om hun seksualiteit te beleven met een vrouw dan met een andere man. Idem voor vrouwen met mannen dan met andere vrouwen. Om daarover geen verwarring te veroorzaken is het helemaal niet verkeerd om jongens en meisjes van kindsbeen af vanuit die optiek op te voeden en meisjes een pop cadeau te doen met kerstmis en jongens een blokkendoos bijvoorbeeld. Stoer zijn past meer bij de biologie van de man dan bij die van de vrouw. Zorgzaamheid past meer bij de biologie van de vrouw dan bij die van de man. Gemiddeld gezien natuurlijk allemaal.
Dat betekent niet dat seks tussen mannen of tussen vrouwen moet afgekeurd worden maar wel dat het niet abnormaal is van heteroseksueel te zijn, ook dat iedereen vrij is in doen en laten met zijn of haar ondergoed maar dat het niet abnormaal is van als man geen boodschap te hebben aan mannenlingerie, ...


Peter | 27-08-2018

Teveel misverstanden zegt den Belg. Nee hoor, gewoon uitingen van een Belgische Neanderthaler die duidelijk zijn.
Het is niets persoonlijks, be free, daar eindigd het mee.
Ik ben so free om tegen deze staatssecretaris te zeggen, meneer u is een lul.


Peter @ delamord | 27-08-2018

Hebben ze in je eigen land geen site waar je dit soort geneuzel kwijt kunt? Hier kom je nogal lachwekkend over.


Veel Bloot, | 27-08-2018

Summier ondergoed, en met zonder hoofd.
Gelukkig eentje in de comments zonder hoofd die nog topless durft!


Joop | 27-08-2018

Moet je wel je best doen een beetje fab gay life te hebben, natuurlijk. En dat is iets waar veel reageerders op deze site nog aan kunnen werken, aldus Josen van de column. Tja Josen, ieder zijn eigen voorkeur nietwaar? Net zoals een man in lingerie, natuurlijk mag een ieder doen wat ie wil. Maar ik vind het zeer onaantrekkelijk.


delamordant | 27-08-2018

Wel, Peter, in mijn eigen land bestaan er waarschijnlijk ook wel zo'n sites maar dan zal ik het niet gemakkelijk meemaken dat iemand begint met anderen uit te maken voor Neanderthaler en dan schrijft "daar eindig'd' het mee" om te vervolgen met "meneer 'u is' een lul". Zelfs een neanderthaler zou beter schrijven. Op een site in mijn eigen land zou ik me dus minder kapitein 1-oog in het land der blinden kunnen voelen en dat is nu net zowat de enige reden waarom ik hier ben.


Marlies Dekkers | 27-08-2018

Het kleedt niet echt af allemaal!


Marc | 27-08-2018

Het enigste wat nog ontbreekt dat nichten om een implanteerbare vagina gaan vragen op kosten van de verzekerings maatschappij, dan hoeven ze hun anus geen kut meer te noemen.
Ze zijn krankzinnig aan het worden, en Dealmordant heeft helemaal gelijk met zijn eerste stuk, ondanks het feit dat andere vervelende nichten zoals Joop hem weer proberen af te bekken.
Vroeger dacht ik dat het enigste verschil tussen een homo en een hetero was dat je met iemand van je eigen geslacht naar bed ging, maar Nee hoor , de helft van de gays zijn gewoon kerels die gewoon passief seksueel door het leven gaan.


@Marc | 27-08-2018

Het is enige, niet enigste. Want na enige bestaat er geen overtreffende trap.


@Josen (R) | 28-08-2018

Pardon? Mogen wij reaguurders dat nog zelf uitmaken? Juist als columnist zou je diversiteit in je columns op een positieve manier kunnen promoten. Het enige wat je nu doet is het verspreiden van eenheidsworst waar niemand op zit te wachten.


Alex | 28-08-2018

Wat maakt het uit wat je aan wilt trekken. Het is gewoon een van de vele fetisjes die er zijn. Al dat gelabel en hokjesgedrag. Als je dit leuk vindt. Kopen zou ik zeggen.


WhatsinaHole? | 28-08-2018

Laat men dragen wat men wil. Van mannenlingerie behoeft men niet opgewonden te raken, van dragqueens evenmin. Liever niet terug naar de stereotypen v/d jaren ‘50, die grote witte onderbroeken van Jansen&Tilanus. De anus is prima;mannen hebben nu 1x geen voorbips.


Joop | 28-08-2018

Beste Marc, met geen enkel woord bek ik Dealmordant af. Ik verwijs niet naar hem en noem hem niet. Dus lees eerst even goed voordat je lasterlijke taal uitkraamt. Anders even bij Pearl langs gaan, 2 voor de prijs van 1.


Peter @ delamord | 28-08-2018

Tsja iemand terugpakken op taalfouten, is zo makkelijk. Maar het feit blijft. Hypocriet gelul van jouw staatsecretaris.
Mensen niet in hun waarden laten.
En jij komt hier om hem te verdedigen. Saluut Truus.....


qw | 29-08-2018

Travesti is vooral iets voor hetero's. Ik begrijp niet het verband met homo. 'n Homo stelt per definitie belang in het mannelijke. Dit is vrouwelijk. Het verband valt dus niet te bezien.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven