Gay Games van start

06-08-2018 | In Parijs is afgelopen weekend de tiende editie van de Gay Games van start gegaan. Op dit grootste LHBT-sportevenement ter wereld zijn de komende week zo'n 10.300 sporters uit 91 landen actief in 36 disciplines. Na de openingsceremonie in rugbystation Jean- Bouin waren er diverse feesten in het centrum van Paris. Het plein bij Hôtel de Ville is omgevormd tot Gay Village met tal van optredens en evenementen. Places des Vosges is tot Hollandplein omgedoopt. De gemeente heeft alle medewerking toegezegd en ook een aantal grote bedrijven zoals BNP Paribas, Renault en General Electric staan garant voor een succesvolle editie.

De Gay Games worden elke vier jaar georganiseerd en kwamen in 1982 in San Francisco tot stand. Daarna waren onder meer New York, Sydney en Amsterdam gaststad. Doel van het evenement is om te strijden tegen discriminatie door middel van sport, maar ook om de Olympische droom onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Meedoen is in de meeste disciplines belangrijker dan winnen.

Verschillende deelnemers van de Gay Games komen uit landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Er zijn sporters uit Rusland, waar 'propaganda voor niet-traditionele seksuele relaties' niet is toegestaan en Saudi-Arabië waar homoseksuele relaties met de dood kunnen bestraft worden. Er is ook een grote delegatie uit Nederland (foto). Volgens de organisatie hebben maar liefst 307 deelnemers uit ons land zich ingeschreven. De grootste delegatie komt uit de Verenigde Staten met 3362 geaccrediteerde sporters.

Deel dit artikel:  

Reacties:

qw | 06-08-2018

Wat zijn de Outgames? Is dat hetzelfde?


OutGames? | 13-08-2018

Dat is een competitie waarbij gekeken wordt naar wie het hardste de welvaartsstaat uit hollen, de homo's of de nieuwkomers. Wie wint mag wegblijven. En dat is verder het enige wat er te winnen valt.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de aidsconferentie in Amsterdam. | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Pride Amsterdam 2018. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de Pride Walk Amsterdam.

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Louisa & Rosanna

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

22:05 | Geslacht!

23:30 | The Ellen Degeneres Show

23:30 | How To Get Away With Murder

Recent uit de kast!

| Derek Chadwick (acteur)

| Brendon Urie (zanger)

| Rixon Ruas (worstelaar)

| Burçak Sikar (zanger)

| Amandla Stenberg (actrice)

| Jochen Schropp (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven