Facebook plaatst homofobe advertenties

29-08-2018 | Facebook in Groot-Brittannië is beschuldigd van het plaatsen van homofoob advertentiemateriaal. Diverse homo-organisaties laten in de Britse media weten dat Facebook de laatste tijd enkele malen advertenties heeft toegestaan die homoseksualiteit als ziekte bestempelen. En met de hulp van God zou dit genezen kunnen worden.

In de Britse media klaagden diverse LHBT's dat ze op hun Facebook tijdlijn advertenties voorgeschoteld kregen waarin werd gesteld dat homoseksualiteit overwonnen kon worden en dat Jezus daarbij kon helpen. Cursussen, maar ook een verscheidenheid aan lectuur werd aangeboden en die zouden homo's kunnen genezen van hun geaardheid. De krant The Telegraph ontdekte dat vooral jongeren die in hun profiel aangaven tot de LHBT-gemeenschap te behoren de advertenties te zien kregen. Homo-organisaties spreken van een homofobe campagne. "Dit soort gerichte, agressieve advertenties, tonen aan een kwetsbaren groep jonge homo's is verwerpelijk en moet verboden worden," aldus een woordvoerder in de Britse media.  

Na diverse klachten heeft Facebook de gewraakte advertenties verwijderd maar omdat niet elke campagne vooraf wordt gecontroleerd kan niet worden uitgesloten dat Britse LHBT-jongeren in de toekomst weer worden geconfronteerd met dergelijke advertenties. Facebook benadrukt dat advertenties die discrimineren, intimideren en provoceren niet zijn toegestaan.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pride | 29-08-2018

Jaja Amerikaans bedrijf met deels zeer conservatieve aandeelhouders. Ik snap niet dat mensen daar zo weg van zijn.


No Religie | 29-08-2018

Zijn er geen dokters die mensen van hun religiebetes af kunnen helpen?


FBRIP | 29-08-2018

FB heeft z'n langste tijd gehad. Ongeloofwaardig medium! Tijd voor de vuilnisbelt.


Joop | 29-08-2018

Ik vroeg me altijd al af waar FF voor stond: Fuck Facebook!


korhil | 29-08-2018

wat vinden mensen toch aan facebook. veel mensen zijn er verslaafd aan. ze moeten gewoon facebook opdoeken is toch een kinderachtige site. en als je daar een spel wil uitspelen . wat nooit lukt moet je duizenden nep vrienden toevoegen. geef mij maar consoles games. zijn tenminste echte leuke games.


JAN2 | 30-08-2018

Eens met FBRIP


qw | 30-08-2018

Religitis is heelbaar.


FB | 03-09-2018

Het is precies het tegenovergestelde van wat ze beweren. Het is geen kunstmatige intelligentie, maar kunstmatige domheid.


Alfabet | 03-09-2018

En Google is nog erger. Je kunt nog beter met een enkelband rondlopen dan met een android.


Grindr | 04-09-2018

Dat naar de beurs gaan van Grindr is natuurlijk ook enkel rendabel als de hele database van Grindr (al zat je daar tien jaar geleden maar 5 minuten op) mooi verbonden kan worden met Facebook, Google, en andere spionagebedrijven.
Je kunt FB cancellen, Grindr ook, er een bloedhekel aan hebben zelfs. Dat maakt niks uit. Ze weten al meer van je, dan je lief is. En wat ze ermee doen, daar heb je niets meer over te zeggen. Het verdienmodel is immers dat jij dom bent geweest. En dat zijn de besten om wat aan te smeren. Je hebt voor hun gratis je broek laten zakken. Zelf gepubliceerd wat daaronder zit. En dat is per afgezakte broek op de beurs een paar duizend Euro waard. En jij krijgt niks. Ja, "gepersonaliseerde aanbiedingen". Omdat ze precies je zwakke punten kennen. Dus die paar duizend Euro die jouw gegevens op de beurs waard zijn..... gaan ook nog eens uit jouw zak geklopt worden.


Rob Leurs- Kout | 11-09-2018

Religie is aangeleerd gedrag en wat je je hebt aangeleerd of door anderen is aangeleerd, daar kun je met een goed gesprek vanaf komen.

En de bijbelteksten waar deze lieden graag naar verwijzen worden alleen van toepassing verklaard op homosexuelen. Teksten over het dragen van kleding en spijswetten worden niet meer serieus genomen, maar zodra het om sexualiteit gaat, gaat het vingertje van sommige christenen omhoog.

Maar te vaak wordt geloof gekaapt om een persoonlijke agenda te promoten, die vaak meer met macht dan met liefde te maken heeft. Daarom een simpele wedervraag: Wie heeft bepaald dat deze bovenstaande ‚Äúwetten‚ÄĚ zijn afgeschaft of afgezwakt? Terwijl tegelijkertijd de paar passages die iets zeggen over homoseksualiteit als onaantastbaar worden verdedigd.
Voor mij zijn de volgende passages vele malen belangrijker:
1. Spreuken 20:10: Je mag niet met twee maten meten!!
2. Matte√ľs 13:33: Beoordeel iets (bijvoorbeeld een relatie) naar het resultaat (liefde), niet naar de uiterlijkheden.
3. Psalm 133:1-3: Daar waar liefde woont, wordt door God gezegend.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven