Dragqueens spelen toneelstuk in kerk

26-08-2018 | In het kader van de Nationale Vredesweek 2018 organiseert de Haarlemse Antonius Gemeenschap i.s.m. de Doopgezinde Kerk Haarlem en Productiehuis De Verbinding op 20 september de voorstelling Four Drags and a Funeral. Een razendsnelle komedie van Jos Ahlers over familie, liefde, loyaliteit en bingo. Na een succesvolle landelijke tournee staat de voorstelling nog een laatste keer op de planken. De bijzondere locatie, Doopgezinde Kerk in de Frankenstraat in Haarlem, zal een extra dimensie geven en ongetwijfeld leiden tot een levendige discussie.

Joris Obdam van de Antonius Gemeenschap wil de voorstelling graag in een kerk laten zien, om er na afloop met verschillende partijen over in discussie te gaan. De avond heeft als thema 'Religie als Geaardheid'. De voorstelling past daar perfect in, volgens de straatpastor. "Er zijn nog veel vlakken waar mensen elkaar beter mogen verstaan en naar elkaar toe zouden moeten groeien voor een meer vreedzame samenleving. Zowel op het gebied van religieuze als seksuele diversiteit. Het is onze hoop en ons verlangen dat deze bijzondere avond daar een steentje aan bijdraagt."

In de voorstelling krijgen vier Amsterdamse dragqueens een bijzondere opdracht en reizen daarvoor af naar Zeeland. Het vijfde lid van hun clubje is onverwacht overleden en de vier komen hun belofte inlossen: hij gaat niet als man, maar als de ‘Bingo-keizerin van Amsterdam’ het graf in. Dat ze daarvoor de nacht voor de begrafenis moeten inbreken in de dorpskerk van zijn streng gereformeerde geboorteplaats is een kleine barrière. Maar wat in Amsterdam nog een briljant idee leek, blijkt toch niet zo eenvoudig. Zeker wanneer de moeder van de overledene die nacht ook nog eens de kerk binnenkomt.

De voorstelling toerde door het land en had als doel het beter bespreekbaar maken van thema’s als ongelijkheid, vooroordelen, geloof en homoseksualiteit. De vier acteurs als dragqueens laten zien dat toneel een interessante vorm is om in korte tijd veel duidelijk te maken en zetten het publiek aan tot overdenkingen over de bovengenoemde thema’s. Na afloop hoopt de organisatie dan ook op een levendige discussie. Het panel van de discussie wordt bemand door verschillende religieuze voorgangers, de schrijver van het stuk, voorzitter van regionale COC, politieke vertegenwoordigers en een vertegenwoordiger transgendervereniging Noord-Holland.

"We vinden het belangrijk om dit stuk vaker te spelen en te laten zien dat het leven niet altijd als vanzelfsprekend is. Wie je bent en waar je bent geboren, dwingt je vaak tot pijnlijke keuzes. Het publiek daar hartelijk om laten lachen en nadenken is ons doel. De voorstelling is er dan ook een met een lach en een traan," aldus toneelschrijver Jos Ahlers. De vier dragqueens worden gespeeld door Joey Ploch, Wim Kok, Alexander van der Doorn en Hans Goes. De moederrol wordt vervuld door Bianca Nunnink. Het stuk is geregisseerd door Jos Ahlers.

Voor tickets en meer informatie surf je naar www.fourdragsandafuneral.nl

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pedohol | 26-08-2018

Probeer daarna de St Pieter in Vaticaanstad. Genoeg mannen in jurken, dragqueens, lekker Miswijntje erbij en stoned v/d wierook. Ga potje biechten en je zonden zijn je vergeven.


Vraag | 26-08-2018

Komt er bij de "dialoog" achteraf, met vele kerkvaders ook een kinderbingokeizerin van het vaticaan tekst en uitleg geven?


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven