Canal Parade uitbundig en warm

05-08-2018 | In Amsterdam heeft zaterdag de 22e editie van de Canal Parade plaatsgevonden. Traditiegetrouw trok de botenparade over de grachten veel bekijks. De tachtig uitbundig versierde boten met een minstens even uitbundig versierde 'bemanning' maakten een bijna 6 kilometer lange tocht door de grachten. Volgens de politie is het evenement goed verlopen. Er werden net als andere jaren wel weer een flink aantal zakkenrollers opgepakt.

Thema dit jaar was 'Heroes'. Met dit thema wilde de organisatie mensen eren die, al dan niet behorend tot de LHBT-gemeenschap, zich op allerlei manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de rechten van LHBT's in het bijzonder. Op veel boten was het thema terug te vinden en een jury onder leiding van Cornald Maas beoordeelde de bont versierde stoet.  De boot van het COC won in de categorie 'Beste verbeelding thema Heroes'. In de categorie beste vormgeving won Amnesty en boot met de beste boodschap werd Meer dan Gewenst! Deze organisatie pleitte er tijdens de Pride voor dat de regering snel met wettelijk bescherming moet komen voor homostellen met kinderen en meeroudergezinnen.

Enige wanklank was de inbeslagname van veertig opblaasbare eenhoorns door de politie. De eenhoorns werden gebruikt door een groep actievoerders onder de naam 'We Reclaim our Pride'. Zij demonstreerden tegen de toenemende commercialisatie van de Pride.  De eenhoorns werden in beslag genomen omdat de betogers ermee in de grachten wilden springen. De klacht dat de Pride in Amsterdam langzaam verwordt tot een feestje van grote bedrijven die weinig met het doel van de Pride te maken hebben was ook dit jaar weer een thema. Maar een dergelijk evenement organiseren is onmogelijk zonder financiële steun van grote bedrijven. Maar de organisatie is gevoelig gebleken voor de kritiek en ook deelnemende bedrijven hebben zich de kritiek aangetrokken. Ze zijn minder dominant zichtbaar tijdens de botenparade en de Rabobank besloot haar plek in de parade zelfs af te staan. De boot van stichting Meer dan Gewenst mocht deze plek innemen en alle onkosten werden betaald door de Rabobank.

Direct na de parade is Waternet begonnen met het schoonmaken van de grachten. In totaal zijn drie boten naar verwachting tot maandag bezig om alle achtergebleven troep uit het water te vissen.

Klik hier voor meer foto's.

 

Wij hebben er zin in 😁🌈❤️👍🏻#canalparade

Een bericht gedeeld door Rik van de Westelaken (@rik_van_de_westelaken) op


Nagenieten: dit was de Canal Parade tijdens Pride AmsterdamIs de Canal Parade een commercieel hetero-feestje voor bedrijven geworden?

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cees | 05-08-2018

Vanuit een klein dorpje in de de provincie naar de boten optocht gekeken. Hier is mijn homoseksualiteit gelukkig geen enkel probleem. Ik begrijp dat je het moeilijk hebt als homo in de grote steden. Goed dat daar aandacht aan wordt besteed. Nieuwkomers schijnen homo's niet te accepteren. Je zag dan bv ook geen hoofddoeken tussen het publiek. Was het dan niet vooral preken voor eigen parochie?


Joop | 05-08-2018

@ Cees, zomaar even 2 dingen die niet voor preken in eigen parochie spreken:

https://www.at5.nl/artikelen/185078/marokkaanse-moeders-voor-het-eerst-bij-lhbti-avond-pink-marrakech

https://www.at5.nl/artikelen/185090/iraanse-boot-dit-keer-succesvol-dit-is-heel-spannend-voor-ons


Huib | 05-08-2018

Ja, inderdaad Cees, vroeger gingen homoseksuelen naar de grote stad waar ze zichzelf konden zijn. Tegenwoordig is het omgekeerd. Ikzelf heb in een klein dorp geen enkel probleem. Ik schrik van de verhalen over het gebrek aan acceptatie in de grote stad. De voorbeelden van Joop zijn uiteraard goede initiatieven maar daar blijft het toch wel bij. De nieuwkomers blijven een probleem en ik vrees dat dit alleen nog maar erger gaat worden.


Glazen Bol | 06-08-2018

Het gaat weer meer "ondergronds" worden, homo's onder elkaar. Want altijd maar uit moeten leggen breekt op. Je altijd maar moeten verantwoorden vermoeit. Er valt namelijk niks uit te leggen of te verantwoorden. Die video van de camping laat het al zien. Er moest zelfs een decibel-meter worden opgehangen omdat er zoveel en zo hard werd gelachen dat anderen niet meer konden slapen. Met een betonschaar ga je niet in discussie. Dat mag de Witte Engel van Amsterdam maar doen. Als die zich geroepen voelt dan.
We gaan weer liever onder elkaar zijn. Met de deur dicht. Ze mogen komen roepen als ze ons missen. Maar dan ook zelf maar uitleggen waarom dan.
Slakje gaat in zijn huisje kruipen. Dat voorspel ik. Blijven geven raakt een keer op, en op dat punt staan we. Eenmaal onder elkaar kan er eindelijk weer vrij en hartelijk gelachen worden, zonder dat je eerst om je heen moet kijken. Zowel de scholier als de bejaarde ouwe homo verlangt er meer en meer naar. Een veilige en normale plek. Met een dikke voordeur. Daar ligt onze haven.


Ofwel... | 06-08-2018

Als het volgend jaar met duikboten is met die pride, dan vaar ik nog wel eens mee.
Mijn geluk wordt niet bepaald door het applaus van de kant. Ga maar naar Artis, daar hebben ze ook aapies.


Stupide | 06-08-2018

Mogen hun feestje hebben,mij best. Wat 't bijdraagt tot homo e-man-cipatie komt niet uit de verf. Er was geen diversiteit. Alle 80 't zelfde: luide nichten muziek, half naakte lichamen, swingend met biertje in de hand en vuist omhoog. Willen "gewoon" behandeld worden,doch benadrukken "anders" zijn tot kotsen toe. Een contradictie, die de kop gaat kosten.


Joop | 06-08-2018

Aan al die zeurders die de pride niks vinden:
Je hoeft er niet heen, je hoeft niet te kijken. Volgens mij is de pride wel divers, want hetero's en LGBTI+ waren samen aanwezig. Er is naast feest ook aandacht voor de benarde positie in andere landen. Persoonlijk hoef ik geen half blote mensen rond te zien lopen, maar ach, ook zij mogen een dagje even wat extremer zijn dan anders. Bijzonder vind ik toch altijd weer dat commentaar op de pride. Ieder weekend gaat half Nederland uit, wordt er gezopen, gevochten, gestoken, gekotst en genaaid. Vinden we blijkbaar normaal. Elke weekend zijn er voetbalwedstrijden, met spreekkoren, vechtpartijen, gezuip en gebral. Vinden we allemaal normaal. Elk jaar is er zomercarnaval waar dames half naakt lopen en mannen zich niet kunnen beheersen en vechten. Ook normaal. Maar o wee als er een pride is waar mensen plezier hebben en er geen gedonder is. Dan is het hek van de dam. Hypocriet Nederland!


Ruud@Joop | 06-08-2018

58 procent van de Nederlandse moslims willen geen homo buurman of lesbische buurvrouw, dus die ene Iraans boot of ene Marokkaanse boot op 1 miljoen homo en joden hatende moslims. Komt omdat jij zo prat gaat op de moslim collega's zoals je altijd loopt rond te strooien. , je schijnt te vergeten dat dat juist het soort is wat de homohaat importeert en indoctrineert bij hun 5 kinderen.


Gaap gaap gaap.


Marc | 06-08-2018

Terug bij af
De Pride is bedoeld om discriminatie tot nul te maken ook voor de Russen, maar na de GayPride hoor je de Nederlandse nichten niet meer, hun noemen één dag per jaar op de grachten varen emancipatie bevorderend . De oudere generatie heeft alles voor de jonge generatie gedaan, en die dansen nu op de vulkaan van de intolerantie van de nieuwe niet tolerante emigranten die hun homo haat extreem importeren. Dus terug bij af !!
Toen er 50 gays in Orlando waren afgeknald waren de nichten van Nederland nergens te vinden, wij stonden met 217 mannen op de Dam te protesteren, waar tegen die haat/moord aanslag , waar waren die 10.000 anderen gays.????????

Rik van Westerlaken is pas een goeie reclame normale vent zonder die mutsen houdings.


@marc | 07-08-2018

Ook met 10.000 plus gays had je die aanslag in Orlando niet kunnen voorkomen. Waar was jij dan op die dag?!


GrannySmith | 07-08-2018

Publieke feesten, hetero of homo, waarbij extravagantie hoogtij viert, zijn geen lang leven beschoren. Waarom vergelijken homo's hun feesten met hetero feesten? Ze zijn toch "anders".Vergelijking gaat mank. Hoe de boodschap over komt, is belangrijker dan de boodschap zelf. Wat draagt die gillende, hoerende Dolly Bellefleur nu bij aan "Heroes" (thema 2018) en mensenrechten? Geilt uitsluitend op zichzelf. Decadent.


Marc@00.47 | 07-08-2018

Als je goed gelezen had anonieme muts stonden wij er wel, jij niet anders had je mijn inzending goed gelezen Tante Truus.

Toen er 50 gays in Orlando waren afgeknald waren de nichten van Nederland nergens te vinden, wij stonden met 217 mannen op de Dam te protesteren, waar tegen die haat/moord aanslag , waar waren die 10.000 anderen gays.????????

Waar was jij Truus der Truus.


1940/45 | 07-08-2018

Wat ik nooit begrepen heb is dat de gay scene niet zelf voor bescherming gaat zorgen zoals in San Francisco , in Amsterdam zitten de sportschoten/studio's vol met gespierde nichten welke het alleen doen om andere kerels op te geilen .

Waarom geen groep van zeer sterke kerels welke knokploegen gaan oprichten , gezien het feit vanavond in nieuwsuur nog overduidelijk bekend werd dat de Islam het gevaarlijkste gevaar is van deze eeuw. Dus aanvallen en onze eigen gemeenschap verdedigen alhoewel ik er weinig vertrouwen in heb, meest nichten kwamen niet eens opdagen voor de herdenking van die 50 in Orlando en wij stonden voor lul met maar 217 man op De Dam. De reacties hier waren ook nul komma nul (we kunnen toch niet voor elke homomoord gaan demonstreren, waarom dan de GayPride ) hypocriet volkje hoor.

Gaap gaap


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Ja

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven