9-jarige homo pleegt zelfmoord

29-08-2018 | Vorige week heeft de 9-jarige Jamel Myles uit Colorado zelfmoord gepleegd omdat hij volgens zijn moeder werd gepest vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Afgelopen zomervakantie kwam Jamel uit de kast voor familie en vrienden. Volgens zijn moeder accepteerde iedereen dat hij op zeer jonge leeftijd al wist dat hij op jongens viel. Hij ging ruim een week geleden dan ook met een positief gevoel naar school om ook daar te vertellen dat hij homoseksueel was. Vrijwel direct waren er signalen dat hij werd gepest maar niemand schonk er aandacht aan. Tegen zijn zus vertelde hij dat zijn nieuwe klasgenootjes hem hadden geadviseerd om zelfmoord te plegen. Niemand had het vermoeden dat Jamel (foto) ook daadwerkelijk zelfmoord zou plegen. Op de vierde schooldag trof zijn moeder hem thuis aan. Hij had zichzelf van het leven beroofd.

Begin deze week deed zijn moeder haar verhaal in de Amerikaanse media. "Er waren maar vier dagen school voor nodig om mijn zoon tot wanhoop te brengen. Hij moet de ergste dingen hebben gehoord om tot deze daad te zijn gekomen. Een moeder moet haar zoontje niet hoeven te begraven. Dit is verschrikkelijk. Ik spreek de hoop uit dat het pesten van jonge LHBT's stopt en dat niet één moeder meer hoeft mee te maken wat ik meemaak," aldus moeder Leia Pierce.

De school heeft inmiddels toegezegd dat het extra maatregelen gaat nemen om pesten van LHBT-leerlingen in de toekomst te voorkomen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

qw | 29-08-2018

Wie stelt dat je kinderen tegen homosexualiteit moet "beschermen", heeft me altijd gescandaliseerd. Ik wist op vier jaar dat ik tot mannen was aangetrokken. Ik heb het overleefd doordat ik me er toen geen rekenschap van gaf dat er wat negatiefs aan homosexualiteit kleefde. Ik kende zelfs het begrip homosexualiteit niet. Ik hoorde voor het eerstr over "strontkevers" spreken op zeven jaar. Op negen jaar vernam ik al het negatieve in verband met homosexualiteit. Dat ik toen geen zelfmoord heb gepleegd, heb te danken aan 'n iets oudere jongen met wiens lulletje ik heb gespeeld en die me gerust heeft gesteld.


HowSad | 29-08-2018

Zolang homoseksualiteit afwijkend v/d norm en tegen-natuurlijk wordt genoemd, zal zelfmoord voorkomen, terwijl de homo zijn seksualiteit juist als in overeenstemming met zijn eigen natuur ervaart. Door 't andere geslacht aantrekkelijk te moeten vinden, handelt ie tegen zichzelf in. Dan kunnen de stoppen doorslaan.


Homohaat op scho | 29-08-2018

Ook in NL zie ik de haat toenemen , in NL door door immigratie uit achterlijke landen


@m | 29-08-2018

Ben je niet blij met al die immigranten. Zoveel lekkers wat er binnenkomt.

Nederland is vergrijst. Het is wel goed dat er wat jonge immigranten komen.


Joop | 29-08-2018

Erg triest dat zo'n kereltje op zo'n leeftijd tot zoiets verschrikkelijks is gedwongen. Je moet je maar afvragen, hoe komt het toch dat andere kinderen op die leeftijd zo haatdragend zijn. Het antwoord is simpel, ouders die deze haat als normaal uitdragen. Het jongetje zal wel begraven worden en het verschrikkelijke wordt wel weer in de doofpot gestopt. Tot er weer een jongetje zich van het leven berooft. Zo gaat dat in de heterowereld. Even janken met elkaar, en dan weer vrolijk verder gaan met wat je deed.


Fake News | 29-08-2018

belachelijk: toen ik zelf zo oud was wist ik niet eens dat je met dat slurfje ook andere dingen kon doen dan piesen


Peter | 29-08-2018

Qua leeftijd van dit manneke heb ik ook zo mijn bedenkingen tegen dit bericht.


@Peter | 29-08-2018

Ik vind het ook een raar bericht. Er ontbreekt wat in het bericht. Want hoe kan een smurf van die leeftijd nou weten hoe je uit het leven kan stappen en dan B. het ook nog doen?
Er zijn mensen van 80 die beide dingen niet voor elkaar krijgen.
Bedenkelijk nieuws.


Egbert | 30-08-2018

Ik vind het nogal bedenkelijk dat sommige mensen hier dit bericht in twijfel durven trekken. Jongens die nu 9 zijn, zijn opgegroeid met internet en weten veel eerder hoe de wereld in elkaar zit. Dat was vroeger (toen internet er nog niet was) inderdaad anders. Zeker als je jezelf 'anders' voelt t.o.v. 'de rest'. Ik moest het destijds met informatie uit de bibliotheek doen, maar dat kon pas toen ik daar alleen naar toe mocht. En dat was niet op mijn negende.


NoOtherWay | 30-08-2018

Seksualiteit begint bij de meesten rond 9a10 te ontwaken. Zo'n daad pleeg je niet meteen.Gaat op z'n minst tijd overheen.Kennelijk heeft Jamel deze zich niet gegund en de koe bij de hoorns gevat. Sneltreinvaart..! Is er niet meer a/d hand?


@Egbert | 30-08-2018

Het in twijfel trekken hangt samen met de indruk dat er wat informatie ontbreekt in dit nieuws. Vroeg erbij. Ok, zou kunnen. Dan vier dagen naar school en dood. Hoe dan? Een hele doos Lego ingeslikt? En dan, op die leeftijd laten ouders je al voorzichtig een eigen gangetje gaan. Maar er wordt nog wel op je gelet. Ook op dat punt ontbreekt toch echt een stuk informatie. Dat ouders het niet helemaal doorhadden kan ik verstaan, maar helemaal niet en dan met zo een gevolg vind ik vooralsnog wel raar, ja. Daarmee wil ik niet beweren dat het nepnieuws is. Maar wel een beetje incompleet, naar mijn gevoel.

Enneh, voor mij gevoelig nieuws als het stempeltje homo wordt gezet. Het kan veel ouders panisch maken. Ik ken zulke ouders. Die de godganse dag tegen zoontje zeggen: "kijk eens wat een leuk meisje daar loopt!". Als ouders daar nog vroeger mee gaan beginnen omdat het kind zich zomaar spontaan van kant kan maken.... dan kun je daar redelijk leipe opvoedingsresultaten van zien over 5 of 10 jaar. En meer ouders die "zichtbare homo's" uit het publieke leven willen hebben. Omdat dat hun kind tot een zelfmoordweg kan inspireren.


leeftijd | 30-08-2018

vaag verhaal........9 jaar....
op die leeftijd weet je niet wat homo of hetero is...........ja hooguit van doktertje spelen. ach kom .........je weet op die leeftijd niets......zeker kan je zulke dingen niet plaatsen.


leeftijd | 30-08-2018

hij kan natuurlijk uit de kast zijn gekomen.... het kan allemaal waar zijn. maar toch blijft het een vreemd verhaal....
ik vind ook gevaarlijk dat mensen op die leeftijd zich al labelen als homo of hetero......
je bent gewoon mens....klaar.
en zeker op die leeftijd hoor je mensen niet te labelen.....


Simon | 31-08-2018

Kinderen zijn normaal onbevooroordeeld. Het zijn de volwassenen die hun kroost verkeerd opvoeden. Met alle gevolgen van dien.
Walgelijk.


Richard | 02-09-2018

Wat erg zeg.


Storend | 04-09-2018

"9-jarige homo pleegt zelfmoord"

Had er gestaan "9-jarige hetero pleegt zelfmoord", dan had ik het ook storend gevonden.

Jezus, 9 jaar!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven