Rotterdam heeft meest trending Gay Pride

04-07-2018 | Op vele honderden plekken in de wereld wordt ook dit jaar weer een Gay Pride georganiseerd. HomeToGo, een meta-zoekmachine voor vakantiehuizen, zocht uit wat de meest trending Prides van 2018 zijn. Opvallend genoeg geen Amsterdam in de top vijftig maar wel de Pride van Rotterdam! De meest trendy Gay Pride dit seizoen is volgens de vakantiewoningensite die in Washington D.C. Op de tweede plek eindigde Sydney en het brons ging naar Miami. De best geklasseerde Gay Pride in Europa staat op de achtste plek. Wenen is volgens de onderzoekers 'the place to be' deze zomer. Rotterdam staat op de vijfendertigste plek en is de enige Nederlandse Pride in de top vijftig van HomeToGo. De Pride in onze havenstad staat dit jaar gepland van 27 tot 30 september.

Om de shortlist samen te stellen werden honderden Prides beoordeeld op vijf categorieën: de jaarlijkse populariteitsgroei, het aantal lokale LHBTQ-evenementen, de kwaliteit van het lokale LHBTQ-nachtleven, de lokale LHBTQ-vriendelijkheid en LHBTQ-vriendelijke accommodaties. Verder sprak HomeToGo ook met vooraanstaande LHBTQ-instanties, influencers, journalisten en ondernemers om meer te weten te komen over hun favoriete Prides en waarom het bijwonen van de parades en festivals zo belangrijk blijft. Klik hier en lees meer over dit onderzoek.

Deel dit artikel:  

Reacties:

qw | 04-07-2018

Gay Pride of niet, Wenen is steeds fantastisch


OGAY | 04-07-2018

Dit onderzoek is ZO veel beter dan het voor de hand liggende ''onderzoek' van Airbnb dat ik van de week las. Er wordt hier tenminste gekeken naar het belang van prides en een keertje niet alleen gefocust op de bekende plekken... Top!


Gaaap | 04-07-2018

Ja hoor meiden goed met jullie kont zwaaien en schudden dat doet de emancipatie naar ongekende hoogte stijgen, mist je het zelf gelooft natuurlijk.
Nou de gay pride veranderd geen zier aan het homo hatende klimaat, maar zet zelf meer haat aan, want vergeleken de jaren 1967 is het weer goed bergafwaarts gegaan met de homo acceptatie.


Joop | 04-07-2018

Lekker wegblijven Gaaaap, aan slaapverwekkende types hebben ze helemaal niks bij een gaypride.


Victor | 05-07-2018

Gaap heeft last van de slaapziekte. Doet alsof er na 1967 niks is veranderd. Trusten Gaap!!!

Om topic: ik mis sommige grote en al jaren succesvolle prides zoals de CSD in Berlijn, Stockholm, Sao Paolo, Kopenhagen en Madrid. Maar ja, het gaat tuurlijk om een wel erg korte shortlist!


JAN@Joop | 05-07-2018

Nee aan jou hebben ze wel wat, wat heb je bereikt met je gay pride niets, Nederlands is haast teug bij de 60/70 jaren, homo's zijn meer vogelvrij zoals in de jaren 60/70. Toen werd je zelfs nog ontslagen muts.

De oudere homo's hebben gevochten voor jullie vrijheid dat schijn je te vergeten, die hebben geen feesten gehad alleen maar torenhoge discriminatie welke ook door Henk Krol langzaam verdween. Ook hij kreeg alleen maar ondankbaarheid van de gays, terwijl hij zijn nek uitstak en vocht voor gelijke rechten.
Dat is iets anders dan een dag dellen op de Grachten., maar wacht maar af de homohaters zijn gearriveerd met meer dan 1 miljoen.
Nu slapen de jonge gays, Oh ja ze krijgen ook nog gratis neuk pillen, want anders zijn ze een gevaar voor de volksgezondheid omdat ze teveel aids verspreiden.Toch

Dance sister Dance leuk liedje was dat.


Joop | 05-07-2018

JAN je valt een beetje in herhaling. De oudere homo's hadden geen feesten? De sixties en seventies waren uitgelezen decennia voor grote feesten, flower power, vrije seks. Het ging steeds beter in Nederland, er was gas gevonden en Nederland was ineens rijk. De tevredenheid van mensen resulteert in een open cultuur en acceptatie van minderheden. Anno 2018 is er wel iets gevaarlijks aan de hand in Nederland, namelijk polarisatie. Grote ontevredenheid door te diverse bevolkingsgroepen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Gelijke rechten zijn er al, de wetgeving is in Nederland prima. Ik zou niet weten waarom mensen niet een dagje feest mogen vieren. Dat is ook vrijheid. Of je het nu wel of niet viert, er zullen altijd groepen zijn die anti zijn. O ja, het zou voor de oudere garde mooi zijn geweest dat ze ook die pillen hadden kunnen nemen. Dat had vele doden gescheeld door de aidsepidemie in de tachtiger jaren. En veel leed.

Jan Huigen in de ton, was ooit ook wel een leuk liedje.


@Joop&JAN | 06-07-2018

"Inspiratie" van Mathilde Santing. Is het meest mooie Nederlandse lied dat ik ken. Ik zing het graag. Het maakt me niet uit wie erbij is. Of hoeveel mensen. Het lied is groter dan ik, dus dan maakt dat niet meer uit.


hahahaha | 06-07-2018

hahahahahahahahaha hier kan ik niet meer tegen op, zeer leuk einde , maar over een paar jaar vliegen de eerst gays van de flats of worden en bommen gegooid naar gay bars of je nu een leuk gay pride feestje hebt of niet. 1 miljoen homo haters zullen zich door jouw gay pride feestje niets aantrekken.


GayPrideRIP | 06-07-2018

Gays zijn 'n minderheid, hebben vaak geen, of hoogstens 1 a 2 kids en zullen 't dus afleggen tegen hetero, homo hatende, polygame en kroostrijke (7+) Moslims. Wetgeving baat niet, want voor hen staat Sharia recht nummer 1. De zelfgenoegzame Prides en Parades worden verleden tijd. Del en gil nog wat met 'n mega dildo in je reet nu 't nog kan en kreun lekker:"Ik ben mezelf". Schijnt 't top- en hoogtepunt te zijn.


Marc@GayPrideRIP | 06-07-2018

Helemaal mee eens, Nederland wil kinderen hebben voor de toekomst en die kunnen gays niet geven , dus zijn ze echt een onbelangrijke minderheid al doen ze zelf geloven dat ze de Queens van Nederland zijn. Gratis pillen om, ongelimiteerd te ..........., maar kinderen komen er niet van .
helaas dames heren, jullie discriminatie zal alleen maar toe nemen, ten opzichten van (7+) moslims en het is natuurlijk niet de eerste keer dan Nederland de kant van hun vijand kiezen. 1940/45 likte ze de ../.......... van de nazi vandaar dat er vanuit ons land de meeste joden zijn afgevoerd en vergast.

Eens een Queer altijd een Queer, gediscrimineerd tot in het einden. Pray de Lord.


Haarstuk | 10-07-2018

Joop ik heb je haatstuk op de Meent gevonden, groeten aan Gerard.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven