Pride Amsterdam 2018 begonnen

29-07-2018 | Ruim tienduizend mensen hebben zaterdag meegelopen met de Pride Walk. Met een manifestatie bij het homo-monument en de demonstratieve en activistische mars naar het Vondelpark, werd dit weekend het negen dagen durende festival Pride Amsterdam officieel geopend. De deelnemers droegen onder meer vlaggen mee van de 73 landen wereldwijd waar homoseksualiteit bij wet verboden is. Verder werden foto's meegedragen van mensenrechtenactivisten uit die landen die zich inzetten voor verbetering van de positie van LHBTI's. Politici van diverse partijen liepen mee en de bonte stoet door het centrum van Amsterdam kreeg veel aandacht. Volgens de organisatie telde de Pride Walk aanzienlijk meer deelnemers dan vorig jaar (foto/video). "De Pride is niet alleen een feestende mensenmassa," aldus een organisator in de Telegraaf. De toegenomen animo voor de activistische Walk zou volgens hem een reactie kunnen zijn op afnemende tolerantie.

De komende week zijn veel activiteiten in de hoofdstad gepland met als traditionele hoogtepunt de botenparade door de Amsterdamse grachten. De officiële afsluiting is zondag tijdens een groots concert op de Dam. Klik hier voor meer informatie over Pride Amsterdam.

 

Een bericht gedeeld door Mark Kanemura (@mkik808) op

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 29-07-2018

Heel goed. En laat Amsterdam nu ook eens streng beleid maken tegen die homomeppers die de stad verzieken. Want daar begint het. De jochies die normaal o.a. de Baarsjes verlaten om rottigheid te trappen zien we deze week natuurlijk niet. Om na een week weer uit hun holen te kruipen.


Vreemd he? | 29-07-2018

Verslaafd aan seksparty's, 'want wat maakt het nog uit?'

Herman (43) raakte door een ongelukje besmet met hiv en sloeg als vlucht aan het feesten met lotgenoten en mannen die geïnfecteerd wilden raken. Nu wil hij waarschuwen voor die snoeiharde subcultuur.
Suzanne de Winter 29-07-18, 08:30 Laatste update: 08:38

En maar klagen over discriminatie, terwijl andere nichten elkaar besmetten, GayPride,
Laat me niet lachen. Mooi stuk in het AD haalt de gayPride nog verder naar beneden.


"Men" | 29-07-2018

Is uit gebrek aan kloten hard op weg om mee te homohaten.

Tijd om het schip (of pride bootje) tijdig te verlaten. Er zijn leukere landen, inmiddels.

Bovenstaand illustreert dat nog meer. Het zal niet lang meer duren dat de Hollandse kaasboer wel even mee komt helpen om je van je fiets te trappen. En jou met je gedrag de schuld in de schoenen te schuiven voor al die religie-agressie. Want je provoceert blijkbaar al door te bestaan.

Plan B. Wegwezen.


PR | 29-07-2018

Die grote bedrijven sloven zich op zo een pride alleen maar uit omdat ze bang zijn om een belangrijke klantenkring te verliezen? Twee inkomens en geen kinderen?

Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen.


Extegreren | 29-07-2018

Dat bestaat ook.

Hou het lekker dan. Ik word geen 2000 jaar om dat integreren eens te zien lukken.

Dan is extregreren een logische keuze. Zeker in een Europa met open grenzen. En weinig wat je nog bindt. Mijn hondenshowhondje pist overal even lief.


qw | 29-07-2018

Ik ben al helemaal geextegreerd.


NUL PROCENT | 29-07-2018

ik voel nul procent binding met dit feest.


1xjp.j.jezelf | 29-07-2018

Ieder homostel weet dat je je op je hoede moet zijn en je affectiviteit naar elkaar niet tonen mag. Want als de allochtone jeugd in jou buurt er achter komt dat je gay bent, dan heb je vanaf dat moment elke dag ellende. Meerdere keren, elke dag, uitgescholden, nagesist, vernederd, bespuugd.

Dat is het leven van een homo in Nederland.

Je kunt beter emigreren naar Spanje, waar je in een stad als Sitges zult ervaren hoe het is om onbezorgd samen over straat te lopen: er is daar niemand die je uitscheldt of in elkaar ramt.

Beste, lieve jongens: emigreer naar Spanje.
Bouw daar een mooie toekomst op.
Vergeet Nederland, vergeet Islamsterdam.


gayscene | 29-07-2018

Sitges......tja daar ben ik geweest dit jaar nota bene. Je kan daar als homo inderdaad over straat lopen. Alleen moet je oppassen dat je niet gedrogeerd word in een homokroeg. De barmannen zijn daar ook niet te vertrouwen. En allochtonen kkomen daar net zo goed. Marokko is immers om de hoek. En Sitges is "alleen leuk" tussen juni - september. Daarbuiten is er geen hol te beleven hoor.

Barcelona is ook niets.

De hele gayscene in europa is verpest. Ze zitten allemaal op internet.


sitges | 29-07-2018

ik was in Sitges het was wel leuk maar om te zeggen heel leuk nee...... ik werd gedrogeerd bij een schuimparty. En wellicht door een barman. Eerst bji een andere bar. Dan komen "mooie" mannen bij je ze wachten totdat je omvalt en willen je beroven. Bij mij werkte het echter pas in mijn hotelkamer.......ik dacht dat ik dood ging........ik had eerst niet in de gaten dat ik gedrogeerd werd. Dat gebeurd in Sitges en overal kan ook in amsterdam gebeuren.
Gelukkig was ik alleen in die hotel kamer en had de groep niets door. En was ik op tijd naar huis gegaan.
Er komen ook Marokannen in Sitges niet veel maar ze komen er ook. Ik heb niets tegen Marokannen.
Maar wat 1xjp.j.jezelf zegt is onzin. Sitges is geen paradijs.

En het strand van de doden bij sitges was ook niet veel te beleven. De spanjaarden zitten allemaal op internet........in de gaybarren komen alleeen maar toeristen......uit noord europa nederland duitsland frankrijk........


sitges | 29-07-2018

1xjp.j.jezelf

alsof iedereen naar spanje kan verhuizen.............wat een idioot idee.....
ik ken de taal niet. ik heb daar geen werk.
Hier verdien ik mij geld. Jij denkt dat iedereen zomaar naar spanje kan verhuizen.....???


@Sitges | 29-07-2018

Das net zo handig als naar de Keukenhof gaan en Volendam, en je daarop afvragen of je wel of niet in Nederland zou willen wonen.


No | 30-07-2018

Sitges en Mykonos, veel meer homo incrowd is er niet. A’dam exit;Playa del Ingles en Marais (Parijs) nog ‘n beetje. Er zijn inmiddels meer Moslim dan gay hot spots. Een (c)Anal of Gay Pride hier en daar doet daar niet aan af. Ga door met navelstaren en ronddellen.


NoPride | 30-07-2018

Sitges en Mykonos, veel meer homo incrowd is er niet. A’dam exit;Playa del Ingles en Marais (Parijs) nog ‘n beetje. Er zijn inmiddels meer Moslim dan gay hot spots. Een (c)Anal of Gay Pride hier en daar doet daar niet aan af. Ga door met navelstaren en ronddellen.


homo incrowd | 30-07-2018

wat bedoel met homo incrowd?

ik was in sigtes ik vondhet een grote telleurstelling. Heb weinig spanjaarden gezien. Wel veel toeristen.......en mensen uit nederland, duitsland.....

En dat beroemde strand van de doden....het oudste gaystrand ter wereld zeggen ze in dat gebied waren ook niet veel mensen..........
was wel leuk hoor......maar voor herhaling vatbaar. NEE Sitges is niet meer dan een andere badplaats met wat homokroegen meer niet.......
En in die homokroegen moet je nog erg oppassen ook nog. Het is wel een leuke plaats hoor........maar zo heel bijzonder is het niet.


gedrogeerd. | 30-07-2018

En in die homokroegen moet je nog erg oppassen ook nog.

waarom? Of je niet gedrogeerd word...shots in open glazen beter niet drinken. Drugs doen ze al in de fles.......


gayscene is vern | 30-07-2018

de mensen zitten allemaal op internet....de datingsapps hebben de hele gayscene wereldwijd vernietigd. alleen 40plussers zie je nog.....en meestal 50plussers.....de rest zit op apps........het is een drama.


gayscene europa | 30-07-2018

gayscene is vernietigd.


jaren 70 | 30-07-2018

vroeger was het leuker.....denk ik. ik heb die tijd niet meegemaakt. ik kwam te laat in de gayscene.

Maar ik denk dat het in de jaren 70 veel leuker was. Geen HIV geen aids geen internet geen mobiel. Dus veel meer ontmoetingen veel meer mensen bij elkaar veel meer jonge mensen.


HomoIncrowd | 30-07-2018

Plaatsen waar gays (althans op 't 1ste gezicht) domineren. Zijn met 'n speld te zoeken. Mykonos lijkt me koploper, wel hedonistisch. De homo gaat op (en onder) in de hetero wereld. Buitenissige Prides zijn geen weerspiegeling van man-man relaties;wel van dellende relnichten die heel hun gebak showen. Nemen geen genoegen met 'n cam show. Bezorgen zo walging voor homo's bij hetero's. Snappen ze niet, want "je moet jezelf kunnen zijn" en "ze kijken maar de andere kant op". Totdat ze in elkaar geramd worden en dan is 't (homo) huis te klein.


Pride | 31-07-2018

Het komt echt door internet. Door de datingapps. We delen massaal onze foto’s, statussen en chats met onbekenden (en het Chinese moederbedrijf die de data weer doorverkoopt). Dat hebben we toch echt zelf gedaan. Niet de Marokkanen. Daar zijn er ook net zoveel homo van.
En naar Sitges gaan heeft geen zin want daar zitten ze ook alleen maar op Grinder.


homopride | 31-07-2018

Gay canal Pride heeft weinig te doen met trots,het is gewoon een ordinaire carnavalsoptocht,waar Amsterdam goed aan verdient.


Pride@homopride | 31-07-2018

U bedoelt de Gay anal Pride


VoorSchu(i)t | 01-08-2018

Stralen Prides trots uit, indien men op 'n schuit zich prostitueert met de nadruk op geslachtsdeel en anus? Zeker, zeggen velen; m.n. als je 'n grote lul of gapende reet laat zien. Poppers, alcohol en drugs doen de rest om "jezelf te zijn". Dat heet homo emancipatie. Denken flikkers echt dat ze op deze manier serieus genomen worden? Lijkt meer op in de boot "genomen" worden.


Zum Kotzen | 01-08-2018

Een gratis vaccinatie tegen hepatitis en gratis pillen om te neuken.
Dit is weer erg goed voor onze emancipatie, iedereen denkt dat de homo's alleen maar om zich heen neuken.
En dan die verschrikkelijke pride, dansen in een slipje op een boot.
ZUM KOTZEN.


@Zum Kotzen | 02-08-2018

Ja, en je moet er opnieuw voor naar de GGD. De gemeentelijke ratten- en pestbestrijdingsdienst.
Middeleeuws.


Ziektes | 02-08-2018

Papilloma.
Klotevirus. Ontdekt bij hoeren die stierven aan baarmoederhalskanker. Bestaat inmiddels een vaccin tegen. Dat aan jonge meisjes wordt gegeven. Kan echter het zelfde veroorzaken in slokdarm en dikke darm. Derwelke ingang door menig hetero ook wel eens is getest. Of vaker.

Al een homo horen lopen roepen: Heteroziekte?

Zika.
Stekende muggen die plathoofdbabies kunnen veroorzaken. Ook vooral sexueel overdraagbaar.

Al een homo horen lopen roepen: Heteroziekte!

Nog niet de rotste homo niet.

Terwijl die wel zelf naar de GGD moet. Want vies. En eng. En ze mogen nog maar blij zijn dat er voor hun ook wat is. Maar melden bij het pesthuijs. Net als in de middeleeuwen. Want anders krijgen we straks allemaal de cholera.


Voorbereiden | 02-08-2018

Koffertje in de gang.
Want als dat vaccin bij meisjes toch niet werkt en die krijgen het alsnog aan de baarmoederHalsema?

Dan weet ik al wie ze als eersten gaan stenigen. Want zo werkt dat. In de Middeleeuwen.


Barbertje | 03-08-2018

Zal hangen. Dat is Nederland. Nog altijd.


Multatuli | 03-08-2018

Citaat:

Gerechtsdienaar: Mijnheer de rechter, daar is de man die Barbertje vermoord heeft.
Rechter: Die man moet hangen. Hoe heeft hij dat aangelegd?
Gerechtsdienaar: Hij heeft haar in kleine stukjes gesneden en ingezouten.
Rechter: Daaraan heeft hij zeer verkeerd gedaan. Hij moet hangen.
Lothario: Rechter, ik heb Barbertje niet vermoord. Ik heb haar gevoed en gekleed en verzorgd. Er zijn getuigen die verklaren zullen dat ik een goed mens ben en geen moordenaar.
Rechter: Man, ge moet hangen. Ge verzwaart uw misdaad door eigenwaan. Het past niet aan iemand die… van iets beschuldigd is, zich voor een goed mens te houden.
Lothario: Maar rechter, er zijn getuigen die het zullen bevestigen. En daar ik nu beschuldigd ben van moord…
Rechter: Ge moet hangen! Ge heb Barbertje stukgesneden, ingezouten en zijt ingenomen met uzelf… drie kapitale delicten ! Eh… Wie zijt ge vrouwtje?
Vrouwtje: Ik ben Barbertje.
Lothario: Goddank! Rechter, ge ziet dat ik haar niet vermoord heb!
Rechter: Hm… ja… zo! Maar het inzouten?
Barbertje: Neen rechter, hij heeft me niet ingezouten. Hij heeft mij integendeel veel goeds gedaan. Hij is ’n edel mens !
Lothario: Ge hoort het rechter, ze zegt dat ik ’n goed mens ben.
Rechter: Hm… het derde punt blijft dus bestaan. Gerechtsdienaar, voer de man weg, hij moet hangen. Hij is schuldig aan eigenwaan. Griffier, citeer in de praemissen de jurisprudentie van Lessing’s patriarch


Yo Homo | 03-08-2018

Niks verbeterd sinds Multatuli


Levenselixir | 04-08-2018

Halalsema vaart ook mee in de (c)Anal Parade en trakteert op varkenspootjes. Daarnaast is er 'n schuit vol Indiërs, die 'n koe slachten (8 jaar cel in India).
Wat kosjere Joden vervolmaken 't tafereel. Ga jij ook aapjes kijken?


HeteroPride! | 04-08-2018

In Woudrichem!

(Linktip)
https://speld.nl/2018/08/03/braderie-woudrichem-omgedoopt-tot-hetero-pride/


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Ja

Wat is dat?

Nee

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven