Originele Bijbel verbiedt homoseks niet

22-07-2018 | In originele bijbelteksten wordt niet gesproken over homoseksualiteit en is seks tussen twee personen van het zelfde geslacht niet verboden. Dat zegt Harvard-bijbelwetenschapper Dr. Dershowitz na enkele wetenschappelijke studies. Na uitvoerig wetenschappelijk onderzoek stelt Dershowitz dat er eindelijk duidelijkheid is hoe de Bijbel ooit geschreven is en hoe de tekst, dat homoseks niet zou mogen, in het boek terecht is gekomen.

In de huidige versie van hoofdstuk 18 van het boek Leviticus staat een lijst van verboden daden en seksuele voorschriften:
"Gij zult geen gemeenschap hebben met een die van het mannelijk geslacht is, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw: een gruwel is het." (Lev. 18:22)
"Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, – beiden hebben een gruwel gedaan, zij zullen zeker ter dood gebracht worden, hun bloedschuld is op hen." (Lev. 20:13)

Volgens bijbelwetenschapper Dr. Dershowitz zijn dit niet de originele teksten. De schrijfwijze en het formuleren van de verzen is volgens Dershowitz duidelijk afwijkend, en elders in de Bijbel is de goedkeuring van homoseks blijven staan. Het duidt er volgens de wetenschapper op dat lang na het voltooien van de oorspronkelijke bijbelteksten het verbod op seks tussen personen van het zelfde geslacht is toegevoegd. Ondanks uitvoerig onderzoek is niet vast komen te staan wanneer hoofdstuk 18 van het boek Leviticus precies is aangepast, aldus Dershowitz in de New York Times. In het interview laat hij weten dat de bijbelteksten zeer oud zijn en dat eerder al onomstotelijk is vastgesteld dat deze teksten van meerdere schrijvers afkomstig zijn. In eerdere uitgaven van Leviticus zou niets gestaan hebben over homoseks.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Fatima Laat Maar | 22-07-2018

Elk moslimland is een kruidvak mét lont. Mij zul je er niet zien. Het is in onze gecivilizeerde landen al een slalom tussen al het uitschot dat niets positiefs met ons voorheeft en erop uit is ons en alles waar we voor staan en gevochten hebben, kapot te maken. Ik blijf liever in noord Europa. Het is hier mooi genoeg. Bovendien hebben we hier nog civiele- en mensen-rechten, iets wat je van vele andere landen iet kunt zeggen.


qw | 22-07-2018

Dat bericht zal niemand verbazen. Woestijmannnen sexten al in 100,000 voor Christus met elkaar en doen dat nog altijd. Dat is gezond.


Héhé!!!!! | 22-07-2018

Het heeft even 2000 jaar geduurd. Maar er is eindelijk iemand opgestaan die kan lezen!

Het zijn wel allejezusveel jaren. Maar er is er al één. Positief blijven.

Al zou ik graag het Hervormd Dagblad, dat toch dialogen zoekt en naastenliefde, willen oproepen dit nieuws een te beschouwen. Zoals een nieuwsgierige journalist betamen zou. Met een "er zit wat in" zou ik, nog immer met de nodige afstand, toch ook best al tevreden zijn.


Emilius | 22-07-2018

de bijbel het grote sprookjesboek. hoef geen sprookjes te lezen. geef mij maar sneeuwwitje of de boze wolf lol


PisSchop | 22-07-2018

Bijbel is mensenwerk, dus niet Gods woord. Er is in de Oudheid voortdurend met teksten gerommeld, weggehaald, aangevuld etc. Augustinus, 1 der Kerkvaderen, heeft 't bestaan elke zinspeling op of verwijzing naar seksualiteit, mn homoseksualiteit in Klassieke werken te verwijderen en met 'n Christelijk sausje te overgieten. Pederastie was in de Helleense wereld geaccepteerd, maar werd door Rome later met wortel en tak geschrapt. Om vervolgens zelf de katers in 't donker te knijpen.


Joop | 22-07-2018

Lachwekkend zeg, dit stukje gaat helemaal niet over moslims en jawel hoor, de eerste reactie gaat weer over moslims. Opruier!
Ontopic, de bijbel is geschreven door mensen, soms door mensen met een kronkeltje. Soms is het gewoon geschiedenis. Laten we er daarom niet al te veel waarde aan hechten.


R | 22-07-2018

Voor zover ik weet is de bijbel een omnibus van verhalen, gebaseerd op orale overlevering, totdat iemand ze op schrift begon te stellen. En zo kijk ik er ook naar: verhaaltjes die op historische feiten zijn gebaseerd maar niet 1-op-1 als directe waarheid moeten worden gezien. Een boek vol legendes, net als het verhaal van Arthur en zijn ridders. (Over verhalen met veel mannen gesproken. )

Daarnaast is er nog een selectie-commissie overheen gegaan. De evangelies van Judas en Maria zijn er bijvoorbeeld niet in opgenomen, net als vele andere. Dus wie zegt dat de teksten ook niet zijn aangepast naar eigen inzicht van de samenstellers/vertalers? En die teksten van de verhalen worden veel te vaak te letterlijk genomen.

Lees het gerust, maar wel voor wat het is: Een historische roman. En geen wetboek van strafrecht. We leven niet voor niets in een seculiere staat.


Pieter | 23-07-2018

De bijbel niet 1 op 1 als directe waarheid moeten zien? Leg dat maar eens uit aan die talloze christelijke geloofsfanaten die dagelijks met de bijbel driftig rondzwaaien en het evangelie desnoods met geweld willen verspreiden! Die fanaten dulden geen tegenwoord. Want hun woord is de enige waarheid. Daar krijg je geen spaan tussen. Gaat al eeuwen zo, en zal ook niet veranderen. Sommige geloven gedragen zich bijna als een criminele organisatie en zouden eigenlijk ook als dusdanig berecht moeten worden.


Bijbel | 23-07-2018

De bijbel is geschreven door mensen. Mensen dikken aan, mensen overdrijven, mensen liegen, mensen zijn in de war... En toch kan veel wat in de bijbel staat mij zeer inspireren. Gek he !!? Tja....ben ook maar gewoon een mens...


JAN2 | 23-07-2018

In dit geval is eindelijk de bijbel eerlijker dan de achterbakse Koran.


Cleopatra | 23-07-2018

De bijbel... is dat niet toiletpapier in boekvorm?


TaBijKo | 23-07-2018

Talmoed, Bijbel en Koran: allen door eeuwenlange mondelinge overlevering opgeschreven verhalen. Kunnen dus per definitie niet de absolute Waarheid bevatten. Bovendien strijden ze om de allerhoogste eer, toevallig alle 3 uit 't M-O. Zou 't daarom zo'n kruitvat zijn? Geen Heilige boeken; gewoon op 1 lijn met Ilias en Odyssee. Wanneer zien gelovigen dat in?


harrie | 23-07-2018

Geloof in de natuur en de mensheid en respecteer dat en daar is geen religie voor nodig,dat is er alleen maar voor machtscontrole door de zogenaamde religieuze machthebbers,die willen zeggen hoe we ons moeten gedragen en kleden.Een religievrije wereld zou meer vrede geven,als je alleen al kijkt naar het midden oosten.


Nico | 23-07-2018

Op één of andere manier hebben we nog steeds de neiging om die sprookjesboekjes serieus te nemen.


Grondwet | 23-07-2018

Met het al eeuwen de boel belazeren, teksten aanpassen, opportunistisch uitleggen en bloederig machtsmisbruik, zou het onze beschaving op een hoger niveau zetten als we de bijzondere positie die religie nog steeds heeft (met allerlei uitzonderingen en voordeelregelingen) eindelijk eens uit de grondwet halen. Vrijheid van vereniging is meer dan zat.
Zolang die rare regels en beschermingsconstructies voor religies blijven bestaan, blijven we zelf achterlijk. Letterlijk.


@Nico | 23-07-2018

Juist jij leest de bijbel (en andere heilige boeken) dus heel letterlijk !! Ja, lees de boeken als sprookjesboeken en geniet daarvan...


Geen geloof... | 23-07-2018

Dus zonder geloof en religies een betere wereld !!? Hahahaaahahaaahahaaahahaaaaahaahahaaaahaaaaahahaaaaaa.


Vliegende mannet | 23-07-2018

Ja. Zonder geloof is het een absoluut beter wereld. Mensen moeten dan zelf nadenken en kunnen zich niet meer achter gekke cliegende mannetjes in jurken verstoppen. De haat is dan, miraculeus, óók verdwenen. Ik geloof gewoon in het vliegend espaghetti monster. Die haat niet en maakt ook geen oorlog.


@Vliegend mannet | 23-07-2018

Wat een merkwaardige gedachte en zeer kortzichtig dat er standaard vanuit gegaan wordt dat wanneer mensen ergens in geloven niet zelf nadenken. De meeste ellende in de wereld komt door zucht naar geld, zucht naar materie en zucht naar macht!


Geloven | 24-07-2018

Dat is toch als je niet zeker weet dat iets waar is of bestaat, maar er voorlopig maar in gelooft? Komt vaak voor hoor, in het dagenlijks leven. Doen we allemaal regelmatig.

Maar als je zeker weet, waarom moet je dan nog geloven? Want dan weet je het toch zeker?

Mensen die geloven mogen best in hun waarde gelaten worden natuurlijk. Zolang ze maar niet gaan roepen dat wat ze geloven ook zonder twijfel waar is. Want dat is dan dubbel dom. Zeker als ze in die dubbele domheid nog grondwettelijk extra beschermd worden. Want ik kan hopenlijk vrij meningsuiten. Maar zij halen er gelijk twee artikelen bij! Terwijl ze nog niks zeker weten ook. Maar zich maar beroepen op het zou zomaar zo goed kunnen, weet je wat, ik geloof het!

De meeste gelovigen zijn overigens niet echt dom. Ze hebben enkel een gebrekkig inzicht, overzicht, doorzicht en willen dan met dat zichtgebrek ook nog eens als zèlf boven alles verheven behandeld worden!

Ik geloof dat het eens tijd wordt dat ze duidelijk gemaakt wordt dat dat truukje niet meer werkt. Genoeg homo's op brandstapels gegooid of van hoge gebouwen, om al die geloven toe te wensen dat ze eens terug kruipen onder de steen waar ze vandaan zijn gekomen. Ga thuis maar lekker zitten geloven! En probeer verder buiten een beetje geloofwaardig over te komen. Met je geloof.


Peter | 24-07-2018

Er wordt naar mijn idee weer veel te veel tijd hier aan besteed. Leef je leven op een goede en prettige manier en laat je niet leiden door een (of ander) boek uit een ver verleden.
Er is maar 1 vraag die ik altijd had en heb. Waarvoor zijn "ze" toch zo bang als het over homoseksualiteit gaat? Zo bang dat het in een behoorlijk deel van de (gelovige) wereld verdoemd wordt.
Maar verder? Het wordt heet vandaag, laten we het daar eens over hebben.


@Peter | 24-07-2018

Klopt!!! Grote kramp wat betreft sexualiteit. Zeker verbazingwekkend.
Het gaat uiteindelijk ook alleen maar om proberen beetje goed te zijn voor JEZELF, je medemens, dieren en natuur. Maar juist dat komt bij mij naar voren in alle geloven en levensovertuigingen !!! Heilige boeken zijn voor groot deel geschiedschrijving van de mensheid. Geloven is voor mij twijfelen en niets zeker weten!


@Geloven | 24-07-2018

Als gelovige twijfelaar voel ik mij NIET verheven boven een ander! En reken maar dat ik zelf mijn hersenen gebruik en door niemand laat bepalen wat ik wel of niet hoor te geloven.


@@Geloven | 24-07-2018

Het mooiste voorbeeld was toch die jezus? Die hoefde niet te geloven want die wist het zeker. Door de hele massa gelovingen uitgejouwd op zijn laatste dag. En allemaal blij dat ie tegen de bielsen getimmerd hing.

Maar goed. Je kunt gelovende bewust je eigen boontjes doppen, zeg je zelf. Dus ik neem aan dat je verder al die (grond)wettelijke zaken over geloven en gelovigen ook helemaal niet nodig hebt om in de gloria te raken? Want het geeft mij wel een grondgevoel dat gelovigen toch wel een ernstig mentaal gehandicapte soort zijn met zulke mooie extra polisvoorwaarden van de staat!


Pieter | 25-07-2018

Alles wat verboden of een zonde is bij die geloofsfanaten, fascineert hen. Bijna op het obsessieve af. Ze worden er zowat bezeten van. Vandaar die duiveluitdrijvingen, rituelen, rooksignalen, natte wc-borstels, psalmen en mantra's, eindeloze preken, kortom hel en verdoemenis zal de mensheid treffen! Om daarna alsnog Het Licht te zien en in Het Paradijs te belanden. Maar bij dat laatste ben je volgens hun dus allang de pijp uit. Lekker zwart gat, dat paradijs. En maar in reïncarnatie blijven geloven...je zou bijna medelijden krijgen, met die geloosfanaten. (toch maar niet)


Voorlopig... | 25-07-2018

Krijgen zelfs veroordeelde terroristen bijzondere voorzieningen in de gevangenis. Omdat de grondwet hun vrijheid van godsdienst waarborgt.


FataMorgana | 26-07-2018

De theorie v/h aardse tranendal en v/h geluk in 't hiernamaals houdt de vooruitgang tegen en de bestaande machtsverhoudingen in stand. Daarom is 't Christendom verwerpelijk. Niet meer dan 'n zoethouder en 'n instrument voor heersers. Vindt je eigen checks and balances en adoreer niet 'n imaginair iemand. Luchtkastelen!


Faffalima | 27-07-2018

Daarbij het verbod geldt alleen voor manen en niet voor vrouwen! Jezus zei: onderzoek alles en behoud het goede!


harrie | 27-07-2018

Jezus zei en deed dit en dat,er was zeker de hele tijd een journalist bij die alles snel opschreef of misschien konden ze al alles opnemen.Toch gek dat men niets weet over het grootste deel van het leven van deze Jezus.Dat hij aan een kruis genageld is zonder dat zijn vader,die zo aanbeden wordt er niets aan gedaan heeft om dat te voorkomen,dat zou ieder goede vader toch gedaan hebben.


Zomaariemand | 28-07-2018

Merk dat het merendeel niets met het christelijke geloof te maken wil hebben , sprookjesboek? , door mensen geschreven? , toiletpapier in boekvorm? Mij is het duiidelijk , er is ook een andere kant zoals de bijbel zegt , dat is wat ik nu zie, lees en die dit soort dingen roepen.


@harrie | 28-07-2018

Ik ben niet van "het houtje" maar qua literatuur altijd interesse. Ik heb het nooit een mooi verhaal vonden. Maar wat jij noemt komt voor in dat verhaal. Want de lieve zoon hing daar vastgespijkerd, en (naar men dan zegt in al die ge-edite boeken, en een beetje leesbaar maken voor gewonen mensen, ho maar)... Ok wat er staat is dat zoon uitriep "Vader waarom heeft u mij verlaten". Wat hij daarna weer snel terugnam, schijnt het.
Waarom is dat nou mooi en dat hele trieste verhaal? Omdat pas op het laatste zuchtje twijfel kwam. Menselijk. De gruwel van het verhaal is dat zoontje maar liep te troosten en genezen, en te helpen. Maar dat zodra hij zag hoe de gelovigen rond de officiële tempel er één commercieel feest van hadden gemaakt, hij zodanig over zijn zeik ging dat hij daarmee zijn eigen vonnis al getekend had. Zoals Coca Cola ook altijd aan het langste eind trekt.

Maar dat was nog niet het ergste. Al die mensen die hij geholpen had (of die wonderen nou waar zijn of niet) die begonnen ineens met het andere team van de WK finale mee te juichen. Eerst van profiteren, en dan hand in hand, maak die maar kapot staan schreeuwen op straat. En allemaal.

Enkel zijn moeder, en zijn vriendin (vrouw?) kwamen nog om die ellende te bekijken. Enneh, ja, toen op het laatst kwam er ook een twijfel boven. Nadat iedereen je niet alleen in de steek heeft gelaten, maar ook tevreden gaat slapen dat je kapot gaat.

Dat staat er zo ongeveer. Kort samengevat. En het gaat nog steeds op. Ben je te lief, oei oei oei, wat een klootzakken kunnen mensen dan niet zijn. Elk idee of oplossing die je ze aanreikt, hebben ze binnen een seconde zelf bedacht en of je niet kunt oplazeren. Of doodgaan.

Andersom, alles wat zich voorstaat op "geloof" en "religie". Dat zijn precies die vieze juichers uit dat straatje. Het is ook nog steeds die mentaliteit die je bij "gelovers" merkt, of al op afstand kunt ruiken. Hoe meer ze aan je hebben, hoe harder ze je later verketteren. Want als jij niet meer bestaat dan hebben ze het goede écht zelf bedacht. Daarom gaat het verlangen om te doden en uit te roeiien hand in hand met de geloven. Onlosmakelijk verbonden. Tot de gekte van terroristische zelfopoffering aan toe.

Het was kut voor Jezus. Lief zijn is mooi. Maar niet overdrijven. Of het moet het je waard zijn. Zodra je een feestje voor het hele dorp hebt betaald, komen ze je stuk voor stuk uitlachen bij je faillissement. Allemaal.

Dat staat er. Daarom hoef ik zelf ook verder niks te geloven. Ik snap wat er staat. En blijf zuinig op mijn kusjes. Niet altijd gemakkelijk, trouwens.


Wijze Les | 28-07-2018

Je geeft ze te veel bier om te komen pissen op je graf. En zij die geloven aanhangen, die zeiken dan het hardst.


opmerkiingen | 28-07-2018

Sommige zeggen hier het heeft 2000 jaar geduurd. Die begrijpe niets van de bijbel. Deze teksten komen immers uit het OUDE testament. Eeuwen eerder. Dus misschien wel 2700 jaar - 2400 jaar oud.? Ik weet het niet. Maar het is ouder dan 2000 jaar. De bijbel is een boek van vele eeuwen.


Toch in Israël kunnen homo's gewoon leven. In Tel Aviv is een levendige gayscene bijvoorbeeld met gaystranden.

Veel christelijke genootschappen nemen de bijbel niet letterlijk als voor deze tijd. Die zetten die teksten in de contekst van die tijd. Christenen is een brede groep.
De meeste christenen accepteren de scheiding van kerk en staat die sinds de verlichting in christelijke landen is doorgevoerd...misschien niet honderd procent maar homo's worden niet meer vervolgd in christelijke landen. ( op enkele uitzonderingen na rusland en een aantal in Afrika maar daar zijn ook andere redenen )


wetgeving | 28-07-2018

Vele schelden op christenen en de bijbel.

De islam zijn ze wel wat harder. En kunnen maar niet de moderne tijd accepteren. Ondanks alle informatie die voorhanden is. Islam seculariseert niet......nooit! En dan bedoel ik acceptatie van (liberale) mensenrechten je mag zijn wie je wil zijn, vrouwenrechten, homorechten. Vrouwenrechten gaan vooraf aan homoemancipatie.

Hier maken we in nederland heel erg druk om rusland en om merkel. Maar homo's kunnen gewoon in duitsland leven ook zonder homohuwelijk.

Maar even verder op worden ze wettelijk in de bak voor meer dan 12 jaar omdat ze verdacht worden van......... of erger de DOODstraf.......

We hebben veel Marokkanen en Turken. In Marokko is HOMOSEXUALITEIT VERBODEN! In Turkije wettelijk nog niet.....maar het is een zwaar taboe en cultureel ben je leven niet zeker.......ze zitten biijna allemaal in de kast in Turkije....


Marokko | 28-07-2018

In Marokko hier wonen er vele honderd duizenden is HOMOSEXUALITEIT VERBODEN! En je gaat de bak in........
Artikel 489 van het Marokkaanse Strafwetboek:

Wordt gestraft met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een geldboete van 200 à 1000 dirham, tenzij het ​​feit een ernstiger misdrijf vormt, ieder die een ongepast of tegennatuurlijke daad pleegt met een persoon van hetzelfde geslacht.


@Marokko | 28-07-2018

Voor te hard rijden was het 8 jaar geleden daar al 400 dirham. Vooral voor buitenlandse auto's. We hadden het al opgerold in de auto liggen, onderweg naar Marrakech. En een bonnetje, nooit gekregen.

Maar goed. Zou wel leuk zijn als het in Marokko zelf eens wat gezelliger wordt. Dat niet alleen de koning over vrijuit... enzovoort, maar het volk ook. Wat niet wegneemt dat immigranten in Nederland voorlopig nog blijven leven in de wereld zoals ze die verlaten hebben. Net als de Amerikaanse ambassadeur in Den Haag hoor. Zelfde verhaal. Die denkt ook in de jaren 50 te zijn teruggekeerd.


David | 17-11-2018

Als je met Gods wijsheid het verhaal van Adam en Eva hebt gelezen, dan kun je niets anders toevoegen. Uit een Adam en een Eva wordt een ander mens geboren. Dus homo/lesbisch hoort helemaal niet in Gods plaatje. Heb een relatie met God dan kom je alles te weten, in plaats van de meeste onzin vd reacties te lezen. Gebruik Gods wijsheid/inzicht/kennis.


Kees | 07-01-2019

Was iedereen maar atheïst. Geen godsdienstoorlogen en geen homohaters!


Jan | 10-01-2019

En als je romeinen 1 leest, vers 26 en 27?


Bas | 19-05-2019

Jee...wist dat t triest gesteld was met de kennis over dit onderwerp.maar na het lezen van velen reacties hier kan ik enkel concluderen dat t nog erger gesteld is met de meesten hier...het kwartje valt niet.te stom om te begrijpen.of om te onderzoeken....eigenlijk ook niet raar daar 80% schapen zijn en volgers...een uitgesproken mening hebben zonder onderzoek te doen...blijkt maar weer dat dit onderwerp nog jaren zal blijven knagen aan gelovigen en ongelovigen.en geluk daarin nooit gevonden zal worden simpelweg omdat t gross van de mensen.simpelzat denkt alles beter te weten....


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven