Drag queens blij met uitspraken Halsema

20-07-2018 | Drag Queens United, een beweging van Nederlandse en internationale drag queens, schaart zich achter de uitspraken van nieuwe burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en eisen vreedzaam het recht op anders, zichzelf te mogen zijn. Halsema sprak uitgebreid over diversiteit tijdens haar inhuldiging. De organisatie vindt dat, in tijden van toenemend geweld tegen de LHBTI-gemeenschap in Nederland, het belangrijk is dat diversiteit zichtbaar is in het straatbeeld en dat dit actief wordt beschermd en gevierd, ondersteund door handhaving en de politiek. Om zichtbaarheid te bevorderen en aandacht te vragen voor diversiteit vaart Drag Queens United op 4 augustus mee tijdens Pride Amsterdam onder het motto 'Be a hero: express yourself'. Ook brengt de beweging in dat kader een bijzondere fotoserie uit (zie foto's).

Het thema van de Amsterdam Pride 2018 is 'Heroes'. "Als we aan helden denken, zien we al snel superhelden uit films voor ons. Echter, in het alledaagse bestaan zijn er andere helden in onze omgeving aanwezig die erkenning verdienen. Zij zijn de mensen die de straat kleur geven met hun creatieve verschijningen, hun zelfexpressie en harde werk," stelt Lady Galore, initiatiefneemster van Drag Queens United. "Iedereen die zichzelf durft te laten zien, anders dan de norm, is een held. Drag queens zijn hier een prachtig voorbeeld van. Maar uit zelfbescherming zijn drag queens erg voorzichtig geworden. Twee mannen durven niet meer hand in hand op straat te lopen. Zeer recent nog is een drag queen in Amsterdam geschopt en geslagen, zonder dat omstanders ingrepen. En dit zijn alleen nog maar de incidenten die het nieuws bereiken."

Toch blijven drag queens doen waar ze goed in zijn. Galore: "We geven shows in clubs zoals tijdens Superball in Paradiso en of festivals zoals op het Galore-podium van Milkshake festival. We vermaken toeristen in cafeetjes en bejaarden in verzorgingstehuizen, we roepen emoties op. We doen waarvan we geloven dat het goed is, maar we zijn voorzichtig." Volgens Drag Queens United moet het tij in Nederland gekeerd worden. "Waar is het tolerante Nederland gebleven? Iedereen moet eruit kunnen zien zoals hij/zij zich comfortabel voelt. Liefde kunnen voelen voor wie hij/zij wil. Zonder daarom gepest, gediscrimineerd of aangevallen te worden."

Drag Queens United is daarom erg verheugd met de specifieke aandacht die de nieuwe burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, aan diversiteit schonk tijdens haar beëdiging begin juli. Speciaal voor Pride-week heeft Drag Queens United samen met Jon Haywood een foto-reportage gemaakt. Hij fotografeerde Drag Queens op herkenbare plekken in Amsterdam.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Karel | 20-07-2018

Geweldig hoor die aandacht van mevrouw Halsema. Dat kost helemaal niks namelijk.
Maar die na√Įeve partij van mevrouw Halsema wil graag zoveel mogelijk Moslim homohaters, ook wel vluchtelingen genoemd, importeren in dit land.


Joop | 20-07-2018

Femke Halsema is altijd een voorvechter geweest van homorechten. Ook op internationaal niveau. Hoewel ik geen groenlinks fan ben geloof ik niet dan men homohaters importeert. De grote vluchtelingenstroom is allemaal gebeurd onder het rechtse kabinet en het rechtse 'wir schaffen das' Merkel beleid. Links is dan misschien wel eens te soft, maar Wilders en co biedt tot nu toe ook geen oplossing.


PrideNoGay | 20-07-2018

Begrijp ik het goed? Als reactie op het in elkaar rammen van queers in Amsterdam wordt er een fototentoostelling georganiseerd?

Hemeltjelief, wat een gebrek aan karakter. Iedereen weet dat wie gepest wordt moet terugslaan.


@Joop | 20-07-2018

Keep on dreaming! Jij wordt vast een keer wakker als het te laat is.


Marc | 21-07-2018

Ze kan wel een hele goeie voorvechter zijn van homo rechten, echter haar partij en nog een paar rooie halen met 10.000 duizenden homohaters per jaar binnen dus dweilen met de kraan open. Want al die homo haters krijgen steeds meer inspraak door hun stem gedrag en dat schijnt onze Joop te vergeten, en baren ook nog √©√©n 5 kinderen per gezin welke ook weer ge√Įndoctrineerd worden met LBTH haat.
In Rotterdam zit dat gevaarlijke soort al in de gemeenteraad, en spelen langzaam stukje voor stukje meer en meer de baas.
ten tweede heeft ze haar kinderen van een zwarte school afgehaald, want één van heer kinderen werd met een mes gedreigd door de moslim kind .
Thierry Baudet heeft haar er frontaal op TV over aangevallen, en toen deed ze of haar neus bloede en werd behoordlijk onbeschoft en fel tegen Thierry.


Holland | 21-07-2018

Als nou iets niet gemakkelijk is in ons land, dan is het wel al het gezeik oplossen. Al is het maar om die mensen die maar doorgaan over die van de overkant, of hiernaast, links-rechts-troelala, nooit eens met goeie oplossingen komen.

Op dit moment is het tamelijk droog weer. En dat houdt nog even aan.

Maar als ik nou zou zeggen, zeik de komende weken dan in elk geval tegen een boom. Wat zeggen ze dan? Dat ik een zeikerd ben.


Peter | 21-07-2018

Mooie praatjes van Halsema voor de buhne. Maar de praktijk? Zie bijdrage van Marc, helemaal mee eens. Lady Galore vraagt zich af waar het tolerante Nederland is gebleven. Dat is weggespoeld door de tsunami van moslims de afgelopen 30 jaar. Maar Nederland kijkt weg. Kijk naar de reacties op de uitlatingen van min. Blok, terwijl hij naar mijn mening in essentie zei wat veel autochtone Nederlanders ook vinden.


Huib | 21-07-2018

In godsnaam wakker worden en stemmen tegen deze import van intolerantie.


JAN | 21-07-2018

Eerst zien dan pas geloven juff Halsema.


Pride | 21-07-2018

Mooie woorden. Wat je daarmee koopt, gaan we zien. Als het misleiding blijkt te zijn en Halsema de woorden niet omzet in daden, dan zijn we snel weer toe aan een andere burgemeester. Tot zover is het beter haar (en vooral haar partij) het voordeel van de twijfel te gunnen. Partijen kunnen veranderen, zie de VVD waar homoseksualiteit nu wel geaccepteerd is (onder Nijpels nog niet). Dus kom op Halsema, ga naar de scholen om tolerantie-lessen te geven mét verplichte examens!


Femke | 21-07-2018

Respectloos gedrag zal onder Femke Halsema helaas ook gaan plaatsvinden... Dit zal zij nooit kunnen voorkomen. Dus: ga niet direct met het vingertje naar haar wijzen wanneer er weer eens een drag of homo wordt geconfronteerd met ongepast gedrag!! Wat acceptatie betreft is er nog een lange weg te gaan en iedere inwoner van Nederland zal daar zijn/haar best voor moeten doen! Opkomen voor minderheden, opkomen voor alles wat afwijkt van de massa!!


Sjoege | 21-07-2018

Laat Femke de confrontatie aangaan met hen uit N-Afrika+M-O. Komt ze v/e koude kermis thuis. Ze prijst diversiteit waarvan de gelukzoekers gruwen, die en masse blijven komen, gestimuleerd door Boy Klaver c.s. Een stad die op GL stemt, roept 't onheil over zich af. Maak homo's, Moslims, Joden en drag queens tot elkaars buurman en wacht af hoe lang dat goed gaat. Da's echte diversiteit en tolerantie. Gooi die foto sessie maar in de Amstel. Actie! Terugmeppen. Frappez toujours!


JAN2 | 23-07-2018

Eens met Sjoege


Paul | 23-07-2018

Ook eens met Sjoege!


@Sjoege | 28-07-2018

Volgens mij zit femke thuis nog te ontroerd te wezen over haar eigen inhuldigingstoespraak.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven