Homofobe incidenten bij start WK

14-06-2018 | Donderdag is in Rusland het wereldkampioenschap voetbal van start gegaan en, ondanks dat Mikhail Degtjarev, lid van de sportcommissie van het Russische parlement, eerder deze week nog de veiligheid van iedereen garandeerde hebben de eerste incidenten tegen homoseksuelen zich al voorgedaan.

Afgelopen week zijn twee homoseksuele voetbalfans uit Frankrijk aangevallen en beroofd. De twee waren in Sint-Petersburg om later dit toernooi een wedstrijd van het Franse elftal bij te wonen. Eén van hen werd werd zo hard geslagen dat hij naar het ziekenhuis moest. Daar werd hij behandeld aan een hersenschudding, een gebroken kaak en een hoofdwond. Zijn vriend kwam er zonder kleerscheuren van af maar werd wel van zijn geld en mobiel beroofd. Het is nog onduidelijk of het hier om een homofobe aanval gaat.

Enkele uren voor de openingswedstrijd werd in het centrum van Moskou de bekende Engelse homoactivist Peter Tatchell gearresteerd (foto). Hij hield vlak bij het Rode Plein een stil protest tegen de homovervolging in Tsjetsjenië en de passieve rol die Rusland hierin speelt. Al ruim een jaar komen er berichten uit Tsjetsjenië dat er homoseksuelen worden vervolgd, gemarteld en vermoord. Volgens onbevestigde bronnen zijn al enkele honderden mannen slachtoffer geworden. Er zouden ook enkele speciaal ingerichte concentratiekampen zijn waar homoseksuelen gevangen zitten. Rusland heeft tot nu toe altijd ontkend dat er iets aan de hand is in Tsjetsjenië en weigert elk onderzoek in de autonome Russische staat. Tatchell droeg donderdag een bord mee met de tekst 'Poetin weigert in te grijpen tegen Tsjetsjenië dat homo's martelt'. Tatchell werd na enkele minuten protest aangehouden en enkele uren later weer vrijgelaten.

De verwachting is dat enkele duizenden LHBT-voetbalfans zullen afreizen naar het WK en daarom hebben diverse instanties gewaarschuwd. De organisatie Pride In Football ontving diverse dreigmails waarin hooligans zeggen dat homo's, transgenders én aanhangers van de LHBT-gemeenschap tijdens het WK in Rusland zullen worden uitgeroeid en neergestoken. Joe White, campagneleider van Pride in Football, waarschuwt de voetbalfans. De Europese lobbygroepering Fare heeft homoseksuele voetbalfans ook gewaarschuwd. De organisatie, die gelijkheid in en rond de voetbalstadions nastreeft, zegt in een persbericht dat het beter is om niet hand in hand over straat te lopen. "Dan lopen homoseksuelen mogelijk gevaar," aldus Piara Powar, directeur van Fare.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Sander | 15-06-2018

Dit was te verwachten. Rusland blijft stelselmatig fundamentele mensenrechten schenden onder het mom van bescherming van de Russische staat en gaat als het moet letterlijk over lijken. Poetin ontkent ook hartnekkig dat homo's in zijn land door knokploegen van zijn eigen regering worden opgepakt en inelkaar worden geslagen. Doet alsof het probleem niet bestaat. Hypocriet.


Marc | 15-06-2018

Je kunt zeggen wat je wilt, deze vent doet meer voor de homo gemeenschap dan alle gays te samen welke altijd zo nodig moeten gillen op de z.g.n. gay pride te Amsterdam.
Waarom steunen jullie deze vent niet en gaan jullie daar eens een gay pride houden, daar worden gays onderdrukt dus wees eens moedig.
De vent is super moedig, eigenlijk is hij gek dat hij zich zo uitslooft voor de gay gemeenschap welke zelf geen flikker doet.

Onze generatie heeft genoeg gedaan voor jullie emancipatie, het is nu aan de nieuwe om verder door te breken, maar het zal hier ook steeds slechter gaan en de haat zal ook hier wortel schieten . 58 procent van de moslims wil geen homo als buurman.

lekker doorslapen hoor.


Joop | 15-06-2018

Je moet wel knap ziek zijn om naar Rusland te gaan. De hooligans maakt het geen ruk uit of je gay bent of niet, klappen doen ze toch wel.
@Marc.....en wat doe jij? Je zit ook alleen maar wat op internet te blazen.


R.E.S.P.E.C.T. | 15-06-2018

Wow. Respekt voor mensenrechtenaktivist Peter Tatchell. Hij is al meerdere malen half dood geslagen in Rusland (en elders) maar, hij blijft gewoon doorknokken, ondanks zijn blijvende letsels. Sommige geweldige kerels zijn gewoon angstloos: Martin Luther King, Ghandi, Nelson Mandela, Harvey Milk en uiteraard de geweldige Mr. Tatchell.


MC | 15-06-2018

Nou ik heb meer voor de gay emancipatie gedaan dan jij ooit zult kunnen inhalen, daar ben ik al mee bezig vanaf 1968 , jaren bij het COC als vrijwilliger gewerkt en bij de SOS hulp telefoon en anti discriminatie teams. Ben al ver over de 60 en doe nog steeds werk voor de emancipatie van en voor ondankbare gays zoals jij.

En Joop wat doe jij, want door mijn werkzaamheden op vrijwillige basis weet ik en ervaar ik dat de nieuwe generatie geen flikker doet voor de gay emancipatie welke goed aan het afbrokkelen is. Vooral in de grote steden. Joop is juist het soort welke zelf alleen maar commentaar levert en niets doet, geen me je nummer en je mag achter ze SOS telefoon.


MC | 15-06-2018

Joop uit Rotterdam, Meent misschien. geef je nummer aan de gaysite op als vrijwilliger. heb je je haarstuk nog steeds.


Zuurbekjes | 15-06-2018

Tja, er zijn altijd zeurende mensen met een grote mond en veel kommentaar die verder zelf níets maar dan ook niets aan een betere wereld bijdragen, terwijl ze wel zelf vaak de vruchten plukken van hetgene dat andere gedaan hebben en waarvoor de vechters vaak met zweet, bloed en tranen voor betaald hebben. Maar ja, nu veel nichten vinden dat ze nergens meer voor hoeven te knokken (je mag immers trouwen en je kunt online gaan met je verlanglijstje en alles krijgen bij de datingsites, dus waarom je nog ergens druk over te maken?). En dan ga je maar op alle andere gays afgeven die zich wel nog ertoe geroepen voelen ergens voor te vechten omdat er milioenen LGBT-mensen op deze wereld zijn die elke dag nog voor hun leven moeten vrezen en het niet zo goed hebben als wij qua mensenrechten. Tja, voor zulke gays kan ik alleen maar het volgende zeggen: schaam jullie! Enne, “chapeau” aan alle heren en dames die hun leven riskeren zoals mijnheer Tatchell & Co. En overigens ook aan diegenen die belangrijk en ontontbeerlijk werk verrichten maar waarvan je nooit wat ziet en hoort.


Joop | 15-06-2018

Nou nou MC, klop maar even op je schouder. Het COC is niet zo mijn ding hoor. Die draaien er altijd omheen. We moeten immers blij zijn dat er soms water bij de wijn wordt gedaan. En een antidiscriminatie team? Ik kan me vergissen hoor, maar als je MC alias Mike bent dan moet je je toch echt afvragen of je daar wel thuis hoort. Lees anders je reacties nog even terug over dat stuk van Italie. Je zou maar als homoseksuele moslim bij het COC aankloppen en jou daar treffen zeg.
Verder ben ik niet ondankbaar hoor, ben erg blij hoe Nederlandse wetten in elkaar steken. Daar ligt het zeker niet aan. En de grote steden, ah, dan zijn we er....gelukkig kom ik niet uit de randstad en zal er ook nooit gaan wonen. Wat een wereld daar joh, kan me voorstellen dat je daar gauw wilt verhuizen. Overigens nog even inhoudelijk op het stukje, een prima en gedurfde actie van Tatchell.


Kees | 15-06-2018

@Joop je bent een zeer vervelende nicht om personen die wel veel voor de homo emancipatie gedaan hebben zo aan te vallen, kotsmisselijk word ik van nichten zoals jij. Zuurbekjes zegt het fantastisch . Wij hebben alles aan de oudere generatie te danken dus ook onze rechten, daar heeft Henk Krol voor gevochten met zijn oudere leeftijd genoten.

Wat heb jij gedaan behalve vol met poppers door de Grachten varen, met al die gil en del nichten. Nou nog even en je kan de kast weer in.


Willem | 16-06-2018

Tja, als vele homo's onder elkaar al de tent uitvechten..... Wat nou RESPECT !! Grote bewondering en respect voor Peter Tatchell.


Pruimenbrandenwi | 16-06-2018

Petje af voor Tatchell. Ten oosten van Berlijn/Wenen is 't met de positie van homo's zeer slecht gesteld. Zeg vooral niet dat hun balletdansers vaak bekende homo's zijn, want dan wordt je in elkaar geramd. Als ze stomdronken zijn, willen ze nog wel 'ns 'n T-girl of CD uitproberen.


Roy020 | 16-06-2018

Gaysite is sowieso Putin- en Rusland bashen. Laten we ons drukker maken over de problemen binnen eigen landsgrenzen.


Joop | 16-06-2018

Nou Kees, is het niet een beetje de pot verwijt de ketel?
In de reactie van Marc wordt meteen al een oordeel geveld. Waarom JULLIE die man niet steunen. Met een verwijtende opmerking over de canalpride met ALLE gays die lopen te gillen. Als je dat soort uitspraken doet, verwacht dan geen respect. De canalpride is een uitloper van de ooit harde rellen in de bar Stonewall, daar stonden homo's en transgenders inderdaad op de barricades te vechten met de politie. Dat was niet in Nederland hoor. En van daar uit zijn meer rechten gekomen voor homo's.En vandaar zijn ook al die gayprides ontstaan in de hele wereld, waar miljoenen mensen aan deel nemen, kijken, en er statements gemaakt worden. Waarbij het in het ene land vrijer toe gaat als het andere. In Nederland wordt juist door veel aandacht en publiciteit aandacht gevraagd voor andere homo's in de wereld.
Maar hoe zuur ben je als je zelf beweert genoeg gevochten te hebben voor de homo's en je notabene een canalrpide afzeikt met gillende nichten die zijn oorsprong heeft in de tijd dat je nog moest vechten.
Ik denk dat mensen die dit soort uitspraken doen nog nooit naar zo'n pride geweest zijn, want het publiek is heel divers. Je moet wel heel kortzichtig zijn om die ene vrouwelijke bonte homo er uit te pikken en als boegbeeld te gebruiken voor alle bezoekers van de pride. En ook jouw beeld is verre van de realiteit gezien jouw reactie. Misschien moet je toch eens gaan kijken. Laat je me even weten hoeveel echte gil en del nichten je daadwerkelijk gezien hebt, en hoeveel poppers er gebruikt werden? Of blijf je liever thuis en werkelijk in de kast.


Kees | 17-06-2018

Overal te lezen de homo emancipatie is ingeslapen , de jongere generatie doet geen flikker en de agressie neemt hand over hand toe doordat Nederland inmiddels 1 miljoen homo hatende moslims heeft binnen gehaald en maandelijks stroomt Europa vol met nog meer van dat soort. Die Afrikanen die nu met bootjes binnen komen zijn nog veel agressiever en daar zal geen Gaypride iets aan kunnen veranderen. Trouwens moslism willen geen homo als buurman hebben , stond in alle kranten, 58 procent vinden jouw en ons een smerige varken.
Ja helaas, ik weet niet waar je het lef vandaan haalt de moedig Stonewall te vergelijken met de Gaypride., die vochten zeer moedig tegen de politie en hebben de emancipatie vooruit geholpen. Mannen in Europa in balletoutfit of Travestieten niet, maar kijken of jij bij de eerst aanval op de gayscene net zo moedig bent als die gay kerels in New York. Heb hier nog nooit gays zich zien verdedigen, rennen altijd weg in plaats eens een paar goeie knallen te geven.


ks | 17-06-2018

Wachten is op de eerst aanslag op de gay scene, hopelijk maak je het niet mee !
want slaan met je handtas zal je niet helpen, dat hebben we in Orlando kunnen zien, en dat was er maar één.


Joop | 17-06-2018

Nou Kees, ik stop er maar mee, je leest blijkbaar niet zo goed. Ik vergelijk nergens de Stonewallrellen met de canalpride, slechts zeg ik dat alle gayprides in de wereld voortkomen door de rellen bij Stonewall. Om precies te zijn, 1 jaar na de rellen werd de eerste pride in New York gehouden waarna vele landen door de jaren volgden met het organiseren van prides. Je valt verder aldoor terug op alle moslims die haten. Ik kan je vertellen, angst is een slechte raadgever. Feit is dat tolerantie in het algemeen is terug gelopen, mensenrechten weer meer geschonden worden, niet alleen jegens homo's. En of het nou altijd moslims zijn, kijkend naar Rusland zitten achter de antihomopropaganda wetten echt geen moslims. Er zijn inmiddels al heel wat aanslagen geweest, de meeste niet alleen tegen homo's maar mensen in het algemeen. Het maakt terroristen niet uit wie ze pakken, als ze maar veel slachtoffers maken. Maar geniet een beetje van de dag, fijne zondag!


Willem | 17-06-2018

Altijd maar weer worden genoemd de "hatende moslims". Wat een enge kortzichtigheid..... Hoe lief zijn vele gays tegen elkaar op gaysite.nl !?


Roy020 | 18-06-2018

@Willem Mensen zijn van nature slecht, dus homo's ook. Maar van moslims hebben we ver weg het meest te vrezen.


@Willem | 18-06-2018

Nichten zijn best wel vals beste Willem, maar gooien geen soortgenoten van hoge flats af, of schieten hele groepen joden en homo's dood en loeren ook niet dagelijks op homo's en joden om ze te doden. Doods eskaders uit Irak zitten hier al met een paar duizend.
Hoe durf je het nog voor dat soort op te namen, maar ja in 1940 sliepen de homo's ook met nazi officieren en hadden ze grote feesten met dat tuig. Verkeerde Nederlanders hadden we toen in overvloed, vandaar dat er vanuit Nederland de meeste joden op transport zijn gezet en vergast, verraden door hun eigen landgenoten (ambtenaren en politie heulde met nazi Duitsland)

Stond zaterdag nog in de krant dat de joodse Nederlandse uitgescholden worden voor vuile K jood, en dat ze officieel een klacht gaan indienen.
Wanneer dienen de gays een klacht in, wanneer ze op dezelfde manier

met ook die vreselijk woorden voor uitgescholden K homo. Nou dan doen ze niks
en komen op deze site klagen dat we de moslims zo aanvallen, waarvan 58 procent geen homo als buurman willen, want homo's zijn in hun ogen varkens Toch.


Vraag | 18-06-2018

Ik vind het woord "Suikerfeestvarken" leuk. Maar màg dat nog?


qw | 19-06-2018

Waarom ondernemen de Rode Duivels daar niets? Bijv. een minuut stilte ter nagedachtenis van alle gesneuvelden, omgekomen en overleden wegens mannenliefde. Waarom nodigen ze Peter Tatchell niet speciaal uit? Waarom schenken ze een deel van hun vet loon niet aan homo-organisaties? Waarom nodigen ze geen mensen van de krant Novaya Gazeta uit, die de zaak in Rusland heeft uitgebracht?


Krant vandaag | 23-06-2018

Dordts slachtoffer anti-homogeweld: ‘Na drie keer ‘kankerhomo’ wist ik het wel’

De 28-jarige Danny den Otter uit Dordrecht is gisteravond mishandeld door drie jongens, nadat ze hem meermaals uitscholden voor ‘kankerhomo’. De schrik zit er nog goed in bij de Dordtenaar. Hij stapt vandaag naar de politie om aangifte te doen.
Robin Nanninga 23-06-18, 15:35 Laatste update: 16:51


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven