Profvoetballer uit de kast

30-06-2018 | Collin Martin, een middenvelder in de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie, is vrijdag uit de kast gekomen. Hij is daarmee momenteel de enige Amerikaanse voetballer in een grote Amerikaanse competitie die officieel uit de kast is. De 23-jarige speler van Minnesota United FC maakte dat bekend via Twitter, op de avond dat Pride Night gevierd werd. Veel voetbalclubs in de Verenigde Staten spelen één maal per jaar een vriendschappelijke wedstrijd om aandacht te vragen voor homofobie binnen het voetbal. "Vanavond heeft mijn team, Minnesota United, zijn Pride Night. Het is een belangrijke avond voor me. Ik maak voor het eerst in het openbaar bekend dat ik een homoseksuele speler ben in de Major League Soccer," staat in de tweet. Hij poseerde daarin met een regenboogvlag.

In de Amerikaanse media laat hij weten dat familie en collega's al enige tijd op de hoogte waren van zijn geaardheid maar dat het hem wat tijd kostte om ook voor de rest van de wereld uit de kast te komen. Van iedereen kreeg ik positieve reacties, aldus de voetballer, die hoopt dat ook de rest van de wereld zijn geaardheid zal accepteren. Martin is overigens niet de eerste voetballer in de VS die uit de kast komt. In 2013 maakte voetballer Robbie Rogers als eerste Amerikaanse sporter die op het hoogste niveau speelde bekend dat hij homoseksueel is. De aanvaller in ruste speelde onder meer voor Leeds United FC, en tot eind vorig jaar voor Los Angeles Galaxy.

GaySite.nl berichtte ook:
26-05-2013 | Primeur voor homoseksuele voetballer
16-02-2013 | Voetballer uit de kast

Deel dit artikel:  

Reacties:

Goal | 30-06-2018

WK is ook 'n goed moment. Wie durft?


Fantastisch! | 30-06-2018

Belangrijker voor gay-emancipatie dan 20 gayprides bij elkaar! Kom op nu voetballers in Nederlands betaalde voetbal.


Sander | 01-07-2018

De KNVB moet het goede voorbeeld geven. Ze zullen ongetwijfeld een anti-discriminatiebeleid voeren, en toch durft geen van de spelers zich voor de wereld te 'outen'. Bang voor gezichtsverlies, carrière of spreekkoren? De voetballerij heeft nog een lange weg te gaan! Moedig van Collin Martin. En nu maar hopen dat het zijn verdere carrière niet schaadt.


Nah | 01-07-2018

Al komen er hele elftallen uit de kast, dan wil ik nog steeds niet graag met die wereld geassocieerd worden. Straks gaat men van mij ook nog veronderstellen dat ik van dat niveau ben. Beter dat Afrika in Afrika blijft. Voor iedereen.


@Nah | 01-07-2018

Die wereld... voetballers zijn allemaal unieke individuen! Gays zijn ook allemaal unieke individuen toch? Nog steeds zijn mensen verbaasd wanneer ik zeg homo te zijn. Ik lijk niet homo, hahahaaa


Marc | 02-07-2018

Goeie zet.


qw | 02-07-2018

I send you my warmest congratulations on your remarkable and historic achievement.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven