Canal Pride Utrecht in foto's

17-06-2018 | In het centrum van Utrecht was zaterdag de tweede, zeer succesvolle, editie van Utrecht Canal Pride. Aan de tocht door de binnenstad over de Oude Gracht deden ruim veertig boten mee, waaronder vaartuigen van de politie, Café Kalff, Bodytalk, de gemeente Utrecht, de Universiteit Utrecht, het UWV en verschillende schepen van het COC. Opvallend was de deelname van de plaatselijke politiek aan het evenement. Bijna alle partijen die zitting hebben in het Utrechtse gemeentebestuur stonden gebroederlijk op één boot. De bonte stoet schepen ging vooraf aan een grote groep individuele deelnemers die deze editie de mogelijkheid kregen om met een kano mee te varen.

De duizenden toeschouwers langs de Utrechtse grachten werden vermaakt met muziek, traditionele dansjes en natuurlijk vele ludiek gebrachte boodschappen om zo aandacht te vragen voor de LHBT-gemeenschap. Naast de boottocht door de grachten waren er in de Domstad ook vier straatfeesten en verschillende afterparty's. Er hebben zich, volgens de politie, geen noemenswaardige incidenten voor gedaan.

Deel dit artikel:  

Reacties:

UtrechtseGay | 17-06-2018

Jammer dat de foto's niet groter te maken zijn.


@UtrechtseGay | 17-06-2018

Rechter muisklik op elke foto. "Afbeelding opslaan als...". En dan openen in je favoriete foto programma. Ze zijn niet van superhoge resolutie. Ook slim want anders laadt de pagina niet snel. Het zou handig zijn als de originele foto's ook ergens te downloaden zouden zijn.

Eigen impressie: Er zijn er blijkbaar toch nog veel die niet bang zijn om buiten te komen voor een feestje.


Blij | 17-06-2018

Dat er geen foto van een amnesty international spandoek bij zit. Met iets van voorlopig drijven jullie boten nog zodat je niet hoeft te zwemmen. Dat soort sneren.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven