Steeds meer homo's in de VS

25-05-2018 | Uit een grootschalig onderzoek van het Amerikaans onderzoeksbureau Gallup blijkt dat 4,5 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten zich tot de LHBT-gemeenschap rekent. De cijfers die deze week werden gepubliceerd hebben in de VS nogal wat losgemaakt omdat elk jaar blijkt dat steeds meer personen lesbisch, homo, bi of transgender lijken te zijn. Uitgaande van het meest recente percentage telt Amerika op dit moment maar liefst 11 miljoen LHBT's.

Gallup doet al sinds 2012 onderzoek en elk jaar stijgt het percentage LHBT-inwoners. Zes jaar geleden zei 3,5 procent van de ondervraagden zich te rekenen tot de LHBT-gemeenschap. In 2016 was dit percentage al gestegen tot 4,1 procent en dit jaar dus tot 4,5 procent. Waarom steeds meer personen zeggen LHBT te zijn wordt door het onderzoeksbureau niet verklaard.

Uit het onderzoek van Gallup blijkt tevens dat 50 procent van de ondervraagden denkt dat de homoseksuele geaardheid aangeboren is. Maar liefst 30 procent is van mening dan homoseksualiteit een gevolg is van opvoeding en dat omgevingsfactoren een grote rol spelen bij de vorming van de seksuele geaardheid. Tenslotte zegt 67 procent de openstelling van het huwelijk voor homoparen te ondersteunen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pim | 25-05-2018

In de VS zijn er niet zo veel primitieve moslimbroeders als in Europa.

Een jonge homo heeft in de VS al snel een beter vooruitzicht op een fijn en veilig leven, dan een homo in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht.


Joop | 25-05-2018

@Pim, niet helemaal waar. Is maar net waar je opgroeit. Tussen Beverly Hills en south central zit een wereld van verschil. Zo'n verschil als je al noemt, de randstad en de rest van Nederland. Overigens een weetje, USA wonen 3 miljoen moslims, in Europa 50 miljoen. In Nederland 1 miljoen. Als je de USA tegen Nederland afzet is dat wel een heel erg groot verschil qua inwoneraantal.


Nico | 26-05-2018

Zou het dan toch besmettelijk zijn?


Peter | 26-05-2018

Ik ben geen wetenschapper, maar ik kan me niet voorstellen dat de menselijke natuur zodanig veranderd dat er "opeens" meer homoseksuelen zijn dan pakweg 20 jaar geleden. Wel kan ik me voorstellen dat mensen er meer open over zijn. En dat laatste is natuurlijk alleen maar positief.
Voor de rest vind ik al die onderzoekjes naar homoseksualiteit maar merkwaardig.


emilius | 26-05-2018

ik denk dat er steeds meer LHBTers komen. want de natuur probeert de overbevolking van de mensen tegen te gaan. 9 miljard mensen is erg veel. en niet goed voor de natuur. en al die mensen moeten ook eten. op den duur krijg je voedsel te kort. en al het natuur moet weg gekapt worden om die mensen een woning te geven. het moet een keer fout gaan. ik denk dat het beter voor de natuur is als er minder voort gepland word. maar dat snappen de hetero`s niet


louis76 | 26-05-2018

Emilius je heb gelijk. Er komen steeds meer mensen bij. Daarom zijn wij als homos geboren. Om de werelbevolking te stoppen. Dus in evenwicht te houden. We moeten ook de wereld in stand houden. Ook het bouwen van woningen moeten nu meer flats komen dan rijtjeshuizen. Zo kun je meer mensen huisvesten. En om het betaalbaar te maken? Kunnen we met meerdere mensen in 1 huis wonen. Dat scheelt de kosten ook weer. EN ja overal groeit de bevolking. Ook hier in NL met mensen in NL laten komen en voor altijd laten blijven zonder werk maar wel een inkomsten. En de criminaliteit word ook steeds hoger. @ Peter Ja er staan steeds meer mensen ervoor open. Maar niet lang genoeg mensen. De onderzoeken wat dan ook is ook niet te traceren wat waar is. Doe maar onderzoek met andere mensen met de zelfde aantal. Dan zul je zien dat e op een ander antwoord komt.


AnusMundi | 26-05-2018

En de religies maar de voortplanting benadrukken. Totaal achterhaald, maar dat snappen Rome, Mekka en Jeruzalem niet. Homo's zijn de redders der aarde, want die vreet zichzelf op onder 't juk van al die mega copulerende hetero's. Homo's voor de recreatie en hetero's voor de procreatie.


Unsafe USA | 27-05-2018

Een paar dingen waar ik wat op zeggen moet.
Er werd al ettelijke decennia beweerd dat in het westen, het LGBTQ- gehalte bij +/- 5% lag. Echter, het cijfer blijkt eerder bij +/- 10% te liggen. En dat betekent niet dat er meer gays zijn, maar dat meer mensen uit de kast durven te komen, incl. transmensen, bi’s en potten. Maar, de USA is nog steeds geen Mecca. Behalve in de grote steden, is het vaak nog steeds een enorm taboe op het extreem religieus platteland. En veilig ziet anders uit. Dagelijks lees ik dat er weer potten, transmensen en gays vermoord worden, in elkaar geslagen, verminkt, beroofd of ergens de toegang geweigerd wordt of een dienst of service.


Reiziger | 27-05-2018

Ik reis over de hele wereld. Alleen in moslimlanden en in landen met veel moslims zoals o.a. Nederland heel veel haat tegen homo’s . Linkse mensen willen dit niet horen en als je dit benoemt en ben je een rascist. In overige landen zie ik homo’s hand en hand lopen, in Mexico stad zelfs gewoon zoenen op straat. Laatst zag ik 2 toeristen ( gay ) hand in hand lopen bij de Albert Cuyp daarachter 2 moslima’s met hoofddoek die hun keihard uitlachten . Ik zelf ben al meerdere keren uitgescholden en dat waren ook moslims die dit deden


NatureNurture | 27-05-2018

NYC, SF, Portland en Austin zijn prima. De rest, mn de Mid-West en South, is zwaar homofoob, waar reli fanatici met hun genezingskampen domineren. De Anita Bryant geest waart er hevig rond. Hangt er sterk vanaf waar deze personen wonen en worden geïnterviewd. Zoiets als A'dam-Centrum en Staphorst.


@NatureNurture | 27-05-2018

In Staphorst kun je als zichtbaar homo tegenwoordig veilig over straat.
In Amsterdam niet meer.


Peter @ Reiziger | 27-05-2018

En daarom wil ik die lui helemaal niet leren kennen, geen uitnodiging voor een iftar, of een bezoek aan een moskee. Ik heb er helemaal geen zin in open te staan voor hun zogenaamde geloof. Want het is alleen maar haat en onverdraagzaamheid.
Europa moet doen wat de Spanjaarden eeuwen geleden al heeft gedaan, ze eruit mikken.
En het zal me een rotzorg zijn als iemand me rascist noemt. Want het gaat niet over ras het gaat over een verderfelijke cultuur.


Inshallah | 27-05-2018

Je kunt je beter tot 't GL stadsbestuur van A'dam wenden. Boy Klaver is fervent voorstander van veel import uit de Maghreb en uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen woningen toegewezen terwijl de wachtlijst voor Mokumers 12+ jaar bedraagt. Binnenkort zijn Kerstmis, Pasen en Pinksteren foetsie en hebben we Ramadan, Suiker- en Offerfeest en Dag v/d Profeet. I(AM)ster-dam(ned)!!


Evangelo | 31-07-2018

God heeft de mens geschapen; man en vrouw. Dit homo of lesbische gebeuren is oorzaak dankzij het Illuminati, Agenda 21, Masonic, Lucifer, Satanisme. Ik zal het heel kort zeggen; ze veranderen de mensen heel langzaam in jaren dmv GMO producten, chemtrails, indoctrinatie, ongelovige mensen creëren en vele andere zaken. Spermacellen veranderen, het DNA veranderd en uiteindelijk wordt je geboren met een afwijking dat leid tot dit probleem. Nederland zit vol met dit soort mensen en dit moeten we tegengaan. Aangezien Nederland geleid wordt door de elite, die enige 1% bovenaan de piramide zal dit alleen maar meer en meer worden. Kijk maar naar kerken die het homohuwelijk accepteren in Nederland die uiteraard numerò uno is met dit en etc. Uiteindelijk lijdt dit tot vernietiging/vertroebeling van de mensheid. Binnenkort komen ze met mannen die kinderen kunnen krijgen. Dit is niet menselijk meer maar iets duisters. Mensen denk toch na wees een echte vent of vrouw en geloof niks van wat de media ons zegt en voorschoteld. Je kunt nu wel meteen een reactie plaatsen maar ga het eerst eens uitpluizen hoe dit allemaal is begonnen en dan praten we verder.


Ellburo | 25-03-2019

Evangelo, ik ben volkomen met je eens ben blij dat er ook mensen zijn die wakker zijn. Als ik dan sommige reacties lees pffffffff ik geloof mijn ogen niet hoe ver deze mensen gebraind zijn. Mensen AUB WORDT WAKKER NEEM EVANGELO ALS VOORBEELD


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven