Ook Breda krijgt regenboogzebrapad

04-05-2018 | Ook de Brabantse gemeente Breda krijgt een eigen regenboogzebrapad. Drie jaar geleden werd een voorstel om in het centrum van de stad een veelkleurige oversteekplek aan te leggen nog afgewezen. Het college vond het toen onnodig maar bijna de gehele raad is nu van mening dat een regenboogzebrapad mensen kan aanzetten tot nadenken. Breda hoopt met de aanleg van het zebrapad bewoners en bezoekers van de stad na te laten denken over de acceptatie van LHBT's. Het regenboogzebrapad in Breda komt te liggen in de autovrijzone van park Valkenberg omdat daar de verkeersveiligheid niet in gevaar kan komen. Een regenboogzebrapad heeft immers niet dezelfde wettelijke status als een gewoon zwart/wit zebrapad. De voorrangsregeling voor voetgangers geldt niet bij een regenboogzebrapad.

Voor zover bekend werd het eerste regenboogzebrapad in 2012 aangelegd tijdens de Gay Pride in het Amerikaanse West Hollywood. Utrecht had in ons land de primeur waarna ruim veertig Nederlandse steden volgden. Regenboogzebrapaden zijn onder meer te vinden in de steden Venlo, Maastricht, Sittard-Geleen, Vlissingen, Haarlem, Leiden, Castricum, Zaandam, Lelystad, Berkel, Groningen, Gouda (foto), Arnhem, Almelo, Dordrecht, Maassluis, Oss, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Naaldwijk, Tilburg, Utrecht, Arnhem, Zwolle, Hoofddorp, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Dieren, Emmeloord, Krimpen aan den IJssel, Helmond, Nijmegen, Schiedam, Winschoten, Roermond en Deventer. De gemeente Eindhoven besloot een regenboogtunnel aan te leggen en in het centrum van Hengelo staat een regenboogbank. Het gemeentebestuur van Harderwijk besloot afgelopen jaar geen regenboogzebrapad aan te leggen omdat een meerderheid van mening is dat dit de acceptatie niet bevordert.

Let op: Voor het gebruik van alle interactieve onderdelen, waaronder het reageren op een artikel, gelden deze Algemene Voorwaarden!

Deel dit artikel:  

Reacties:

Gggrrrr! | 04-05-2018

Lelijk ding, zo een zeebrapad. De enige manier om zo een vreselijk ‚Äúdesign‚ÄĚ beter te laten uitzien, is door er mijn hond op te laten schijten. Verspilling van publiek geld.


Mooi | 04-05-2018

Je kunt gewoon gas geven als er een homohater oversteekt. Want het voldoet niet meer aan de wettelijke voorschriften van een zebra. Dus dan heb je als snelverkeer gewoon voorrang.


Pfff | 11-05-2018

Wat een geneuzel die paden. Kom op alle gemeenten van Nederland: Laat hem eens trots wapperen bij alle gemeentehuizen, die regenboogvlag!


@pffff | 18-05-2018

Gaat niet gebeuren. Want het zou de kerken en andere godshuizen teveel storen. Waarvan er naar mijn weten nog nooit eentje de regenboogvlag heeft gehesen. Ook niet op 1 december. En daar ook zeker niet door een gemeentehuis aan herinnerd willen worden. En nog een begroting sturen naar dat zelfde gemeentehuis voor ondersteuning. Wat nog wordt toegekend ook. Want ja, wel een geloof he. Dat moeten we allemaal serieus willen blijven nemen.


@pffff | 18-05-2018

Gewoon niet spotten met geloof. Dat is nog erger dan spotten met mongooltjes. Dat kan écht niet. Pfffff.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven