Ook Breda krijgt regenboogzebrapad

04-05-2018 | Ook de Brabantse gemeente Breda krijgt een eigen regenboogzebrapad. Drie jaar geleden werd een voorstel om in het centrum van de stad een veelkleurige oversteekplek aan te leggen nog afgewezen. Het college vond het toen onnodig maar bijna de gehele raad is nu van mening dat een regenboogzebrapad mensen kan aanzetten tot nadenken. Breda hoopt met de aanleg van het zebrapad bewoners en bezoekers van de stad na te laten denken over de acceptatie van LHBT's. Het regenboogzebrapad in Breda komt te liggen in de autovrijzone van park Valkenberg omdat daar de verkeersveiligheid niet in gevaar kan komen. Een regenboogzebrapad heeft immers niet dezelfde wettelijke status als een gewoon zwart/wit zebrapad. De voorrangsregeling voor voetgangers geldt niet bij een regenboogzebrapad.

Voor zover bekend werd het eerste regenboogzebrapad in 2012 aangelegd tijdens de Gay Pride in het Amerikaanse West Hollywood. Utrecht had in ons land de primeur waarna ruim veertig Nederlandse steden volgden. Regenboogzebrapaden zijn onder meer te vinden in de steden Venlo, Maastricht, Sittard-Geleen, Vlissingen, Haarlem, Leiden, Castricum, Zaandam, Lelystad, Berkel, Groningen, Gouda (foto), Arnhem, Almelo, Dordrecht, Maassluis, Oss, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Naaldwijk, Tilburg, Utrecht, Arnhem, Zwolle, Hoofddorp, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Dieren, Emmeloord, Krimpen aan den IJssel, Helmond, Nijmegen, Schiedam, Winschoten, Roermond en Deventer. De gemeente Eindhoven besloot een regenboogtunnel aan te leggen en in het centrum van Hengelo staat een regenboogbank. Het gemeentebestuur van Harderwijk besloot afgelopen jaar geen regenboogzebrapad aan te leggen omdat een meerderheid van mening is dat dit de acceptatie niet bevordert.

Let op: Voor het gebruik van alle interactieve onderdelen, waaronder het reageren op een artikel, gelden deze Algemene Voorwaarden!

Deel dit artikel:  

Reacties:

Gggrrrr! | 04-05-2018

Lelijk ding, zo een zeebrapad. De enige manier om zo een vreselijk “design” beter te laten uitzien, is door er mijn hond op te laten schijten. Verspilling van publiek geld.


Mooi | 04-05-2018

Je kunt gewoon gas geven als er een homohater oversteekt. Want het voldoet niet meer aan de wettelijke voorschriften van een zebra. Dus dan heb je als snelverkeer gewoon voorrang.


Pfff | 11-05-2018

Wat een geneuzel die paden. Kom op alle gemeenten van Nederland: Laat hem eens trots wapperen bij alle gemeentehuizen, die regenboogvlag!


@pffff | 18-05-2018

Gaat niet gebeuren. Want het zou de kerken en andere godshuizen teveel storen. Waarvan er naar mijn weten nog nooit eentje de regenboogvlag heeft gehesen. Ook niet op 1 december. En daar ook zeker niet door een gemeentehuis aan herinnerd willen worden. En nog een begroting sturen naar dat zelfde gemeentehuis voor ondersteuning. Wat nog wordt toegekend ook. Want ja, wel een geloof he. Dat moeten we allemaal serieus willen blijven nemen.


@pffff | 18-05-2018

Gewoon niet spotten met geloof. Dat is nog erger dan spotten met mongooltjes. Dat kan écht niet. Pfffff.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de aidsconferentie in Amsterdam. | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Pride Amsterdam 2018. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de Pride Walk Amsterdam.

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:30 | The Ellen Degeneres Show

23:30 | How To Get Away With Murder

00:00 | MVS

Recent uit de kast!

| Max Bemis (zanger)

| Derek Chadwick (acteur)

| Brendon Urie (zanger)

| Rixon Ruas (worstelaar)

| Burçak Sikar (zanger)

| Amandla Stenberg (actrice)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven