Verbod op homoseksualiteit in heel Indonesië

05-04-2018 | Homo-organisaties in Indonesië hebben de hulp ingeroepen van mensenrechtenorganisaties omdat er een wetswijziging ophanden is die homoseksualiteit in heel het land verbiedt. In Indonesië is homoseksualiteit, op de provincie Atjeh na, nog niet verboden maar er zijn diverse signalen dat dit de komende tijd gaat veranderen. Conservatieve moslimpartijen hebben in aanloop naar de lokale en landelijke verkiezingen een aantal zaken hoog op de agenda gezet waaronder het strafbaar stellen van homoseksualiteit.

Volgens de moslimpartijen is het de hoogste tijd dat het Indonesische wetboek van strafrecht wordt aangepast en dat er vergelijkbare wetten gaan gelden als in de conservatieve provincie Atjeh, waar de sharia geldt. Op homoseksuele handelingen zou een celstraf van negen jaar moeten komen aldus één van de wetsvoorstellen. Uit een recente peiling blijkt dat 90 procent van de Indonesiërs zich 'bedreigd' voelt door de homogemeenschap. Veel Indonesiërs zien homoseksualiteit als een mentale ziekte die te genezen is en in de Koran omschreven wordt als 'onzuiver'. De afgelopen jaren worden steeds vaker protestbijeenkomsten georganiseerd (foto) om deze standpunten onder de aandacht te brengen.

Homoseks is nu officieel niet verboden in Indonesië, een land dat van oudsher bekend staat om zijn gematigde moslimcultuur. Maar de afgelopen tijd worden steeds vaker LHBT's opgepakt om diverse, volgens mensenrechtenorganisaties, onduidelijke redenen. In de hoofdstad Jakarta en elders in Indonesië zijn de afgelopen tijd invallen gedaan bij homobars en -sauna's. De opgepakte mannen werden volgens plaatselijke media enkele dagen gevangengezet totdat ze zich weer als hetero's gedroegen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 05-04-2018

G E L O O F = H A A T ( Z A A I E N )


Nico | 05-04-2018

Wederom het bewijs dat je van je geloof in een sprookjesboek (Koran/Bijbel) geestelijk zwaar in de war raakt.


Oppassen | 05-04-2018

In Europa gaan we dezelfde kant op met al die lui die op links stemmen en meer moslims willen


Kees | 05-04-2018

Gewoon lekker allemaal op vakantie blijven gaan naar dat achterlijke land. Ik zeg boycotten die gestoorden daar!


sebastiaan | 05-04-2018

@oppassen wat een onzin. overal regeert bijna rechts in de wereld. we leven hier ook in een rechtse maatschappij. of denk je dat de extreme rechtse VVD de moslims tegen houd . die haalt ze gewoon met open armen binnen


Senang | 05-04-2018

Bestel nog een sateetje.


Karel | 05-04-2018

Geloof maakt meer kapot dan je lief is !


Toch | 05-04-2018

86% van een land van over de 250 miljoen is bang voor homo's. Dat zijn dan wel heel veel schijtekezen. Echt best wel veel. Misschien zijn ze allemaal uit op een Russisch paspoort?


Peter | 05-04-2018

Uit steeds meer landen uit de hele wereld komen berichten dat homo"s onderdrukt worden, wetten worden gemaakt tegen homo's enzovoort, enzovoort.
Vrijwel in al die landen heeft religie van welke soort dan ook de overhand.
Naar mijn idee is de religie bang. Ernstig bang. En komt daardoor via regeringen naar al deze maatregelen.
De wereld is aan het polariseren. Gemeenschappen, landen, continenten en vooral religies.
Dit fenomeen is eerder gezien. Het begon ergens na 1918.
Griezelig.


JAN | 05-04-2018

Meest idiote is dat er op deze site bij veel inzendingen nog gays zijn die het voor dat soort opnemen, en zelfs zeggen dat het wel meevalt.
Spoor je dan of spoor je niet, misschien tijd om naar je huisarts te gaan en een verwijskaart te vragen voor een psychiater .


@JAN | 05-04-2018

Gelukkig is het ver zwemmen. Vanuit Indonesië.


Danny | 05-04-2018

Wij importeren deze achterlijkheid ook in grote getalen. En als het aan die naïevelingen van Groen Links ligt halen we nog veel meer van dit soort binnen!


Jesse Klaver | 06-04-2018

Groen Slinks zal je bedoelen.


JAN | 06-04-2018

In alle kranten vandaag dat de moslims in België een moslim staat willen maken, nu dat loopt uit naar één grote burger oorlog, en ze willen aparte bussen en trams voor mannen en vrouwen.
Daarna het onthoofden van ongelovigen en gays, dus hartelijk dank aan al die domme Groene nichten stemmers, die halen er nog meer binnnen.


Nicky de klerk | 06-04-2018

Geloof heeft de bevolking genoeg gemanipuleerd, genoeg misbruik gemaakt van de mensen, de geloof controleert de mensen ( zie kader hierboven en talloze andere feiten) en vele dingen meer...... hierbij moeten we gezamenlijk en niet alleen als gay community maar gezamenlijk als mensen opstaan tegen het Geloof en langzamer hand de macht laten afnemen wie ze hebben over de mensen. Nadruk erop dat we als mensen moeten samen werken om van het zooitje corruptie geloof af te stappen en het terug te geven aan de mensen en verder gaan naar meer ontwikkeling van de mensen dan klein gehouden worden door een stelletje corrupte machthebbers!


Darwin@Nicky | 07-04-2018

Volgens de evolutie theorie zou geloof vanzelf uit moeten sterven. Het beperkt zich tot oud nieuws, en wijst alle nieuwe vragen af. En helemaal de evoltie leer.

Het blijft evenwel een hardnekkige ziekte. Gevaarlijk voor de volksgezondheid. Er lopen wel steeds meer "verwarde" mensen over straat. De evolutie is in volle gang. Maar een definitieve genezing is nog niet in zicht.


Nicky de klerk | 07-04-2018

Vanzelf ja hoor! Het gaat vanzelf de sekte s geven hun macht vanzelf weg. Tuurlijk vriend slaap lekker verder😆! Niets gaat vanzelf ook de sekte s van het geloof gaat ook niet vanzelf weg daar moeten wij als mens gezamenlijk wat aan doen weg van de sekte van het geloof!


Nicky de klerk | 07-04-2018

Laatste reactie hierop wij moeten als mens meer vrij denken meer individualisme opbouwen ( uiteraad familie, vrienden, socialiteit .....)zodat je echt een vrij wil kan hebben dat is waar we naar toe streven niet zomaar blindelings een sekte als geloof volgen of ander mans mening maar volgen meer eigen inzicht krijgen dan haal je het beste uit de mens naar boven!nogmaals het bewijs is hierboven dat geloof niet goed is en dat sekte geloof gaat niet vanzelf weg.


Stap 1 | 07-04-2018

Levensbeschouwingen opleggen aan jongeren en kinderen verbieden totdat de leeftijd is bereikt dat men zelfstandig het leven enigszins kan beschouwen. Pappie en mammie zijn -noem maar een geloof- dus jij automatisch ook, behandelen als kindermishandeling. Want dat is het ook. Juist zij die vanuit hun sektes roepen dat "een homo ergens voor kiest", maken hun nageslacht wijs dat religie met de genen of het ras meekomt. Dat is mentale mishandeling van je eigen kind. Een slechtere en liefdelozere ouder bestaat bijna niet. Een goed voorbeeld is communie doen. Met 10 jaar al. Wat kùn je dan al begrijpen?


Stap 2 | 07-04-2018

"Samen naar school" noemden ze dat vroeger. Waar je alles leert. Ook over de vele levensbeschouwingen die er zijn. En dat je, als je 18 bent, een rijbewijs kunt halen, mag stemmen, en ook, als je wilt, tot een levensbeschouwelijke richting kan "toetreden". Maar wel daarvoor met heel de klas hebt geknikkerd. Dat zou al een veel gezondere basis zijn. Het zelfde voor merkwaardige onverklaarbare gebeurtenissen als pikkie ontvellen of mutsje dichtnaaien. Op de leeftijd dat je een tatoe mag, of een klinknagel door je lip, dan kan dat ook. Eerder is misdadig.

Pak maar een gummetje en een potlood en pas de grondwet er maar op aan. Zijn ze in België ook mee bezig.


Stap 3 | 07-04-2018

Opsporing en handhaving is minimaal. Het gaat om een systeem aanpassing. Windows 15, zeg maar.
Wie het niet bevalt kan naar andere windstreken vertrekken waar ze nog niet zo ver zijn. Dat spaart veel nodeloze kosten uit, zowel nu als later in de opsporing en vervolging. Of andersom gezegd, diegenen die dat doen krijgen misschien weer zin in hun werk.

Ook geen religieuze symbolen op scholen meer. Zoals Frankrijk doet. Ook heel gezond. Grondwet aanpassen. Doe het voor je kinderen.


Adriaan Rodenbur | 07-04-2018

Mijn coming-out had ik door een kerkelijke Huiskamerkring. In 1990 zijn mijn man en ik kerkelijk getrouwd. En gaat u als herkenbaar homostel eens gezellig op een niet-religieuze voetbaltribune zitten. Geloven in sprookjes? Geen enkel begrip voor joodse geloofsverhalen.


Adriaan Rodenbur | 07-04-2018

En homo's hadden het in de atheïstische Sovjet-Unie wel goed?


@Adriaan | 07-04-2018

Het je dat onbegrip later gekregen uit inzicht? Of is de mogelijk eenzijdige blik je als kind al opgedrongen geweest door je liefhebbende ouders. Naar wat voor school ben je geweest? Voor je Linda de Mol moment?


@Adriaan2 | 07-04-2018

Homo's en de sovjetunie? Rare vergelijking. Grenst aan dat we die mooie vrijheden van homo's nog aan de KVP te danken hebben en al die priesters die die koorknaapjes zo mooi konden laten zingen. Geloof je het zelf? Echt?


opmerking | 11-04-2018

jammer dat in vele reacties de nuance weg is....

alles word op een hoop gegooid....

dat is dom heel dom.

En geloof kan je niet verbieden....... je wereld bestaat niet alleen uit je ( seculiere of atheistisch ? ) vriendenkring.......

en veel geloofsgemeenschappen hebben niets tegen homo's. In de landen waar het christendom in de meerderheid is is meestal homosexualiteit, gaybars gaysauna niet verboden...( op enkele landen in afrika na )

Je moet alles op een hoop gooien.

De islam cultuur is heel anders dan een europese christelijke cultuur...... of zoals in amerika.


atheisme | 11-04-2018

sommige denken dat met atheisme alles goed komt. dat is zeer kortzichtig.

in china is homosexualiteit ook niet geaccepteerd.............en daar is het communisme en daarmee het atheistisch wereld beeld leidend.

Je moet alles op een hoop gooien.

SECULIER ZIJN IS IETS ANDERS DAN ATHEISME...........!!!


afstand | 11-04-2018

sommige willen als reactie een soort atheistisch wereldbeeld.

heel kortzichtig.......

ik wil daar afstand van nemen hierbij.


Kortzichtig? | 12-04-2018

Als er nou iemand kortzichtig is geweest, is het de schepper zelf wel. Wat een gezeik had dat niet gescheeld zeg! En dan heb ik het nog niet eens over afstandnemers van atheïsme.


Alcohol | 15-04-2018

Inmiddels mag alcohol ook al niet meer. Dus meer en meer gaan aftershave en au de cologne drinken. Zelfs de grootste moslim partij maakt zich nu zorgen en zegt dat met verbieden van onreine zaken verstandiger omgegaan moet worden.

Het is de wal die het schip zal keren.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven