Rotterdam wil onderzoek omvang antihomogeweld

06-04-2018 | Leefbaar Rotterdam wil dat de gemeente een onderzoek instelt naar de aard en omvang van antihomogeweld in de stad. De grootste partij in Rotterdam heeft donderdag bij het stadsbestuur een debat aangevraagd over dit thema. Met de uitkomsten van het onderzoek wil Leefbaar de aanpak van antihomogeweld effectiever maken.

De politieke partij zegt op haar website dat extreem geweld tegen homoseksuelen regelmatig voor komt in Nederland maar dat de exacte omvang van dit soort geweld onduidelijk blijft. Leefbaar-raadsleden Bart-Joost van Rij en Tanya Hoogwerf willen daarom dat Rotterdam de handschoen oppakt en een onderzoek instelt naar geweld gericht tegen LHBT's. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen vervolgens worden gebruikt voor een effectievere bestrijding van antihomogeweld en het verbeteren van de veiligheid van LHBT's.

Van Rij: "Alleen als we de aard en omvang kennen van deze haatmisdrijven kunnen we komen tot een effectieve aanpak. Daarom moet worden onderzocht hoe vaak het geweld voorkomt, zowel met als zonder aangifte, onder welke omstandigheden het geweld plaatsvindt en welke factoren aangifte in de weg staan."

VVD, CDA, D66 en GroenLinks Rotterdam steunen de debataanvraag van Leefbaar Rotterdam.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Mooi | 06-04-2018

Inmiddels worden dikke mensen geweerd in de erewacht op de Waalsdorpervlakte. Omdat er te veel kijkers over klagen. Om wakker te worden is ook leefbaar Rotterdan wat laat bij de les. Het kan nóg gekker.
Waalsdorpervlakte is niet voor de kijker. Maar voor de begrijper.
Net als dat iedereen, ook homo's, veilig over straat moeten kunnen. Daarmee valt er ook wat te herdenken op de Waalsdorpervlakte. Mensen die daar hun veiligheid en leven aan gegeven hebben.


Kees | 06-04-2018

Waarom zou de PvdA dit niet steunen? Was toch altijd een progressieve partij? Of heulen ze tegenwoordig met de moslims die homo’s het liefst van een flat gooien?


@Kees | 06-04-2018

Misschien dat ze homo's nu even met rust laten. Want zelfs dikke mensen zijn nu aan de beurt. De gemiddelde RTL kijker keurt het af.
Net in het Ad een interview met een wat gezettere man. Of gewoon dik. Die noemt het discriminatie. Hij drukt het nog netjes uit. Eigenlijk. Discriminatie is nog een politiek correct l*l-woord in dit verband. En het woord schande is als een nat koekje bij de thee.
Er liggen daar 250 mensen onder het zand. Opdat zulke dingen nooit meer zouden gebeuren. Wegens ras. Of zelfs geloof. Of wat dan ook. Sexuele ori√ęntatie, vast niet allemaal. Dat kwam toen nog niet zo naar buiten. In het algemeen. En vaak, mee herdenken dat ook homo's zijn afgevoerd in die oorlog, is vaak nog niet zo algemeen aanvaard. In die organisaties.

Maar te dik? Voor de TV beelden? Wie dat beslist heeft mogen ze alle medailles afpakken. En alle homo-broertjes in het land: Vlucht. Als dit al kan, en zomaar gezegd? Dan kan je hem beter afvegen aan de vlag dan aan de gordijnen. Dan ben je als Barbie in het ziekenhuis. Heel de keet zit enkel nog lachend je dossier te lezen.

Wegwezen. Dat is een gezonder dieet.


Tjah | 06-04-2018

Als ze in Nederland het verschil niet meer weten tussen een bloemencorso of carnaval en een dodenherdenking, dan kan het licht uit.


JAN@Kees | 07-04-2018

Natuurlijk heult de P vd A met de moslims, ze hebben zo verloren dat ze een andere koers moeten gaan varen, en dan gaan ze dus met dat soort in zee.
En dat voor een jood Assher, dit terwijl zijn eigen soort in Amsterdam niet meer veilig is, moet zich de ogen uit zijn kop schamen.


Tip@Theepot | 07-04-2018

Google eens op "news germany duisburg machetes"
Yandex er eens op. "news germany duisburg machetes"
Niet één gerenommeerd nieuws medium heeft dit artikel overgenomen.
Ook raar?
Links dumpen zonder commentaar sowieso al raar. Heb je er zelf geen mening over, theetuitlul? Of zit je de boel wat op te stoken.


Stads ontbinding | 07-04-2018

Rotterdam is een moslim enclave aan het worden, en dit probeert men te versluieren met steeds hogere gebouwen, maar niets kan deze stand nog redden.
50 procent heeft recht gestemd, en de ander helft op moslim partijen.


@tip | 07-04-2018

Ja als je rood en super links bent heb je zelfs niets aan een link, trouwens je las het stuk wel in de Engelse kranten, maar de Nederlandse kranten proberen dit soort vreselijke nieuws tegen te houden. Types zoals jij. Tiptuitlul.

Blij dat mensen toch nog de moeite nemen iets neer te zetten, vooral als het gevaar uit de anti gay hoek komt.


Suikerpot | 07-04-2018

Daily Mail
Gepubliceerd op 15 mrt. 2018
The shocking confrontation which, has been caught on CCTV, broke out in Sparkhill, Birmingham, as two men were chased down the road by others - some wielding machetes. Men can be seen pouring out of a drive at a home in the road before one man tries desperately to start a motorbike and make his escape. One unnamed neighbour said: 'It was quite shocking. Two men turned up at the home and the next minute it all kicks off. They tried to escape on a motorbike but it wouldn't start so they ran off up the street being chased by other men.

Original Article: http://www.dailymail.co.uk/news/artic...
Original Video: http://www.dailymail.co.uk/video/news...

Daily Mail Facebook: http://facebook.com/dailymail
Daily Mail IG: http://instagram.com/dailymail
Daily Mail Snap: https://www.snapchat.com/discover/Dai...
Daily Mail Twitter: http://twitter.com/MailOnline
Daily Mail Pinterest: http://pinterest.co.uk/dailymail
Daily Mail Google+: https://plus.google.com/+DailyMail/posts

Get the free Daily Mail mobile app: http://dailymail.co.uk/mobile


JUlllie lezen geen kranten omdat je waarschijnlijk de waarheid niet weten wil, alleen gaan jullie gillen als er gays worden aangevallen.


@Suikerpot | 08-04-2018

Je haalt nu een heel ander artikel aan, theemuts. Je lijkt Mark Suckerberg wel. Die wil ook nog niet geloven dat internet gebruiker misschien ook NIET dom kunnen zijn.

Daarnaast nog steeds geen eigen mening erbij, of motief om te zitten spemmen. Begin dan zelf een nieuwsblog. Of knutsel een FM zender in mekaar of zo. Of begin een communistisch land met raketten. Gaat je haar leuk van zitten.


Suikerpot | 08-04-2018

hahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Mijn haar zit al goed kind.


@Suikerpot | 08-04-2018

Je kan opjuinen wat je wil. Ik blijf gewoon boer Koekoek stemmen. Want als ik die hooligan oorlog in Utrecht zie, in het echte nieuws van vandaag, dan vind ik andere groepen in de maatschappij nog redelijk ingetogen. Soms. Maar dan moet ik toch weer effe aan die fraai gesloopte fonteinbak in Rome denken. En vieze mannetjes op RTL. Waar John de Mol dan weer op blijkt te vallen.


Suikerpot | 08-04-2018

Je hebt eigenlijk wel gelijk moet ik bekennen, vandaag waren we het allemaal met elkaar eens dat Nederlanders zelf de grootste troep geworden zijn, dan toch liever een moslims enclave waar ze homo's van de flats afgooien Toch.????

Want laten we eerlijk zijn, er valt niets meer te verliezen, slechter al in Utrecht kan het niet meer , en is dit nu die nette Nederlandse gemeenschap, ik schijt er op.


@Suikerpot | 09-04-2018

Hehe. Eindelijk geluid uit je eigen radio. Enneh, die Nederlandse "keurigheid". We hebben het niet gezien. Dat verdacht in de buurt woont van wir haben es nicht gewusst. Daar, nah ja, op schijten geneest ze niet. Ik vrees in tegendeel. Dat wordt gelijk "hele rijtjeshuisstraat ondergescheten" in de Telegraaf (oplage thema). En RTL komt met "de rijdende schijtrechter" (om waspoeierspotjes te verkopen, dat schijnt al net zo "in te kakken" als waspoeierspotjes op RTL, met "gegarandeerde kakverwijderaar").

Waar Nederland het lafste is zie je vooral aan partijen die roepen daar juist voor op te komen. En hoe massaal men daar op stemt. Voordat ik daar mijn idee over kan schrijven heb ik niet eens tijd om op te staan, heel mijn bankstel ondergescheten en neigingen om te kotsen. Zeker als er dan nog trutwoorden als acceptatie, tolerantie of emancipatie over de buis vliegen. En dan helemaal als het over homo's gaat en antihomogeweldontkenning. Moet je eens over de holocaust doen! Terwijl daar net zo goed homo's bij zijn weggepoetst!

Erger kan niet ben ik niet met je eens. Het kan nog veel erger. Maar andersom, wat in Nederland scheef gaat gebeurt in andere landen niet zoals het in Nederland gebeurt. Heeft niet eens veel met het verschil tussen groen links en vvd te maken. Het komt ook zeker door een naar kantje in de Nederlandse volksaard. Een laf kantje. Vanaf dat dat duidelijker werd hebben we ook alleen nog maar glimmende gehaktballen als minister president gehad.


Ah ja | 09-04-2018

Op de NAVO basis in Turkije liggen wel een stapel kernbommen opgeslagen. Dan wordt het pas echt eng, Suikerpot. Want als het erom spant, zijn ze dan van Erdogan of van G√ľlen? En wat kunnen ze er dan mee doen. En zo. Over erger kan niet gesproken.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven