Mishandeling op homo-ontmoetingsplek

11-04-2018 | Afgelopen weekend is een 32-jarige man mishandeld op de Oude Haagseweg, vlakbij homo-ontmoetingsplaats De Oeverlanden in Amsterdam. Het slachtoffer raakte bij de mishandeling gewond aan zijn gezicht. De politie laat weten dat in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur twee Amsterdammers van 20 en 25 jaar oud zijn aangehouden in de omgeving van de homo-ontmoetingsplek. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van de  32-jarige man. In het onderzoek wordt volgens de politie onder andere bekeken of er bij de mishandeling discriminatoire aspecten meespeelden. Politie en het OM hebben speciale aandacht voor delicten waarbij discriminatie mogelijk een rol heeft gespeeld.
 
Het is niet voor het eerst dat de homo-ontmoetingsplek in Amsterdam, dat in de homoscene beter bekend staat als de Nieuwe Meer, negatief in het nieuws is. Enige tijd geleden bleek uit een uitzending van het televisieprogramma 'Undercover in Nederland' dat de zeer populaire ontmoetingsplek voor mannen die seks hebben met mannen zeer onveilig is. Groepjes jongeren gaan er bewust naar toe om homo's te bedreigen en aan te vallen. Er zouden begin dit jaar mannen zijn uitgescholden voor 'vieze homo' en zijn geslagen met stokken.

In 2009 plaatste de gemeente Amsterdam al bordjes in het gebied om zo aan te geven waar het cruisen wordt gedoogd. De maatregel kwam er na vele klachten van overige recreanten in het natuurgebied en enkele omwonenden. De overlast leek te verminderen maar in 2015 raakte het gebied weer in opspraak door mannen die in het openbaar seks hadden met elkaar. De gemeente kwam met een plan om het gebied af te zetten om zo homoseksuelen te weren. Deze plannen zijn tot op heden nog niet uitgevoerd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Oeverlanden | 11-04-2018

ik kwam daar soms.......maar 's nachts durf ik daar niet meer te komen. helaas......

ik heb te veel verhalen gehoord van mishandelingen........jammer......juist nu het weer zomer word.

wat is dit land afgezakt........weer een stukje weg een populaire homoontmoetingsplek........

maar wat zijn we blij met een zebrapad of een vlag die uithangt op gemeentehuis........pff


Oeverlanden | 11-04-2018

ik werd er ook weleens uitgescholden door langs rijdende brommers op fietspad er naast. maar daar bleef het gelukkig bij......ik liep daar gewoon.

ik kom daar 's nachts echt niet meer........


bah | 11-04-2018

onverstelbaar he.........zaterdagnacht op zondag....

nou BAH.


Karel | 11-04-2018

Lang leve de multiculturele samenleving !


@Karel | 11-04-2018

Wanneer al die keurige autochtone Nederlanders het goede voorbeeld gaan geven komt het vast helemaal goed met de samenleving toch!?


Nicky de klerk | 12-04-2018

Alweer een zinloos geweld mishandeling van een gay persoon Nogmaals dit kan zolanger niet meer,we moeten gezamenlijk meer een front gaan vormen.nogmaals mijn eerdere adviezen zijn om dit binnen onze netwerk door te zeggen en elkaar motiveren dat het niet langer meer zo door kan gaan, zelfverdediging sport heel belangrijk.Nadruk ga erop je word met met zeer veel respect behandeld en ze zullen ons helpen met hun technieken om zulke vervelende situatie s te voorkomen!Er moet zo snel mogelijk een positieve topic of kranten bericht waar bijvoorbeeld staat gay couple heeft belagers aangepakt!


Terug knokken. | 12-04-2018

En tóch: ooit eens zullen zulke klootzakken de verkeerde nicht pakken die kan knokken of dat tuig rijp voor het ziekenhuis mept, en dan lachen ze niet meer.
Al zal elke rechter hun een grotere straf opleggen dan de heteroklootzakjes die zich aan queer-bashen schuldig maken.
Het is overigens hoogste tijd dat onze community zich maar eens zelf in surveillance/knokploegen gaan organizeren zoals we dat in London en New York ook al doen en dan de scene in de gaten houden en op elkaar passen.


Terugbeuken. | 12-04-2018

Ik zie een toekomst in vigilante-action/knokploegen en surveillance ploegen uit onze eigen community. En, ik sla voor dat men toch écht op zelfverdedigingscursussen gaat en leert te knokken. Tijd om terug te meppen. Wie een grote vuist in zijn reet kan laten, moet ook op straat ern flinke jongen zijn en tikken kunnen uitdelen. Justitie kan en wilt ons niet beschermen en we zijn vogelvrij. Men kan alles met ons doen: ons afmaken, het ziekenhuis in slaan, ons verminken, ons uit onze woningen laten pesten, en dat enkel en alleen omdat we van een man houden. Laten we ons nou in onze reet naaien door tuig en justitie, of gaan we dit voorkomen en ons weren?


Recht is krom | 13-04-2018

Het is ooit begonnen met de Stonewall rellen. De lhbtenz.-gemeenschap KAN zich verdedigen, maar moet zich binnen de gelederen wel beter organiseren en meer samenwerken. Alleen dan kunnen we homofobie te lijf. SAMEN STERK


Koji | 13-04-2018

Het lijkt mij sowieso onverstandig om in de late avonduren en in de nacht daar naar toe te gaan. Overdag kun je er heerlijk naaktzonnen en is alles rustig. Mooi gebied.


krom | 13-04-2018

Stonewall rellen waren heel anders..........dat was in een tijd dat de tijdgeest anders werd........het begin van de sexuele revolutie........tegen een truttige bekrompen maatschappij.


je kan dat niet vergeljiken

in die zin is de tijdgeest juist omgekeerd.


Nicky de klerk | 13-04-2018

Besef, met terug beuken , knokploegen...... ( alleen getrainde vechters of wie gewoon kan vechten die zullen het echt beschermen).
Een scenario wie geheid gaat voorkomen: in het begin gaan de echte op patrouille en die geven ze een pak rammel. Na een paar dagen misschien een paar weken zijn er wat mindere wie niet echt weten wat ze moeten doen. Dan komen ze geheid terug waarschijnlijk met wapens en weet ik veel wat en die krijgen een extreme zinloze mishandeling misschien tot ernstige langdurige verwondingen aan toe (omdat ze niet weten hoe ze in zulke situatie om moeten gaan) dat kunnen we ze uiteraard niet kwalijk nemen sommige hebben de lef er niet voor of zijn niet getraind. Daarom is het nu echt geen optie om dat te doen. Persoonlijk dacht ik er ook aan maar te veel scenario s wat me tegen hield en ik sta als eerste om te patrouilleren het is niet verstandig.we moeten kalm blijven en deze optie open stellen wanneer er veel getrainde personen zijn wie niet weg rennen en Derna door een stel figuurtje s worden ingehaald en extreem door haat zuchtige figuurtjes extreem zinloos worden mishandeld.nogmaals we zijn het zat! Beter eerst netwerken trainen en voor elkaar.


BertJan | 14-04-2018

zulk geteisem ramt altijd op hun eigen kastnichtenneurose
want een beetje evenwichtige hetero heeft niks tegen homo's


JAN2 | 14-04-2018

Het onderzoek of dit een haatcrime was duurt wel heel erg lang of proberen ze het weer onder een berbertapijtje te schuiven.


JAN2 | 14-04-2018

@koji....Dat is de omgekeerde wereld. De gemeente heeft ons dit gebied gegeven, dus m.a.w. deze figuren horen daar niet te zijn in het gebied wat aan ons gegeven is en te gebruiken naar ons believen en niet in mekaar getremd te worden door twee losbollen die daar kennelijk niets anders te zoeken hadden dan een confrontatie aangaan met een cruiser, naar ik aanneem.


Nicky de klerk | 14-04-2018

Er gebeurt niets als we niet gaan trainen( een simpele verdediging sport) er gebeurt niets als we slap blijven! Dat soort figuren wie dit soort zinloos geweld doen zijn sukkels met een simpele verdediging sport weer je ze al van je af!( echte vechters doen dit soort dingen niet, alleen meeloopfiguurtjes) Een knokploeg is in zulke plekken ideaal maar waarom het nu geen optie is omdat er te weinig vechters zijn te weinig vechters wie hun echt kunnen aanpakken! we moet ons er niet van weerhouden om een vuist tegen die figuurtjes te slaan figuurlijk en letterlijk! Daarom ik zie alleen maar negatieve berichten weer mishandeling van 1 van ons het word tijd dat er een andere bericht komt meeloopfiguren aangepakt!Dus kom op aan allemaal als je in zo een toestand terecht komt ga er op in als je niet kunt vechten trap ze in hun ballen , vingers in de ogen, schreeuwen...... als je kan vechten dan aanpakken! Vanaf nu moeten we er voor zorgen dat er positieve berichten staan!


Nicky de klerk | 14-04-2018

Het komt er op neer dat we meer georganiseerd moeten worden anders komen we er niet! Redactie graag topic over georganiseerd worden, zo kunnen we onze vrij mening geven en plannen maken om echt naar een veilige gay community toe werken.


Nicky de klerk | 16-04-2018

Ieder wie dit leest en het ook zat is deze incidenten! Nadruk dat we georganiseerd gaan worden nadruk op een topic betreft georganiseerd worden!


@Nicky | 16-04-2018

Zin om het voortouw te nemen met een eigen site/blog?


@Nicky | 16-04-2018

Heb en kan alles om zoiets op te zetten. Als daar animo voor is, met alle liefde. En betrokkenheid. Ik hoef er niks voor terug. Kom effe terug.


Mark | 16-04-2018

Zaterdagmiddag rijdt handhaving er zeer nadrukkelijk en intimiderend rond met zwaailichten, blijkbaar hopen dat ze iets zien vanaf het fietspad. Vlak erna wordt er vuurwerk gegooid en handhaving was nergens te zien. Kortom, de gemeente Amsterdam is zelf niet betrouwbaar / beschermend bezig. Gaat nog veel erger worden....


Nicky de klerk | 17-04-2018

Als je daar mee een start kan maken met een mooie blog of iets in die richting zeker dat er belangstelling voor is en zeker weten dat ik een deel der van ga uit maken om georganiseerd te gaan worden waar het nodig is.En op deze site heb ik een verzoek ingedient voor een topic georganiseerd worden, Kunnen andere me der in steunen en ook een mail sturen na de redactie om een topic over georganiseerd worden want we zijn het er gezamenlijk over eens dat Het niet zolanger meer kan! We moeten elkaar steunen op dit gebied. Nadruk ga gewoon op een simpele verdediging sport we willen positieve topics tegen komen hier en op het nieuws, belagers aangepakt!


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven