Meer zelfmoord onder gelovige homo's

22-04-2018 | Uit een recente studie blijkt dat homoseksuelen, waarbij religie een belangrijke rol in hun leven speelt, een sterk verhoogde kans hebben een poging tot zelfmoord te doen. Uit de cijfers die onlangs gepubliceerd werden in het American Journal of Preventive Medicine blijkt dat 14 tot 20 procent van de LHBT-jongeren minimaal één maal in hun leven een suïcidale poging heeft ondernomen. Bij heteroseksuele jongeren ligt dit percentage op 5 procent.

Deze cijfers zijn vergelijkbaar met resultaten in voorgaande studies maar deze studie ging verder. Aan de ruim 21.000 ondervraagde jongeren in de leeftijdscategorie 18 tot 30 jaar werd ook gevraag welke rol religie in hun leven speelt. Bij homo's en lesbiennes die lieten weten dat religie zeer belangrijk in hun persoonlijk leven is lopen maar liefst 38 procent meer jongeren rond met suïcidale gedachten in vergelijking tot LHBT-jongeren die zeggen dat religie een ondergeschikte rol speelt.

Volgens onderzoeker John Blosnich van de West Virginia University stelt zijn onderzoek vast dat seksuele minderheden het als zeer moeilijk kunnen ervaren om LHBT-er te zijn en sterk religieus. "De angst als 'zondaar' door het leven te moeten en niet volledig jezelf te kunnen zijn beangstigt veel homo's en lesbiennes. LHBT's kunnen zich verlaten voelen en diepe droefheid en woede ervaren als gelovig mens. Vooral als ook het gezin en de familie gelovig is zie je dat LHBT's zich ernstige zorgen maken over hun toekomst," aldus Blosnich in de Amerikaanse media.

In deze studie is onder meer onderzocht hoe belangrijk religie in het leven van de jongeren is en hoe dit zich verhoudt tot de pogingen tot zelfmoord. Niet is gevraagd welke religie de ondervraagden aanhangen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 22-04-2018

Geloof maakt meer kapot dan je lief is !


Peter | 22-04-2018

Wanneer gaan mensen, alle mensen, eindelijk eens inzien dat religie geen houvast is maar een gevaar?


Bijbeletta | 23-04-2018

Tja, religie is en blijft nou eenmaal het allergrootste gevaar van de mens: geloven is niet wéten. De wetenschap staat dus ver bóven geloven.
Ik GELÓÓF in het almachtige omni-presente spaghetti-monster, maar ik WÉÉT dat mijn spaghetti-water bij 100° kookt. Het ene is geloof (ik kan aan álles geloven. Ook dat geel rood, dat Elvis in mijn rode kool leeft en dat mijn wasknijpers zwanger kunnen worden.) en het andere is wetenschap wat door onderzoek, analyseren en vaststellen onomstotelijk is. Ik weet waar ík op inzet.


Jan-Willem | 23-04-2018

Geloof is geen gevaar, maar gelovigen kunnen dat wel zijn.
Oftewel: God is wel ok, maar het is wel erg tobben met zijn grondpersoneel...


Kees | 23-04-2018

@Jan-Willem. God bestaat niet hoor!


@ Kees | 23-04-2018

god bestaat wél. Althans, volgens gelovigen. ‘Gelovigen’, het woord zegt het al: het tegenovergestelde van WETENSCHAPPERS, otw de mensen die WÉTEN omdat iets bewezen is geworden en niet omdat ze dénken dat iets bestaat en graag willen dat het waar is, zoals de relis dat doen.
Bless our spaghetti-monster.


harrie | 23-04-2018

Er zijn maar weinig mensen die ondanks de propaganda vrijwillig religieus worden,dus moet het er van kinds af aan ingepeperd worden,dat zegt al genoeg over geloven.


@Jan-Willem en @ | 23-04-2018

Jan-Willem: Hehe, eindelijk een overtuigende respectvolle reactie, zeker voor mensen die geloven.
Harrie: Of er een God bestaat? We weten het dus niet. Ongelovigen niet, maar ook gelovigen niet!
Overigens, de bijbel kan mij inspireren, maar voor mij bestaat de bijbel uit een aantal door mensen geschreven boeken en niet als een dictaat van een god. Mensen kunnen overdrijven, liegen, in de war zijn enz....
Of jezus werkelijk bestaan heeft en of hij werkelijk heeft gezegd wat in de bijbel staat? Geen idee! Maar ben er wel van onder de indruk!! Raar ben ik he!! Hij heeft trouwens niets negatiefs gezegd over LHBTI-ers!!! Hier zouden nogal wat jezus fans een voorbeeld aan kunnen nemen!!


@kees@harrie | 23-04-2018

zie hierboven.
@harrie: geloof kan echt nooit worden opgedrongen! Uiteindelijk zal een mens zelf de keus moeten maken.


qw | 25-04-2018

Religie zegt om het even wat over om het even wat. Ik vraag mij af hoe om het even wat over om het even wat uitkramen ook maar enig respect kan verdienen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven