COC vraagt Kamer om actie tegen geweld

04-04-2018 | Het COC vraagt de Tweede Kamer om maatregelen tegen anti-LHBTI geweld. De Kamer spreekt op donderdag 5 april met minister Van Engelshoven over het Emancipatiebeleid. In een brief aan de Tweede Kamer brief verwijst het COC naar de recente geweldsincidenten tegen LHBTI's. De belangenorganisatie wil dat de aanpak van geweld een topprioriteit van het kabinet wordt en dat er een actieplan komt. Wettelijke straffen op discriminatie moeten omhoog, politie en OM moeten meer werk maken van de discriminatieaanpak en er moet meer aandacht voor komen in de opleiding van agenten en officieren van justitie. Ook moet er aandacht zijn voor preventie, aldus de oproep van het COC.

Het COC wil dat de Kamer maatregelen neemt waardoor leerlingen zich op school veilig voelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. De organisatie pleit er voor dat het bevorderen van acceptatie nog dit jaar verplicht wordt in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en op docentenacademies, zoals afgesproken in COC's Regenboog Stembusakkoord. Ook zouden scholen en onderwijsorganisaties meer moeten doen om pesten tegen te gaan en moet er snel een verbod op LHBTI-discriminatie in de Grondwet komen.  

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 05-04-2018

En gaat het COC ook bepleiten dat kerkelijke instellingen zich ook moeten houden aan de Grondwet want dat zou ook eens tijd gaan worden. Als ze willen zingen, bidden, klokken luiden of vanaf een minaret onzin blaten, ga je gang, maar van mensen en hoe en met wie ze leven gaat ze geen ene moer aan. Misschien kan het COC het in die bewoordingen ook zo overbrengen.


Pfffff | 05-04-2018

Met de minister van Emancipatiebeleid? Wat is dat voor een Starbucks functie? Ik wil gewoon met rust gelaten worden. Emanciperen is er helemaal niet bij. Toleren steek je ook maar waar de zon niet schijnt, en accepteren is een verwijt aan jezelf. Niet aan mij.
Hebben ze in Den Haag nog steeds telefoons met draaischijven of zo?
We willen met rust gelaten worden.

Mag Dat?


Pffff2 | 05-04-2018

Kunnen we geen bestand afsluiten. Dat het COC namens ons allen belooft dat we stoppen met neuken? Als dat nou de wereldvrede ten goede komt, de religies bijeen brengt, veel aanslagen en bloed voorkomt? Eerlijk gezegd zou ik het niet missen. Er is zoveel meer dat je kunt doen. Gewoon om uit de illegaliteit te komen, misschien best het overdenken waard. Stiekem hele happen Prep slikken, doe je het wel veilig-tantes, is het het nog wel waard? Met alle ellende die de geachte dat ik misschien met een man geneukt heb voortbrengt? Heel Rusland en Indonesië in paniek. Enkel dat het misschien eens gebeurd kan zijn. Half Afrika dat anussen test. Maar dan ook nog Europese bestuurders die het niet meer weten, hoe ze daar mee om moeten gaan. En VMBO'ers verdienen ook een kans bij de politie.

Ik ben bereid me over te geven.

Ik zal het nooit meer doen.


Cees | 06-04-2018

Wat een heerlijke reacties weer hierboven. Werkelijk ongelofelijk! Voor sommige mensen is homo-emancipatie blijkbaar nog een compleet non-issue. Is prima hoor maar zeik dan ook niet als mensen zich negatief uitlaten over LHBTI of erger, geweld gebruiken omdat ze er blijkbaar niet mee kunnen dealen. Ik ben blij dat er nog een COC bestaat - hoe triest het op zichzelf is dat er nog een belangenclub nodig is anno 2018 - en dat we in ons land een minister hebben die zich bekommert om LHBTI-emancipatie en die zich serieus wil inzetten om discriminatie tegen te gaan. Ongelofelijk dat sommigen op dit forum zich daar zo respectloos over uitlaten.


@Cees | 06-04-2018

Ik ben homo en hoef niet ge-emancipeerd. Wil niet ge-emancipeerd. Hoezo moet ik ineens ge-emancipeerd. Heb ik met weer per ongeluk opgegeven voor iets waar ik weer eens lid van blijk te zijn?

Ik ben gewoon homo. Best wel happy homo ook.

Ik naak me enkel zorgen over mensen die zomaarin vijvers vallen. En homogeweld wat wordt omschreven in de officiele rapporten als zou heel misschien een rol gespeeld kunnen hebben maar absoluut nog niet zeker. Niet voor mezelf. Ik sla terug. Ik breng de verwrongen brommer en pizza zelfs nog terug naar de winkel. We zijn niet allemaal mietjes.

Ik maak me wel zorgen om anderen. Die nog moeten leren. Of die kans ontnomen is.

Tolereren, accepteren, emanciperen zegt me niet zo veel meer. Leuk hoor. Bedenk nog eens een woord. Of dan ten minste een letter.

Homo's met rust laten.

Is dat zo moeilijk?


Yo Homo | 06-04-2018

Homo is geen ras. Geen kleur. Geen geloof. Geen beweging. Noch een boekenclub. Homo's zijn er altijd geweest.

Neem die heilige boeken een serieus. Even dan. De eerste mens was homo. "In zijn evenbeeld geschapen". Goed kans dat de laatste mens ook een homo zal zijn.

Smijt me van een hoog gebouw. Wordt je kleinzoon geboren. Nog homo-er (leuk woord!) dan ik.

Je kan het nijlpaard uitroeiien. Of de papegaai. Of de Dodo (gelukt!). Maar de homo niet. Dus goed kans dat die voor de zon ontploft, als laatste het licht uit zal doen.

Alle homohaat is jaloezie. En veel domheid ook. Vooral tegenwoordig. Het niet een gebrek aan respect voor homo's. Het is een gebrek aan besef.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven