COC lanceert internationale website

13-04-2018 | COC Nederland heeft een website gelanceerd waarop te zien is hoe LHBTI-activisten de wereld veranderen, door met steun van het COC in hun eigen omgeving actief bezig te zijn met het verbeteren van de positie van LHBTI's. Activisten uit tal van landen vertellen op de website hun krachtige, mooie en soms ontroerende 'stories of change', hun verhalen van verandering. Die veranderingen zijn soms klein – een veilige plek creëren om elkaar te ontmoeten -, soms groot – homofobe wetgeving tegenhouden – en altijd wezenlijk.

Zo vertelt Amir, mensenrechtenactivist van de Kirgizische LHBTI-organisatie Kyrgyz Indigo, hoe zijn organisatie er met steun van het COC in slaagde om een antihomowet van tafel te krijgen in dit Centraal-Aziatische land.

Robert Amoafo uit Ghana slaagde er, mede dankzij steun van COC, in om veel kleine LHBTI- organisaties in zijn land bijeen te brengen. "Nu vormen we één beweging die samenwerkt en resultaten boekt."

Sadiq - transvrouw, moslim en ook Ghanees - vertelt hoe ze als rolmodel andere transpersonen een hart onder de riem steekt: "Schaam je niet voor je identiteit!" Met COC organiseerde ze een bijeenkomst voor transactivisten uit West-Afrika.

Activisten uit Sri Lanka, Pakistan, Oekraïne en Ghana kaarten met COC de mensenrechtenschendingen in hun landen aan bij de Verenigde Naties. Als gevolg daarvan beloofde de regering van Sri Lanka bijvoorbeeld om discriminatie van LHBTI's aan te pakken.

Ook in landen waar LHBTI-zijn ronduit gevaarlijk is, bereiken activisten verandering. Shaima en Danny zorgen dat er in Noord-Afrika een plek is waar LHBTI's veilig zichzelf kunnen zijn. Activisten in Ethiopië plaatsen in de sociale media anonieme foto's van zichzelf met de regenboogvlag. Ze krijgen hoop op een betere toekomst omdat, naast veel hatelijke reacties, sommige mensen nadrukkelijk hun steun uitspreken.

Op de internationale website van het COC lees je meer over de visie van het COC op verandering. Verandering die begint bij individuele LHBTI's die in actie komen wanneer ze niet langer accepteren dat ze gemarginaliseerd worden. Het internationale werk van het COC wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van OCW en leden en donateurs van het COC.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 13-04-2018

Ga eerst maar eens de Nederlandse website bijwerken cq vernieuwen cq beter opzetten cq inrichten en uw administratie de opdracht geven dat ze emails moeten beantwoorden of gewoon opzeggen want bij het COC is niets meer te beleven. Oh wacht even, de subsidieverdeling komt er weer aan. Nu snap ik het.


Nico | 13-04-2018

Het COC..... Was dat niet ooit een belangenvereniging voor homoseksuelen? Tegenwoordig vinden ze het prima als de overheid bij wet homo's discrimineert door de weigerambtenaren. Het COC doet daar helemaal niets aan namelijk.
Subsidie theeclubje geworden.


@nico | 13-04-2018

de weigerambtenaren bestaan toch niet meer..........
De D66-Tweede Kamerleden Gerard Schouw en Pia Dijkstra dienden in 2012 een initiatiefwetsvoorstel in om het niet willen huwen van partners van hetzelfde geslacht wettelijk te verbieden. De wet werd in 2014 aangenomen. Het verbod geldt alleen voor nieuwe trouwambtenaren, wat betekent dat het aantal weigerambtenaren na verloop van tijd afneemt naar nul.


@nico | 13-04-2018

goed misschien zijn er nog een paar.....maar nieuwe worden niet meer aangenomen...........
ik weet niet hoeveel er zijn......ik denk niet veel......

ik maak me er elk geval niet druk om.


Nico | 13-04-2018

Nee hoor maak je er vooral niet druk om dat homo’s bij wet geregeld gediscrimineerd mogen worden door mensen die in een sprookjesboek geloven.
Waarom zou je je daar druk om maken. We zijn tenslotte tweederangs burgers kennelijk.


Nico | 13-04-2018

De weigerambtenaren die er nog zijn (en dat zijn er nog best veel) kunnen door de overheid beschermd de komende (ca) 25 jaar nog mee in ieder geval.


Nico | 13-04-2018

Maar waar zouden we ons druk om maken,


Nico | 13-04-2018

Gelovigen hebben in dit land nu eenmaal het, bij wet geregelde, alleenrecht op discriminatie.


Peter @ Nico | 13-04-2018

Joh, je hebt gelijk, maar het is weekend, neem een borrel. Al onze meningen hier maken de instanties die erover gaan toch geen moer uit.


SiteReview | 13-04-2018

Cookieklik. Terwijl de site maar 1 cookie zat. Die van de site zelf, omdat het anders niet werkt. Heel netjes trouwens. Maar cookiemelding een beetje overdreven.

Geen google cookie, ook geen Analytics. Ook geen andere bezoekersteller (of misschien op de server.) Is er wel belangstelling voor of de site bezocht wordt, zodat het nut en bereik is? Of is er geen behoefte aan feiten over hoe nuttig de site eigenlijk is?

Site zelf komt zo uit blik. Wordpress. In deze vorm zet je hem zo in elkaar in een dag of twee. Zou met een beetje CSS en zo al een stuk fraaier ogen. Het lijkt de site van een theeclubje. Maar dat was misschien ook het doel.

Link naar Facebook. Lees eens een krant, zou ik zeggen.

Site is enkel in het Engels. Jammer. Zal aan het budget liggen. Chinees en Spaans zijn wel grotere talen. Of kijk eens naar het laatste online SOA onderzoek, dat zat wat wereld-klantvriendelijker in elkaar. (Er is trouwens een plugin voor Wordpress, Bing translator. Niet de fraaiste, maar kan met 0 subsidie de site al wat internationaler maken.)

Geen tracking pixels of een like knop van Mark Z. Netjes. Complimentjes.

Kijk voor de lol eens wat ze in Bulgarije maken voor gays: https://singlestep.bg/en/lgbti-licensed-chat/

Bulgarije dus! Hou je dessing er eens naast. Ik zou me als Nederlands COC een beetje een Oostblokland voelen als je dat ziet. Maar dan andersom.

Verder leuk geprobeerd.

Next.

Misschien een gay webwinkel voor helmen en kogelvrije vesten en cursussen voor eerste hulp bij ongelukken? Maak je zo in Wordpress, met WooCommerce of zo. Of ander in Prestashop.


SiteInhoud | 13-04-2018

Van de site: "Our vision elements
Empowered LGBTI people
Strong LGBTI communities
Capable LGBTI organisations
Mobilised LGBTI movement
Global Human Rights"

Vraag aan het ziekenfonds. Wat kosten staaroperaties voor COC bestuurders? En kan ik extra pampers vergoed krijgen voor mezelf, als ik zoiets lees? Of moet ik het gewoon niet lezen?


Enneh | 13-04-2018

Is de site ook bereikbaar voor haatzangers uit Jamaica?


JAN2 | 13-04-2018

hulde aan COC!


Resultaat | 16-04-2018

Er is besloten om opleidingen voor digitale vormgevers (dtp) op te heffen. Wegens geen kans op werk. Logisch. Als je die COC site ziet.

Grappig genoeg geen woord over "levensbeschouwelijke" scholen. Terwijl die in wezen veel gevaarlijker zijn. Wegens eenzijdige levensbeschouwingen. Dat leidt niet alleen tot weinig kans op werk later, maar ook tot geweld. Op "levensbeschouwelijke wijze" dan. Dat dan weer wel. Zijn we vet mee! Vooral homo's!


mal | 18-04-2018

@SiteReview / @SiteInhoud / @Resultaat:

Cookieklik: inderdaad wat overdreven opzichtig, maar helaas wettelijk verplicht

Google cookie/analytics: applaus voor COC! De serverlogs zijn ruim voldoende om alle analyses te doen op het gebruik van de site die iemand zich maar zou kunnen wensen, waarom onze gegevens te grabbel gooien?

Wordpress: Niets mis mee, tenzij ze er teveel voor betalen, Wordpress op zich is immers gratis. Waarom kostbaar gemeenschapsgeld verspillen aan dingen die geen corebusiness zijn? Wordpress gebruikt CSS in overvloed, je kunt deze skin wellicht niet mooi vinden, vind ik ook niet echt.

Farcebook: op zich mee eens, maar tegelijkertijd zijn de te bereiken doelgroepen nog steeds facebookjunkies. De knop is tenminste op de juiste manier geimplementeerd: facebook kijkt niet automatisch mee (nou, in elk geval niet via deze knop ;-))

Engels: Een beetje eens met beiden, het is jammer, maar alleen engels houd het tenminste nog een beetje uitvoerbaar.

Mark Z: volledig mee eens

Bulgarije: tl;dr;

Our Vision Elements: Ja, wel een beetje zonde als hier geld voor is uitgetrokken, maar ik vermoed dat e.e.a. relatief compleet is 'aangereikt'


mal | 18-04-2018

@Peter

Ik ben zo blij dat er nog mensen als Nico, die ons niet laten vergeten dat er ook nog andere meningen zijn dan de centraal gedicteerde. Ik gun je natuurlijk de uitlaatklep van je keurig goedgekeurde drug, maar ik ben toch van mening dat er maar een reden is waardoor meningen er niet meer toe doen, en dat doordat we opgeven die mening te uiten.


JAN2 | 18-04-2018

En COC gaan jullie nog actie ondernemen tegen die racist rapper die op 4 en 5 mei komt optreden in Amsterdam ZuidOost? En zo weer een podium krijgt homo's te vernederen en beschimpen, of vinden jullie het wel goed zo.


@JAN2 | 20-04-2018

Weinig k(r)ans:

https://historiek.net/krans-van-homos-niet-gewenst-tijdens-dodenherdenking/42447/


@mal | 20-04-2018

Zelfs de RSS feed van geenstijl geeft cookies mee. Als je ze met die vraag mailt, komt ie terug en word je doorverwezen naar een help pagina van.... Google. Kortom, zelfs die geuzensite pleegt land- en volksverraad ten bate van de morele herbewapening van het vaderland.

Wat dat betreft, hulde voor de site van het COC.

Voor alle Chrome gebruikers: klik boven op die "i" in het rondje, voor https. En dan cookies. Dat zie je welke andere sites meeloeren terwijl je surft. En zelfs bijhouden naar waar je op de pagina scrollt soms, en wat je leest. En hoe lang. Dus wat je echte interesses zijn. Om te gebruiken tot aan je stem gedrag. En door te verkopen aan welke gek het meeste biedt.


@mal | 20-04-2018

RSS feed van gaysite is trouwens clean. Die doen dat dus netjes om mensen in hun nieuws geinteresserd te krijgen, maar niet om mensen te volgen die dat niet doen of waarom. Ook netjes. Aanbevolen. Ook voor de sites van het COC.


@COC | 20-04-2018

De !!!gratis!!! plugin voor wordpress heet Feedzy RSS Feeds Lite. Zet je zo het gaysite nieuws mee op jullie site. En die halen daar geen kunstjes mee uit. Wat let je? Kun je zelf gewoon uitslapen en toch elke dag verse nieuwsberichten erop.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven