Alle verdachten antihomogeweld vrijgelaten

20-04-2018 | Alle dertien verdachten van de mishandeling en bedreigingen van twee homoseksuele mannen in Dordrecht zijn weer vrij. Dat heeft justitie donderdagavond bevestigd tegen het Algemeen Dagblad. De dertien, in de leeftijd van 15 tot 21 jaar, blijven wel verdacht van mishandeling en openlijke geweldpleging. De politie gaat er van uit dat de gehele groep inmiddels in kaart is gebracht en verwacht geen nieuwe arrestaties in deze zaak die de afgelopen weken veelvuldig het nieuws haalde.

De groep jongeren maakte op 31 maart en 1 april afspraakjes met hun slachtoffers via Grindr. Op de afgesproken plek verscheen een man die er betrouwbaar uitzag en leek op de profielfoto in de datingapp. Toen het slachtoffer met zijn date een stukje door het park liep, zou die plotseling geroepen hebben: "Kom uit de bosjes jongens, dit is hem". Vervolgens dook een groep mannen op die hem mishandelden. Een nacht later, op 1 april, overkwam een andere man bijna hetzelfde op een andere locatie. Hij werd achternagezeten maar wist te ontkomen aan zijn belagers.

Het is onbekend wanneer de rechtszaak tegen de groep verdachten start.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 20-04-2018

Kom op jongens, dat zijn ze, zullen we die hetero's even lekker in mekaar slaan?


Kees | 20-04-2018

Wel mooi dat de politie ze allemaal heeft weten op te pakken! Nu nog ff afwachten wat de rechter gaat doen. Ik hou m’n hart vast!


Uhmm | 20-04-2018

Zijn de ouders en voogden van de minderjarige bosjesspringers ook al verhoord? Want die blijven aansprakelijk voor het gedrag van hun koters buiten.


Cees | 20-04-2018

Nou Kees, dat kan ik je alvast wel voorspellen: deze gastjes komen er gewoon weer met een lullig taakstrafje vanaf. Let maar op mijn woorden!


Peter | 20-04-2018

Het OM zal waarschijnlijk (net zoals in Arnhem) met de natte vinger bepalen dat het geen homo-gericht geweld was. Ze zullen het ook wel weer hebben over "kinderen" of "jongeren". Het OM kennende zal het een taakstraf vragen van 3 maanden wegens "buitensporig geweld" en de D66-rechter zal daarvan anderhalve maand van maken.
Zo werkt het in Nederland.


Nah ja! | 20-04-2018

Taakstraf?

Dan gaat heel Dordrecht over zijn zeik dat in al die andere homomishandelingen iedereen gewoon wél vrij zijn gang kan gaan! Het was daarnaast een gezonde blanke pedofielenjacht en het slachtoffer was duidelijk een mietje want viel zomaar uit zichzelf flauw in plaats van zich te verdedigen.

Je kan het de kinderen toch niet kwalijk nemen dat ze per ongeluk de verkeerde pedofiel te pakken hadden?

Zo gaat het aflopen. Met 16 pro deo advocaten.


En... | 20-04-2018

32 maatschappelijk werksters die gelijk een paar vrije jogasnuifdagen inplannen. Want makkie.


Nicky de klerk | 20-04-2018

Het is algemeen bekent dat justitie en dat politie zooitje en zeker dat corupte politieke zooitje alleen maar hun corupte agenda moeten volgen en hun Europese zooitje maar hoog houden terwijl de gewone persoon het steeds slechter krijgt . Al een tijdje zit ik er op te hameren dat we georganiseerd moeten gaan worden en laten we begin met een topic te open hoe we elkaar kunnen helpen en meningen kunnen delen het bewijs is er dat we het zat zijn en dat corrupte zooitje maar eens niet meer volgen en zelf maar eens actie gaan ondernemen en gaan aanpakken. Alleen al daarom moeten wij er voor gaan werken om georganiseerd te worden en zelf actie gaan ondernemen. Graag een topic over georganiseerd worden zodat ieder van ons een mening kan geven hoe we elkaar kunnen helpen hoe we echt dingen gaan aanpakken dan alleen maar zeuren en niets doen en de schijn maar hoog houden dat het zogenaamde politie corps en zeker dat justitie zooitje( en inderdaad wat Peter zegt allemaal van dat corupte d66 rechters wie allemaal hun Europese agenda moeten volgen,en hun super rijke achterban te vriend moeten houden )Daar moet verandering in gaan komen en we moeten zelf actie gaan ondernemen en aanpakken.Laten we aub er voor gaan werken om een kranten bericht te zien of op het nieuws belagers aangepakt het kan alleen door middel van werken. Door een topic te openen kunnen we meningen delen elkaar steunen,er voor werken, ideeën verwisselen, wat voor verdediging kan je het beste doen als je word belacht, waar leer je dat, hoe om te gaan met zulke ervaringen , laat de slachtoffers spreken zodat ze weten dat we er voor hun staan en we hun gaan helpen, wat maken ze mee en hoe gaan het de volgende keer voorkomen, ook de zovele wie ook zulke zinloze geweld misdrijven hebben mee gemaakt of incidenten die raken er door gemotiveerd om ook te gaan helpen en eindelijk der over gaan praten en ga zo maar door en de talloze ideen wie er vrij gaan komen om een veiliger en georganiseerde gay community te krijgen.


Gespuis | 20-04-2018

Ik zal ook maar eens zulk gespuis in elkaar meppen en dan tegen de rechter zeggen: “Hij keek me aan en ik dacht dat het een homo was. Kan ik er wat aan doen?” Kijken of ik er ook mee weg kom.


Gewoon... | 20-04-2018

Die twee gorillas vrijlaten uit Blijdorp. Dan horen we wel wie er nog spatsies maakt.


Marc | 21-04-2018

JaJa de rechter komen allemaal uit het D66 en Groen Links milieu dus we weten ook wie daar in Amsterdam op gestemd hebben en in Rotterdam. Onze eigen rooi soortgenoten halen dat soort met over 1 miljoen binnen, dan nu niet gaan zeuren maar eens goed gaan terug meppen.
Gay's zijn veel te passief en te zoetsappig en hebben dit soort dingen over zich zelf uitgeroepen, wel dansen op de grachtenboten en gillen en dellen maar niet terug meppen.
Deze knullen worden thuis geĂŻndoctrineerd met joden en homo haat en dat bij 5 tot 6 kinderen per gezin, dus kun je je voorstellen dat het veel en veel erger gaat worden. Ook op de islamitische scholen met kristallen lampen en vloeren van ons belastinggeld gaat het indoctrineren door, en beginnen een steeds groter gebied op te eisen. Nog even en en loopt hier net zoals in Iran een speciale islamitische politie/ordergroepen rond, welke vrouwen aanvallen omdat de sluirers niet goed zitten.

En nogmaals Groen Links haalt ze met tienduizenden binnen en daar heeft 58 procent van de Amsterdamse nichten op gestemd. Slaap lekker verder. !


Tjakka | 21-04-2018

Jullie moeten allemaal op verdedigings- cursussen gaan, zodat jullie net zo sterk en agressief worden als de gorgrilla's, maar zoals je kon lezen beminnen ze elkaar met zachtheid maar hun vijanden knallen ze tegen de grond.


Cees | 21-04-2018

Het zou inderdaad heel verfrissend zijn als er eens een paar homohatertjes helemaal total loss worden geslagen. Als was het maar onder het motto: de poten rammen terug. Wie durft?


Nicky de klerk | 21-04-2018

Waarom kraak je mijn advies af om ze op een verdediging sport te laten is super goed voor ze en de mensen wie daar les geven vinden het alleen maar positief om ze te helpen en ze advies te geven, het is niet alleen zelfverdeding maar er komt zoveel meer bij kijken waar we op vooruit gaan, conditie, sociaal, lichaam, advies, en gezelligheid. Een verdediging sport zijn geen gorilla s we zijn mensen wie het leuk vinden om elkaar te helpen en respect te leren aan mekaar.


Nicky de klerk | 21-04-2018

Het gaat er niet om wie durft, het gaat erom dat je jezelf leert te verdedigen om in zulke situatie je kan aanpakken........ tuurlijk we gaan ervoor zorgen dat we goede en positieve kranten berichten lezen op Het nieuws..... Het zijn incidenten en mijn ervaring wat ik heb gezien ik het Amsterdams regulier uitgaand gebied is geen enkel geweld incident hoogstens wat figuurtje s buiten Amsterdam om wie wat beledigende opmerkingen maken.waar het gebeurt is buiten het uitgaans gebied.en daar moeten we wat aan doen. Aangezien we op elke topic elkaar alleen maar tegen spreken en elkaar maar lopen aftekraken, is een topic over hoe we georganiseerd kunnen worden, een idee hoe we ideeën kunnen delen elkaar kunnen helpen met elke mindset wat er is.


Pride | 22-04-2018

Men zal het allemaal wel weer lastig vinden. Liever doen alsof het niet is gebeurd. Liever geen homo gerelateerd geweld. Een sluwe advocaat speelt daar handig op in en krijgt zo elk voordeel van de twijfel. Want we moeten allemaal happy happy zijn! Het gaat toch goed en iedereen is toch lief en dankbaar (kots kots).


Nicky de klerk | 23-04-2018

Aan de redactie willen jullie graag een topic openen over georganiseerd gaan worden openen. De aanleidingen zijn er genoeg!👍


Pam | 24-04-2018

Helemaal eens met Nicky de Klerk.

Het vrij schieten op homo's moet worden gestopt.

Laten we ons uit het straatbeeld wegjagen of zijn we werkelijk trots?
Een trotse homo is een weerbare, georganiseerde homo die een telefoonnummer van een Grote Groep Sportschoolnichten kan bellen als 'ie wordt lastiggevallen. De Poten-Rammen-Terug-lijn?

Wie organiseert een noodlijn voor fysieke defensie van homo's?


Marc | 24-04-2018

Wat hebben we nodig om fysiek terug te slaan?

* homo juristen die de exacte grens van zelfverweer kenne
* homo juristen die ons vrij krijgen na arrestatie wegens zwaar geweld tegen potenrammers
* vechtsinstructeurs
* wekelijkse groepstraining
* homo's uit het leger, commando's
* medici en paramedici voor het verzorgen van (onze) gewonden
* strijdplan voor het uitschakelen van een groep homohaters
* materialen:
- kogel- en messenwerende vesten
- als wapen te gebruiken voorwerpen, die (nog net) binnen de wet kunnen vallen (betonschaar?)
- camera's voor onszelf, om naar eigen inzicht als bewijsmateriaal te gebruiken
- wellicht paintball materialen
- vervoersmiddelen (motor, scooter)

DENK MEE!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven