"Alle verdachten antihomogeweld aangehouden"

17-04-2018 | De politie in Dordrecht laat weten dat het in Dordtse mishandelingszaak weer aanhoudingen heeft verricht. Met zeven nieuwe aanhoudingen denkt het rechercheteam alle verdachten binnen te hebben. Maandag 16 april werden vijf jongens aangehouden. Dinsdag 17 april volgden de laatste twee arrestaties. Het gaat om zes Dordtse jongens in de leeftijd van 15 tot 21 jaar en een jongen van 17 uit Harreveld. In totaal zijn nu dertien jongens opgepakt voor mishandeling van en openlijke geweldpleging tegen enkele homoseksuele mannen.

De incidenten deden zich voor op 31 maart en 1 april. De slachtoffers hadden een afspraak gemaakt via Grindr. Op de afgesproken plek verscheen een man die er betrouwbaar uitzag en leek op de profielfoto in de datingapp. Toen het slachtoffer met zijn date een stukje door het park liep, zou die plotseling geroepen hebben: "Kom uit de bosjes jongens, dit is hem". Vervolgens dook een groep mannen op die hem mishandelden. Een nacht later, op 1 april, overkwam een andere man bijna hetzelfde op een andere locatie. Hij werd achternagezeten maar wist te ontkomen aan zijn belagers. Hij deed net als het eerste slachtoffer aangifte.

De politie onderzoekt het motief van de groep. Van de dertien verdachten zijn inmiddels zes jongens voorgeleid aan de rechter-commissaris. Alle jongens zitten nog vast.

Deel dit artikel:  

Reacties:

MooiZo | 17-04-2018

Ik zie niet in waarom "bontkraagjes" anders behandeld zouden moeten worden dan maatschappelijke producten uit anderssoortig levensbeschouwelijk onderwijs.

Leip=Leip


Nicky de klerk | 18-04-2018

Heel leuk allemaal maar de volgende keer doen ze het weer. We moeten er ons niet van weer houden dat we op heel veel dingen meer Georganiseerd moeten gaan worden. De justitie en die politie doen hier absoluut niet veel aan is allemaal schijn. Daarom nadruk dat we meer Georganiseerd moeten gaan worden en waarbij we ons mening kunnen geven om elkaar te helpen waar talloze gays mee zitten maar er niet over willen praten ,we vergeten allemaal 1 ding er zijn talloze incidenten en nog eens zinloze mishandeling plaats gevonden waarbij ze zich schamen om het in hun vertrouwde kring te zeggen laat staan er openbaar voor te vechten mede omdat ze zich onzeker der in voelen of er voor schamen.......... Ook voor deze groep wie het niet durft te zeggen moeten we laten zien dat hun ook vaak traumatische ervaring of incident wie ze hebben meegemaakt der voor mee kunnen vechten en zeker ook in kunnen zetten voor de de talloze mishandelingen en incidenten wie we kunnen voorkomen omdat we georganiseerd te werk gaan. Georganiseerd worden betekent heel veel dingen en het is verstandig om er werk voor te maken en ieder ze mening der over kan geven.


mal | 18-04-2018

Jezelf organiseren is goed, maar met organisatie komen er ineens ook andere belangen bij die afleiden van de eens zo belangrijke reden tot organisatie. Je wilt immer dat mooie luizenbaantje daarna ook nog houden, nietwaar?


Nicky de klerk | 18-04-2018

Jij hoort niet eens thuis op deze topic mal ga ergens anders haten! Lees eerst aub de andere topics en dan kan je zien wat ik bedoel onder het organiseren. Het komt er op neer dat er veels te veel incidenten zijn en zinloos geweld actie. Waardoor door middel van georganiseerd te werk gaan actie kunnen ondernemen!en een topic erover kunnen ze een mening geven en inzet tonen om echt aan te pakken.


Pet | 19-04-2018

Google eens op 'bash back'. Dat moeten we in Nederland ook hebben.


@Pet | 20-04-2018

Die paar die we hadden herdenken we op 4 mei. Ook.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven