Zoenposters in Amsterdam

20-03-2018 | Onder de noemer 'Celebrate Love' hangen er vanaf maandag posters in Amsterdam met daarop acht zoenende stellen met verschillende afkomsten, seksuele oriëntaties en religieuze achtergronden. Te zien zijn onder meer een Turks-Nederlands man die een witte man kust, twee verliefde mannen met een Arabische achtergrond (foto). De posteractie is een initiatief van Femmes for Freedom, een organisatie die strijdt voor de zelfbeschikking van vrouwen. Met de actie wil de organisatie het signaal afgeven dat iedereen in Nederland vrij mag zijn om zijn of haar eigen partner te kiezen.

Het plan was om de campagne in samenwerking met de gemeente Amsterdam te lanceren maar wethouder Simone Kukenheim vond de benodigde 25.000 euro subsidie "te duur". Dat de posters nu toch in de hoofdstad hangen is mede te danken aan hulp van onder meer CS Digital Media, dat abrischermen in de hoofdstad uitbaat. De foto's van de zoenende koppels zijn gemaakt door Ahmet Polat, die in 2015 Fotograaf des Vaderlands was.

Ook een aanvraag bij de gemeente Haarlem stuitte in eerste instantie op verzet. Wethouder Jur Botter reageerde terughoudend omdat de angst bestaat dat, net als bij de posters van het merk SuitSupply, er flinke commotie zal ontstaan. Maar na een discussie in de gemeenteraad is de campagne ook in Haarlem welkom.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 20-03-2018

En nu maar hopen dat een ieder daar met zijn/haar fikken van af blijft.


Love4All | 20-03-2018

De openbare ruimte is er voor ieder1. Uitingen van geloof zijn toegestaan,van reclame en wat dies meer zij. Uitingen van affecties ook,zolang niet vulgair, ranzig of porno-achtig. Anno 2018 is men gewend aan meer dan hetero-hetero.


delamordant | 20-03-2018

De homolobby heeft erg expansionistische trekken. Net zoals religies hun visie, cultuur proberen op te dringen. Dit gaat niet meer over aanvaarding. Misschien zijn hier ook wel buitenlandse fondsen aan het werk die de vrije wereld willen ondergraven door het promoten van alles dat naar decadentie ruikt.


@deodorant | 20-03-2018

Zoenende mannen, of vrouwen, daar is wat mee mis gegaan toen Facebook het Vietnam meisje ging censureren. En andere kunst. Of gewoon een halve mooie bil of here bewaar ons, een tepel. Dat we allemaal gehersenspoeld zijn van: "Kan dit eigenlijk nog wel?". Zomaar in het openbaar?

Expansionistische trekken? Deze posters komen van een groep voor vrouwen emancipatie! Die even willen laten zien dat alle kleuren bestaan. Frisse derde dames oksels dus. Cool.

Volgende posting met facepic, ok?


Facebook | 20-03-2018

Op de beurs in één weekend 30 miljard minder waard geworden. Op de beurs. Ook in Amsterdam. Koekel eens op de beurs van Amsterdam? Wat zie je? Het beeld van Mercurius, de god van de handel. In zijn blote kontje. Mooi kontje he? Staat daar al heel heel lang. Nooit een probleem geweest. Nog sterker, aan de voorkant heeft hij gewoon een blote piemel. Ook nooit een probleem geweest.

Mercurius, met zijn mooie kontje, slaat nu terug. Niks mis met die Mercurius. En ook niet met een kus op straat.


Marc | 20-03-2018

Goeie actie in navolging van Bad vd Sande. Morgen op stemmen in Asd.


Martijn | 21-03-2018

te duur , wat een smoes van deze linkse gemeente


Link AD | 22-03-2018

'Bang en depressief': homo- en transseksuelen vogelvrij in azc's


Cees | 23-03-2018

Tja Link AD, dat is idd te triest voor wooden! Vluchtelingen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld en dan mede-vluchtelingen gaan bedreigen alleen omdat ze anders zijn dan zij. Wat mij betreft krijgen dit soort 'vluchtelingen' geen asiel meer. Om het met Mark Rutte te zeggen: pleur op! En wat die poster-campagne betreft: prachtige actie, vooral ook omdat er moslims lijken te zijn betrokken bij deze campagne, althans zo te zien aan sommige namen. Hoe dan ook: een mooi signaal, zeker ook aan laffe linkse bestuurders.


@Cees | 25-03-2018

Als ik naar de uitslag van Amsterdam kijk, dan zie ik altijd nog meer laf links dan laf rechts. Terwijl laf rechts zijn veel gemakkelijker is. Want daar heb je geen geweten bij nodig.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven