Rusland dreigt met boycot Songfestival

14-03-2018 | De Ierse inzending voor het komende Eurovisie Songfestival loopt de kans niet in Rusland te worden uitgezonden. De video bij het lied 'Together' laat twee duidelijk verliefde homoseksuele mannen zien die na een avond stappen in een café in Dublin dansend naar huis gaan.

De video zou onder de Russische anti-homowet vallen, de wet die zogenoemde 'homopropagenda' verbiedt. Of het live optreden van zanger Ryan O'Shaughnessy, die het lied zelf heeft geschreven, ook een homokoppel in het middelpunt zal hebben is niet bekend. De regels voor deelname aan het Eurovisie Songfestival schrijven voor dat alle landen alle optredens live moeten uitzenden. Doen zij dit niet, dan bestaat de kans dat ze worden uitgesloten van deelname aan het liedjesfestijn.

Ryan O'Shaughnessy heeft via Twitter gereageerd op het nieuws: "De Russen dreigen met een uitzendboycot vanwege mijn video bij 'Together'. Anti-homopropaganda op zijn best! Hilarisch als je het mij vraagt... #IDareYou". Ierland zal te zien zijn in de eerste halve finale op 8 mei. Dan zullen we weten of het optreden van Ryan O'Shaughnessy door de Russische censuur komt.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Russen! | 14-03-2018

Met hun gifgas terrorisme. En hun Buk-nog-een-keer raketten.
Schieten, bij wijze van spreken, iemand dood. In een buitenland nog wel. En zeggen dan, stuur me eerst de kogel eens op, dat we het bewijs hebben dat wij het niet waren.
Ik geloof dat die Russen al jaren helemaal niet meer op Eurovisie thuishoren. Want hun Euro-Visie is wel duidelijk.


Asos | 14-03-2018

Rusland heeft zich door deelname automatisch VERPL√ćCHT zich aan de regels van de EBS en het ESC te houden of anders gedisqualificeerd te worden. Wat natuurlijk helemaal niet zo erg is. Weg met die alkis en achterbakse ruziemakers. Voor de leukigheid van het geheel heeft niemand, maar dan ook niemand Rusland ergens voor nodig. Doping bij elke spelen, asociaal gedrag in vliegtuigen en hotels, asos op de weg, oorlogsmisdaden in Syri√ę, vermoorden van gays, journalisten en opositionele politici: de wereld kan Rusland missen als kiespijn.


JAN2 | 14-03-2018

Is dat het enige wat deze idioten kunnen bedenken? Je vraagt jezelf af of de Russen helemaal gek geworden zijn te denken dat ze de wereld kunnen manipuleren. Goed dat de UK voet bij stuk houdt en nu hoop ik wel dat wereld ook een keer hun bek open gooit.


Als... | 14-03-2018

Alle, maar dan ook alle andere landen zich nu eens collectief zouden terugtrekken? Het is maar een liedjes festival, weet je. Dan kunnen we daarna gewoon een ander festival organiseren. Op dezelfde dag. Op dezelfde plek. Met anderen naam: Euro Freedom Festival.


Droom | 14-03-2018

Allemaal terugtrekken. Het is een droom. Maar zou op een geweldig moment komen. Om te laten zien waar Euro voor staat. Ook zeker aan de Engelsen met hun Brexit!


WodkaBeer | 15-03-2018

Primitieve, barbaarse opvattingen uit 't Stenen Tijdperk, gevoed door de Russisch-Orthodoxe Kerk, en op 1 lijn staand met Rome. Een boerse samenleving, waar drankzucht, verkrachting, aso gedrag en ander primair gedrag worden verheerlijkt, maar andere dan hetero uitingen van liefde worden verketterd. Zo'n land kun je missen als kiespijn, tot aan Vladivostok toe. Boycot WK 2018!


Olé | 15-03-2018

Als Rusland de regels overtreedt dan doet dat land volgend jaar mooi niet mee. Niemand zal ze missen. Een groot voordeel van onze uitschakeling voor het WK is dat onze voetballers zich niet hoeven te bevuilen aan het fascistische gedrocht dat Rusland heet.


Peter | 15-03-2018

Een optie is ook dat alle andere landen hun 12 punten aan Ierland geven en uiteraard 0 aan die idioten uit Rusland.


Over... | 15-03-2018

Achterlijke culturen gesproken. Laten we maar snel zorgen dat we hun gas en zo niet meer nodig hebben. Alle staats- en cultuur terrorisme is aan energie gekoppeld. Zelfvoorzienend zijn zal meer gewicht in de schaal leggen dan "toenaderingspogingen". Zoals de populisten willen. Eurovisie, of voetbal zijn ook van die leuk bedoelde pogingen. Mee kappen. Windmolentjes bouwen en veel zonnepanelen in China kopen. Dan houdt al dat geklier ook op.


Nico | 15-03-2018

Wederom het bewijs dat geloof in een sprookjesboek mensen mentaal zwaar beschadigd.


Ollongren | 16-03-2018

Mogen alle commentaren weg hier op zaterdag (morgen dus)? Zeker ook ongewenschte commentaren over sprookjesboeken. Want op zaterdag rusten de Joden.


Lesbiejeanne | 16-03-2018

Kijk uit lieve boys want de politiek is zo vreselijk gecompliceerd. Er moet en zal een gaspijpleiding komen door Syri√ę met goedkoop aardgas uit Qutar naar Europa . Zodat wij geen gas meer nodig hebben van de russen. Dan ook nog voor elke liter benzine sterven er vele Syrische kinderen omdat wij verslaafd zijn aan olie. En de Oekra√Įne daar is een zeer fascistisch regime aan de macht. De EU is net zo misdadig als de russische regering, net zo corrupt. We weten nog steeds niet wie de MH17 naar beneden geschoten heeft. Zijn het de russen zijn het de oekraieners?. We kunnen het blijven gooien op homorechten. Maar als puntje bij paaltje komt heeft straks de EU ook schijt aan de homogemeenschap en zie ik het cidi veranderen in de joodse raad en het coc veranderen in de roze raad. We leven in een zeer verradelijke tijd waarin niets meer vaststaat hoewel het anders lijkt. Niets is wat het lijkt. Maak je borst maar nat en voor de dames maak je borsten maar nat.


Roy020 | 16-03-2018

Met trots leest Marcel Gerlauf de meeste reacties hier. Heeft hij met zijn NOS journaal het volk toch goed opgevoed.... Ik word zoooo moe van dat vijanddenken ten aanzien van Rusland. Hele week al bombarie maar de bewijzen worden niet gepresenteerd. Net al bij MH17 trouwens.


@Roy020 | 16-03-2018

Dus dooien tellen niet als bewijs? En Russische staatsdebielen kunnen rustig roepen, stuur de lijken maar naar Moskou, dat we zelf even gaan kijken of ze wel echt dood zijn? Zo een Bukding krijgen jij en ik de lucht niet in hoor, en een potje gifgas of polonium kunnen wij niet kopen op Amazon. Daar heb je mensen van de staat bij nodig. Het gebeurt allemaal gewoon om Poetin een totale meerderheid te bezorgen. Het kan de gemiddelde Rus geen ruk schelen wat er met Europeanen gebeurt. Maar alle boycots en zo worden daar met genoegen ontvangen. Als bewijs dat wij tegen ze zijn. En veel domme Russen stinken daar in. Het zijn nazi praktijken. Met nogal grof geschut.


Eender nazis. | 17-03-2018

Met anti-homo sentimenten kun je goed afleiden van de daadwerkelijk extreme problemen waarmee je land te kampen heeft, zoals de allergrootste aids-crisis op de wereld, het enorm drugsprobleem, de extreme armoede, de korruptie, het georganiseerd geweld, etc. Zo deden de nazis dat óók: zoek een zondebok ipv oplossingen. Zo hoef je je ook niet met je problemen bezig te houden, en kun je al je haat en ongenoegen op je imaginaire vijand afreageren. En de niet-denkende massa, slikt het als zoete koek, ipv zélf na te denken.


@Eerder | 17-03-2018

Zo deden de Japanners het ook. Toen. Allemaal opgefokt dat heel de wereld ze in potjes hondenvoer wilden veranderen dat de soldaten niet wisten hoe hard ze om zich heen moesten hakken. Waarna ze zo fanatiek werden, kamikazes en zo en bazai, dat er ook van de andere kant niks ander op zat dan, valt niet mee te praten.

Wat Poetin doet is een oud truukje. Net als met wapens zwaaien. Wat wil ie nou? Europa is meer dan een 500 miljoen mensen. Rusland net over de 100 miljoen. Europese economie groter dan die van de USA. De zijne vergelijkbaar met Itali√ę. Ons allemaal dood maken? Begin maar. En gaat China blij mee zijn. Dat was ooit echt de aller aller grootste economie in de wereld, en die zijn een beetje bezig terug op hun plek te komen. Vergeet niet, de Zijde Route liep d√≤√≤r Rusland, niet n√†√†r Rusland. Die gaan dat lekker lachend laten gebeuren zeker? Terwijl ze net weer zo lekker aan het opkrabbelen zijn? Een goedgevulde afzetmarkt van 500 miljoen mensen.

500 miljoen mensen slimmer maken is niet gemakkelijk. Maar dommer maken, begin maar, met je botox foto's.

Rusland zal blijven wat het altijd al was. Twee grote steden. En heel veel afgelegen boerderijen. Dat ze er maar gelukkig mee zijn. "De Rus" stemt Poetin, omdat die denkt, zonder Poetin moeten we zeker wéér helemaal overnieuw beginnen met niks. Zou wat mij betreft niet nodig zijn geweest. Maar wel moe van elke Rus die ik tegen kom en denkt dat ik een blik kattenvoer van hem wil maken. Terwijl ik helemaal niks heb tegen die mensen. Het zal die Jappen-propaganda wel zijn. Of het arme mensen paradigma. Wij hebben niks maar zij wel. Dus dan hebben zij van ons gepikt. Dat brengt ook zo zijn populaire leiders voort.

Ik heb niks tegen Russen. Maar zie het voorlopig als een soort van reservaat. Met enge wapens. Dat wel. Toch denk ik als homo, je kan wel een grote lul hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat ik met je naar bed wil. Of moet. En gelukkig kan ik dat hier gewoon zeggen.

Japan is gelukkig nu, hey leuk Toyota, sushi, ik wil er toch eens heen. Poetin is een soort van Grace Mugabe geworden. Strooit ook met glitterpoeier. Alleen van ander merk. Voedt zijn kiezers op om bang voor mij te zijn. Dan maar geen rondje wodka. Misschien volgend jaar. Het zouden best nog wel eens heel aardige mensen kunnen zijn, weet je?


BertJan | 18-03-2018

Bloedmooi liedje. De rest interesseert me niet.


Richard | 20-03-2018

Bah die Rusland. Zou ik nooit van me leven willen wonen.


Marc | 20-03-2018

Mooi lied maar wel saai na de opening.


delamordant | 20-03-2018

Ik kan de Russen hierin volgen.


anoniem | 22-03-2018

Prima, dan geen ESF voor Rusland. Het zal ook echt niet te downloaden zijn voor Russen die het wel graag willen zien...


Gefeliciteerd! | 23-03-2018

Beste Poet,

Alweer gewonnen, na harde strijd. Nog eens 6 jaar. Je gaat het ooit eens zat worden. Dus ik denk, tijd om een opvolger te zoeken, of eentje die het kan, maar helemaal tegen je is meer lucht geven. Want je hebt ook niet het eeuwige leven, en je volk is het meeste bang dat als jij er niet meer bent, ze alweer helemaal opnieuw moeten beginnen. Je hebt alweer gewonnen, maar je grootste taak zal zijn de fakkel door te geven.
Als je daar toch mee bezig bent, ik heb een groot, heel groot probleem met de mensen van jouw volk. Het wantrouwen spettert er vaak vanaf. Als ik ze gewoon tegenkom. Terwijl ik niks kwaads van zin ben. En dan weten ze nog niet eens dat ik ook nog homo ben. Maar nog steeds niks kwaads van zin. Het is echt heel vervelend. Die achterdocht.
Je zit nu weer voor 6 jaar zeker. Touwtjes in handen. Goeie PR-machine ook. Wordt het niet eens tijd om die voor leuke dingen in te zetten, als je toch al zo tegen je pensioen aanloopt? Niet dat alle Russen me meteen aardig gaan vinden of zo. Maar dat ze me wel de kans geven? Ik bedoel niet je politici, of olichargen met een grote boot. Maar gewoon de Russen die ik alledaags tegenkom. Over het algemeen zo gesloten en wantrouwig. Terwijl het zo gezellig had kunnen zijn.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven