Psychiater had 'genezingsseks' met homo's

12-03-2018 | Een psychiater uit het Canadese Ontario is veroordeeld omdat hij twee mannelijke patiënten seksueel heeft misbruikt. De psychiater, die therapiesessies gaf waarin hij beloofde dat hij patiënten van hun homoseksualiteit kon genezen, is tevens zijn licentie kwijtgeraakt. De rechtbank acht bewezen dat de psychiater met minstens twee patiënten orale seks had tijdens de 'genezingssessies'. Ook liet hij de mannen geloven dat gezamenlijke masturbatie onderdeel uitmaakt van het genezingsproces. De psychiater had met één van de mannen zelfs anale seks in zijn praktijkruimte. De twee slachtoffers die nu 40 jaar oud zijn waren ten tijde van de bezoeken 18 en 20 jaar oud en hen werd in meer dan 15 sessies voorgehouden dat homoseksualiteit te genezen is.

In 2015 werd het psychiatrisch behandelen van mannen, met als inzet genezen van homoseksualiteit, verboden in Canada. Toch ging Dr. Melvyn Iscove door met zijn genezingstherapieën. Hierop besloten twee slachtoffers van de praktijken van de psychiater naar de rechter te stappen. Zij verklaarden dat ze enkele tientallen malen seksuele handelingen hebben verricht in de praktijkkamer van Iscove. "Hij werd een vaderfiguur voor mij en liet mij geloven dat ik kon genezen van mijn homoseksuele gevoelens. Door daadwerkelijk seks te hebben, in plaats van er over te fantaseren, was de kans op genezing volgens Iscove het grootst," aldus één van de slachtoffers die anoniem wil blijven.

Iscove ontkent alle beschuldigingen en overweegt in hoger beroep te gaan.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Fijn | 12-03-2018

Twijfel je of het aan jou ligt, of je want mankeert, blijkt de dokter ziek in zijn hoofd te zijn. En niet zo'n beetje ook.


Shrink | 13-03-2018

Psychiater moet zelf in therapie. Therapeutische zuivering heet zoiets. Wilde zeker die Christelijke genezingskampen in de VS imiteren, waar je met de Bijbel in de hand van je seksuele oriŽntatie afkomt.


Reageer

Naam:
Reactie:

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over een schoolhoofd en ingewikkelde keuzes. En Jehova's Getuigen. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over de ingewikkelde kwestie Rusland en mensenrechten....

Volg GaySite.nl ook via

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over hoe anders Spanje en de Spanjaarden zijn... positief en minder positief. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Recent uit de kast!

| Amandla Stenberg (actrice)

| Jochen Schropp (acteur)

| Xu Jingsen (surfer)

| Todd Harrity (squash speler)

| Janelle Monáe (zangeres)

| Kehlani Comes (singer/songwriter)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl Onderzoek

In hoeverre bepaalt de LHBT-vriendelijkheid van een land de keuze van jouw vakantiebestemming?

LHBT-vriendelijkheid heeft geen invloed

LHBT-vriendelijkheid heeft weinig invloed

LHBT-vriendelijkheid heeft veel invloed

Ik reis niet naar homofobe bestemmingen