Protestacties voor en tegen 'homoposters'

10-03-2018 | De rooms-katholieke beweging Civitas Christiana heeft zaterdagmiddag gedemonstreerd bij station Nijmegen tegen de recente reclameposters van pakkenfabrikant SuitSupply, waarop twee zoenende mannen te zien zijn. Ook is er een online petitie gestart om de betreffende, volgens de christelijke organisatie "vulgaire reclamecampagne", te verbieden. Op de demonstratie kwamen ook enkele politieke partijen en homoactivisten af die luidruchtig lieten weten dat in Nijmegen demonstraties tegen homoseksualiteit ongewenst zijn. Na een uurtje hielden de conservatieve demonstranten het voor gezien en vertrokken ze onder begeleiding van de politie.

Civitas Christiana is een rooms-katholieke lekenbeweging die wereldwijd actief is. Hugo Bos, manager Civitas Christiana en initiatiefnemer van de protestactie zaterdagmiddag in Nijmegen, zegt dat de Nederlandse tak uit zo'n twaalf actieve leden bestaat. Het protest zaterdag was aangekondigd in de media waardoor ook een tegendemonstratie kon worden gemobiliseerd. De conservatieve groepering was met tien mannen naar het station van Nijmegen gekomen. Op het plein aan de Van Schaeck Mathonsingel stelden ze zich op met banieren en spandoeken en zongen katholieke gebeden in het Latijn (foto). Al snel waren ze omringd door protesterende homoseksuelen die elkaar demonstratief zoenden. Ook vertegenwoordigers van de Nijmeegse politieke partijen PvdA, VVD, D66 en GroenLinks waren gekomen. De gebeden werden overstemd en de leden van Civitas Christiana werden met glitterpoeder bestrooid.

Hugo Bos van Civitas Christiana was niet blij met het tegenprotest. Hij liet eerder al weten dat de posters van SuitSupply oproepen tot zonde. "Zeker voor kinderen vinden we het heel belangrijk dat zij niet ongevraagd blootgesteld worden aan dit soort vulgaire beelden. Dat kwetst hun onschuld. We willen dat de campagne stopt want het toont vulgair gedrag. Wij komen op voor de mensen die tegen het praktiseren van homoseksualiteit zijn."

GaySite.nl berichtte ook:
25-02-2019 | Weer ophef over zoenend lhbt-stel
08-05-2018 | Geen 'homoadvertentie' in Reformatorisch Dagblad

Deel dit artikel:  

Reacties:

Cees | 10-03-2018

Nou, als deze posters al vulgair zijn, is er heel wat werk aan de winkel voor deze zieleknijpers. Campagnes van pakweg Gucci gaan heel wat verder. Maar ja, die gaan vaak over mannetje/vrouwtje en dan mag het best vulgair zijn. Maar als het om homo's gaat ... werkelijk te zielig voor woorden deze beweging.


Ruud | 10-03-2018

Deze Roomse kliek kerk ging dus protesteren tegen de vulgaire posters, hypocriete kinderverkrachters kerk, je moet maar lef hebben.
Cultuur onder Vuur Heilige Land Stichting.
Pastoor Rabouplein 5
6564 BP Heilig Landstichting

U klachten over onze cultuur komen veels te laat, en vooral door een organisaties met een kerk welke 58.000 kinderen wereldwijd door priesters heeft laten verkrachten, waar was u kerk toen er kinderen dagelijks werden verkracht dat vond u zeker geen porno.
Uw kerk is altijd al een smerige kerk geweest welke heeft meegeholpen na de Holocaust de nazi's te helpen ontsnappen naar Zuid Amerika via Genua Italiƫ op vrachtschepen, onder betaling van vele juwelen van omgebrachte joden.

Nu gaan de christenen de rekening betalen voor al die verkrachtingen, omdat de moslims de boel gaan overnemen, helaas voor ons Europeanen maar ook dat hebben we te danken aan de christenen welke ze zelf hebben binnengehaald en nog steeds binnen halen. CDA haalt ze ook binnen omdat ze zo zielig zijn.Denk u maar eens goed na tijdens uw gebeden aan al die kinderen die uw kerk heeft laten verkrachten en nog steeds verkracht worden, in plaats zich druk te maken over een poster terwijl u de ander kant om kijkt als kinderen door Roomse priesters kinderen verkrachten.Moge God u vergeven.

Denkt u, dat uw God en kerk de kinderverkrachtingen vergeven zal.? Nee nooit en ten never, ook de moslims met hun aanslagen zullen boven hun rekening moeten betalen zoals uw kerk hun rekeningen moeten voldoen


Wim | 10-03-2018

Zeker voor kinderen vinden we het heel belangrijk dat zij niet ongevraagd blootgesteld worden aan dit soort vulgaire beelden. Dat kwetst hun onschuld. Maar verkrachten van onschuldige kinderen vinden ze wel normaal stel idioten. Pedo-kerk.


Haha | 10-03-2018

Hugo Bos. Die maakte al uniformen voor de nazi's. (zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Boss)

Verder overigens hele ranzige foto bij dit artikel, gaysite! Roept enorme associaties op met wat er met die jongentjes vroeger gebeurd moet zijn. Niet erg geschikt voor kinderen, die foto. Met die rooie doekjes. Wat is dat eigenlijk, dat rood. Het bloed van Jezus? Ik hoop van wel, want daarmee spotten is juist bloedlink.


Biometrie | 10-03-2018

Kunnen die twee mannen op de voorgrond even gescand, mevrouw/meneer politie, en vergeleken met gegevens uit de database van de zedenpolitie? Zoals die jongentjes in de houding staan, kan mijn vermoeden er niet ver naast zitten. Ik zie misbruik.

Dank u.


Tja | 11-03-2018

En de paus zag dat het goed was.... en trok vlot een jongensbroekje naar beneden...
Wat is dat christendom toch een vies zootje...iedereen weet het en toch gan ze (koning, rutte enz) er slijmerig op bezoek en hebben daar zelfs een ambasadeur!!!!

Zum kotzen


Raar | 11-03-2018

Kinderen ongevraagd blootgesteld....????? Is hij serieus, of is dit om de aandacht af te leiden van het feit dat zo ongeveer elk misdienaartje in de RK kerk misbruikt is??? Wat een hypocriete zooi. Misschien de RK-kerk aanklagen en behandelen als een criminele organisatie!!!! Ook geen onderzoek onder leiding van een CDA'er, maar door een atheĆÆst.
Ik heb overigens geen vulgaire maar esthetisch verantwoorde posters gezien.


EffeSerieus | 11-03-2018

Ik spreek uit ervaring. Foto's scannen voor websites. Wat kan en niet kan. Ik heb meer kilometers op mijn meter staan dan een Mercedes taxi in Tanger. Die foto boven dit artikel. De lichaamstaal. Het zijn van die zaken die je er gelijk uitpikt. De lichaamstaal van die voorste jongeman. Met die krulletjes. En die ouwe ervoor met die bril. Met die gevouwen handen. Geen geslachtsdelen te zien, of anderzins. Maar bij mij gaat gelijk een rooie lamp aan. In de gaten houden. Lichaamstaal.

Het zelfde als een paar dollende pubers die een selfie maken van dat ze in een slootje staan te ver-pissen. Of een foto van twee reebruine oogies. Die keken de jager aan. De korte video net bekeken op het AD. Zelfde reflex. Ook al omdat er door deze beweging nou precies op een modeposter wordt ge-overreageerd. Rooie lamp. Zolang het nog niet weg-gereferendumd is (want dat gebeurt met de aanstaande verkiezingen), zou ik ze even snel nog sleepnetten, die club. Mijn instinct zegt, foute boel. En dat is op ervaring gebaseerd. Ik zie een snapshot van dader en slachtoffers. Had hem er zo tussenuit gehaald tussen duizend andere plaatjes.

Even los daarvan, wie dat glitterpoeder heeft bedacht vind ik echt geniaal!


Nico | 11-03-2018

Wederom het bewijs dat je van je geloof in een sprookjesboek mentaal flink in de war raakt!


Kees | 11-03-2018

Geloof is liefde mensen. Echt waar hoor!! Zucht.........


Willem | 11-03-2018

Absoluut niet eens met deze club! Demonstreren is gelukkig vrij in dit land! Mensen, pas op om een ieder die gelooft in wat niet bewezen is aan de schandpaal te nagelen! Niet iedereen die gelooft in een god/allah discrimineert anderen, echt waar!!


Willem | 11-03-2018

Mag ik een lekkere zoen van jullie allen hier boven mij😉!??


Kees@Willem | 11-03-2018

Andersom is het helaas wel zo dat het overgrote deel van de discriminatie van homoseksuelen afkomstig is van al die "liefhebbende" gelovigen......


Willem@Kees | 11-03-2018

.....AL die "liefhebbende" gelovigen..... ZUCHT... Trouwens, weleens bij stil gestaan dat een flinke groep niet-hetero's gelovig is? En deze groep bij vele kerken of geloofsgemeenschappen welkom zijn en open kunnen zijn over hun geaardheid? Ja inderdaad, niet bij iedere geloofsgemeenschap! Maar... het is toch ook een illussie dat iedere niet-hetero volledig geaccepteerd wordt door een ieder die niet gelovig is!?


Kees@willem | 11-03-2018

Volwassen mensen die in een sprookjesboek geloven. Mentaal zwaar de weg kwijt!


Parallel | 11-03-2018

Die vrijheid van godsdienst hoort net zo thuis in onze grondwet, als artikel 2 van de Amerikaanse (dat iedereen met automatische wapens over straat mag lopen).

Ze brengen beide mensen veel meer in gevaar dan dat ze goed doen. Geef eens een gummetje?


Pet | 11-03-2018

Wanneer komt het COC met een waarschuwing tegen islamisme in de politiek?


OlƩ | 12-03-2018

Hugo Bos van Civitas Christiana is medeverantwoordelijk voor het veel hogere percentage van zelfmoorden onder homokinderen en -jongeren. Hugo heeft dus homokinderzelfmoordbloed aan zijn handen. Maar ach, snapt de door religie DOM gemaakte christofascist Ć¼berhaupt dat er homokinderen bestaan die zich door zijn acties diep gekwetst voelen? Het antwoord luidt helaas nee. Religie maakt niet alleen dom maar blokkeert de geestelijke evolutie van mensen.


Pride | 12-03-2018

Dit is de Nederlandse versie van The Phelps: The most hated family in America.
Een stel gekken dus en leuk voor de media.


Elsevier Weekbla | 12-03-2018

Graag citeer ik enkele reacties van Elsevier-lezers:
Een onsmakelijke poster, het valt me nog mee, dat er geen melk uit die steigerende paarden spuit. Homoseksuelen dringen zich op en we moeten ons alle details laten welgevallen. Je kan ook een paard zoenen, m.a.w. als dit acceptabel is, wat is de volgende grens?
Waarom zijn mensen uit de LHBGT gemeenschap vaak vulgairder in uitingen van hun affectie dan hetero's? Homo's moeten zich niet vulgair gaan gedragen.
Homo's moeten niet doen alsof ze normaler zijn dan anderen (hetero's). We kunnen wel doen of het allemaal normaal is, maar is dat wel zo?
Dit soort reclames suggereren dat er elke dag weer een soort "Canal pride toer" is voor homo's.
Een poster met daarop een vulgair en bewust uitdagend homostel. Getuigt van een schaamteloze, volstrekt respectloze, nihilistische instelling. Ik wil er niet aan wennen, het is gewoon niet mijn ding en ik zal het nooit accepteren.
In een tijd waar elke moraal zachtjesaan ver te zoeken is. Dit verheerlijkt iets waar ook heel veel homoseksuelen zelf de nodige moeite mee hebben.
Moreel gezien glijden we toch een afgrond in volgens mij.... Keer op keer denk ik: het kan niet erger. Maar ja hoor.
Met hulp van overheid en onderwijs en nu dus ook ondernemers worden we keurig 1 kant op genudged.
Ja je kan ook een paard zoenen en ik vind het dus wel schadelijk. Het seks hebben met dieren wordt door sommige paradijsvogels ook zeer opwindend gevonden, ik heb toch wel heel sterk mijn bedenkingen over dit soort mensen.


Else4-leden | 12-03-2018

Om homoseksualiteit op reclameposters te etaleren vind ik te ver gaan. Homoseksualiteit hoort niet in de openbaarheid en deze afbeeldingen passen niet in het straatbeeld. Het tonen van homoseksualiteit is goedkoop, plat. Ordinair als de hysterische Gay Pride.
Deze agressieve homoseksualiteit is 'in your face', een verheerlijking van iets dat afwijkt van de norm, zoals kerels die met reetveters paraderen.
Dit is vulgair seksueel exhibitionisme, niet kies, en het splijt de samenleving.
oe groot is eigenlijk het aandeel van potten, poepstampers etc. tegenwoordig in openbare besturen e.d.? Zijn er geen betere onderwerpen in verkiezingstijd?
Dit is iets intiems volledig in de schijnwerpers! Je zou er een strakke plasser van krijgen, maar nou lieg ik, haha!
Door deze vulgaire, provocerende posters zou ik inderdaad bijna een hekel aan homo's krijgen. Het verheerlijken van personen met een dergelijke fixatie op reclameposters vind ik pervers.


Bartje... | 12-03-2018

Bidt niet voor bruune bonen!!!


Peter @Else4-led | 12-03-2018

Mens, je hebt al een hekel aan homo's. Jouw bijdrage hier is vulgair, niet kies en pervers.
En ik zal je nog iets zeggen, homoseksualiteit hoort niet alleen in de openbaarheid, die is er al, want ik besta en loop in de openbaarheid. Net als honderduizenden hier in Nederland. Wen er maar aan of graaf een kuil en ga er inliggen. Ik wil hem desgewenst volgaarne dichtgooien.


Omerta | 13-03-2018

Zolang de R-K Kerk alles in 't werk stelt om gedwongen sex met jongens, die epidemische vormen heeft, in de doofpot te houden of erover te zwijgen dan wel expres te laten verjaren, heeft ze geen recht van spreken over 'n poster. Haar moreel gezag is totaal ondermijnd en ver beneden NAP. Terwijl men in Nijmegen demonstreerde, stond de Italiaanse pers bol v/d verhalen over sex van priesters met Romeinse jongens, die hun hol verhuren. Wat 'n lef!


harrie | 13-03-2018

Wel een bijna naakte man aan een kruis,dat het symbool moet zijn van de liefde ,die vader hem gaf door hem aan een kruis te laten spijkeren,overal neer te hangen.Meer dan tweeduizend jaar geleden waren mensen wijzer en respecteerden ze de natuur,het originele kerstmis.


Zoenen! | 13-03-2018

Tip: Kijk eens naar de serie "Mamones" op Youtube. Uit Chili. Over zoenen in het openbaar gesproken. Zeker voor degenen die nog denken dat Nederland voorop loopt. Hilarisch. En met het artikel hierboven, zou je je als Nederlander echt nog lulliger dan een "arm Zuid Amerikaans land" moeten voelen. Mamones. (Betekent zuigers trouwens....)


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven