update | Postercampagne VVD met zoenen mannen

08-03-2018 | De VVD in Amsterdam wil met een postercampagne aandacht vragen voor intolerantie. Aanleiding van de postercampagne is het rumoer dat eerder deze week ontstond rond de nieuwe campagne van kledingmerk Suitsupply. Posters van dit bedrijf werden op grote schaal beklad en vernield omdat er twee zoenende mannen op staan. Met een eigen postercampagne neemt de VVD in Amsterdam het op voor de LHBT-gemeenschap in de hoofdstad. Ook op de VVD-poster staan twee zoenende mannen met onder meer de tekst 'Wie verdedigt onze vrijheid?' (foto). Initiatiefnemer Bas van der Sande gaat zaterdag honderd van deze posters over de bestaande VVD-posters plakken op de speciale verkiezingsborden die door de hele stad staan. Van der Sande is kandidaat-raadslid voor de Amsterdamse liberalen en staat 15de op de lijst.

Volgens Suitsupply zijn de afgelopen dagen meer dan dertig bushaltes en billboards waar hun nieuwe campagneposter op te zien was vernield. Van sommige abri's is het glas ingegooid en is de poster verdwenen. Op andere plekken zijn de zoenende mannen afgeplakt met een zwart kruis van plakband of zelfs geheel onzichtbaar gemaakt door de poster af te plakken met tape. Volgens Bas van der Sande zijn de reacties op de posters "ronduit belachelijk" en startte hij daarom zij tegencampagne. Van der Sande ziet wel vaker posters van kussende mensen, maar dat zijn meestal kussende hetero's. "Ik denk dat degene die de posters van Suitsupply hebben gemolesteerd, posters van zoenende vrouwen wel interessant vinden. Maar kussende mannen... dat gaat kennelijk te ver," aldus de VVD-er in het Parool. Hij vindt dan ook dat vooral kinderen de posters moeten zien. "De liefde tussen twee mannen is namelijk de normaalste zaak van de wereld."

Update 09-03 | Ook in het zuiden van ons land is een actie gestart: 'Iedereen mag zoenen'. Onder dit motto nodigt COC Noordoost Brabant vrijdag iedereen uit om in Den Bosch te komen zoenen. Met deze actie wil de homo-organisatie een statement maken nadat in de afgelopen twee weken door heel Nederland tientallen bushokjes met posters van SuitSupply werden vernield. "Nederland loopt vooruit wanneer het gaat om het behartigen van de belangen van de LHBTI+ gemeenschap, maar toch blijkt het laagje tolerantie flinterdun wanneer homoseksualiteit op deze manier zichtbaar wordt," stelt het COC Noordoost Brabant. De actie om te komen zoenen, start vrijdag om 18.00 uur op De Parade in Den Bosch, onder de rook van de Sint-Jan. En als het aan het COC ligt dan post iedereen vervolgens zijn of haar zoenfoto op social media met daarbij de hashtag #iedereenmagzoenen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

andres | 08-03-2018

Goeie actie! Het wordt steeds duidelijker waar je op moet stemmen...


Iib | 08-03-2018

Zeker 'n verkiezingsstunt? Na 21/3 hoor je de Lib's 4 jaar niet meer waar 't homo zaken betreft. Waarom zou je op de VVD stemmen?


Emilius | 08-03-2018

dat doet de VVD alleen maar om kiezers te winnen. ze geven niks om LHBTers . zal nooit op de VVD stemmen, heb je alleen maar ellende aan . ze maken al veel kapot in het land. VVDers houden alleen maar van hele rijke mensen


Peter | 08-03-2018

Kan iemand mij 1 politieke partij vertellen die altijd, dus niet alleen in verkiezingstijd, in woord en daad! voor homo's zijn opgekomen?
Een partij die maatregelen heeft genomen of voorgesteld.
Een partij die durft te noemen waar het probleem ligt en bij wie.
Ik ken die partij namelijk niet.


Huib | 08-03-2018

Goede actie van de VVD. Het COC ook blij?


@Peter | 08-03-2018

Mee eens. Het is zoals verkiezingen in bijvoorbeeld Suriname altijd gingen (gaan?). Een week voor de verkiezingen komt er een grote vrachtwagen in het dorp. Die vast een stapel rioolbuizen neerlegt. Joepie. Eindelijk fatsoenlijk riool. En de week na de verkiezingen haal dezelfde vrachtwagen die buizen weer op.

Dat gebeurde daar altijd. Maar hier ook. Dus kom maar met je vingertje.


vvd | 09-03-2018

de vvd in mijn dorp maakt zich druk om bejaarden.


ook | 09-03-2018

belangrijk


Uitvaart | 09-03-2018

Want de geloofwaardigheid is dood.

Wij nemen afscheid in besloten kring. Want we vertrouwen niks meer.


ExperimentMisluk | 09-03-2018

Het experiment met de Oostvaardersplassen is mislukt. Wat resteert is een kaalgevreten vlakte. Het zelfde geldt voor de politiek. Ook een kaalgevreten vlakte.

Wat is nu het plan? Ingrijpen, en flink ook. Zodat de mensen er weer fijn kunnen wandelen. Dat zelfde wil men ook met de Nieuwe Meer. Dat je weer fijn kunt wandelen. Waar je voorheen ook nooit kwam.


JAN2 | 09-03-2018

@ lib en Emilius, Dat is absoluut niet waar. Andere vraag, waar zijn de PvdA, GroenLink(s), SP en D66 met een tegenactie en eventueel posters van zoenende mannen en zoenende vrouwen?? Maar neen, ze willen hun kiezers die dit hebben gedaan niet voor de kop stoten en we weten allemaal door wie die posters in bv Amsterdam West zijn vernield en niemand benoemt ze. Nou ik wel. Onze alsmaar dommer wordende Nieuwe Nederlanders die menen hun wens cq eis op te leggen aan een bevolkingsgroep, de LHTBT'rs, die jaren hebben gevochten voor de vrijheden die we nu (nog) hebben. En dan kan het verloren gaande clubje COC makkelijk lullen dat geweld harder aangepakt moet worden, maar dat gaat niet gebeuren zolang we rechters hebben die meer oog hebben voor die arme moslims dan voor de niet moslim. Dat is keer op keer bewezen. Dus laten we niet zo dom zijn deze figuren dat te geven wat ze eisen. Ze hebben niets te eisen, ze hebben zich te gedragen volgens de Nederlandse wet en hun wet, welke dat ook moge zijn, mag van mij in een hoge boom klimmen om er nooit meer uit te komen.


Brief gezd. | 09-03-2018

Onderstaande brief gezonden naar de VVD Amsterdam.

Beste heer Van der Sande ,

Trieste actie van u en uw partij omdat uw partij en de gay’s, gemeenschap het zelf zover heeft laten komen terwijl u in de regering zat en de intolerantie ten opzichte van homo’s en joden zover heeft laten komen. Dit speelt al jaren en jaren en de jonge gays hebben alles zover laten komen dit terwijl de oudere generatie zo hard voor onze emancipatie gevochten heeft. Joden en Homo's worden alweer dagelijks lastig gevallen en dit na de grootste tragedie ever. De Holocaust waar Nederland een zeer slechte naam mee heeft gemaakt. Meeste joden zijn vanuit Nederland afgevoerd en vergast.
58 procent van de moslims wil geen homo buurman, dan is al jaren bekend, dus vraag ik mij af onder welke steen u allemaal gelegen heeft.
Die zitten hier achter, Salafisten worden steeds gevaarlijker ten opzichte van uw eigen Amsterdamse joodse bevolking, en ook daar is uw partij ver achter gebleven. En nu uw trieste poster actie, die zullen ze wel weer gauw verzieken.
Nu probeert u met deze actie zelfs uw huid te verkopen om zo stemmen binnen te halen, en zodra u die heeft kunnen de joden en homo’s weer stikken.

It is a bloody shame, dat u zo de aandacht wilt trekken om uw eigen politieke carrière een push te willen geven over de ruggen van deze twee groepen.met vriendelijk groet.
Chr.B


Chr.B | 09-03-2018

Sturen jullie nu ook een rechtstreeks eens een briefje naar dit soort partijen die ons de rest van het jaar laten stikken en onze vijanden de ........ likken.


wim@andres | 09-03-2018

Niet dus, en als dit het enigste is wat je kunt zeggen met afbeelding van jezelf zou ik zeggen haal je foto weg, contact zoeken kun je elders.

Klasse Chr.B. zo is het !! Mensen moeten meer brieven schrijven naar die stumpers die over onze ruggen aan het scoren zijn.


Gaystem | 09-03-2018

Misschien moet er een homopartij komen,als moslims en Turken,christenen dat doen waarom homo,s niet,een paar zetels geeft ons toch wat te zeggen of invloed uit te oefenen.


@GayStem | 09-03-2018

Misschien moet prositutie in de politiek eens verboden worden.


Misschien? | 09-03-2018

Eens integratie diploma's voor politici invoeren.
Eerst naar school.
- Scheiding van kerk en staat.
- Trias politica. Scheiding der machten.
- Het verschil tussen bestuur en parlement. Of gemeenteraad.
- Nederlandse geschiedenis. Het ontstaan van de Staat der Nederlanden. De vervolging van minderheden door de eeuwen heen.
- De herkomst van "De Nederlander". Ook qua diverse rassen, geloven, en vergeet de vikings niet.
- Dan nog minstens één maal in je leven op het podium bij de Toppers hebben gestaan, mét applaus.
- Diploma verschil tussen idealen en marketing.
- Het verschil tussen Miss (of Mister) World zijn en maatschappelijke verantwoordelijkheid kennen en weten te beschrijven.

En dan mag je beginnen als politicus.

Want wat er nu allemaal zit durft de werkelijkheid niet aan. Wegens gebrek aan kwalificaties. Trekt een pak aan, doet raar haar, of een half baardje, en denkt nog serieus genomen te moeten worden. Een aanfluiting.


Pride | 09-03-2018

Goede aktie, of het nu is om je stem te winnen of niet... vroeger onder Nijpels was de VVD heel conservatief en kon je als homo maar beter met een lesbienne trouwen als je lijsttrekker wou worden. Kijk nu eens wat er is veranderd! Of dit door Pim komt?


Jan | 09-03-2018

Nou het kwam niet door de VVD beste man, het kwam door de druk van de Gaykrant en door Pim Fortuyn die was de echte doorbraak met henk Krol samen, maar beslist geen VVD.
Was een zeer conservatief zooitje, en zeker weten meest gays hadden een nep huwelijk.


JAN2 | 10-03-2018

@ Chr.B...Heeft u de brief ook gestuurd aan de echte veroorzakers?? PvdA, D66, SP en Groenlink(s).
@ Gaystem.....Dat vraag ik me ook af. Ik heb het ooit een geopperd maar werd meteen teruggefloten want we worden cq werden vertegenwoordigd door linkse partijen. Maar goed, we weten allemaal dat die het de laatste jaren hebben laten afweten, behalve in verkiezingstijd, dus nu gaat terecht de VVD het proberen. De linkse partijen proberen hun moslim achterban, die ons helemaal niet ziet zitten, vast te houden. Ja het zou toch vreselijk zijn dat ze die ook zouden verliezen en ons hebben ze al verloren.......


JAN2 | 10-03-2018

@ Chr.B...Ik zal de VVD in Amsterdam ook een brief sturen om uw vrij belachelijke brief voor kennisgeving aan te nemen en over te gaan tot de orde van de dag en dat is de vernielers van deze posters proberen op te pakken maar dat zal moeilijk gaan helaas want ratten komen in het algemeen alleen s'nachts buiten want het zijn geen helden overdag.


WillemJ@JAN2 | 10-03-2018

Bron AD Vandaag !
Demonstratie in Nijmegen tegen posters Suitsupply: 'Het grenst aan porno'

De katholieke stichting Civitas Christiana demonstreert vanmiddag in Nijmegen tegen de posters van kledingfabrikant Suitsupply. Daarop staan twee mannen die elkaar innig zoenen. ,,Het is een uitermate vulgaire afbeelding die niet te zien zou mogen zijn in het publieke domein’’, zegt Hugo Bos, de manager van Civitas Christina.
Suzanne de Winter 10-03-18, 08:16 Laatste update: 08:43


Marc | 10-03-2018

Gewoon goeie actie.


WillemJ@JAN2 | 10-03-2018

De open brief van Chr.B is klasse, maar wil heb je gelijk alle partijen zijn schuldig alleen wil de VVD net even voor de verkiezingen scoren door een lijsttrekker die zelf gay is. Hadden zijn soortgenoten voor hem moeten doen, dus de gay scene is zelf schuldig dat ze het allemaal nog pikken, misschien toch te veel op de boten rond dellen en te weinig procederen tegen discriminatie via het gerecht.

In Spanje is de emancipatie toren hoog gestegen, omdat de gay scene ijzersterk is, en vele gays keihard gevochten hebben om zo ver te komen, in Nederland met die slappe COC welke nog geen enkel proces heeft gevoerd omdat dat van hun salarissen af gaat . En de Nedrelandse gay scene maakt zich drukken om afrukplaatsen dan om homo rechten.

Prettig dag verder Jan, maar inzender Chr. heeft helemaal gelijk, waarschijnlijk ben je zelf VVD aanhanger, wij gaan op de dieren partij stemmen in plaats op hypocrieten politieke partijen.

Zum kotzen


Ruud | 10-03-2018

https://www.ad.nl/video/~vp30155Postadres:
Deze Roomsekliek kerk gaat dus protesteren tegen de vulgaire posters.

Cultuur onder Vuur Heilige Land Stichting.
Pastoor Rabouplein 5
6564 BP Heilig Landstichting


U klachten over onze cultuur komen veels te laat, en vooral door een organisaties met een kerk welke 58.000 kinderen wereldwijd door priesters heeft laten verkrachten, waar was u kerk toen er kinderen dagelijks werden verkracht dat vond u zeker geen porno.


Uw kerk is altijd al een smerige kerk geweest welke heeft meegeholpen na de Holocaust de nazi's te helpen ontsnappen naar Zuid Amerika via Genua Italië op vrachtschepen, onder betaling van vele juwelen van omgebrachte joden.Nu gaan de christenen de rekening betalen voor al die verkrachtingen, omdat de moslims de boel gaan overnemen, helaas voor ons Europeanen maar ook dat hebben we te danken aan de christenen welke ze zelf hebben binnengehaald en nog steeds binnen halen. CDA haalt ze ook binnen omdat ze zo zielig zijn.Denk u maar eens goed na tijdens uw gebeden aan al die kinderen die uw kerk heeft laten verkrachten en nog steeds verkracht worden, in plaats zich druk te maken over een poster terwijl u de ander kant om kijkt als kinderen door Roomse priesters kinderen verkrachten.Moge God u vergeven.

Denkt u, dat uw God en kerk de kinderverkrachtingen vergeven zal.? Nee nooit en ten never, ook de moslims met hun aanslagen zullen boven hun rekening moeten betalen zoals uw kerk hun rekeningen moeten voldoen


Haha | 10-03-2018

Ik lees het net ook. Die reli debielen gaan er een hele middag voor de straat op. De POT VERWIJT DE KETEL!

Het is dat ik niet in de buurt kan zijn, want anders zou ik weg een paar doosjes eieren komen gooien.


Betogen | 10-03-2018

Betogen die kattelieken ook dat een Orlando gewoon veilig over straat moet kunnen gaan?


Ruud | 10-03-2018

Niet hier zeiken maar naar hun mailen zoals ik heb gedaan.

Postadres:
Cultuur onder Vuur
Pastoor Rabouplein 5
6564 BP Heilig Landstichting
Telefoonnummer:
U kunt ons op werkdagen van 9 tot 5 bereiken op dit telefoonnummer: 024-7820 504
E-mailadres:
info@civitaschristiana.nl


Zum Kotzen | 10-03-2018

Homo's en Joden zijn al jaren slachtoffer, en de verkiezingen komen er aan en eerst de VVD nu de P vd A , en groen links gaat ook al over onze ruggen proberen stemmen te winnen.
Daarna mogen deze twee groepen weer dagelijks uit hun huizen geziekt worden.


Wie durft? | 10-03-2018

Wie durft mijn kont te kussen? Ja, net gedoesjt. Al eens gezien hoe mooi een mannenkont of vrouwenkont kan zijn? Wie durft? Ik durf de jouwe. Echt. Niet voor sex. Zwart, wit, geel, strak of boterhamzakkies. Ik durf het niet alleen. Ik doe het zo. Zelfs als je een lul bent, want die hangt aan de andere kant.

Wie durft een mooie kont te kussen? Wie durft zijn kont te laten kussen?

Zou best geinig zijn op CNN: The Dutch celebrate Kiss My Ass day!

De mijne is beschikbaar. En ik kus ook alle lefkonten die zich aanbieden. Niks homo aan ook. Echt helemaal niks. Kont = kont.


Emilius | 10-03-2018

@jan2 nauw vandaag heeft een SP wethouder echt een man gezoend zie ik de VVD niet doen. dus ook de SP doet wat . en ook echt. dan zo een poster op te hangen om kiezers te winnen


ram1966 | 11-03-2018

wat is in godsnaam een 'vandalist'? Bedoelen ze soms 'vandaal'? Taalfouten kan ik me op posters van DENK nog indenken, maar op die van een respectabele (ahum...) partij als de VVD...?


Pride@Jan, Chr. | 12-03-2018

@ Jan: je hebt helemaal gelijk. De VVD is nog steeds mede de partij van Bolkestein, Wiegel, Njjpels, etc. Allemaal zijn ze oerconservatief en hebben moeite met (de eigen) homoseksualiteit.
@Chr. B: nav wat ik schreef en Jan's reactie daarop vind ik je brief uiteraard zeer goed. Deze legt de vinger op de zere plek. Een verworvenheid waarvoor zo hard is gevochten wordt eerst te grabbel gegooid en misbruikt en nu ingezet voor persoonlijk gewin.


Reageer

Naam:
Reactie:

Homogeschiedenis Quiz

Wat weet jij eigenlijk over 'onze' historie? Wie stonden er op de barricaden en hoe zat het ook alweer met het COC? Doe nu de Homogeschiedenis Quiz!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de heren van Veronica Inside en hun homofobe opmerkingen en gedrag. | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: NY

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven