Weigerchauffeur biedt excuses aan

09-08-2018 | De Amsterdamse dragqueen Jennifer Hopelezz, die zondagavond na het slotfeest van de Pride op de Dam door een taxichauffeur werd geweigerd, heeft een ontmoeting gehad met deze chauffeur. Dat schrijft Hopelezz op haar Facebookpagina. Tijdens de ontmoeting, waar ook de directeur van TCS (Taxi Centrale Schiphol) en iemand van Meldpunt Discriminatie bij aanwezig waren, heeft de chauffeur zijn excuses aangeboden. "Ik heb de excuses aanvaard, het was een ontroerend en helend moment," aldus Hopelezz.

Het incident kreeg veel media-aandacht nadat een video van de weigering viraal ging. De populaire dragqueen had net een optreden achter de rug en wilde terug naar Club Church waar ze mede eigenaar van is. Met twee anderen liep ze naar de taxistandplaats achter het Paleis op de Dam maar van de voorste taxi werden de deuren gesloten en Hopelezz werd te kennen gegeven dat ze niet mee mocht. Het voorval is extra schrijnend omdat Jennifer Hopelezz één van de officiële ambassadeurs is van Amsterdam Pride 2018.

Op haar facebookpagina bedankt Hopleezz iedereen voor de overweldigende steun die ze ontving. "Bedankt voor al uw steun! Ik heb zoveel mooie berichten ontvangen, het was overweldigend! Ook Roze in Blauw en COC-safetysbuddy bedankt voor hun steun." De Amsterdamse dragqueen is blij dat Meldpunt Discriminatie het voortouw neemt bij het organiseren van bijeenkomsten voor alle leidinggevenden van Amsterdamse taxi-organisaties om het voor te lichten zodat in de toekomst alle taxichauffeurs in Amsterdam LGBTQI-vriendelijk worden. Hopelezz: "Laten we hopen dat we hier iets positiefs van kunnen maken."

GaySite.nl berichtte ook:
13-09-2018 | Amsterdamse taximarkt homovriendelijker
06-08-2018 | Taxi weigert Jennifer Hopelezz na slotfeest

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 09-08-2018

Nu nog alle weigerambtenaren opdoeken!


Nico | 09-08-2018

Maar kennelijk vinden we een weigerchauffeur veel erger allemaal.


Johan | 09-08-2018

En nu excuus van alle andere moslims die gays aftuigen of uitschelden


Tag Ontbreekt | 09-08-2018

Blijkbaar is er geen tag voor homofobie-excuses. Of anti-homofobie-plannen. Komt te weinig voor, vrees ik. Het zou wel handig zijn als er een anti-homofobie tag zou komen. Dat je nog eens kunt terugzoeken wat er allemaal beloofd is. Want als het dan opnieuw misgaat, dan kun je verwijzen naar eerder nieuws hier. Dan kunnen we wat gemakkelijker de vinger aan de pols houden. (Zolang we nog hartslag hebben dan.)


Hopeless | 09-08-2018

Ja, een gemompelde en niet gemeende ‘sorry’ en alles is wee goed. Really, bitch? Ze zijn yoch alleen maar “sorry” omdat ze er niet mee wgkwamen, maar niet omdat ze ook voelen dat ze fout waten. Geen woorden maar daden, zou ik zeggen. Hij had gewoon angst zijn baan te berliezen. Heel duidelijk.


Peter | 09-08-2018

En nu weer wachten op het volgende incident.... en dan eventueel weer excuses... een onderzoek.... en niks..... en dan weer verder op het volgende incident... en dan geen excuses..... geen veroordeling en niks.... en dan weer verder naar het volgende incident.....incid....pffff laat ook maar.


Ruud. | 09-08-2018

Nou van mij mogen ze dit excuses gebaar door e pot trekken, gewoon een losse flodders, ze menen er geen reet van en ik had het nooit geaccepteerd.
Belediging na belediging en de nichten van Nederland pikken het nog steeds, dus bebaarde dame, wees eens een echte vent en geef dit soort stumpers een rechtse.

Waarom wel het zomer carnaval okay vinden, en de gays mogen in de kast blijven, daar is de Stone Wall niet voor geweest, Amerikaanse nichten hebben letterlijk en figuurlijk meer ballen dan die slappe hap nichten hier in Nederland.


Jan2 | 09-08-2018

Nou nou Ruud. Kan het niet een tandje minder. Ik ben je felheid gewend maar dit niet.


Pride | 09-08-2018

Wel een goede actie van Jennifer. Vergeet niet dat de directeur van TCS het beter doorheeft en gelijk al wat wou doen. Het helpt dus wel degelijk, dit voor anderen wat te soft genoemde protest.


Tja | 09-08-2018

Helemaal met Ruud eens FAKE exuses en van nul en gener waarde. Wat ook ontbreekt Wat bezielde de man om te weigeren en waarom komt ie nu met exuses na zoveel ophef, bang voor ze baantje ????


Ruud | 09-08-2018

Natuurlijk fake, de manier hoe hij achter het stuur zat en gauw zijn deur automatisch afsloot zegt mij genoeg, en hoeveel nichten ondervinden dit vaker in de grote steden.
Sommige gays worden zelf de auto uitgegooid, maar Ja er zijn nu éénmaal gays die met roze bril op blijven lopen, ik geef het op. We zullen zien wie er gelijk krijgt, maar bij mij hoeft niemand meer aan te komen dat het allemaal zo erg word of is.
Eigen schuld !


Wauhhhhhhhhhhh | 09-08-2018

Wie is trouwens dat stuk recht, niet slecht voor een uur of twee.


Pride | 10-08-2018

Rechts is Jennifer maar dan “doordeweeks”.
Als de taxi’s een soort openbaar vervoer waren, zoals in zuid-Europa, dan kun je actievoeren. Maar hier is het voornamelijk tuig, dat aast op toeristen. Ze willen gewoon ongestoord bezoekers een ppot blijven uitdraaien en geen gedoe of extra aandacht. Het lijkt me logisch dat ze sorry zeggen. De “S” in TCS staat voor Schiphol, maar Schiphol heeft helemaal geen eigen taxibedrijf. De misleiding begint al bij de naam.


Ondertussen... | 10-08-2018

Houdt Markuch van Arnhem maar niet op met Erdogannetje spelen in Spanje. Alweer een nieuw stuk in het AD.
Arnhemse anti-profileer burgemeester maakt van doorreis door Spanje eigen politiek propagandaverhaal. Ook erg fijn voor de internationale betrekkingen. Een benoemd bestuurder met een erebaantje zou toch beter moeten weten! Welke lul heeft die vent eigenlijk benoemd?


SlappeHap | 10-08-2018

Het is in ieder geval 'n geste. Kunt ook redeneren: Het is kennelijk nooit goed. Laat ie voor z'n baan vrezen! So what! Mss zou dat ook met Mocro's moeten gebeuren: je uitkering kwijt of 't land uit. Oog om oog,tand om tand is 't enige wat ze (willen) begrijpen. Hoeveel excuses zou 't opleveren? NL is veel te soft en daarvan wordt giga geprofiteerd.Zit 'm in de houding!


Pieter | 10-08-2018

Als die desbetreffende chauffeur ballen heeft, zegt hij voor de camera waarom hij Jennifer geweigerd heeft! Maar dat doet ie natuurlijk niet, bang voor gezichtsverlies of het kwijtraken van zijn baan. Denk wel dat de directeur een hartig woordje met die chauffeur over het voorval heeft gesproken, maar of de chauffeur er iets van heeft geleerd? Als taxichauffeur vind ik dat je niemand moet weigeren, tenzij de persoon (of personen) duidelijk een bedreiging vormen voor je eigen veiligheid. Een afwijzing op basis van alleen uiterlijk is gewoon discriminatie, en dat is dit in dit geval ook, want travestie. Goed dat er tegenwoordig een meldpunt is voor dit soort gedrag. Bij het in kaart brengen van dit soort voorvallen kan er hopelijk krachtig opgetreden worden, want anders blijft het bestaan. Verder eens met de reaktie van Ruud.


JAN2 | 10-08-2018

@Ondertussen.... Zoals gebruikelijk benoemt op voordracht de Commissaris van de Koning van de Provincie Gelderland in dit geval deze lul.


Karel | 10-08-2018

Heb je het niveau van de huidige Amsterdamse taxichauffeurs wel eens goed bekeken? De meeste spreken bijna geen Nederlands en komen uit landen met de meest achterlijke culturen!


Pieter | 10-08-2018

Overigens heeft Nico (bovenaan) hier wel een behoorlijk punt. We maken ons druk om een paar hersenloze taxichauffeurs die weigeren iemand mee te nemen maar ambtenaren die weigeren om twee homo's te trouwen vinden we kennelijk helemaal niet erg. Ook de politiek en het COC niet. Maar om een achterlijke taxichauffeur maken we ons ineens allemaal vreselijk druk. Wat is eigenlijk schrijnender?


Pride@Pieter | 10-08-2018

Helemaal mee eens! Ik hoef helemaal niet geaccepteerd te worden door gajes dat nauwelijks Nederlands, laat staan Engels spreekt en ook de straten van Amsterdam
niet kent.


BertJan | 10-08-2018

Amsterdam is de meest verdraagzame stad ter wereld geweest gedurende eeuwen...
Ik ben daar dus per definitie uiterst onverdraagzaam tegenover onverdraagzaamheid.
Ik vind dat onverdraagzaamheid absoluut niet mag getolereerd worden in Amsterdam.


@BertJan | 10-08-2018

Heb jij effe mazzel met je nieuwe burgemeester die zo verdraagzaam is dat ze alle zware onderwerpen verdraagzaam negeert en net doet of hondenshows, toeterende autos en af en toe de wallen stofzuigen de belangrijkste thema's zijn. Verdraagzamer kan bijna niet. Mazzelpik!


Huib | 11-08-2018

Neemt Sylvana Simons genoegen met deze excuses?


Jimmy | 12-08-2018

Amsterdamse taxi chauffeurs zijn niet te vertrouwen, super crimineel wereldje. Uber is zoveel beter, betrouwbaar, en goedkoper.


Prode@Jimmy | 12-08-2018

Goed gezegd! Laat die taxi’s links liggen, het zijn aso’s zoals blijkt uit de viseo. Het enige alternatief is Uber omdat je daar de chauffeur kunt beoordelen. Dat werkt tegenwoordig beter dan een aangifte vanwege discriminatie, oplichting, aanranding, poging tot mootd...
Holladijee voor de Amsterdamse politie wat een mietjes, een taxichauffeur durven ze niet aan te pakken, een hells angel al helemaal niet, als homo moet je het solo doen.


Pride | 12-08-2018

Met sola bedoel ik gewoon alleen je zaakjes opknappen, want niemand zal je echt helpen, doenhet alleen. Een lonely wolfe kan een hele terroristische organisatie of motorbende opblazen, zoland je het maar bi jezelf houdt. En wat heb je als homo nog te verliezen???


@Pride | 12-08-2018

Wat je gewoon ziet is dat het hele rechtssyteem ondersteboven wordt gezet. Waar de grondwet, wat dan weer de moeder van alle uitvoerende wetten moet zijn, begint met artikel 1, het belangrijkste artikel dus, zet "het veld" vrolijk alles op zijn kop. Het voedt enkel meer jurisprudentie waarin "homofoob geweld" niet bewezen werd geacht. Wat voer is voor advocaten van daders. Je kunt volgens mij inmiddels gewoon een joodse lesbische negerin in een rolstoel van het talud trappen, of de vijver in. Zolang je maar wat pikt. Een balpen of zo. Want dan was het een gewone beroving. Jurisprudentie genoeg om dat hard te maken. En dan krijg je een lullig taakstrafje.

De grondwet wordt gestructureerd uitgehold. Het feit dan van lagere artikelen als vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst gretig misbruik is gemaakt (hoi Erdigan met je moet-kunnen zondagsschooltjes!) heeft daar natuurlijk aan bijgedragen. Alsmede het verbieden van "etnies profileren". En gezeik dat in het openbaar bestuur alle kleuren vertegenwoordigd moeten zijn.

Wat je gewoon ziet, en bij homo's nog het duidelijkst, is dat heel de grondwet meer en meer voor lul wordt gezet. De grondvesten van onze vrijheden richting drijfzand verschoven worden.

Wat dat betreft ben ik het volledig met je eens, Pride. Als homo moet je op jezelf passen. Want niemand komt meer voor je op. Op vermeende rechten om veilig te leven kun je niet meer vertrouwen. En braaf bakstenen, betonscharen, metalen staven blijven incasseren tot het moment dat er iemand komt die met die hele grondwet echt zijn kont afveegt, is niet een vorm van opoffering voor Het Vaderland die ik voor ogen had, vroeger.

Verder fijne hondenshowloze zondag gewenst.


Trouwens... | 12-08-2018

Wel een goeie test voor asielzoekers. Gewoon vragen of ze een week op een hondje willen passen, in huis. Als ze na die week verdrietig zijn als je hem weer komt halen, en het hondje ook al met tegenzin met je mee wil, dan mogen ze permanent blijven. Anders, zodra de oorlog daar over is, hup, terug. Want dan gaat dat hele integreren ook echt niet lukken, nog niet na vijf generaties.


Hondjes... | 12-08-2018

Hondjes zijn veel slimmer om gedrag te zien. Dat gaat in een halve seconde. Hondjes zijn veel sneller in het onderscheid tussen goed nieuws en slecht nieuws. Beter dan alle IND ambtenaren bij elkaar. Er zitten veel hondjes in asiels. Ook die al veel meegemaakt hebben. En die zitten daar maar. Zijn al blij als iem,and even een uurtje met ze gaat lopen in een bos. Wat prima uitkomt bij mensen die door asiel procedures toch al niet mogen werken. Het geeft rust. Niet als je van hondjes houdt, maar als het hondje denkt dat je wel OK bent. Mensen die zulke hondjes afwijzen moeten natuurlijk sowieso niet om teveel medelijden vragen.

Wel belangrijk dat het welzijn van het hondje in de gaten gehouden wordt. Dat ie niet gelijk op de babecue eindigt.

Het schrikt ook flink af, als men "in den vreemde" leert dat in Europa honden beslissen of je mag blijven of niet. Het kan zelfs ertoe leiden dat mensen "in den vreemde" eerst eens gaan oefenen om goed voor hondjes te zijn. En dat zij die hondjes (of homo's, lesbo's, vrouwen, om over trangenders maar helemaal te zwijgen) totaal goor en acceptabel vinden bij voorbaat al weten dat ze kansloos zijn.

Geef er een grote zak brokjes bij, een mandje, een riem, een doos plastic zakjes om de kak op te ruimen. En gewoon kijken wat er gebeurt. Zeker als ze met de zakjes ook nog even de kak van de honden tokkies ernaast opruimen, omdat die alweer lam waren.

We gebruiken al honden. Blindegeleidehonden. Nuttig, maar ook wrang. Als die met pensioen gaan, moeten ze opnieuw leren spelen. Afgetraind als ze zijn. We gebruiken honden om drugs, explosieven en aardbevingsslachtoffers op te sporen. Omdat ze daar gewoon slimmer in zijn.

Als laatste, het is ook etnisch neutraal! Ook een Engelsman die na de Brexit asiel aanvraagt kun je zo mooi testen. Of van waar dan ook.

Daarnaast, gaat het zelfs aangeleerd goed, dan is een hond als geen ander dier geschikt om de basis principes van verdraagzaam samenleven te leren. Zelfs dat werkt beter dan het volkslied uit je hoofd leren, of frikandellen leren eten.

Het zou ook voor de taxicentrale een geweldige hulp kunnen zijn. Bij wangedrag een week lang met een hond in de taxi moeten rondrijden. Dan lost daar de meeste shit zichzelf ook wel op. Want op die foto boven dit artikel zie ik gewoon een Jacobse en van Es foto. Wat vroeger nog grappig was.

Zet honden in! Er zitten zich zat te vervelen in asielen! Toon je hart voor een asielhond, en verkrijg je recht om tot in generaties te mogen blijven.

(Nee PVV en FvD, geen huisdiervarkentjes. Dat is ten eerste cynisch en ten tweede zijn die minder huisdier...)


ned | 12-08-2018

word in ned is niet vrij land om dat je gay waar buitland wonen drieg word ben bi of homo gaan om buitland is


@ned | 13-08-2018

Ik ben blij dat ik je psycholoog niet ben.


Pieter | 14-08-2018

We schaffen wel een bijtgrage pitbull aan, zonder muilkorf uiteraard. Of een manshoge dobermannpinscher. Een afgetrainde politie herdershond. Es kijken of ze (die potenrammers dus) dan nog met hun vuile poten aan je zitten!


Pieter | 14-08-2018

Honden zijn dieren. Alleen de mens gedraagt zich beestachtig. Voelt zich verheven boven alle primaten. Proberen dieren na te apen, met de aap voorop.
Na-apers.


Rabat-mijmering | 15-08-2018

Ik werd wakker in een hotel in Rabat. Kijk uit het raam en zie iemand op de boulevard een hond uitlaten. En ermee spelen. Balletje gooien. Hond blij kwispelen. Leuk om te zien. En tegelijk bedacht ik me ineens, dat heb ik in Nederland eigenlijk nog nooit gezien. Een bontkraagje met twee superleuke tekkels of zo. Of een wandelende brievenbus met een konings poedel. Om maar wat te noemen.

Ik vraag me toch af waarom dan ineens het verbieden van hondenshows een thema is. Die man met dat hondje op de boulevard in Rabat was echt heel leuk om te zien. Naar welk maatschappelijk equilibrium is men in Nederland eigen naartoe aan het verlagen? Is het land zelf nog niet plat genoeg?


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven