Protest tegen homofobe fastfoodketen

01-08-2018 | In Canada is deze week veel ophef ontstaan nadat de Amerikaanse fastfoodketen Chick-Fil-A aankondigde de komende jaren enkele tientallen vestigingen te openen in en rond Toronto. De keten, met ruim 1600 filialen in heel Amerika, raakte in 2012 in opspraak toen een woordvoerder zich in felle bewoordingen negatief uitliet over homoseksualiteit. "Als familiebedrijf ondersteunen wij organisaties die het woord van God verkondigen en zich uiten in woord en daad tegen verderfelijke zaken als homoseksualiteit," aldus de woordvoerder. Het bedrijf is de laatste jaren diverse malen in het nieuws gekomen door homofobe uitlatingen van de leiding en door de actieve campagne die het voerde tegen de openstelling van het huwelijk voor homoparen in de Verenigde Staten.

In Canada zijn ze niet gediend van deze nieuwkomer en er zijn inmiddels diverse acties gestart om Chick-Fil-A van de Canadese markt te weren. Op sociale media is een campagne gelanceerd onder de titel #BoycottChickFilA. “Dit soort bedrijven zijn niet welkom in Canada en de overheid moet de komst van deze verderfelijke fastfoodketen tegenhouden," aldus een twitteraar.  

Dat protesteren zin heeft bewezen eerdere acties tegen Chick-Fil-A in de Verenigde Staten. De studentenvereniging van een universiteit in North Carolina protesteerde met succes tegen de komst van een vestiging van Chick-Fil-A op hun campus. En mede dankzij protesten in diverse Amerikaanse steden besloten de burgemeesters van onder meer Chicago, Boston en San Francisco dat de waarden en normen van Chick-fil-A in strijd zijn met de waarden en normen van hun stad en dat de fastfoodketen daarom niet meer welkom is in hun stad.

Deel dit artikel:  

Reacties:

mal | 02-08-2018

@Pieter: grappig, waar lees jij dat deze keten actief mensen weerden uit hun filialen?


Ongezalfd | 02-08-2018

Actief boycotten en dit familiebedrijf 't in z'n portemonnee laten voelen. Keer op keer moeten Christelijke uitwassen bestreden worden. Toont aan hoe intolerant 't Christendom is tov homoseksualiteit. Hoogste tijd dat de Westerse wereld ontkerstend wordt. 2000 jaar Christelijke terreur lijkt me genoeg geweest. Basta!


Pride | 02-08-2018

Komt me bekend voor uit de tijd van Upc, nu Ziggo, met dergelijke aandeelhouders.


@Mail | 02-08-2018

Ga jij s.v.p. naar je ontmoetings sites terug, je levert alleen dom commentaar, en neemt het steeds op voor homofobe mensen dus ben je een soort verrader van je eigen soort.


Emilius | 02-08-2018

weg met dit gestoorde fast food restaurant. hoop dat ze snel failliet gaan.


mal | 03-08-2018

sinds deze sneeuwvlokjes aan het eilen zijn geslagen is (wie zich even ingelezen heeft op wikipedia weet dat dit alles al poosje speelt) is hun omzet alleen maar gestegen. Maar welja, haat maar lekker door als je denkt dat dat iets gaat oplossen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven