Tachtig uur werkstraf voor antihomogeweld

01-08-2018 | De 26-jarige Leidenaar die afgelopen zondagmiddag een homoseksuele man uitschold en van zijn fiets trapte is via een snelrechtprocedure veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur. Het slachtoffer Lorenzo van Beek, eigenaar van Boutique Hotel in Leiden, raakte bij het incident niet gewond en deed direct aangifte. Dat resulteerde binnen een half uur in de aanhouding van de dader. Dat was een bekende van de politie.

Van Beek was aanwezig bij de rechtzitting en zegt op zijn Facebookpagina: "Compleet geschoren, nuchter en bijna onherkenbaar 'netjes' vertelde de verdachte aan de rechter dat hij zich 'niets' meer kon herinneren van het voorval, omdat hij onder invloed was van drank en drugs. De advocaat van deze 'veelpleger' probeerde uit te leggen dat haar zoons op het schoolplein ook vaak 'kan*er homo' zeggen en dat ze dat echt niet discriminerend bedoelen…(?) Het is 'slechts' een manier van uiten… Serieus???" Van Beek is tevreden over de tachtig uur werkstraf en hoopt dat de man een deel van deze werkstraf moet vervullen bij COC Leiden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

J.D. | 01-08-2018

Die advocaat heeft haar kinderen vast een geweldige opvoeding gegeven als ze zich uiten met woorden als k*nkerhomo.
Mevrouw de advocaat vindt dat niet eens erg of gek.


qw | 01-08-2018

Wat vreemd dat Mevrouw de advocaat, die haar kinderen bijzonder behoorlijk opvoedt, niet heeft gezegd dat het slechts 'n grap was. Wat zal ze zeggen als straks iemand 'kan*er moslim' heeft gezegd? Dat zal ze wellicht heel heel heel HEEL erg vinden.


Kinderspel | 01-08-2018

Zullen we weer holocaustontkennertje spelen? Ja, Joepie!


Peter | 01-08-2018

Mevrouw de advocaat vind het heel normaal dat haar zoons de term kankerhomo gebruiken. Het is maar een manier van uiten.
Mevrouw de advocaat moet maar eens een paar dagen in een kankerkliniek gaan meelopen, en die achterlijke zoontjes van haar meenemen.
Geen wonder dat haar kroost dit gewoon doet, als moedertjelief dit ook normaal vindt.
Mijn moeder had de mattenklopper tevoorschijn gehaald.
Het ligt zo in de verleiding iets richting haar te zeggen in dezelfde stijl. Maar mijn moeder zaliger zou alsnog uit de wolken naar beneden stormen met diezelfde mattenklopper.
Mevrouw de advocaat is gewoon te dom om te poepen. (hoe zou zij haar bul eigenlijk geregeld hebben?)


delamordant | 01-08-2018

Het lijkt wel alsof die kerel 80 uur werkstraf heeft gekregen voor een paar woorden. Ik hoop dat dit niet waar is en neem aan dat de werkstraf een gevolg is van het "van de fiets trappen". Als jullie echt zo'n probleem hebben met een paar woorden dan noem ik jullie graag mietjes. Of krijg ik dan ook een werkstraf van 80 uur?


MARC | 01-08-2018

Weet iemand de naam van die advoicaat dan kunnen we haar eens een paar goede opvoedkundige adviezen per mail toezenden. Wanneer die kinderen het word kanker homo al gebruiken is daar bij een opvoeding van deze kinders flink tekort geschoten. Trouwens een vreselijk afschuwelijk word, want die vreselijke ziekte komt haast in ieder familie voor, en men weet wat voor lijdens weg die ziekte geeft.

DIE ADVOCAAT DEUGT VAN GEEN KANT, EN HAAR KINDEREN ZULLEN OOK WEL DE CRIMINELE KANT OP GAAN MET ZULKE OUDERS.
Maar ja, veel advocaten en rechters zijn soms erg rood en goed de weg kwijt.


Lekker Weg | 01-08-2018

Zelfs in de column hier van die SP pik wordt de nationale sport van uitschelden, groepsgewijs in elkaar slaan en van de fiets trappen angstvallig gemeden. Er wordt enkel gesproken van landen waar het nog veel erger is. Zodat je op hun stemt. Haha. "Woorden en Daden" of gewoon gelul?

Het leuke is dat ik al lang weg ben. En dat over een paar jaar netjes mijn AOW overgemaakt gaat worden (voor de jaren dat ik daaraan heb meebetaald dan, hoort ook zo), Ă©n mijn pensioen. En dat ga ik natuurlijk lekker besteden waar ik nu woon.

In gelul kun je niet wonen, zei Schaeffer al, en dat klopt. Het is helaas enkel maar meer gelul geworden. Het meest schokkende nog, dat hoe zeer de eerste hiv slachtoffers al bang waren voor stigmatisering, die schuldbelijdenis nog erger door sommige homo's wordt overgenomen. Een gruwelijke, zei het typisch Nederlandse mentaliteit. Zo een onderbroek zonder hoofd die op die manier commentaar levert wens ik verder veel succes met zijn opvattingen. Ik hoop dat hij geen fiets heeft. Ik herinner me liever hen die er niet meer zijn en waarvan er sommigen juist hebben getracht te voorkomen wat ik nu regelmatig lees. Eigen schuld roepers. Terwijl ze zelf... eigenlijk gewoon voor zulke schaamteloze tekst eens goed van hun fiets getrapt zouden moeten worden.

Maar goed. Triest. Blij dat ik op tijd weg was. Toch blijft het wat pijnlijk om over mijn afkomst te spreken in den vreemde. Men denkt nog vaak dat Nederland een modern en vrijzinnig land is. En ik hou niet van liegen. Er is weinig afkomst meer om trots op te zijn. Het is gewoon een kutland geworden. Met al die pratende neofacistische onderbroeken.

Zaterdag zal ik nog even het nieuws volgen. Vooral omdat ik benieuwd ben naar welke hoera juichende politicus of burgemeester nog het gore lef heeft om mee te varen. Daarmee kan ik dan hier weer mensen een hart onder de riem steken dat zij het inmiddels veel beter doen, maar het zich nog niet altijd beseffen. Gewoon eerlijk.


Nico@Lekkerweg | 01-08-2018

Wij hebben hier ook nog steeds weigerambtenaren. Bij wet geregelde discriminatie van homoseksuelen. Niemand die zich hier ook maar een beetje druk om maakt. Vinden we kennelijk normaal (ook veel homos’s). Mensen die uit naam van een sprookjesboek anderen gelegitimeerd mogen discrimineren.


delamordant | 01-08-2018

Ik weet niet hoe dat precies zit met die weigerambtenaren bij jullie maar zijn er homo's die daardoor niet kunnen trouwen? Indien niet lig ik er niet wakker van en is het gewoon een blijk van respect voor ieders visie. Op voorwaarde natuurlijk dat dit voor de weigeraar geen manier kan zijn om minder prestaties te moeten leveren. Wie anderen tot zijn eigen visie tracht te verplichten - dat is iets anders dan overtuigen - krijgt op termijn altijd een harde weerbots terug.


Jachtseizoen | 01-08-2018

Dit soort ontwikkelingen zijn heel erg beangstigend. Het zegt toch min of meer dat gays, lesbiennes en transmensen vogelvrij zijn. Voor het dronken zijn en mensen van hun fiets trappen krijg je een 80 urige werkstraf... voor het ziekenhuis-rijp meppen een half jaar waarvan je maar drie maanden hoeft te zitten... van moord op gays/lesbiennen/trans maken rechters doorslag en ben je na twee jaar met goed gedrag weer uit de bak. Het is zoals zwarte mensen in de US er aan toe zijn: tweederangs burgers... totaal vogelvrij. De jacht is permanent open en je moet je godverdomme bewapenen, want anders kun je niet meer fatsoenlijk over straat en er mee rekenen dat je na een gezellig avondje uit weer heelhuids thuiskomt. Voor je leven moeten vrezen vind ik Ă©cht onmogelijk. Het laat zien wat se rechtstaat van gays denkt. Maar ja, zolang gays kunnen trouwen en mogen dansen op bootjes eens per jaar met een roze boa om of in hun leren tuigje, zit alles wel goed en hoeven gays niet de straat op om hun tanden te laten zien. #Stonewall2


delamordant | 01-08-2018

"Totaal vogelvrij" lol, die kerel heeft wel een werkstraf van 80 uur gekregen. Denk je echt dat het meer zou geweest zijn als het slachtoffer een niet-homo was geweest. Integendeel. Dit is eerder een geval van positieve discriminatie ten voordele van homo's. Op termijn is dat alleen maar wraakroepend.


Kees@Delamordant | 01-08-2018

Wat zegt je psycholoog hier allemaal van?


Joop | 01-08-2018

Omdat het een veelpleger is en hij al bekend is zal hij wel 80 uur straf gekregen hebben. Was het een niet veel pleger vraag ik het me af. Want wat krijg je tegenwoordig als je iemand van zijn fiets trapt maar niet gewond is, en kankerhomo is zoals de advocate compleet ingeburgerd, zeker in steden zoals Rotterdam. Je kan het de jeugd haast niet meer kwalijk nemen als je beseft dat een advocate en moeder het zo labiel goed praat.


delamordant | 01-08-2018

Ik ben zelf psycholoog Kees.


Pieter | 02-08-2018

Mevr. de advocaat heeft haar kinderen zelf een k*nker opvoeding gegeven. Heeft immers zelf een k*nker jeugd gehad. En is nu rijp voor de psycholoog. Want compleet van het lotje getikt! Notabene een advocaat. Ze zou met onmiddellijke ingang van haar functie ontheven moeten worden. Gevaar voor de rechtsstaat. We leven tenslotte in een democratie!
Wat de dader betreft: zal hij iets leren van 80 uur werkstraf? Juist omdat hij veelpleger is? Vrees van niet...dus de kans op herhaling is zeker aanwezig.


WTF | 02-08-2018

Wat een absurde reacties. De zoon heeft iets geflikt en moeder moet haar baan daardoor verliezen? Kunnen jullie door hun voordeur kijken hoe het er daar aan toe gaat? Wie zegt dat ze niet al heel wat te stellen heeft met haar kroost. Wie zegt dat zij trots is op het taalgebruik van haar zoon.

Maar wanneer nodig zou ik mijn kind ook verdedigen. En hij heeft toch straf gehad? Wat is jullie probleem. Seriousliy


Pleite | 02-08-2018

In strijd met de Gedragsregels voor de Advocatuur om haar privé situatie aan te halen ter verdediging van haar client.Privé en zakelijk dient gescheiden te zijn.Daarenboven mist 't iedere overredingskracht. Klacht indienen?


Pride | 02-08-2018

Slechte advocaat, heeft zeker bijgedragen in de hoogte van de straf.


Frankrijk | 02-08-2018

Van nos.nl:

De staat (dus niet een hondenshowgemeente) stelt vanaf nu 750 euro boete op elke vorm van sexuele intimidate of slechts (!!!) Iemand lastigvallen op straat. Staat dus nog los van van een Franse velocipede getrapt te worden. Dat komt er daarna dan nog bij.

En dat terwijl alles met reces is, politici zelf in alle buitenlandse rust in hun blote toges op een luchtbedje liggen te drijven. In de Franse vakantiemaand augustus bij uitstek. Maar men heeft daar blijkbaar wel besef van prioriteiten. Minder minister Grappigwaus beleid. Zeg maar. Het is natuurlijk ook niet uitvoerbaar in Nederland. Want heel de politie zeikt over de CAO sinds de feesten in het Amstelhotel in de pers zijn uitgelekt.


Excuus | 05-08-2018

Aan de brave dienders over corruptie en luiheid. Er zijn ook goeien bij. Het is een beetje een stigma weet je. En politie is wat anders dan homo's. Blijft echter een feit dat de gretigheid waarmee is meegewerkt in de oorlog om mensen te verraden en af te voeren in Nederland toen nog hoger lag dan zelfs in heel Nazi Duitsland. Historisch feit. In die zin kunnen er nog wel een paar "homoziektes" bij bedacht worden voordat we qua slachtoffers op het zelfde aantal staan. Op de teller.

Maar... er zijn ook goeien bij, en die doe je dubbel onrecht door zulke dingen zonder nuance op te rakelen. Schaam Schaam.


Typich | 06-08-2018

Vast en zeker een links denkende advocaat


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven