Verstoten homozoon kan toch studeren

02-08-2018 | Een homoseksuele tiener uit Florida kan ondanks dat hij onlangs door zijn ouders werd verstoten en op straat gezet, het komend schooljaar toch gaan studeren op de Universiteit van Georgetown in Washington D.C. Begin dit jaar kwam de 18-jarige Seth Owen uit de kast en werd door zijn ouders direct naar een christelijke organisatie gestuurd om te 'genezen' van zijn geaardheid. In de Amerikaanse media laat hij nu weten dat hij een zeer zware tijd doormaakte. Hij voelde zich 100 procent homo en had er zelf geen problemen mee, maar zijn ouders wezen hem constant op zijn verderfelijke gedrag en eisten dat hij hetero zou worden. Toen hij na de zoveelste ruzie meldde dat hij zijn geaardheid niet kan en wilde aanpassen wezen zijn ouders hem de deur. "Ik had nog de hoop dat mijn moeder haar liefde voor mij zou laten prevaleren boven haar geloof, maar toen ik het huis verliet hield ze mij niet tegen," aldus de jongen in de Amerikaanse media.

Toen Seth (foto) enige tijd geleden een brief van de Universiteit van Georgetown ontving dat hij was aangenomen leek zijn droom alsnog in duigen te vallen. Zijn ouders zouden immers zijn studie betalen en deze financiering viel weg. Toen een lerares van de jongen over zijn verhaal hoorde startte zij een crowdfundingactie om de benodigde 20.000 dollar collegegeld op te halen. Tot ieders verbazing werd binnen enkele weken maar liefst 95.000 dollar ingezameld zodat Seth de komende jaren zijn droom kan gaan waarmaken. "Ik ben verrast dat zo veel mensen om mij geven. Ik voel mij niet meer alleen en ga mij nu volledig richten op mijn studie. Iedereen enorm bedankt," aldus Seth in een reactie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Willem | 02-08-2018

Zegt bovenstaand artikel iets over wat IEDERE christen gelooft en hoe hij of zij wil handelen? Mis, het zegt iets over de ouders van die jongen!! Ik zeg het maar vast voordat er weer bijzonder Ă©Ă©nzijdige berichten worden geplaatst...


WillemII | 02-08-2018

Zulke berichten mogen best 1zijdig wezen; immers de Bijbel is in dit opzicht eveneens 1zijdig en wijst gelijkgeslachtelijke liefde resoluut en ongenuanceerd af. Deze is de bron waarop iedere Christen zich beroept in afwijzing van homoseksualiteit. Beschouwen het nog steeds als 'n ziekte en stuurden Seth daarom naar 'n genezingskamp. Is maar 1 woord voor: misdadig.


Christian | 02-08-2018

Even voor de duidelijkheid , in de usa gaat het net als in nl, je kan studiefinanciering aanvragen, als ouders te hoog inkomen hebben worden ze verplicht om te betalen , ja dan zit hij met 60k in schuld maar waarom moeten anderen voor zijn droom betalen terwijl het ook daar netjes geregeld is. Lul drama verhaal waar iedereen zich weer zonder na te denken laat meeslepen. Anyways hulde aan de domheid van de mens


Christian | 02-08-2018

Als het dan zo is laat ze dat joch het als financiering geven opdat hij het terug betaald en met dat geld weer iemand geholpen kan worden.


@Willem | 02-08-2018

Het is niet de Bijbel maar de mens die dit zo uitlegt. Net zoals jij het weer gebruikt om de Bijbel of het geloof te bashen.... Net zo kortzichtig dus


Pride | 02-08-2018

Afwijzing van homosexualiteit in de bijbel is net zoiets als de platte aarde, het scheppingsverhaal, de duivel, etc. Wat dat betreft boffen we met zo’n oude religie met zo’n geschiedenis vol met kolder. De bijbel is een knip en plak gebeuren uit de middeleeuwen en dat weet elke theoloog. Het moet een koud kunstje zijn om de homofobie ook als een product uit die tijd te zien. Er is geen bewijs dat Jezus of wie ook er iets op tegen had. De Romeinen lustten er pap van. En als de Joden toen homofoob waren, dan was Jezus het vast juist niet.


@Pride | 02-08-2018

De paus heeft zojuist de doodstraf afgeschaft. Kijkt leuk maar deed jezus al door toen hij de keuze kreeg bij zijn proces het voor de doodstraf van een moordenaar opnam. En na 2000 jaar begrijpt de paus het ook pas. Verbazend blijft het hoe toch de vooruitgang van beschaving niet te stoppen blijkt te zijn. Je moet er even 2000 jaar op wachten. Dat is alles.

Verder heb ik nooit iets van jodenhaat gelezen in dat boek. Wel over hoe rot de mens in zijn algemeen in elkaar kan zitten en al zeker als hij niet meer aan zijn gelijk durft te twijfelen. En dat laatste vrijwel altijd uit een sterfelijk eigenbelang. Het is door de eeuwen heen wel erg goor geweest om die sticker enkel op joden te plakken. En al eeuwen lang. Als ik schepper was zou ik ook nog effe wachten om nogeens een zoontje te sturen.


Nico | 02-08-2018

Volwassen mensen die in een sprookjesboek (bijbel of koran) geloven zijn flink de weg kwijt. Dat bewijst dit artikel maar weer eens.


@ Nico | 02-08-2018

Misschien moet je bedenken dat je de Bijbel ook kunt zien als een geschrift dat je handvatten biedt om je leven op een fatsoenlijker manier naar mens en natuur te leven. "heb uw naaste lief gelijk uzelve". Dat betekent dat je respect hebt voor (de mening) van anderen. Blijkt niet uit je reactie...


@@Willem | 02-08-2018

Wij zijn het eens! Ik bash het geloof en de bijbel niet! Willem


Nico | 02-08-2018

Hier even een tekst uit dat sprookjesboek de Bijbel voor je:
"Leviticus 20:13: "Als een man met een andere man omgang heeft zoals met een vrouw, begaan beiden een afschuwelijke daad. Zij moeten ter dood worden gebracht."
Bedoelde je dat misschien met heb uw naaste lief gelijk uzelve....... ?


@Nico | 02-08-2018

Juist jij neemt de bijbel en de koran dus letterlijk !! Vrij logisch dat je deze boeken dan als sprookjesboek ziet ! Tip: Ga eens in gesprek met mensen die vrijzinnig geloven. Er gaat vast een wereld voor je open...


@Nico | 02-08-2018

Je Leviticustekst: De mening van (waarschijnlijk) een meneer vele jaren opgeschreven in een totaal andere tijd...
Ken je het hoofdstuk in de bijbel waar op een prachtige manier de liefde beschreven wordt ook !??


Nico@Nico | 02-08-2018

Jij bent een typische griezel van een christen. Dat sprookjesboek precies zo uitleggen als het jou uitkomt. Zaken die je niet bevallen wegpoetsen.


@Nico@Nico | 02-08-2018

Uhhh...... ben ik christen !??
@Nico


Mensen,mensen | 02-08-2018

Waarom nemen mensen de bijbel of de koran of wat voor boek dan ook van kaft tot kaft letterlijk!!? Werkelijk heel bijzonder!


Emilius | 02-08-2018

geloof maak meer kapot dan je lief is. het grote sprookjesboek. lees liever andere sprookjes die zijn leuker. zulke gestoorde hetero ouders mogen geen kinderen hebben of krijgen.


@ Emilius | 02-08-2018

Geloof maakt niets kapot, wel mensen die er een uitleg aangeven om hun zin te krijgen...


@@Emilius | 02-08-2018

Dat is een goeie definitie voor bijna ALLE gelovigen. Kijk maar es goed in je spiegeltje, schat.


Pieter | 03-08-2018

Die ouders van die jongen moeten een ferme schop onder hun 'fat ass' hebben, vanwege het afstoten van hun zoon.
Inderdaad, tweeduizend jaar christelijke ellende, lees de geschiedenisboeken er maar op na. Als de christenen niet zo fanatiek hun geloof met alle geweld verspreid hadden toen, waren de mensen nu misschien veel toleranter geworden naar elkaar toe. Nu zitten we nog op de puinhopen van de kentering (reformatie) van lang geleden. Dat sprookjesboek moet je inderdaad niet al te letterlijk nemen. Helaas doen geloofsfanaten dat juist wel, je wordt er mee doodgegooid! En daardoor omstaat er verwarring en onbegrip hoe datzelfde sprookjesboek geĂŻnterpreteerd dient te worden. Zij zijn dus zelf de veroorzaker, maar zullen dat uiteraard in alle toonaarden ontkennen, de bijbel geldt immers als heilig. En het Woord Van God moet en zal verspreidt worden, al moet er bloed vloeien! Jezus draait zich nog om in zijn graf. En ik laat een engel op mijn tong plassen. Amen.


JAN2 | 03-08-2018

@ emilius...Je hebt gelijk want religie is vergif voor de geest. En reageer aub niet aan anoniemen hier. Je weet nooit tegen wie je het hebt en dat op zich is al onbeschoft van iemand die anoniem wil blijven.


ChrTerreur | 03-08-2018

Een boek dat multi interpretabel is. De ene x moet je 't letterlijk nemen, de andere x figuurlijk. Naargelang 't de Christen uitkomt. Jammer dat in de 3de eeuw 't Christendom staatsgodsdienst werd in 't Romeinse Rijk. Daardoor kwam de verspreiding ervan goed op gang en kreeg 't veelgodendom de genadeslag. Pure indoctrinatie dat in elke hotelkamer zo'n schotschrift ligt. Leg er Russell naast: "Why I am not a Christian". Boek was verboden tot medio jaren '60. Ooit zo zout gegeten?


mark | 03-08-2018

Verbazingwekkend dat het altijd over het Christelijk geloof gaat en nooit of bijma nooit, over de islam terwijl dat werkelijk vergif, haat en intolerantie is.


Mark(ant) | 03-08-2018

Verbaasd? Artikel betreft 'n jongen en zijn Christelijke ouders. Islam wordt echt niet overgeslagen, mocht je dat denken. Laat religies niet concurreren, aub. Zie jij 't verschil tussen v/e flatgebouw gegooid worden anno 2018 of op de brandstapel gesmeten worden 'n paar honderd jaar eerder? Talmoed, Bijbel, Koran: 1 pot nat.


@mark | 04-08-2018

Maak eens contact met verschillende moslims en je zult ervaren dat wat jij beweert niet klopt... ALLE homo's zijn gek op roze, zij neuken met iedereen, hebben pumps en een jurk in de kast hangen en iedere homo vind de Canalparade helemaal te gek, niet dan !!??


@@mark | 06-08-2018

Van mijn contacten met moslims heb ik meermaals bevestigd gekregen wat mark bedoelt. De opwinding van de Iraanse boot of het oh zo bijzonder zijn dat een paar Marokkaanse moeders "de stap durven te nemen" om hun kinderen te bezoeken bevestigt dat natuurlijk ook.
Prima hoor. Ze komen maar de trap op. Maar ik kom niet naar beneden. Te veel geweld daar beneden.


@@mark | 06-08-2018

De moslim cultuur stelt geen vragen maar eisen. En ik heb sowieso niks te verantwoorden. Ze sluiten zichzelf buiten. Hun probleem.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven