Voetballer draagt regenboogaanvoerdersband

29-08-2018 | De aanvoerder van de Duitse voetbalclub VfL Wolfsburg zal vanaf nu elke wedstrijd een regenboogaanvoerdersband dragen. Het team dat uit komt in de hoogste Duitse voetbalcompetitie (Bundesliga) wil met dit gebaar uitstralen dat het tegen homofobie is binnen de voetbalwereld. Niet alleen Josuha Guilavogui (foto), aanvoerder van het eerste elftal, maar ook alle andere heren-, jeugd-, en dameselftallen van de club dragen de rest van het seizoen de veelkleurige aanvoerdersband.

Met de regenboogarmband wil VfL Wolfsburg een krachtig signaal afgeven dat homohaat in het voetbal niet door de beugel kan. "Als club staan we voor een tolerante samenleving," zegt algemeen directeur Jörg Schmadtke in de Duitse media. Ook aanvoerder Guilavogui laat weten dat iedereen welkom is in het stadion en bij de club. "Als voetballers zijn we rolmodellen en iedereen moet van voetbal kunnen genieten. Daarvoor staat de regenboogaanvoerdersband symbool en als team staan we unaniem achter deze boodschap," aldus Guilavogui.

Homoseksualiteit blijft ook in Duitsland een groot taboe in en rond de stadions. Voor zover bekend is Thomas Hitzlsperger de enige voetballer die voor een club in de Bundesliga speelde die openlijk homoseksueel is. Hij kwam in 2014 uit de kast, 1 jaar nadat hij als professioneel voetballer een punt achter zijn carrière zette.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 29-08-2018

En weer Duitsland dat voorop loopt. Ze hebben er al vrouwelijke scheidsrechters bij mannenvoetbal, homo fanclubs bij praktisch iedere club, regenboogvlaggen op de tribunes, en nu aanvoerders die regenboogbanden dragen.
Nederland begint wel heel erg achter te lopen. Stilstand is achteruitgang. En dat is te merken in dit land. Wolfsburg, klasse actie!


UberAlles | 30-08-2018

Duitsland loopt geenszins voorop qua homo emancipatie. 1 der laatste EU landen waar 't homo huwelijk onlangs mogelijk werd. Behoudens Berlijn en Keulen is 't weinig homo vriendelijk. Niet al te juichend doen (zie Chemnitz deze week).


Joop | 30-08-2018

@Uberalles, wat heeft Chemnitz met dit onderwerp te maken? Helemaal niets. Rellen die zijn onstaan door de onvrede van het agressieve gedrag van mensen die vluchten voor oorlog en dood maar vervolgens duitse burgers doden. Niet het eerste incident hoor in Duitsland. Het zijn woedende burgers die niet kunnen accepteren dat asielzoekers zich zo gedragen in hun land. Terecht. Dat daar ook neonazi's op af komen en andere idioten en er zodoende rellen onstaan is triest. En dat willekeurige 'buitenlanders' zo maar klappen krijgen is ook belachelijk. Zo te horen ben je nog nooit in Berlijn en Keulen geweest. Berlijn is een hele fijne stad, stuk relaxter dan Amsterdam en zoveel meer te doen. Helaas heeft ook Berlijn minder goede buurten en ploffen vluchtelingen net als in Moerdijk lekker neer in zulke steden. Een probleem die ze en wij hebben binnen gehaald onder rechts bewind notabene. Waarom ze die grenzen toch ooit hebben open gegooid is me tot op de dag van vandaag een raadsel.


@Uber Alles | 31-08-2018

Alleen in Keulen en Berlijn homovriendelijk? Zeker nooit in Hamburg, München, Düsseldorf of Frankfurt geweest?!


Germania | 31-08-2018

Geen inspirerend land, Duitsland, tamelijk aftands, navelstaarders, die zichzelf superieur achten (“Bei uns ist alles besser”), ‘n Fuhrerin van 64 in Mao broekpak met geraniumbloempot kapsel. Wat hebben homo’s daar nou te zoeken? De ene stad nog saaier dan de andere.Tote Hose!


dat klopt | 31-08-2018

Germania werd ooit afgewezen door een stoere Germaan. Dat is zijn voedingsbodem waar niets op bloeit.


Jol | 31-08-2018

Dat gebeurt hier niet zo snel in NL. Daar lopen ze liever achteruit.
En worden kritische geluiden door media weggecensureerd.
Nee dan liever Duitsland dat zich nog wel sterk maakt voor mensenrechten.
Genoegs moois te zien in ons buurland. Bruisende steden als modestad Dusseldorf en hightech stad heeft ene Germania nog nooit bezocht. Best beschamend vanwege zijn duitse nickname.


qw | 31-08-2018

Leve Duitsland


Alemannia | 31-08-2018

Wat is er zo bruisend aan D'dorf? De Ko Allee? Of dat stupide Carnaval? Ja, er wonen relatief veel Japanners, that's all. En 't heeft 'n mooie Rijnbrug (niet zo mooi als Nijmegen). Frankfort:oersaai, geen LDN bankier wil er naartoe.Munchen: vergeven v/d migranten. Kan zo nog doorgaan, aber jetzt ist Feierabend.


Joop | 31-08-2018

@Alemannia
Frankfurt, geweldige skyline, kan Rotterdam nog wat van leren
Düsseldorf, supergezellige Altstad
München, geweldige Biergartens, en een voetbalclub waar je als homo wel gewoon op de tribune kan zitten en men niet vreemd staat te kijken als er een regenboogvlag op de tribune te zien is
Berlijn, wat een historie en relaxte sfeer met allerlei leuke wijkjes
Hamburg, super relaxte linkse stad waar je heerlijk naar het strand kan aan de Elbe
Maar goed, blijf jij maar op de brug in Nijmegen staan, paar stapjes en je bent Nijmegen al weer uit. Goed weekend!


Arschloch | 31-08-2018

Duitsland beschouwt NL als haar 17de Bundesland,DH ‘n dependance van Berlijn, R’dam ‘n Duitse haven, Rutte ‘t schoothondje van Angela.Vroeger was de gulden a/d mark geklonken.Wat heerlijk voor NL om onder de Duitse laars te vegeteren.


VenKre | 01-09-2018

@Joop et al. kunnen zich verheugen: Roze jaar wordt gezamenlijk gevierd in Venlo+Krefeld. Echte NL-DE verbroedering. Tolle Sache! Geestig dat Venlo in NL als 'n 1/2 Duitse stad wordt beschouwd. Thema: Valse Nichten sind Schwul.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven