KNVB-voorzitter gastspreker bij LHBT-voetbalfanclub

28-08-2018 | KNVB-voorzitter Michael van Praag is gastspreker tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Roze Règâhs, de LHBT-voetbalfanclub van eredivisieclub ADO Den Haag. De verjaardagsreceptie van de Roze Règâhs is op vrijdag 7 september in het Haags stadhuis.

ADO Den Haag kreeg in juli 2013 als eerste voetbalclub in Nederland een fanclub voor LHBT's. De oprichters hopen dat de fanclub bijdraagt aan meer respect voor LHBT-voetbalfans maar de club is geen groep activisten. "We zijn gewoon fan van ADO Den Haag en we willen samen van wedstrijden genieten," aldus een woordvoerder in 2013. "We zijn fans met een groen-geel hart, maar met een roze randje." De Roze Règâhs is een initiatief dat ondersteund wordt door ADO Den Haag. De roze fans kunnen elkaar voor de thuiswedstrijden ontmoeten in het vaste stamcafé. De uitwedstrijden kunnen daar gezamenlijk bekeken worden op grote schermen. Op de tribunes zijn geen aparte plekken voor de leden van De Roze Règâhs maar de roze fans mengen zich tussen de rest van de ADO Den Haag-fans.

In ons land zijn voor zover bekend geen andere LHBT-voetbalfanclubs dan de Roze Règâhs. In Duitsland daarentegen heeft bijna elke voetbalclub, uitkomend in de hoogste voetbalcompetitie, een speciale vereniging van LHBT-fans.

De KNVB vindt de integratie en acceptatie van LHBT's binnen de voetbalwereld zo belangrijk dat bondsvoorzitter Michael van Praag regelmatig naar amateur- en profclubs gaat om over het onderwerp te praten. Van Praag: "Voetbal is voor iedereen. We willen een klimaat creëren waarin ook homoseksuelen zich veilig voelen."

Meer over de Roze Règâhs en hun vijf jarig bestaan is te vinden op de website.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 28-08-2018

Ik wist niet van het bestaan van deze fanclub. Geweldig initiatief! Zou mooi zijn als er meer Nederlandse clubs volgen. In het artikel wordt gesproken over Duitsland, die zijn al veel veel verder dan Nederland. Daar kun je nog gewoon als fan van de tegenstander rustig de wedstrijd bekijken zonder gedonder. En bij menig wedstrijd zie je een regenboogvlag. Maar het begin is er dus in Nederland!


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven