KNVB-voorzitter gastspreker bij LHBT-voetbalfanclub

28-08-2018 | KNVB-voorzitter Michael van Praag is gastspreker tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Roze Règâhs, de LHBT-voetbalfanclub van eredivisieclub ADO Den Haag. De verjaardagsreceptie van de Roze Règâhs is op vrijdag 7 september in het Haags stadhuis.

ADO Den Haag kreeg in juli 2013 als eerste voetbalclub in Nederland een fanclub voor LHBT's. De oprichters hopen dat de fanclub bijdraagt aan meer respect voor LHBT-voetbalfans maar de club is geen groep activisten. "We zijn gewoon fan van ADO Den Haag en we willen samen van wedstrijden genieten," aldus een woordvoerder in 2013. "We zijn fans met een groen-geel hart, maar met een roze randje." De Roze Règâhs is een initiatief dat ondersteund wordt door ADO Den Haag. De roze fans kunnen elkaar voor de thuiswedstrijden ontmoeten in het vaste stamcafé. De uitwedstrijden kunnen daar gezamenlijk bekeken worden op grote schermen. Op de tribunes zijn geen aparte plekken voor de leden van De Roze Règâhs maar de roze fans mengen zich tussen de rest van de ADO Den Haag-fans.

In ons land zijn voor zover bekend geen andere LHBT-voetbalfanclubs dan de Roze Règâhs. In Duitsland daarentegen heeft bijna elke voetbalclub, uitkomend in de hoogste voetbalcompetitie, een speciale vereniging van LHBT-fans.

De KNVB vindt de integratie en acceptatie van LHBT's binnen de voetbalwereld zo belangrijk dat bondsvoorzitter Michael van Praag regelmatig naar amateur- en profclubs gaat om over het onderwerp te praten. Van Praag: "Voetbal is voor iedereen. We willen een klimaat creëren waarin ook homoseksuelen zich veilig voelen."

Meer over de Roze Règâhs en hun vijf jarig bestaan is te vinden op de website.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 28-08-2018

Ik wist niet van het bestaan van deze fanclub. Geweldig initiatief! Zou mooi zijn als er meer Nederlandse clubs volgen. In het artikel wordt gesproken over Duitsland, die zijn al veel veel verder dan Nederland. Daar kun je nog gewoon als fan van de tegenstander rustig de wedstrijd bekijken zonder gedonder. En bij menig wedstrijd zie je een regenboogvlag. Maar het begin is er dus in Nederland!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven