Homoasielzoeker niet homo genoeg

15-08-2018 | In Oostenrijk is de asielaanvraag van een man afgewezen omdat hij zich niet homoseksueel genoeg zou gedragen. De 18-jarige Afghaan is enige tijd geleden zijn land ontvlucht omdat op steeds meer plekken in Afghanistan de sharia-wetgeving van kracht is. Volgens deze strenge Islamitische wetten is homoseksualiteit verboden en verdienen homo's de doodstraf.

In Oostenrijk moest hij aantonen dat hij als homoseksueel gevaar loopt in zijn vaderland en dat is volgens de immigratie-ambtenaar van het Bundesamt für Fremdenwesen und Asyl (BFA), dat asielaanvragen beoordeelt, niet aangetoond. Volgens het verslag van de ambtenaar, dat onlangs in de Oostenrijkse media verscheen, kan de asielzoeker onmogelijk homoseksueel zijn omdat hij "niet loopt, beweegt en zich gedraagt als een homo". "Ook uw kleding verwijst op geen enkele manier naar uw vermeende homoseksuele geaardheid," aldus het verslag. De afwijzing heeft in, maar ook buiten Oostenrijk veel los gemaakt. Volgens homo-organisaties is de afwijzing gebaseerd op stereotypen. Zo staat er ook te lezen dat de jongen een aantal maal een woordenwisseling heeft gehad met kamergenoten. "Deze vorm van agressie mag je van een homo niet verwachten."

Dat de man graag in klein gezelschap verkeert klopt volgend de ambtenaar ook niet. "U heeft weinig vrienden, is dacht dat homo's zich graag in grote gezelschappen bewegen?" De ambtenaar sluit af met de conclusie dat de aanvrager onmogelijk homoseksueel kan zijn. "U stelt dat u al op 12-jarige leeftijd wist dat u op mannen valt, maar dat lijkt mij onmogelijk. Binnen de Afghaanse maatschappij zijn weinig zaken, zoals reclames over mode, die de ontwikkeling van de seksuele geaardheid op jonge leeftijd stimuleren." In de rapportage is dan ook opgenomen dat mag worden aangenomen dat de asielzoeker hetero is en dat hij dus niets te vrezen heeft bij terugkeer naar Afghanistan. De 18-jarige asielzoeker heeft inmiddels aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Truus | 15-08-2018

Weet dat sommige advocaten tegen hun cliënt zeggen, zeg maar dat je homo bent...
Wordt dus flink misbruik gemaakt van deze regeling. Jammer want anderen lijden hieronder!


Wetenschap | 15-08-2018

De wetenschap op homogebied staat nog in de primitieve kinderschoenen. En dus zijn er weinig goede tests voorhanden. Wat men heeft is:
- De Albert Mol Test: Loop eens naar het eind van de kamer en terug. En let op het loopje.
- De Gordon Test: Maak eens met iemand ruzie. En observeer hoe.
- De Andre van Duin Test: Doe eens een grappig typetje.
- De Joling Test: Zing eens heel hoog met veren op je hoofd. Kijk of het haar uitvalt.
- De Priester Test: ga eens biechten en meet hoe lang hij wegblijft.
- De Voetbal Test: Kijk of hij naar de bal kijkt of naar de benen. Of helemaal niet.

Meer tests zijn er gewoon niet omdat de wetenschap daar nooit een flikker aan gedaan heeft. Als je dan ambtenaar bent, die nog steeds met lezen druk is met de van oma ge-erfde Readers Digest boekjes, een bijkans onmogelijke opgave.

En ben je een politicus, die subtiel de eigen bevolking al de import cultuur kant op zit te manipuleren omdat er van de andere kant weinig beweging is, lastig om homo's uit die landen toe te laten. Geeft een verkeerd beeld van onze vrijheden van godsdienst. Zeker als het gaat over homo's met een griezelig grote minaret. Dat valt in vele buurten niet meer uit te leggen. En daar liggen al explosieven genoeg voor winkels en zo.


Sachertorte | 15-08-2018

Ambtenaren en weigerambtenaren bepalen ‘n hoop in homo land. Kan daaraan geen einde gemaakt worden? Welke kleding? In Afghanistan lopen mannen in ‘n kandura, of met omslagdoeken of ‘n tulband op ‘t hoofd.Kleding weerspiegelt cultuur, geen sexualiteit. Wahnsinn gelijk die andere Oostenrijker 80 jaar geleden.


Pride | 15-08-2018

Ze lopen daar op vrijdag toch allemaal in een jurk? Dat is homo genoeg.
Zo kun je dus ook oordelen als je er geen verstand van hebt. Een 18 jarige homo uit dat land hoeft (nog) niet verwijfd te zijn.
Wat doet zo’n jongen als hij hier aankomt? Daten! Sex hebben! Daarvvalt toch op door te vragen? Neem een autochtone date mee naar de test die een verklaring aflegt.


Emilius | 15-08-2018

wat een rare Oostenrijkse of alle homo`s verwijfd zijn. aan mij kan je ook niet zien dat ik homo bent. ben je dan gelijk geen homo meer. wat een onzin. en wat heeft mode met homoseksualiteit te maken. deze ambtenaar is niet geschikt voor zijn functie kijk te veel naar de gaypride lol . denk dat alle homo`s zo zijn.


Joop | 15-08-2018

In de Afghaanse cultuur is het heel gebruikelijk dat oudere mannen een jonge jongen onder zich hebben waar ze ook seks mee bedrijven. het is een achterlijke hypocriete cultuur.
Het is beschamend dat Oostenrijk zich zo opstelt en vooroordelen heeft over homo's. En dan de vraag: Hoe komen al die machootjes die zeggen dat ze homo zijn maar het echt niet zijn wel door de testen? Dat geeft te denken!


onzin | 16-08-2018

dus als je graag niet in grote gezelschappen begeeft kan je geen homo zijn. nou dan zal ik het wel niet zijn........

het is toch te idioot voor woorden die ambtenaar.......

ik snap dat er gecontrolleerd moet worden maar dit is geen controle...maar suggastief en onzin


@ joop | 16-08-2018

dat is niet heel gebruikelijk......en de taliban is daar op tegen


@ pride | 16-08-2018

Wat doet zo’n jongen als hij hier aankomt? Daten! Sex hebben! Daarvvalt toch op door te vragen?

ook weer een vooroordeel. JIj deed dat wellicht.......


Coen | 16-08-2018

dat stereotype homobeeld hebben we te danken aan al die verwijfde prides zoals hier in amsterdam; vooral mee door blijven gaan, dames.....


No Religie | 16-08-2018

Beter om meer informatie te krijgen over een misdadige achtergrond,want dat komt toch veel voor dat asielzoeker de criminaliteit in gaan of religieus geweld plegen.


qw | 16-08-2018

In Afganistan is Bacha Bazi schering en inslag, maar gewoon gay zijn mag niet. Begrijpe wie kan. De Amerikaanse soldaten werden verrast door de vele jongens die zich spontaan aanboden toen ze daar binnenvielen. Lees: "Soldiers and ‘respect’ in complex conflicts: an Afghan case".


Joop | 16-08-2018

@ joop | vandaag | 12:04
Het is wel gebruikelijk, en ja, de taliban is er tegen. Die reken ik ook niet tot de Afghaanse cultuur maar zijn terroristen. Dus dat het nu minder voor komt is logisch want daar waar zij het voor het zeggen hebben is het verboden. Maar de Bacha Bazi is wel degelijk een zeer oude traditie, en deze jongens worden in de meeste gevallen ook seksueel ge(mis)bruikt.


Pfff | 18-08-2018

Terroristen. Nog zo een modewoord.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven